Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label cara turun berat herbalife. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cara turun berat herbalife. Papar semua catatan

02 Januari, 2017

Cara Kuruskan Badan Secara Sihat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ramai berazam untuk kurus tahun 2017..ada yang hubungi Coach AzWa tanya bagaimana cara nak kuruskan badan secara sihat..

Di sini Coach AzWa nak sharekan sedikit tentang cara untuk kuruskan badan secara sihat..

1 - Ketahui BMI Anda :

Cara Kiraan BMI - 
Ketahui Berat (kg) & Tinggi (m) Anda 

BMI = [ Berat / (Tinggi x Tinggi) ]

Contoh : Salina (Berat ; 88 kg , Tinggi 1.60 m)

BMI 
= [ 88 / (1.6 x 1.6) ]
= 34.38

Dari sini, anda boleh target berapa BMI terbaik yang perlu anda capai..


2 - Minum air kosong minimum 3 liter sehari

Kiraan per individu untuk minum air kosong adalah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air.

Contoh : Salina berat 88kg..jadi sehari Salina perlu minum 3.52 liter (88 / 25 = 3.52 liter)


3 - Elakkan Makanan Segera 

Ramai zaman sekarang nak senang, jadi banyak yang memilih makanan segera..makanan ini tentunya tidak kenyang dengan kalorinya banyak dan ini menyebabkan kenaikan berat badan yang lebih cepat.

4 - Makan Hidangan Seimbang

Apa yang dikatakan hidangan seimbang? Makanan yang terdiri daripada karbo dan protein..

Contoh nasi + ikan atau nasi + ayam
Contoh sayur + ikan atau sayur + ikan

Makanan-makanan seperti ini mengenyangkan dan kalori pun dalam kiraan 500 ke 600 untuk waktu tengahari..sangat membantu dalam kiraan kalori untuk kurus.



5 - Senaman 

Ramai yang sentiasa memberi alasan untuk tidak bersenam .. sebenarnya senaman menyumbang 20% untuk penurunan berat badan..senaman atau aktiviti fizikal contohnya anda berada di pejabat..cuba setiap hari menaiki tangga untuk ke tingkat anda bekerja..buat regangan sederhana semasa di meja pejabat..ini amat membantu anda cergas semasa bekerja dan salah satunya membantu penurunan berat badan.




Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan Jom Kurus Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Coach AzWa
019-303 7090
012 - 656 4747




07 Julai, 2015

Coach Bebas Herbalife Team AzWa (Coach Shima : 017-3279436)

Kerjaya sebagai ahli bebas herbalife / coach herbalife / coach pengurusan berat badan (nutrisi dalaman) dan coach skin (nutrisi luaran) ingin berkongsi misi membantu penduduk sekitar berkenaan program pengurusan berat badan dan maklumat pengurusan skin iaitu membantu mereka mendapat pengetahuan berkenaan :


~ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat

~ Cara Pemakaian Produk Skin yang betul

~ Pelan Pemakanan / Meal Plan

~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian

~ Khidmat Nasihat Oleh Coach Bebas Herbalife berpengalaman

~ Pemantauan Berterusan

~ Diet Seimbang

~ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian

~ Sokongan dan Motivasi kepada semua


Ingin bersama-sama dalam program pengurusan berat badan herbalife dan cantik dengan herbalife skin?

Kami mempunyai ramai team kami yang berpengalaman sebagai coach di kawasan sekitar anda. Shima adalah salah seorang team kami yang boleh membantu anda.. Coach Shima mengamalkan nutrisi dalaman untuk mendapatkan berat badan ideal dan mengamalkan herbalife skin di mana sebelum herbalife skin, beliau bermasalah kulit sensitif..selepas mengamalkan nutrisi dalaman dan nutrisi luaran secara konsisten, kini kulit muka beliau berasa segar, lembut dan sihat.

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "






Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife dan skin spa party herbalife skin di kawasan sekitar beliau.

Hubungi Coach Shima Untuk Membantu Anda :

Coach Shima : 017-3279436
Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching

05 Julai, 2015

Coach Bebas Herbalife Team AzWa (Coach Asiah : 017-2077334)

Kerjaya sebagai ahli bebas herbalife / coach herbalife / coach pengurusan berat badan ingin berkongsi misi membantu penduduk sekitar berkenaan program pengurusan berat badan iaitu membantu mereka mendapat pengetahuan berkenaan :

~ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat

~ Pelan Pemakanan / Meal Plan

~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian

~ Khidmat Nasihat Oleh Coach Bebas Herbalife berpengalaman

~ Pemantauan Berterusan

~ Diet Seimbang

~ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian

~ Sokongan dan Motivasi kepada semua


Ingin bersama-sama dalam program pengurusan berat badan herbalife?


Kami mempunyai ramai team kami yang berpengalaman sebagai coach di kawasan sekitar anda. Coach Asiah adalah salah seorang team kami yang boleh membantu anda.. telah turun 17kg berat badan, lebih cergas, beryakinan dan sangat reshape..

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "



Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife di kawasan sekitar beliau.


Hubungi Coach Asiah Untuk Membantu Anda :

Coach Asiah : 017-2077334
Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching

28 Jun, 2015

Majlis Berbuka Puasa HERBALIFE MALAYSIA di Dewan Felda Merak Kayangan

Majlis Buka Puasa Bersama Herbalife Malaysia pada tahun 2015 diadakan di Dewan Felda Merak Kayangan pada hari Sabtu 27 Jun 2015..

Kali ini kami dapat tempah 1 meja untuk 10 orang..

Majlis bermula pukul 6:30petang .. kami membawa mak dan ayah bersama-sama ke majlis ini..



Majlis dimulai dengan ceramah nutrisi oleh Dr. Kamarul..



Waktu Azan Maghrib.. kami bermula berbuka dengan kurma dan shake herbalife yang telah disediakan oleh pihak Herbalife Malaysia.


Selepas berbuka dengan kurma dan shake herbalife, kami semua bersolat maghrib secara berjemaah..

Selepas solat, kami makan malam bersama-sama yang lain dengan hidangan yang telah disediakan oleh pihak dewan..

Semasa makan, satu sesi ceramah agama bertajuk "Perniagaan dan Perspektif Islam" oleh Ustaz Azman Syah Alias (Pencetus Ummah Azman - PU Azman) .. sangat best ceramah nya bertajuk perniagaan dan bagaimana perkaitan dengan perspektif Islam..



Kami semua makan malam dan majlis berakhir pukul 9 malam..dan seterusnya solat isyak dan terawih secara berjemaah..




Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife /  Coach Herbalife / Jurulatih Pengurusan Berat Badan /

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife lembah keramat, pengedar herbalife taman permata, pengedar herbalife taman melati

27 Jun, 2015

Wanita Naik Berat Selepas Kahwin?

Naik Berat Selepas Kahwin? Selalunya sebelum kahwin sanggup mencari cara macam-macam untuk turunkan berat sebab nak pakai baju nikah dan sanding kan? Then selepas kahwin, 2 ke 3 bulan lepas tu berat badan naik..bukan naik sebab mengandung..tapi beratnya memang naik..

Ini terjadi kepada saya sendiri, berat naik mendadak..dalam masa 12 bulan selepas kahwin naik sampai 10kg..emm..masa naik ni tak pernah terfikir nak turunkan berat sebab suami cakap.ok je..tak gemuk pun..sayang je..so..apa nak dikata kan..ok jelah dengan berat badan macam tu..sebab fikir ooo..sebab hormon berubah kot selepas kahwin, sebab tu berat badan naik

Tapi bila baca je artikel ni, baru faham, kenapa gemuk selepas kahwin terjadi.

Apakah ia merupakan keadaan semula jadi yang berlaku selepas seseorang itu berumah tangga?

Perkahwinan bukan penyebab kenaikan berat badan. Bagi seorang dewasa, kenaikan berat badan selepas berkahwin bukanlah fenomena semula jadi. Kenaikan berat badan adalah akibat kurang aktiviti fizikal dan berlebihan makan.

Haa, nampak kan..bukan fenomena semulajadi naik berat badan ni, tapi sebab lebih makan dan tak de senaman..haa..kena sedar lah diri memang salah diri sendiri ni.

3 perkara penyebab utama kegemukan adalah makan berlebihan, tahap fizikal yang rendah dan banyak makan makanan yang bergoreng dan berlemak

Kajian di Malaysia mendapati ramai orang dewasa yang tidak aktif dan cergas. Banyak masa diluangkan untuk menonton televisyen dan kerja harian yang dilakukan tidak banyak menggunakan tenaga seperti kerja pejabat, komputer serta kegunaan kereta untuk perjalanan. Oleh yang demikian, keperluan tenaga seseorang itu adalah rendah tetapi pada masa yang sama memakan makanan yang lebih daripada yang diperlukan.

Apabila pengambilan tenaga adalah lebih tinggi daripada yang diperlukan, tubuh akan menyimpan tenaga yang berlebihan itu sebagai lemak dan berat badan akan meningkat.

Aktiviti seks dikatakan sebagai penyebab kegemukan dan gendut? Sebenarnya tiada kajian saintifik yang mengaitkan aktiviti seks dengan kegemukan. Malah ada kajian yang menunjukkan aktiviti seks adalah satu aktiviti fizikal yang boleh membakar tenaga.

Ada juga yang berkata lepas je bersalin akan jadi gemuk..Sebenarnya ada beberapa sebab mengapa wanita selepas melahirkan anak menjadi gemuk. Wanita semasa hamil akan meningkat berat badan secara semula jadi. Ini adalah kerana semasa hamil terjadinya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air.Lemak yang dikumpulkan ini akan digunakan untuk membuat susu ibu selepas melahirkan anak. Salah satu sebab mengapa wanita menjadi gemuk selepas melahirkan anak ialah kerana tidak menyusukan anak dengan susu ibu. Jika wanita tidak menyusu, lemak yang disimpan semasa hamil tidak akan digunakan untuk membuat susu dan akan terus terkumpul di dalam badan. Sebab kedua ialah mungkin wanita selepas melahirkan anak tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang dan tidak meningkatkan aktiviti fizikalnya.

Bagaimanakah mengekalkan bentuk badan ideal?

Bagi mengekalkan berat badan, seorang itu hendaklah memakan pelbagai jenis makanan. Jangan makan terlalu banyak makanan berkalori tinggi. Kuantiti makanan seperti nasi hendaklah mengikut keperluan. Kurangkan makan makanan bergoreng dan berminyak dan gantikan minuman manis dengan yang kurang manis seperti air kosong dan jus juga harus jaga waktu makan iaitu makan mengikut waktu tetapi jangan makan terlalu banyak pada setiap waktu makan. Di antara waktu makan utama, makan buah sebagai snek. Elakkan daripada meninggalkan waktu makan untuk berdiet kerana jika tinggalkan satu waktu makan, anda akan merasa terlalu lapar pada waktu makan yang seterusnya dan anda berpotensi untuk makan berlebihan.

Selain daripada menjaga pemakanan, aktiviti fizikal juga perlu ditingkatkan. Jadikan hidup anda lebih aktif pada setiap hari dengan melakukan aktiviti fizikal yang berintensiti sederhana sekurang-kurangnya 30 minit sehari seperti menaiki tangga, berkebun, mengemas rumah dan yang seumpama dengannya. Aktiviti ini boleh dilakukan secara berterusan atau terkumpul iaitu 10 minit setiap sesi sehingga mencapai jumlah 30 minit. Disamping itu lakukan senaman jenis berintensiti sederhana atau tinggi sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Sekiranya anda melakukan senaman berintensiti sederhana seperti berjalan cepat, berbasikal atau bermain badminton ianya perlu dilakukan sekurang-kurangnya 45 hingga 60 minit pada setiap hari. Badan perlu direhatkan beberapa hari dalam seminggu sekiranya anda melakukan senaman berintensiti tinggi seperti berlari dan bersenamrobik.

Sumber : http://www.myhealth.gov.my/index.php/my/dewasa/masalah-berat-badan

Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife /  Coach Herbalife / Jurulatih Pengurusan Berat Badan /

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Coach Azmi 012-656 4747

Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching