Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label Herbalife coach. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Herbalife coach. Papar semua catatan

15 Ogos, 2017

Teamix Herbalife Kegemaran Kami Sekeluarga

Siapa yang nak rasa bertenaga bila2 masa sahaja..pasti ramai kan.. 

Kami memang sukakan minuman teamix untuk diminum bila2 masa sahaja.



Selain dari bertenaga, minuman teamix herbalife sedap diminum bila2 masa sahaja dengan kandungan kalori yang rendah..



Paling best ambil masa workout ambil teamix suam / panas .. woww rasa berpeluh sangat banyak dan badan rasa sangat segar..



Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit

Untuk bermula program 
Premium Coaching Turun Berat Secara Online 
dengan Coach AzWa -


Direct WhatsApp : 






Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 






20 Disember, 2015

10 Rahsia Turun Berat Badan : 019-3037090 / 012-6564747 (Ahli Bebas Herbalife)

Penurunan dan pengekalan berat badan adalah dua perkara yang sama. 

Pada hakikatnya, tabiat yang membantu anda menurunkan berat badan adalah tabiat yang sama yang akan membantu anda mengekalkan berat badan anda

Lagipun, menurunkan berat badan tidak dianggap satu kejayaan melainkan jika anda berjaya mengelakkan berat badan anda daripada naik semula.

10 Rahsia Terbaik Untuk Berjaya Menurunkan Berat Badan :

1) Perlu memahami diri 




2) Banyak bersenam




3) Menetapkan matlamat




4) Mempunyai corak dan kekerapan makan yang tetap.


5) Makan diet rendah lemak dan padat nutrien




6) Mengamalkan kawalan hidangan

7) Mengamalkan pengurusan stress



8) Menukar sikap



9) Pelan Pemakanan

10) Belajar mengawal persekitaran

Sumber : Herbalife Hub Januari 2013

Penulis : Susan Bowerman 

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach,


13 November, 2015

Turun Berat Herbalife Secara Online (Coach AzWa)

Zaman sekarang semua ONLINE..nak beli barang rumah online, nak beli baju online, nak beli kasut online..kiranya internet di hujung jari gitu..semua senang by online je


Jadi kami sebagai Coach Bebas Herbalife juga ada perkhidmatan Coaching Online..melalui sms, whats app, telegram, atau email melibatkan semua kawasan dalam Malaysia atau Luar Negara.. Kalau di kawasan Kuala Lumpur yang tiada masa nak berjumpa Coach pun boleh by Coaching Online.

Biasanya kami akan menerima panggilan or sms or whats app bertanyakan berkenaan program pengurusan berat badan dengan herbalife.


Pertama : kami akan mendapatkan maklumat nama, lokasi, umur, berat dan tinggi... dan kami akan suggest berapa berat ideal untuk mereka capai.

Kedua : kami cadangkan produk untuk mereka samada mereka nak turun berat badan atau naik berat badan atau hanya nak kekalkan berat dengan hidangan sihat shake herbalife.

Ketiga :  jika mereka bersetuju dengan cadangan kami dan bersedia bermula dengan program pengurusan berat badan, urusan kewangan semuanya melalui online termasuk tempahan secara online dan penghantaran juga secara online.

Keempat : mereka mendapat produk dan bersedia nak bermula program dan bermula dari saat ini kami akan berikan panduan pelan pemakanan, ukuran badan dan panduan senaman yang sesuai untuk setiap individu.

Kelima : kami akan sentiasa membuat followup mengikut hari dari segi pemakanan, senaman yang mereka lakukan..kadang-kadang permulaan ada yang tersilap..jadi pada masa inilah kami akan berikan penjelasan lebih lanjut.




Perkhidmatan Coaching ini adalah PERCUMA, khas bagi mereka yang melantik kami sebagai Coach dalam program pengurusan berat badan herbalife. Amat mudah dengan perkhidmatan herbalife online ini.

Secara online atau one to one, kedua-duanya boleh digunakan untuk coaching program herbalife..apa yang penting anda ada keyakinan diri, kesungguhan dan follow semua cakap coach.

Hubungi kami untuk pengurusan berat badan herbalife online..


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.


Coach AzWa
019-3037090
012-6564747


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach,

13 April, 2015

Menetapkan Matlamat Pengurusan Berat Badan ~ Coach AzWa 012-6564747 / 019-3037090

Setiap orang mempunyai matlamat dalam mencapai pengurusan berat badan terbaik..tapi adakah anda menulis matlamat anda dalam buku? atau dalam diari? 

Awal tahun dah tetapkan matlamat..contohnya "Saya Nak Jadi Lebih Sihat"..tapi adakah matlamat yang dikatakan itu dilakukan.

Kita telah memasuki 90 hari ke2 iaitu bulan April 2015, di sini kami ingin kongsikan kepada anda bagaimana untuk merancang kecergasan dan menetapkan matlamat.

Ramai yang rasa bila bulan ke4 tidak berjaya..mulalah nak bermula diet baru..nak cari senaman trend terkini, apa salahnya jika anda buat perubahan kecil dengan menetapkan matlamat dan melakukan perancangan aktiviti yang boleh dicapai.



1. Menetapkan Matlamat Anda!

Daripada berkata " Saya Ingin Jadi Lebih Sihat " .. Tetapkan matlamat dan lakukannya contohnya " Saya Akan Berjalan Di Luar Sekurang-kurangnya 15 Minit Setiap Hari " - Fikirkan sesuatu yang boleh buat anda aktif.

Tanya Diri Sendiri "KENAPA"
Kenapa anda melakukannya dan kenapa anda mahu memperbaiki diri anda :
  • Kenapa anda ingin jadi lebih sihat?
  • Kenapa anda memerlukan ransangan tenaga?
  • Kenapa anda perlu kurangkan berat badan?
Berkongsi Matlamat
Beritahu orang lain mengenai matlamat anda. Juga membuat komitmen lisan yang merangsang motivasi anda. 

2. Mengekalkan Sikap Mental Yang Positif

Jangan Tunggu Hingga Hari Esok
Mulakan matlamat anda hari ini. Perubahan kecil akan berkumpul semakin masa berlalu dan boleh membawa kepada perubahan besar dalam gaya hidup.

Gunakan Kata-Kata Positif
Katakan " Saya Boleh " dan " Saya Akan " dengan kerap. Percaya anda boleh lakukan.

Cintai Diri Anda
Pengakuan untuk diri sendiri seperti " Saya Bersedia Memperbaiki Diri ", " Saya Akan Berubah Menjadi Versi Terbaik Untuk Diri Saya " untuk menaikkan semangat dan motivasi diri.

3. Rancang dan Motivasikan Kecergasan Anda

Luangkan masa dalam jadual untuk menjadi aktif. sasarkan aktiviti 30 minit 3x seminggu , jika tidak boleh, bahagikan 5 atau 10 minit senaman sepanjang hari.

  • Mulakannya sekarang
  • Jadikan aktiviti keluarga
  • Rancangkan ganjaran untuk diri sendiri seperti jika dah capai matlamat mungkin percutian atau pakai baru. Cari ganjaran yang anda mampu dan boleh menginspirasikan anda untuk hari-hari berikutnya.


Hubungi kami untuk sesi coaching samada secara berdepan atau secara online, kami mempunyai banyak testimoni untuk mereka yang menjalani program pengurusan berat badan herbalife secara online atau berdepan.

Ahli Bebas Herbalife / Coach Herbalife :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

Azmi (012-656 4747), Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (018-325 5842) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)

07 April, 2015

Kitaran Hormon & Pengurusan Berat Badan ~ Coach AzWa

Wanita mempunyai tempoh dalam kitaran hormon mereka yang membuatkan ia mudah untuk mengurangkan berat badan.

Wanita mempunyai haid? Tempoh sebulan sekali dan ia amat berkaitan dengan hormon yang dirembeskan dari ovari, dipanggil "Estrogen" dan "Progesteron". Kedua-dua hormon ini memainkan peranan utama dalam kesihatan dan pengurusan berat badan serta dalam mengawal kitaran haid dan kehamilan.

Jumlah estrogen mula meningkat pada permulaan haid dan ia meransang folikel matang dan menjadikan endometrium tebal sebagai persediaan untuk kehamilan.

Apabila ovulasi telah berlaku progesteron dirembeskan dan kepekatannya bertambah sehingga ia mencapai kemuncaknya. Jika ovum tidak disenyawakan, kepekatan plasma estradiol dan progesteron jatuh pada akhir fasa yang memulakan haid dan dengan itu kitaran haid yang baru.

BILAKAH MASA PALING MUDAH UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN?

Ia adalah satu minggu selepas haid kerana metabolisma naik pada akhir tempoh haid bulanan wanita. Pada masa inilah dari tempoh siap kepada ovulasi barulah program diet atau senaman menjadi lebih berkesan.

Selepas ovulasi barulah metabolisma kembali normal.

Jadi amat disyorkan untuk menggunakan tempoh ini dengan baik dan untuk menambah senaman dalam program diet untuk meningkatkan pengurusan berat badan anda.

Sumber : Herbalife Hub Oktober 2012



Hubungi kami untuk coaching program pengurusan berat badan anda..

Kami coach herbalife..kami ahli bebas herbalife..

Wawa 019-303 7090
Azmi 012-656 4747
coach herbalife taman melawati, coach herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife taman melati, coach herbalife gombak, coach herbalife lembah keramat,
coach herbalife shah alam (rizal 016-4415171), coach herbalife klang (rizal 016-4415171), coach herbalife tanjung malim (shima 017-3279436), coach herbalife taman permata (ain 012-3308840), coach herbalife kedah (fadzilah 019-4737065), coach herbalife pulau pinang ((fadzilah 019-4737065), coach herbalife putrajaya (asiah 017-2077334), coach herbalife ipoh (aida 013-2858185), coach herbalife surabaya (ratna 013-3281697), coach herbalife johor (shamsuri 012-7137210), coach herbalife skudai (rahini 012-7307210), coach herbalife kelantan (amalina 019-9065163), coach herbalife terengganu (lailly 013-9803722), coach herbalife setiawangsa (azlina 019-6511593), coach herbalife bukit antarabangsa, coach herbalife ampang, coach herbalife melaka, coach herbalife seremban, coach herbalife perlis)

08 Mac, 2015

Herbalife Guinness World Records

Herbalife has officially set a GUINNESS WORLD RECORDS® Achievement for Most Participants in a HIIT Workout in 24 Hours. 


“This is an incredible achievement for everyone at Herbalife and a lot of people had a lot of fun. People from every corner of the globe gathered together in their communities with one goal – to show the world the importance of exercise as part of a healthy life.”



Michael Johnson, Herbalife Chairman and CEO

‪#‎WorldWorkout‬


Source : Herbalife Facebook






10 Januari, 2015

Terlebih Lemak dan Kurang Pemakanan - Coach Pengurusan Berat Badan

Apabila kita mendengar tentang individu yang kurang pemakanan, kita membayangkan orang yang nampak kelaparan – kurus kering. Tentulah orang yang kurang nutrien dan kalori tak seimbang pemakanannya, namun ketakseimbangan ini boleh terjadi walaupun dengan pengambilan banyak kalori – hanya makanan yang banyak tapi tanpa nilai nutrisi. Jadi perkataan baharu yang tercipta di sini iaitu “malnubesity” (obes namun pemakanan tidak seimbang). Penggabungan pemakanan tidak seimbang dan obes bagaikan sesuatu yang berkonflik, tetapi hakikatnya, ia memang terjadi – kebanyakan daripada kita terlebih lemak dan kurang pemakanan.

Bagaimana pula kita boleh sampai ke tahap ini! Kita perlu merujuk kepada sejarah evolusi kita untuk mendapatkan penjelasannya. Nenek moyang prasejarah kita perlu mengambil banyak makanan untuk memenuhi keperluan kalori mereka. Yang jelasnya, mereka sangat aktif - membakar beribu-ribu kalori apabila keluar mencari makanan. Dan diet mereka yang kaya dengan tumbuhan tidak banyak mengandungi kalori padat.

Namun dalam dunia moden ini, bekalan makanan kita padat dengan makanan yang diproses, mengandungi kalori tinggi, enak namun kurang nutrien yang penting. Dan memandangkan kita mempunyai laluan neural yang menggalakkan kita makan - dan mengganjarkan kita kerana berbuat demikian - kita dengan gembiranya mengikut sahaja.

Hasilnya, ramai daripada kita terlebih makan dan kurang pemakanan. Dengan diet yang membekalkan lebih kalori dan kurang vitamin, mineral dan bahan antioksidan, kesihatan kita akan terjejas. Gemuk sedikit itu satu perkara, namun keadaan ini mengalakkkan lemak berada di tempat yang tak sepatutnya ia berada - menyelaputi organ penting, seperti hati atau pankreas, memasuki sel secara paksa dan mempengaruhi secara signifikan bagaimana organ ini berfungsi.

Kita direka bentuk untuk bergerak secara sangat aktif, namun keperluan kalori kita tidak akan sampai kepada tahap apa yang diperlukan oleh nenek moyang kita. Ramai daripada kita bekerja di tempat di mana kita tidak perlu bergerak langsung. Kita juga dibina untuk makan makanan berkualiti tinggi yang tersedia secara semula jadi, namun kita hidup dalam persekitaran yang 'obes' –dikelilingi makanan yang mudah didapati, diproses dan berkalori tinggi.

Ketakserasian antara genetik dan gaya hidup kita membawa kepada paradoks pemakanan tidak seimbang yang datang seiring dengan obesiti. Kita makan dengan cara yang berlawanan daripada yang sepatutnya. Kita seharusnya banyak makan makanan yang disumberkan dari tumbuh-tumbuhan dan protein tanpa lemak yang akan memaksimumkan kualiti nutrisi pada kos kalori yang secara relatifnya rendah.

Dan kita juga harus bangun dari duduk santai di atas sofa. Kebanyakan daripada kita tidak akan boleh membakar 6000 kalori sehari – tetapi kita makan seperti kita boleh membakar kalori sebanyak itu.

Ditulis oleh Susan Bowerman - MS, RD, CSSD. Susan ialah konsultan berbayar Herbalife.

Sumber : Herbalife Hub Julai 2013

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan / Ahli Bebas Herbalife Untuk Sesi Coaching / Pelan Pemakanan / Analisa Badan :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Qu Puteh, Bijak, Dherb, Dr, Herbalife, Jimat, Kurus, Naik Berat, Nasihat Doktor, Pengguna, Ramping, Selamat, ShapeWorks, Slim, Turun Berat,

06 Januari, 2015

Makanan dan Kecergasan (Coach / Ahli Bebas Herbalife 019-3037090 & 012-6564747)

Bagaimana Untuk Mencergaskan Diri Dengan Makanan

Mahu berasa lebih cergas?Untuk memantapkan tenaga dan fokus mental anda, anda perlu mengambil makanan yang betul, pada waktu yang tepat.

Apabila anda berasa tenaga mental anda semakin menyusut dan pertuturan anda berasa kurang lancar, cuba fikirkan semula. Bilakah kali terakhir anda makan?

Apakah makanan terakhir yang anda makan? Adakah anda minum dengan cukup? Melangkau hidangan,
hidangan yang tak seimbang, dan penyahhidratan, kesemuanya boleh menyusutkan tenaga dan fokus
mental anda. (Dan jangan lupa bahawa mendapatkan tidur yang mencukupi adalah sebahagian daripada
keseimbangan yang perlu diambil kira juga).

Bagaimana apa yang anda makan memberi kesan kepada tenaga mental anda?
Apakah sebenarnya tenaga mental? Ia sebenarnya mempunyai beberapa ciri - termasuk mood keseluruhan
anda, motivasi anda, di samping juga perhatian dan fokus anda. Apabila tenaga mental anda menjadi ligat,
diet anda berkemungkinan besar menyumbang kepada keadaan ini. Berikut adalah bahan-bahan renungan
untuk 'mencergaskan pemikiran' anda. Apakah yang perlu dimakan untuk memantapkan tenaga mental anda
sepanjang hari? Karbohidrat mentenagakan otak anda Glukosa, yang diperoleh daripada karbohidrat dalam
diet anda, merupakan satu-satunya 'bahan bakar' yang secara lumrahnya menjadi makanan kepada sel otak anda. Selepas ia dicernakan semasa proses perncernaan, karbohidrat menyerap ke dalam aliran darah sebagai glukosa ('gula darah' anda).

Memandangkan otak anda aktif 24/7, ia mempunyai tuntutan tenaga yang tinggi - lebih tinggi daripada sel-sel
lain di dalam badan anda. Dan, kerana sel otak tidak boleh menyimpan glukosa, otak anda memerlukan
bekalan yang berterusan. Makanan berserat tinggi seperti buah-buahan, sayur-sayuran dan bijian sempurna, mengambil masa yang lebih lama untuk dicernakan, menyebabkan glukosa dilepaskan secara beransur-ansur ke dalam sistem anda, dan juga ke otak anda.

Sebaliknya, hidangan karbohidrat halus - seperti makanan berkanji, bergula - sebenarnya boleh memakan diri anda. Disebabkan makanan seperti ini dicernakan dengan pantas, anda akan mengalami kenaikan gula darah, yang selalunya diikuti dengan kejatuhan yang mendadak. Ini selalunya dikenali sebagai kejatuhan mendadak tahap glukosa, dan menyebabkan anda secara mental, berasa lembap.

Otak anda memerlukan bahan bakar pada jangka masa yang tetap. Memandangkan otak anda memerlukan sumber tetap glukosa, maka ia menjadi penting bagi anda untuk makan pada jangka masa yang tetap sepanjang hari untuk mengelakkan tenaga mental anda menjunam. Sasarkan untuk mengambil hidangan kecil dan snek yang sihat setiap 3-4 jam.

Otak anda memerlukan sarapan. 
Banyak yang telah diperkatakan mengenai kepentingan sarapan, dan memberi otak anda rangsangan merupakan lagi satu sebab kenapa perkara pertama yang perlu dilakukan pada waktu pagi ialah mentenagakan diri anda. Walaupun dalam keadaan tidur, otak anda terus bekerja sepanjang malam, membakar bahan bakar, menyebabkan tangki 'glukosa' hampir kosong menjelang pagi. Bantulah otak anda dan mulakan hari anda berbekalkan sarapan seimbang dengan karbohidrat dan protein yang sihat. Protein yang terbaik untuk otak anda Walaupun otak anda tidak menggunakan protein secara langsung sebagai bahan bakar, ia menggunakan asid amino yang diperoleh daripada protein yang anda makan untuk menghasilkan kimia otak yang penting. Dopamin, kimia otak yang menggalakkan kecergasan dan aktiviti otak diperoleh daripada tyrosina, asid amino yang ditemui dalam ayam, ikan, produk tenusu, kacang dan bijian. Sementara serotonin, yang menggalakkan perasaan tenang dan kepuasan, diperoleh daripada triptofan yang ditemui dalam makanan laut, produk-produk tenusu dan kacang soya.

Minuman terbaik untuk otak
Apabila badan anda ternyahhidrat, ia boleh memberi kesan kepada mood dan tahap tenaga anda. Penyahhidratan ringan mengurangkan kecergasan dan kebolehan anda untuk menumpukan perhatian, dan apabila anda akhirnya berasa haus, tenaga mental anda sebenarnya telah pun menyusut. Air ialah pilihan yang bagus, tetapi kopi dan teh yang diambil secara bersederhana juga baik untuk anda. Minuman yang mengandungi kafeina boleh membantu dalam memfokus dan menumpukan perhatian - tetapi dinasihatkan diambil dalam jumlah yang sedikit. Anda perlu menghidrasikan diri dengan teratur, makan secara seimbang, dan memantau respons anda sendiri kepada kafeina yang anda ambil. Jika ia membuatkan anda berasa gementar dan menyebabkan anda berjaga pada waktu malam, anda perlu mengurangkan pengambilannya. Menggunakan kafeina untuk merangsang otak anda pada siang hari tidak berguna jika ia mengganggu tidur yang nyenyak pada waktu malam.

Ditulis oleh Susan Bowerman
MS, RD, CSSD. Susan ialah konsultan
berbayar untuk Herbalife.

Sumber : Herbalife Hub November 2014

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan /
Ahli Bebas Herbalife :
Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet


04 Disember, 2014

26 Januari, 2014

Pengedar Bebas Herbalife Malaysia (0126564747 / 0193037090)

Kami adalah Pengedar Bebas Herbalife Malaysia dan Coach kepada mereka yang mendapatkan produk Herbalife dari kami..

Semua coach dalam kumpulan kami adalah terdiri daripada mereka2 yang telah mendapat hasil terbaik dari produk Herbalife..produk herbalife bukannya ubat yang boleh menyembuhkan kesihatan tapi logik kiranya kita makan makanan yg mempunyai nutrisi diperlukan badan..badan memberi tindak balas yang baik..

Konsep dasar Herbalife adalah Use Wear Talk..itu yang kami gunapakai sehingga sekarang..

Kami memerlukan ramai yang ingin mendapatkan keputusan turun berat badan, naik berat badan atau kesihatan di mana jika mereka yang telah mendapat keputusan baik hasil produk dapat menjadi coach dan membantu lebih ramai orang lain pula..

Hubungi kami jika anda Serius untuk mendapatkan keputusan baik dari produk dan seterusnya menjadi Coach..

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

Pengedar Bebas Herbalife - 
Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090

20 Oktober, 2013

Dugaan & Cabaran Untuk Sampai Target

Tetapkan Impian Anda?

Nak turun berat, Nak sihat, Nak naik berat...
Banyak cabaran di hadapan..

Dapatkan coach yang boleh membantu anda mancapai impian itu..
Good Luck..

Hubungi Pengedar Bebas Herbalife :
Azmi 0126564747
Wawa 0193037090

"Keputusan ini adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"