Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label ahli herbalife. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ahli herbalife. Papar semua catatan

29 Februari, 2020

Blog Turun Berat Badan dan Kurus Cara Herbalife ~ Coach AzWa

Assalamualaikum & Salam Herbalife,


Kami Coach AzWa merupakan Ahli Bebas Herbalife / Coach Bebas Herbalife yang telah membantu ribuan testimoni turun berat / kurus dengan Herbalife ini sejak 13 tahun yang lepas.




Dengan pengalaman kami sebagai coach turun berat Herbalife selama 13 tahun ini, dapat membantu lebih ramai yang nak turun berat badan untuk tahun 2020 ini. 


Bermula Herbalife pada tahun 2007 sebagai pengguna nutrition herbalife dan fokus kami adalah untuk penurunan berat badan. 

Setelah mendapat keputusan penurunan berat 11kg (Coach Wawa) dan 15kg (Coach Azmi), kami terus aktif berblog bermula tahun 2008 (Blogger http://CoachAzWa.com) .. misi utama kami semasa menjadi blogger adalah untuk menyebarkan misi nutrisi herbalife dan menjadi Coach Pengurusan Berat Badan kepada mereka yang serius nak turun berat, naik berat atau kekalkan berat / kekal langsing.


Setelah mendapat keputusan penurunan berat 11kg (Coach Wawa) dan 19kg (Coach Azmi), kami terus aktif berblog bermula tahun 2008 (Blogger http://CoachAzWa.com) .. misi utama kami semasa menjadi blogger adalah untuk menyebarkan misi nutrisi herbalife dan menjadi Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife kepada mereka yang serius nak turun berat, naik berat atau kekalkan berat / kekal langsing.

Peranan kami sebagai coach adalah dengan memberikan panduan:
  • cara pemakanan nutrisi Herbalife untuk menggantikan makanan pagi dan malam
  • cara pemakanan seharian yang betul iaitu cukup portion, macros dan deficit kalori
  • jadual pemakanan 5x sehari untuk turun berat badan,
  • info / tips nak kurus yang konsisten setiap hari, 
  • group support / kumpulan sokongan whats app / telegram yang terdiri daripada coach-coach berpengalaman dengan nutrisi herbalife yang telah turun 10kg ke 40kg berat badan,
  • waktu / cara senaman dan link workout untuk turun berat badan.
  • tindakan susulan / followup cara pemakanan nutrition Herbalife yang konsisten sehingga anda berjaya mendapat berat idaman
Bagaimana cara anda nak bermula dengan program turun berat badan nutrisi herbalife ini?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 

012-656 4747 (Coach Azmi) 

untuk bermula program herbalife.

Sebagai Coach Herbalife (Ahli Bebas Herbalife) yang berpengalaman, kami akan mencadangkan produk nutrisi herbalife yang sesuai untuk setiap individu. 

Kami akan memberi panduan yang tepat cara pemakanan produk nutrisi herbalife yang betul supaya anda mendapat hasil turun berat hasil turun berat yang berjaya.

Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni turun berat dengan produk nutrisi herbalife

2) Berpengalaman dengan nutrisi Herbalife dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk turun berat badan

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan dan semua soalan berkaitan nutrisi herbalife



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, Herbalife rawang, Herbalife serendah, Herbalife selayang, Herbalife teluk intan, Herbalife klang, Herbalife shah slam, Herbalife setia alam, Herbalife Singapore, Herbalife bangi, Herbalife kajang, Herbalife banting, Herbalife kuala langat


01 Disember, 2017

Tips Turun Berat Badan Berkesan Bersama Coach AzWa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari ni coach akan sharing tentang tips turun berat badan secara berkesan.

3 perkara utama perlu ada untuk proses turun berat badan :

1. Coach 
- Coach yang berpengalaman dan telah mendapat keputusan turun berat badan
- Coach yang telah membimbing ramai coachee mendapat keputusan turun berat badan
- Coach yang mudah dihubungi sepanjang masa
- Coach yang dapat menjawab semua soalan berkaitan proses penurunan berat badan
- Coach yang komited untuk membantu semua coachee mendapat keputusan turun berat badan

2. Ilmu
Coach yang berpengalaman adalah coach yang boleh membantu coachee dalam memberikan ilmu, tips, motivasi secara personal atau dalam group support. Ilmu turun berat yang sebenarnya bukanlah ilmu yang di "google" atau di "search" tapi ilmu dari segi pemakanan dan senaman. Nak turun berat biarlah berguru dengan guru yang sepatutnya.

3. Team Support
Untuk turun berat badan yang paling best adalah bersama2 rakan-rakan atau mereka yang sama misi untuk fokus turun berat badan supaya sama2 semangat dan sama2 ingin sihat.

