Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label cara cepat turun berat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cara cepat turun berat. Papar semua catatan

23 Disember, 2020

Transformasi Kurus Online Bersama Coach AzWa



Program Transformasi Kurus Secara Online BUKAN UNTUK SEMUA ORANG! 

Hanya untuk :

✔️Orang yang sudah penat mencuba pelbagai jenis diet

✔️ Orang yang busy kerja sampai makan pun tak sempat

✔️Orang yang tak sempat nak workout asyik busy dengan kerja dan anak-anak

✔️Orang yang taktau nak makan apa bila sudah kurus



Daftar Program : http://bit.ly/DietOnlineCoachAzWa

15 Mac, 2020

Turun Berat Secara Online Dengan Nutrition Herbalife

Assalamualaikum..

Hai Hai Hai..

Ramai nak kurus terutamanya nak raya ni kan, nak tukar saiz baju raya dan mula nak join program senaman berbayar atau membership gym.

Dengan situasi sekarang yang covid-19, ramai dinasihatkan tidak terdedah  di khalayak ramai seperti program atau bersenam beramai2..

Apa kata join program kami fokus turun berat dan tukar saiz baju sempena nak raya ni hanya melalui online 100%.


Ini adalah marathon challenge untuk semua peserta baru.. coaching secara konsisten thru wasap & telegram dalam kumpulan yang kecil untuk memfokuskan result setiap orang.

Paling best menggunakan nutrition herbalife - cara makan dan menu makanan disertakan secara detail.. dan group bot telegram ini adalah untuk 9 org termsk coach.

Best sangat sebab setiap hari akan timbang berat dan tahu gaya pemakanan yang betul..

Kalori defisit menggunakan nutrition herbalife penggantian makan pagi dan malam dan akan diberikan panduan apakah makanan untuk snek pagi, lunch dan snek petang.



Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan :

Coach Azmi 012-656 4747

Coach Wawa 019-303 7090




nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),






25 Februari, 2020

Coach AzWa : 012-6564747 / 019-3037090 ~ Cara Nak Kurus Dengan Nutrisi Herbalife



Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife / Coach Bebas Herbalife

Bermula Herbalife pada tahun 2007 sebagai pengguna produk dan fokus kami adalah untuk penurunan berat badan. 

Setelah mendapat keputusan penurunan berat 11kg (Coach Wawa) dan 19kg (Coach Azmi), kami terus aktif berblog bermula tahun 2008 (Blogger http://CoachAzWa.com) .. misi utama kami semasa menjadi blogger adalah untuk menyebarkan misi nutrisi herbalife dan menjadi Coach Pengurusan Berat Badan kepada mereka yang serius nak turun berat, naik berat atau kekalkan berat / kekal langsing.

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 13 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa berat badan secara percuma
~ Coaching Secara Online
~ Khidmat Nasihat Cara Nak Kurus, Cara Nak Naik Berat Dan Cara Nak Kekalkan Berat
~ Resepi nak kurus mengikut individu
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian (Sarapan dan Makan Malam dengan nutrisi Herbalife)
~ Tips Nak Kurus, Nak Naik Berat Badan Dan Nak Kekalkan Berat Badan
~ Tips Diet Seimbang 
~ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one 
~ Tips pemakanan yang betul
~ Tips dan Cara Nak Kurus, Nak Naik Berat Dan Nak Kekalkan Berat  
~ Khidmat Nasihat Oleh Coach
~ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
~ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 

Anda juga boleh boleh melihat Testimoni Turun Berat Badan dengan nutrisi Herbalife dan yang mana dapat memberi anda inspirasi dan motivasi untuk bermula program.

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program nak kuruskan badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan :

Coach Azmi 012-656 4747

Coach Wawa 019-303 7090




nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),


21 Jun, 2017

Kalori Makanan Raya

Jom kita lihat kalori makanan raya..semuanya sedap-sedap..



credit : sedap tube

Coach upload gambar kalori makanan hari raya bukanlah bermakna tak boleh makan apa2 masa hari raya nanti.

Tujuan utama share tu utk panduan dan makluman kita bersama. Samada nak makan sebalang tart nenas atau sekilo kerepek, itu terpulang pada masing-masing.

Senarai kalori tu hanya sebagai gambaran berapa banyak kita boleh hadkan untuk makan bila raya nanti. Bukan bermakna raya hanya sekali setahun, maka kita seolahnya tidak makan selama 11bulan. Beringat dan berpada-pada.

Tahu berapa nilai kalori makanan..akan buat kita lebih berhati-hati dalam menentukan berapa banyak yang harus dimakan masa Hari Raya nanti.

Apa yang penting..jika nak kurus..fokus kualiti bukan hanya kalori sahaja.


Fahami hukum 7700 kalori.. Hukum 7700 kalori adalah di mana kita makan lebih dari kalori boleh rehat setiap hari dan jumlah kalori terkumpul cukup 7700 kalori, maka berat badan akan naik 1kg lemak.

Berpada-pada makan di hari raya, asal jangan menangis nanti naik di penimbang pula.


Dengan pengalaman kami selama 10 tahun ini, dapat membantu lebih ramai yang nak turun berat badan pada tahun 2017 ini. 

Peranan kami sebagai coach adalah dengan memberikan panduan:
  • cara pemakanan seharian yang betul, 
  • jadual pemakanan 5x sehari untuk turun berat badan,
  • info / tips nak kurus yang konsisten setiap hari, 
  • group support / kumpulan sokongan whats app / telegram yang terdiri daripada coach-coach berpengalaman yang telah turun 10kg ke 20kg berat badan,
  • waktu / cara senaman untuk nak turun berat badan.
  • tindakan susulan yang konsisten sehingga anda berjaya mendapat berat idaman
Bagaimana cara anda nak bermula dengan program turun berat badan herbalife ini?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

019-303 7090 / 012-656 4747 (Coach AzWa) 

  Direct Whatsapp :

http://CoachAzmi.Wasap.My
http://CoachWawa.Wasap.My

untuk bermula program herbalife.

Sebagai Coach Herbalife (Ahli Bebas Herbalife) yang berpengalaman, kami akan mencadangkan produk herbalife yang sesuai untuk setiap individu. 

Kami akan memberi panduan yang tepat cara pemakanan produk herbalife yang betul supaya anda mendapat hasil turun berat hasil turun berat yang berjaya.


Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 


21 Mac, 2017

Harga Produk Herbalife Malaysia

Perkongsian hari ini berkenaan harga produk herbalife..

Ramai yang menghubungi kami samada melalui call, whats apps, sms atau email akan bertanya begini..



"berapa harga formula 1?"
"berapa harga produk herbalife?"
"berapa harga set kurus herbalife?"

Untuk makluman semua, kami adalah ahli bebas herbalife yang juga bertindak sebagai Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife.

Bila mereka yang menghubungi kami dan meminta harga, kami takkan terus memberikan maklumat harga..kebiasaannya..kami akan bertanya..perlukan herbalife untuk apa? turun berat ke naik berat ke? then mereka memberikan jawapan..then kami akan tanyakan lagi berapa umur, berat, tinggi? apa masalah-masalah lain selain nak turun berat/naik berat? kenapa kami lakukan ini? kerana kami Coach..kami bukan jurujual je yang memberitahu harga terus...kami akan mengenalpasti masalah dahulu..

Apabila masalah dikenalpasti, baru kami mencadangkan program untuk mereka, di sinilah baru kami memberitahu harga..

Mereka kena fahamkan dulu kelebihan setiap produk then baru buat penilaian tentang harga. Sebab tu kami sebagai coach akan memberi informasi-informasi dahulu sebelum memberi senarai harga herbalife..kami juga perlu tahu kemampuan setiap orang sebelum mereka nak mulakan program.

Harga herbalife dah termasuk coaching..jika mendapatkan produk dari seorang coach ini..dialah bertanggungjawab memberikan khidmat coaching..bukan orang lain yang berikan khidmat coach itu..

Pengalaman kami selama 10 tahun dalam herbalife boleh membantu anda mendapatkan pelan pemakanan herbalife yang terbaik..


Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..


Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa



Direct WhatsApp : 

untuk bermula coaching turun berat badan secara online dengan program herbalife.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, coach herbalife malaysia, senarai harga herbalife, harga herbalife malaysia, harga shake herbalife, harga tea herbalife, coach herbalife taman melati, ahli bebas herbalife, coach herbalife taman melawati, coach herbalife lembah keramat, coach herbalife taman permata, coach herbalife ukay perdana,
Diskaun 25%, Diskaun 35%, Diskaun 42%, diskaun 50%, Diskaun 50% Herbalife, Harga Murah, Harga Runtuh, Harga Terkini, Price List, PROMOSI HERBALIFE TERKINI,

02 Januari, 2017

Cara Kuruskan Badan Secara Sihat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ramai berazam untuk kurus tahun 2017..ada yang hubungi Coach AzWa tanya bagaimana cara nak kuruskan badan secara sihat..

Di sini Coach AzWa nak sharekan sedikit tentang cara untuk kuruskan badan secara sihat..

1 - Ketahui BMI Anda :

Cara Kiraan BMI - 
Ketahui Berat (kg) & Tinggi (m) Anda 

BMI = [ Berat / (Tinggi x Tinggi) ]

Contoh : Salina (Berat ; 88 kg , Tinggi 1.60 m)

BMI 
= [ 88 / (1.6 x 1.6) ]
= 34.38

Dari sini, anda boleh target berapa BMI terbaik yang perlu anda capai..


2 - Minum air kosong minimum 3 liter sehari

Kiraan per individu untuk minum air kosong adalah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air.

Contoh : Salina berat 88kg..jadi sehari Salina perlu minum 3.52 liter (88 / 25 = 3.52 liter)


3 - Elakkan Makanan Segera 

Ramai zaman sekarang nak senang, jadi banyak yang memilih makanan segera..makanan ini tentunya tidak kenyang dengan kalorinya banyak dan ini menyebabkan kenaikan berat badan yang lebih cepat.

4 - Makan Hidangan Seimbang

Apa yang dikatakan hidangan seimbang? Makanan yang terdiri daripada karbo dan protein..

Contoh nasi + ikan atau nasi + ayam
Contoh sayur + ikan atau sayur + ikan

Makanan-makanan seperti ini mengenyangkan dan kalori pun dalam kiraan 500 ke 600 untuk waktu tengahari..sangat membantu dalam kiraan kalori untuk kurus.



5 - Senaman 

Ramai yang sentiasa memberi alasan untuk tidak bersenam .. sebenarnya senaman menyumbang 20% untuk penurunan berat badan..senaman atau aktiviti fizikal contohnya anda berada di pejabat..cuba setiap hari menaiki tangga untuk ke tingkat anda bekerja..buat regangan sederhana semasa di meja pejabat..ini amat membantu anda cergas semasa bekerja dan salah satunya membantu penurunan berat badan.




Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan Jom Kurus Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Coach AzWa
019-303 7090
012 - 656 4747




15 Jun, 2016

Tips Halang Makan Berlebihan Bersama Coach AzWa

Berapa banyak yang kita makan sebenarnya ditentukan sebelum kita menyuap makanan ke dalam mulut. 

Makan berlebihan punca obesiti.

Realitinya kita makan apa sahaja yang dihidangkan, sama ada sedikit atau banyak. Daripada hidangan supersize sehingga hidangan kecil, bila kita habiskan dan licinkan pinggan kita, kita sebenarnya berpuas hati. 

Sebenarnya kita tak beri peluang pada perut untuk buat keputusan, tetapi membiarkan pinggan kosong menjadi isyarat untuk berhenti makan.

Mengawal berapa banyak makanan yang diletakkan di atas pinggan menjadi langkah pertama dalam mengawal berapa banyak makanan yang kita masukkan ke dalam perut. 

Boleh amalkan tips untuk menghalang kita makan berlebihan :

1- Menggunakan pinggan yang kecil dan gelas yang tirus dan tinggi memberi isyarat kepada kita bahawa terdapat lebih makanan di atas piring dan minuman di gelas. Perkasas hidangan yang kecil mengelakkan anda dari menambah hidangan.

2- Jauhkan balang gula-gula atau snek keropok dan biskut dari meja - letakkan semangkuk buah-buahan sebagai ganti

3- Cuba ambil shake protein untuk sarapan pagi atau makan tengahari. Diperbuat daripada serbuk protein dan buah-buahan dengan jumlah yang ditetapkan, ia membantu pengawalan saiz hidangan.

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Sumber : 
http://health.herbalife.com.my/ms/health-articles/weight-management/what-makes-us-overeat

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Nak Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.



#FollowUs  








Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Nak Kurus, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

09 Mei, 2016

Penurunan Berat Lelaki vs Perempuan Bersama Coach AzWa

Ramai yang ingin tahu apa perbezaan penurunan berat badan antara lelaki dan perempuan.

Secara puratanya penurunan berat badan lelaki adalah lebih cepat dari perempuan.


Mari kita lihat kenapa lelaki lebih cepat turun berat badan berbanding perempuan.

1. Tekanan / Stress

Ini membezakan antara perempuan dan lelaki iaitu tekanan. Lelaki lebih relax dalam program turun berat kerana tidak terlalu memikirkan keputusan penurunan berat badan, berbanding perempuan sangat suka berfikir dan akan jadi stress bila berat badan tidak menurun. Boleh dikatakan selalu nak timbang dan rasa stress bila bacaan tidak berubah, apa yang perlu dilakukan adalah kena berfikiran positif. Kalau berat tak berubah, mesti yang lain berubah, dari segi baju longgar..tak rasa penat dan semakin bertenaga, kalau dulu naik tangga 3 tingkat dah penat, sekarang lebih laju dan bertenaga. Kata Kunci POSITIF

2. Metabolisma

Lelaki mempunyai kadar metabolisma yang tinggi kerana mempunyai jumlah otot lebih banyak berbanding perempuan. Perempuan mempunyai metabolisma yang perlahan kerana menyimpan lemak untuk kesuburan dan mengandung. Jadi lelaki lebih mudah untuk turun berat badan

3. Otot

Lelaki mempunyai otot yang lebih banyak dari perempuan. Otot yang lebih tinggi dapat membantu pembakaran kalori yang lebih cepat. Jika lelaki membuat senaman jogging, treadmill, berenang memang lebih mudah penurunan berat badan. 



Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  









Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 



02 Mei, 2016

5 Kesilapan Semasa Program Diet Bersama Coach AzWa

Salam Herbalife Semua,

Mari kita kenalpasti 5 kesilapan semasa diet dan menyebabkan berat badan kita tidak menurun :

1) Tidak minum air yang mencukupi

Setiap 25kg berat badan kita, perlu minum 1 liter air kosong. "Dahaga" bermakna tubuh badan kita memerlukan air. Apabila kita tidak minum air yang mencukupi, badan akan menerima isyarat yang bercampur atau "mixed signals" iaitu lapar. Dehidrasi menyebabkan kita bertanggapan yang kita perlu makan sedangkan apa yang kita perlukan ialah pengambilan air yang secukupnya. Adakalanya kita makan kerana berasa bosan. 

Fakta air :

2) Makan roti, pasta dan ubi kentang lebih banyak berbanding protein, buah dan sayur

Ada yang turun berat badan sanggup tak makan nasi, katanya nasi itu boleh naikkan berat badan, sebenarnya nasi tidak bersalah, makanlah segenggam nasi bersama protein dan sayur. 

Nasi tidak bersalah :


3) Makan makanan proses lebih banyak dari makanan segar

Ramai yang nak mudah, pada masa sama nak turun berat badan tapi mengambil makanan proses seperti makanan burger, nuget atau fast food..lebih elok kita ambil makanan segar contoh seperti ulam-ulaman, masakan sendiri yang lebih tahu berapa banyak minyak dan lemak kita masukkan dalam masakan.

4) Mengabaikan sarapan pagi

Sarapan pagi sangat penting untuk semua orang, waktu terbaik sarapan pagi adalah pukul 7-8 pagi dan tidak lewat dari 10 pagi. 

Sarapan pagi kami : 

5) Stress

Ada ramai di kalangan kita mengalami stress, samada stress di tempat kerja, perhubungan keluarga atau stress dalam memikirkan masalah..inilah salah satu punca penyebab lambat turun berat badan..cuba buat senaman yang membantu mengurangkan stress anda..pada masa sama boleh membantu menurunkan berat badan

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  






Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju,