Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label cara kurus herbalife. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cara kurus herbalife. Papar semua catatan

28 April, 2020

Cara Puasa Dengan Program Herbalife (Coach AzWa)

Bulan April Ramadhan Tahun 2020 


Selain melipatgandakan amalan dan ibadah harian, bulan Ramadan juga merupakan masa yang sesuai untuk individu yang berbadan gempal untuk mengurangkan berat badan.

Begitu juga bagi mereka yang bertubuh kecil, manfaatkan bulan ini untuk menambah angka kilo yang ideal. 

Malah untungnya ketika berpuasa, jumlah kalori makanan yang diambil akan berkurangan sebanyak 40 peratus berbanding pada hari biasa. 

Ramadan juga menawarkan detik terbaik untuk membakar lemak kerana pada ketika ini, tubuh anda bebas daripada glikogen dan inilah masa paling sesuai untuk menggunakan tenaga simpanan iaitu lemak. 

Menurut pakar-pakar kecergasan, pilihan senaman ringan seperti berjalan laju sekitar 30-45 minit sebelum berbuka amat disarankan untuk membakar lemak tersebut

Misi untuk mencapai bentuk badan yang fit, langsing dan menarik menjelang Aidllfitri kelak pasti tidak mustahil jika anda bijak merangka pelan diet, diiringi senaman ringan dan pengambilan makanan gantian hebat seperti Herbalife. 

Banyak testimonial yang berjaya mencapai berat yang diidamkan menerusi cara di atas sewaktu berpuasa. 

Kesederhanaan adalah kunci utama, serta pastikan anda mengambil air yang secukupnya bagi mengelakkan dehidrasi tubuh sewaktu berdiet.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Pengambilan NUTRISI Herbalife secara teratur bukan sahaja mendapatkan tubuh yang mantap, bahkan boleh meningkatkan tahap kesihatan anda secara optimum. 

Pengambilan rangkaian produk Formula 1Formula 3Tea Mix dan Herbal AIoe juga mampu memberi tenaga berterusan, membekalkan vitamin dan mineral penting serta antioksidan yang diperlukan tubuh.

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Sumber : Majalah Herbalife Bersama Majalah Wanita


Mari kami kongsikan apa pendapat / testimoni puasa dengan herbalife daripada coachee-coachee kami :

Testimoni Puasa Herbalife 1 :
Ini adalah testimoni kami sendiri..kami mengamalkan waktu Sahur dan Berbuka dengan Kurma, Aloe, Teamix dan Shake Herbalife..Sihat, Bertenaga dan dapat menjalankan tugasan harian dengan cergas tanpa sedar kita sedang berpuasa..Kami sekeluarga mengamalkan pemakanan herbalife sepanjang puasa..tak perlu risau nak masak apa, nak beli lauk apa..lebih jimat dan besederhana..alhamdulillah..Jika anda ingin makanan cepat, ringkas, rendah kalori, lebih nutrisi, sihat dan bertenaga..inilah makanan terbaik utk sahur dan berbuka..
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 2 :
Alhamdulillah ni tahun ke-3 berpuasa dgn nutrisi herbalife. Ape yang blh diperhatikan, beza puasa dengan meal (nasi etc) dan herbalife :

1) dengan aloe,teamix n F1 shake perut selesa. 
2) bila berbuka dgn shake, rasa cepat kenyang dan lepas solat makan ringan-ringan pun cepat stop.
3) alhamdulillah lagi ringan badan nak solat terawih.
4) peratus lemak menurun masa bulan puasa.. itu yang best..
5) masa sahur tak perlu bangun 2-3 jam awal nak masak 
6) paling BEST.  Baju raya kelihatan lebih cantik badan dah langsing..
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 3 :
Tahun 2014 adalah tahun ke-2 berpuasa sebagai suami isteri dgn Herbalife. Sebelum ni berpuasa sorang je dgn HL. Nikmat berpuasa dgn Herbalife :

1) Cepat & mudah disediakan tak perlu bangun awal untuk panaskan lauk
2) Sangat jimat kerana tak perlu beli juadah berbuka yang ternyata akan membazir
3) Makanan yang mudah bagi mereka yang selalu stuck dlm jem waktu berbuka
4) Tidak rasa letih yang amat mcm orang makan nasi pagi2 buta tu
5) Beri tenaga yang luar biasa!! tak caya cuba lah dulu 
6) Dapat mendisiplinkan diri supaya makan dengan lebih baik bukan pakai taram je
7) Membantu sangat2 dalam proses turun dan shape badan
8) Jimat duit untuk beli baju raya sebab semua baju dulu2 boleh pakai balik
9) tak perlu risau bila amik gambar raya dengan keluarga dan kawan2. tak payah nak ambil shot dari atas kepala untuk buat2 kecil. Sekian, Sihat Berpuasa Langsing Bergaya di Hari Raya
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 4 :

Tahun ni yang ke-2 berpuasa dgn herbalife. Alhamdullillah sangat powerful and energetic gak.. Jangan pandang rendah dengan 123 aloe tea shake herbalife sebab memberi tenaga yang luarbiasa ketika berpuasa. Chewah! Teringat lagi dulu masa sahur dengan kak wa, time tu tak consume herbalife lagi.. Tanya kak wa, tak sahur makan nasi ke? Sekali dia jawab "Shake aje" dalam hatiku "aik kenyang ke, cukup ke?" Few years after that baru try then memang best dan seronok puasa dgn herbalife sebenarnya..heheh
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "


Testimoni Puasa Herbalife 5 :
Puasa dengan herbalife ni yang saya perasan saya tak cepat lapar malah rasa bertenaga, tak mengantuk macam sahur dengan nasi....biasa saya shake dan teamix dan kurma 2 biji..(time tu belum try aloe)....dan ikut panduan wawa....insyaAllah, tahan bertenaga sampai berbuka..
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Cara Mengamalkan Herbalife di Bulan Puasa :


Produk-Produk Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Ingin kami bantu anda dalam pengurusan berat badan?

Bagaimana jadual pemakanan herbalife boleh membantu anda dalam program pengurusan berat badan?



Anda ingin kurus dan kami beri panduan dan tips2 terbaik berserta sistem sokongan Group Whats App Coachee?

Paling best bulan Ramadhan ini kami menyediakan coaching program turun berat secara online whats app :

- Menu, resepi dan video pemakanan sihat disediakan kpd peserta group coaching
- Makanan disediakan untuk sahur dan berbuka, khas untuk peserta berdaftar group coaching
- Link senaman live secara online
- Fokus turun berat dan reshape sebelum raya

Fokus UTAMA adalah COACHING DAN ILMU 

Wasap Coach AzWa direct :


pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaiman nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa,

08 Februari, 2020

Makan Nasi Untuk Kurus Bersama Coach AzWa

Assalamualaikum dan Salam Herbalife,

Makan nasi tapi boleh turun berat badan?

Ramai yang selalu keliru, bila nak turun berat..kena tinggalkan makanan kegemaran iaitu NASI..kita ni rakyat Malaysia..perut pun orang panggil perut melayu..jadi nak tinggalkan nasi tu susah skit?
tapi boleh ke makan nasi dan pada masa sama boleh turun berat badan?

Boleh..sebab kami dah buktikan..pergi luar negara pun sanggup bawa periuk nasi..sebab hari2 nak makan nasi..tapi ikutlah cakap coach dan ikutlah meal plan yang coach bagi..makanlah ikut sukatan.




Sumber : Cawangan Pemakanan Jabatan Kesihatan W.P Kuala Lumpur & Putrajaya


Di sini kita lihat kan..2 senduk nasi bersamaan dengan berbagai makanan karbohidrat yang lain..yang selalunya kita ambil, kononnya nak gantikan nasi..sbb bila makan nasi boleh gemuk..tu kata-kata sebahagian orang la..

Sebagai contoh kan, 2 senduk nasi bersamaan 1 cawan spagetti..adakah benar kita makan secawan je spagetti tu? rasanya ada yg makan berlebihan kan..lagi pulak makanan tersebut digoreng dengan adanya kuah2 yang berbagai.

Satu lagi..2 keping roti bersamaan dengan 2 senduk nasi..betul ke makan roti 2 keping je..kadang2 sampai setengah buku roti habiskan sehari..lepas tu siap ada inti lagi..macam-macam diletaknya.



Jadi sebagai kesimpulannya, nasi tidak bersalah..anda boleh makan nasi sehari..tapi ikut sukatan..dalam makanan tengahari anda boleh ada nasi, ikan dan sayur..di bawah ini adalah contoh makanan tengahari untuk anda yang nak kurus


Sumber : Mybuletin 


Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan program Kurus Secara Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Anda hanya perlu bermula dengan 
menghubungi kami Coach Herbalife Malaysia di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 

012-656 4747 (Coach Azmi) 



nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),


02 Januari, 2017

Cara Kuruskan Badan Secara Sihat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ramai berazam untuk kurus tahun 2017..ada yang hubungi Coach AzWa tanya bagaimana cara nak kuruskan badan secara sihat..

Di sini Coach AzWa nak sharekan sedikit tentang cara untuk kuruskan badan secara sihat..

1 - Ketahui BMI Anda :

Cara Kiraan BMI - 
Ketahui Berat (kg) & Tinggi (m) Anda 

BMI = [ Berat / (Tinggi x Tinggi) ]

Contoh : Salina (Berat ; 88 kg , Tinggi 1.60 m)

BMI 
= [ 88 / (1.6 x 1.6) ]
= 34.38

Dari sini, anda boleh target berapa BMI terbaik yang perlu anda capai..


2 - Minum air kosong minimum 3 liter sehari

Kiraan per individu untuk minum air kosong adalah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air.

Contoh : Salina berat 88kg..jadi sehari Salina perlu minum 3.52 liter (88 / 25 = 3.52 liter)


3 - Elakkan Makanan Segera 

Ramai zaman sekarang nak senang, jadi banyak yang memilih makanan segera..makanan ini tentunya tidak kenyang dengan kalorinya banyak dan ini menyebabkan kenaikan berat badan yang lebih cepat.

4 - Makan Hidangan Seimbang

Apa yang dikatakan hidangan seimbang? Makanan yang terdiri daripada karbo dan protein..

Contoh nasi + ikan atau nasi + ayam
Contoh sayur + ikan atau sayur + ikan

Makanan-makanan seperti ini mengenyangkan dan kalori pun dalam kiraan 500 ke 600 untuk waktu tengahari..sangat membantu dalam kiraan kalori untuk kurus.



5 - Senaman 

Ramai yang sentiasa memberi alasan untuk tidak bersenam .. sebenarnya senaman menyumbang 20% untuk penurunan berat badan..senaman atau aktiviti fizikal contohnya anda berada di pejabat..cuba setiap hari menaiki tangga untuk ke tingkat anda bekerja..buat regangan sederhana semasa di meja pejabat..ini amat membantu anda cergas semasa bekerja dan salah satunya membantu penurunan berat badan.




Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan Jom Kurus Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Coach AzWa
019-303 7090
012 - 656 4747




29 Jun, 2016

Tips Maintain Kurus Masa Raya Bersama Coach AzWa

Salam 1 Herbalife,

Ramai yang risau bila puasa turun 3kg..bila 3 hari raya je boleh naik sampai 5kg berat badan..



Oleh kerana metabolisme badan kita telah menjadi perlahan semasa bulan puasa, maka untuk ia kembali seperti sedia kala memerlukan sedikit masa. 

Namun sebelum ia kembali seperti biasa dan mampu membakar lemak dalam kuantiti yang lebih, kita telah mengambil pelbagai makanan yang kaya dengan kalori dan karbohidrat yang tinggi sepanjang berhari raya. 

Sebab itulah, berat badan kita akan cepat naik selepas raya. Semua tidak menjadi masalah jika kita pandai menjaga kalori dan menjaga pemakanan semasa raya..

Yang penting kena tahu formula turun berat - 



Hari ini kami share beberapa tips maintain kurus masa raya :

Tips 1 : Banyakkan Minum Air Kosong


Jangan malu bawa botol air semasa beraya..banyakkan minum air kosong sebelum masuk beraya ke rumah saudara mara...supaya perut rasa sedikit kenyang sebelum menjamah juadah raya..minum air kosong supaya segala toksin dalam badan dapat dikeluarkan dengan mudah. Malah, air kosong juga membantu sistem pencernaan dan proses pembakaran lemak...Air macam-macam kaler tu biasa ada banyak kandungan gula yang tersembunyi. Jadi bawalah air kosong ke mana-mana.


Tips 2 : Makan dalam pinggan yang kecil

Lebih besar saiz pinggan makan, lebih banyak yang kita akan makan..jangan ambil pinggan besar sebab banyak ruang letak makanan..jadi di pinggan yang kecil, makanan yang sedikit sahaja, kerana banyak lagi rumah yang akan kita berkunjung raya.



Tips 3 : Berhenti makan sebelum kenyang

Tips 1..minum air..tips 2..makan di pinggan yang kecil..tips 3 ni kita hendaklah berhenti makan sebelum kenyang..banyak lagi rumah nak berkunjung..kalau 5 rumah..makan sedikit demi sedikit setiap rumah...kalau kenyang sangat pun, nanti nak berjalan pun penat.

Tips 4 : Makan buah-buahan

Kalau semasa berkunjung tu nampak hidangan buah, lebih baik kita ambil buah-buah terlebih dahulu..supaya kita lebih cepat kenyang dan tidak ghairah makan makanan karbohidrat yang lain.



Tips 5 : Puasa 6

Selepas puas makan-makan raya, apakata lakukan puasa 6 supaya mengembalikan momentum seperti bulan Ramadhan.. jadi kita lebih sabar dan menahan dari makan dan minum.


Anda ingin kurus dan kami beri panduan dan tips2 terbaik berserta sistem sokongan Group Whats App Coachee?



#FollowUs & #Contactus : 








pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaiman nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa,


06 Jun, 2016

Tips Kurus Bulan Ramadhan Bersama Coach AzWa (019-3037090 / 012-6564747)

Salam Ramadhan dan Salam Herbalife Semua,


Pengambilan makanan seimbang dan berkhasiat adalah penting untuk mengekalkan kesihatan di bulan Ramadhan.

Di sini kami kongsikan tentang beberapa tips yang boleh diamalkan semasa bulan Ramadhan yang boleh juga membantu penurunan berat badan.

1) Waktu tidur semasa bulan ramadhan

Di bulan puasa, waktu tidur akan berkurang kerana bangun awal utk sahur. 

Tahukah anda tidur ada kitarannya? Jika bangun pada hujung kitaran, kita akan berasa segar. 

Tapi jika bangun di tengah kitaran tidur, akan rasa mengantuk dan berat mata. 

Jika nak bangun pukul 5 pagi, waktu terbaik untuk tidur ialah pada 11 malam dan 12.30 pagi

Jika nak bangun pukul 4.30 pagi , waktu terbaik untuk tidur ialah pada 10.30 malam dan 12 pagi


2) Kekal bertenaga sepanjang hari berpuasa

Nak kekal bertenaga di bulan puasa sampai ke petang? Makanlah sahur yang tinggi protein, karbo kompleks & lemak sihat bersama air yang cukup untuk kegunaan tubuh seharian.

Makanan biasa yang tinggi karbo ringkas seperti nasi, mee, roti dan kurang protein pula umpama tenaga segera seperti simbah petrol pada api, api marak sekejap kemudian terus malap. 

Itu sebabnya dalam pukul 10 pagi akan terasa lapar atau mudah mengantuk kerana tahap gula dalam badan sudah rendah.

Cara kami berpuasa adalah dengan pengambilan nutrisi herbalife : 

aloe vera, teamix, formula 1 & formula 3

Kenapa kami mengamalkan nutrisi herbalife semasa Ramadhan? 
a) mengawal rasa lapar
b) mengekalkan metabolisma sihat
c) mengurangkan lebihan lemak
d) kekal bertenaga dan ceria

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

3) Minum air kosong secukupnya

Untuk meningkatkan pengambilan air kosong ketika puasa, amalkan tips ni. 

Kira berapa kadar air cukup untuk tubuh anda (1L setiap 25kg), isi siap2 dalam botol & minum sikit2 dari waktu berbuka hingga sahur. 

Gunakan straw kerana ia dapat mudahkan minum air banyak. Sedikit perahan limau @ lemon @ aloe vera ke dlm air kosong akan menambah perisa. Bawa bekal air untuk diminum di antara solat terawih. 


4) Kurangkan penggunaan garam dalam makanan 

Kurangkan penggunaan garam dan bahan perasa dan pewarna kerana ianya adalah penyerap atau penyimpan air. 

Makanan begini akan menyebabkan kita lebih haus dan dahagakan air. Jadi minumlah air secukupnya semasa bulan puasa ini.. Minimum 3 liter air kosong sehari.



5) Waktu Untuk Bersenam

Dalam 1jam sebelum berbuka boleh lakukan senaman slow jog atau brisk walk (ikut kemampuan individu). 

Senaman cardio 30-45 minit sebelum berbuka adalah sesuai kerana selepas itu, anda akan dapat mengembalikan tenaga selepas berbuka.


Ingin kami bantu anda dalam pengurusan berat badan?

Bagaimana jadual pemakanan herbalife boleh membantu anda dalam program pengurusan berat badan?

Anda ingin kurus dan kami beri panduan dan tips2 terbaik berserta sistem sokongan Group Whats App Coachee?



#FollowUs  





pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaiman nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa,

11 Ogos, 2015

Putrajaya Inter-Park Ride Bersama Coach AzWa

Kami menyertai Putrajaya Inter-Park Ride PIPR edisi 29 pada 9 Ogos 2015..

Before cycling & after cycling..drink #shakeherbalife .. yesszzaa..Herbalife Nutrition..during cycling sediakan #aloevera & #teamixherbalife



"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubati Mana-Mana Penyakit"



Alhamdulillah..We finish this ride..jalan berbukit agak byk..stamina kena kuat..yg penting habiskan ride ke garisan penamat..

Kami sedia membantu mereka2 yang ingin #turunberat #naikberat & #kekallangsing ..

"Keputusan tidak tipikal, hasil individu berbeza"

Boleh hubungi kami Coach AzWa :
▶ Coach Pengurusan Berat Badan
▶ Blogger Since 2008
▶ Coach AzWa
▶ 019-3037090 / 012-6564747
▶ coach@azwa.net
▶ http://blog.azwa.net

#herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #produkherbalife #carakurus #testimoniherbalife #like4follow #herbalife #mealreplacement #herbalife24 #foldingbikes #herbaliferesults #fatloss #healthybreakfast #shakeherbalife #onlinecoaching #fitness #herbalifecoach #cyclingcouple #herbalifeskincare #healthyfood #fatbikes #weightlosschallenge #losefat #biker

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, cara beli produk herbalife, online order herbalife, pelan untuk turun berat, jadi member herbalife, dapat diskaun murah herbalife, senarai harga herbalife, set kurus herbalife, dealer herbalife, pakej produk herbalife, pejabat herbalife kuala lumpur, pejabat herbalife pulau pinang, pejabat herbalife sabah, 

28 Jun, 2015

Majlis Berbuka Puasa HERBALIFE MALAYSIA di Dewan Felda Merak Kayangan

Majlis Buka Puasa Bersama Herbalife Malaysia pada tahun 2015 diadakan di Dewan Felda Merak Kayangan pada hari Sabtu 27 Jun 2015..

Kali ini kami dapat tempah 1 meja untuk 10 orang..

Majlis bermula pukul 6:30petang .. kami membawa mak dan ayah bersama-sama ke majlis ini..



Majlis dimulai dengan ceramah nutrisi oleh Dr. Kamarul..



Waktu Azan Maghrib.. kami bermula berbuka dengan kurma dan shake herbalife yang telah disediakan oleh pihak Herbalife Malaysia.


Selepas berbuka dengan kurma dan shake herbalife, kami semua bersolat maghrib secara berjemaah..

Selepas solat, kami makan malam bersama-sama yang lain dengan hidangan yang telah disediakan oleh pihak dewan..

Semasa makan, satu sesi ceramah agama bertajuk "Perniagaan dan Perspektif Islam" oleh Ustaz Azman Syah Alias (Pencetus Ummah Azman - PU Azman) .. sangat best ceramah nya bertajuk perniagaan dan bagaimana perkaitan dengan perspektif Islam..



Kami semua makan malam dan majlis berakhir pukul 9 malam..dan seterusnya solat isyak dan terawih secara berjemaah..




Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife /  Coach Herbalife / Jurulatih Pengurusan Berat Badan /

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife lembah keramat, pengedar herbalife taman permata, pengedar herbalife taman melati