Bagaimana caranya untuk mendapatkan 3 perkara di atas?

Kami Coach AzWa (012-6564747 / 019-3037090) boleh bantu anda turun berat badan kerana kami ada 3 perkara di atas iaitu :

- kami berpengalaman 11 thn dalam bidang pengurusan berat badan, boleh bantu coaching/mentoring, 

- sharing ilmu/tips/motivasi untuk setiap 30 hari, 

- ada group support setiap 30 hari.




019 -303 7090 (Coach Wawa)
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi)
http://CoachAzmi.Wasap.My

turun berat badan dengan herbalife, coach herbalife taman melati , coach herbalife gombak, herbalife taman melawati , cara turun berat herbalife , hasil herbalife , kesan herbalife, pengedar herbalife malaysia , pengedar herbalife , Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching

08 Julai, 2017

Tempat Nak Beli Produk Herbalife

Assalamualaikum dan Salam Herbalife

Soalan yang sama setiap kali mendapat penggilan telefon bagi yang nak membeli herbalife..

"Coach AzWa, di mana saya boleh dapatkan herbalife"
"Coach AzWa, di mana saya boleh beli herbalife"

Ramai yang telah mendapat keputusan dari pengambilan herbalife, ramai yang telah kurus dengan herbalife, turun berat dengan herbalife..tetapi anda juga yang masih belum tahu di mana boleh mendapatkan herbalife.

Ok, di sini coach akan share di manakah anda boleh beli produk herbalife :

1) Pengedar / Ahli Bebas Herbalife yang masih aktif secara online atau jumpa berdepan :



    
2) Pejabat Herbalife Malaysia, Ground Floor, Plaza See Hoy Chan

3) Pickup Centre Johor Bahru

4) Pickup Centre Pulau Pinang

5) Sales Centre Kota Kinabalu Sabah

6) Pickup Centre Kuching, Sarawak

(No. 2, 3, 4, 5, 6 hanya pada mereka yang telah ada nombor keahlian sahaja)

Bagaimana untuk mendapatkan nombor keahlian? Anda boleh aktifkan akaun anda dengan herbalife dan kami boleh menjadi coach anda secara berterusan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Kami Sebagai Coach Herbalife Anda?

1) Kami telah mempunyai keputusan/testimoni penurunan berat badan

2) Berpengalaman selama 10 tahun dan pernah membimbing ribuan coachee yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan

Apa yang anda perlu tahu, tiada agen herbalife, tiada stokis herbalife..yang ada hanya Ahli Bebas Herbalife/ Coach Bebas Herbalife yang memiliki Nombor Ahli Yang Sah dan mendapat produk herbalife secara terus dari pejabat Herbalife Malaysia


Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

019-303 7090 / 012-656 4747 (Coach AzWa) 

http://CoachAzmi.Wasap.My

http://CoachWawa.Wasap.My

untuk bermula program herbalife.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 

24 Februari, 2017

Cari Coach Atau Penjual Herbalife?

Ramai Mencari Produk Herbalife..

Tapi Nak Cari Coach Herbalife Atau Jurujual Herbalife?

Seseorang pengguna yang bijak akan lebih prihatin terhadap sesuatu perkhidmatan yang akan diberikan. 

Sesuatu perkhidmatan yang baik akan dapat memuaskan hati seseorang pengguna tersebut melalui kualiti perkhidmatan yang diberikan.

↑ Ini yang dinamakan sebagai Coach Herbalife

Penjual Herbalife hanya menawarkan produk dengan harga yang murah atau dengan erti kata lain..hanya ingin mendapat keuntungan sahaja


Contohnya, tidak guna untuk mendapatkan perkhidmatan yang murah, tetapi tidak memuaskan hati serta adakalanya anda terpaksa mengeluarkan kos tambahan lain yang tidak dinyatakan secara jelas sebelum ini !


Antara Risiko yang akan anda hadapi apabila berurusan dengan Penjual Herbalife yang menawarkan produk yang menyalahi undang-undang adalah seperti berikut:


1. Penjual Herbalife menawarkan produk yang murah serta tidak memberikan panduan untuk menggunakan produk dengan cara yang sepatutnya.

2. Produk yang diperolehi mungkin daripada stok lama serta telah tamat tempoh luput.

3. Keputusan program pengurusan berat badan anda tidak dapat mencapai tahap yang sepatutnya dan menyebabkan anda kecewa dengan produk.

4. Tiada siapa yang akan melatih anda untuk mengikuti program pengurusan berat badan yang sepatutnya dan anda tidak dapat menggunakan produk secara maksimum.

5. Sila hubungi Talian Bantuan/Aduan Herbalife Malaysia di 03-2687 6333 sekiranya anda memperolehi tawaran yang tidak dibenarkan oleh Herbalife. Terima Kasih !

Jadilah Pengguna Yang Bijak !


Kami Merupakan Ahli Bebas dan Coach Herbalife / Jurulatih Pengurusan Berat Badan Yang Berpengalaman 10 Tahun Dalam Bidang Turun Berat Badan


Coach AzWa :


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 

03 November, 2016

Kenapa Perlu Coach Untuk Kurus

Kenapa perlu ada Coach Untuk Kurus?


1) Bosan dengan cara menurunkan berat badan yang diamalkan selama ini tetapi tidak berjaya.

2) Mahu belajar bagaimana untuk mengekalkan berat badan untuk jangka masa panjang

3) Mencari pemakanan yang betul di samping dapat menurunkan berat badan

4) Mencari cara menurunkan berat badan yang selamat dan berkesan

5) Mencari jalan penyelesaian yang boleh membantu menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal


Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan


Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 9 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Nak Kurus
~ Pelan Pemakanan 30 Hari Pertama
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Nak Kurus
~ Diet Seimbang

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "


Hubungi Kami Coach Kurus / Coach Herbalife untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :




Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, coach herbalife malaysia, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife

15 Ogos, 2016

Kurus Luar Gemuk Dalam

Salam Semua,

Ramai yang belum faham istilah ini "KURUS LUAR GEMUK DALAM"




Awas ye mereka-mereka yang begini..nampak sahaja kan kurus..tapi lemak di dalam tinggi dan mereka ini berisiko kepada tahap kesihatan yang lebih buruk dari orang yang memang obesiti.

Nilai BMI (Body Mass Index) digunakan untuk mengukur tahap badan setiap individu. Semakin tinggi nilai BMI, semakin tinggi risiko terhadap kesihatan.

Jika BMI 25-29 berat anda berlebihan dan jika BMI lebih dari 30 anda adalah gemuk / obes. BMI dikira berdasarkan tinggi dan berat dan tidak tepat kerana tidak dapat membezakan antara otot dan lemak dalam badan.


Nampak Sihat Tidak Bermakna Anda Sihat

Contoh :-
BMI A : 22.3
BMI B : 22.3
Peratus Lemak A : 9.1%
Peratus Lemak B : 21.2%
= BMI yang sama..tapi B ada lemak lebih banyak iaitu 21.2%, jadi nampak sihat tidak bermakna anda sihat



Bila kita katakan FAT or OBESE..tak semestinya menggambarkan mereka yang berbadan besar atau terlebih berat..tapi FAT PEOPLE boleh ada pada semua orang iaitu mereka yang THIN OUTSIDE but FAT INSIDE (T.O.F.I) / KURUS LUAR GEMUK DALAM

"

Hasil Lancet 2006 membuktikan bahawa kajian terhadap 0.25 juta responden menunjukkan mereka yang mempunyai BMI rendah biasanya menghadapi risiko lebih tinggi terhadap sakit jantung berbanding orang gemuk.

Kajian yang diketuai oleh Dr. Jimmy Bell (molecular imaging group, Imperial College London) pula membuktikan orang kurus tetapi 'gemuk di dalam' juga mempunyai risiko yang hampir sama terhadap penyakit seperti orang yang fizikalnya kelihatan gemuk. 

Sekumpulan doktor ini yang melakukan pemetaan lemak dalam badan mengesahkan bahawa sebahagian kita, terutamanya yang kurus, menyimpan lemak di tempat-tempat yang tidak sepatutnya seperti di dalam dan sekitar buah pinggang, pankreas dan jantung. 

45% individu BMI 20-25 sebenarnya memiliki kandungan lemak dalam badan yang berlebihan. Manakala 60% lelaki yang ideal BMI mempunyai lemak berlebihan dalam badan.

Tanpa petunjuk yang jelas, kebanyakan kita dibimbangi terus terperangkap dengan pemikiran: 

oleh kerana saya kurus, diri saya adalah cukup sihat!

Dr. Louis Teichholz menyatakan disebabkan anda memiliki badan tinggi lampai tidak bermakna anda cukup sihat sehingga anda boleh mengaku anda imun terhadap diabetes mahupun penyakit berkaitan jantung. 
Banyak lemak dalam badan baru lah GEMUK!
"

Kebiasaan mereka yang kurus untuk makan secara tidak sihat adalah tinggi (makanan berlemak dan tinggi gula), menunggu masa sebelum badan mula mengumpul lemak berlebihan di sekitar perut seterusnya gemuk seluruh badan.

Dengan ini boleh dianggap mereka yang gemuk dan aktif adalah lebih sihat berbanding mereka yang kurus tetapi kurang bergerak. Mereka yang mempunyai berat badan normal namun tidak aktif, tidak fit berhadapan risiko kematian lebih tinggi berbanding orang gemuk yang aktif dan fit. 

Bagaimana masalah Kurus Luar Gemuk Dalam dapat diatasi?

Penyelesaian terhadap masalah kegemukan dalaman ini boleh diatasi dengan mudah dengan cara mengubah pemakanan yang lebih bernutrisi dan bersenam. 
Cara penjagaan badan untuk kekal sihat adalah dengan penjagaan 80% dari pemakanan nutrisi dan 20% adalah dari aktiviti fizikal. 
Sibuk nak beraktiviti fizikal? Kurangkan penggunaan kenderaan, berbasikal jika boleh. Juga selalu cari tangga sebagai alternatif berbanding hanya menggunakan lif sepanjang naik turun bangunan. Juga banyakkan minum air kosong.



Pendaftaran Cabaran Nak Kurus Online Bermula Sekarang

Bimbingan dan ilmu yang betul dari coach pengalaman boleh bantu anda nak kurus.. nak kami coach anda secara online?



JOM JOIN PROGRAM NAK KURUS ONLINE



Syarat :


✔ Berumur 18 thn ke atas


✔ BMI > 23


✔ Penimbang Digital (Sendiri/Pinjam)


✔ Ada Yuran Pendaftaran


Cabaran Turun Berat Online :


✔ 100% Online Coaching Whatsapp


✔ Ada Coach Yang Pantau


✔ Pelan Pemakanan Lengkap 30 Hari


✔ Program Nutrisi Untuk Sarapan & Makan Malam




Nak KAMI coach? Follow sini 👇 




📲 WhatsApp : 019-303 7090 / 012-656 4747





pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaimana nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa, cara turun berat, coach herbalife, coach turun berat, makan herbalife, cara makan herbalife, kurus dengan herbalife, turun berat dengan herbalife, cabaran turun berat menang hadiah, tips kurus, herbalife malaysia, pejabat herbalife, 




05 Ogos, 2016

Gemuk Jika Tidak Sarapan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

GEMUK jika TIDAK SARAPAN


Dalam satu kajian :

Kanak-kanak yang mengabaikan sarapan pagi adalah 1.34 kali 

lebih cenderung mengalami berat badan berlebihan atau obesiti,  

selain berhadapan masalah-masalah kesihatan yang lain.


Ini kerana, mereka yang tidak mengambil sarapan akan 

cenderung mengambil makanan berlemak seperti nasi lemak, nasi


goreng, ayam goreng dan sebagainya, bebanding makanan yang 


lebih berkhasiat dan bernutrisi.


Tabiat ini sekaligus meningkatkan masalah berat badan 

berlebihan dan obesiti dalam kalangan kanak-kanak di negara ini .



"Kanak-kanak yang berlebihan berat badan dan obes 


mempunyai kemungkinan besar untuk membesar menjadi individu 


dewasa yang obes.

Seperti yang diketahui, sarapan penting kerana makanan pertama 

selepas perut kita "berpuasa " selama 8 jam sebaik sahaja tidur.


Sebagai makanan pertama, sarapan akan membekalkan tenaga dan 

khasiat untuk tubuh badan memulakan hari dengan lebih

sempurna. 


Selain perlu bersarapan , makanan yang diambil juga perlu 

seimbang dan dalam kuantiti bersesuaian. Ini penting bagi 

mengatasi masalah kepincangan nutrisi dalam kalangan kanak 

kanak di negara ini. 



Kita lihat di sini..Abai sarapan pun boleh gemuk..tapi kalau sarapan

dah masukkan yang berlemak, berminyak dan tinggi kalori..lagilah 

bertambah gemuk kan.

















Kesan tidak amik sarapan pagi dengan amik sarapan yang tidak 

berkhasiat adalah sama... ini kerana putaran gula dalam darah kita

menjadi tidak normal.

Ketahui Ciri-Ciri Sarapan Sihat Untuk Diet :

1) AIR yang bersih untuk kesihatan usus

2) TENAGA & ANTIOKSIDA untuk seluruh badan

3) ZAT NUTRIEN yang cukup & seimbang





















Apa yang disarankan untuk sarapan?

"Anda memerlukan sumber karbohidrat komplek yang baik dan protein, vitamin dan mineral yang cukup agar Anda dapat memulai hari Anda dengan yang terbaik. 

Shake Herbalife Formula 1 mengandungi protein kualitas tinggi yang hebat, karbohidrat berbasis tanaman, vitamin dan mineral”

Luigi Gratton, M.P.H.,Vice President, Worldwide Product Marketing, Herbalife.

Sumber : Sarapan Pagi

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Nak Kuruskan Badan / Coach Nak Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  









Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Nak Kurus, Nak Naik Berat Dan Nak Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju,