Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label Turun Berat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Turun Berat. Papar semua catatan

29 Mac, 2018

Berat Stuck, Tak Turun, Kenapa?

Sharing hari ini berkenaan mereka yang dalam program turun berat tapi tiba-tiba berat jadi sama je..dah tiada penurunan lagi..kenapa ye? 



Tidak kira bagaimana bagusnya usaha diet dan senaman menunjukkan hasil pada mulanya, nampaknya akan ada peringkat di mana - tidak kira apa yang kamu lakukan - kehilangan berat badan berhenti.

Mulalah masa ni rasa stress, rasa program kita buat itu tidak menjadi dan ada juga yang menyalahkan penimbang, coach dan produk. Pentingnya kita belajar kenapa ianya berlaku dan langkah penyelesainnya.

Apabila anda mengurangkan pengambilan kalori anda atau kurang makan, badan akan menjimatkan kalori dengan melambatkan kadar di mana anda membakarnya. Hasilnya, kadar metabolisme rehat - kalori yang anda bakar setiap hari hanya untuk meneruskan fungsi proses biasa tubuh - mula turun.

Juga, kadar metabolik rehat anda merupakan kira-kira 75 peratus daripada semua kalori yang anda bakar setiap hari dan ia ditentukan, sebahagiannya, melalui saiz badan. Jadi ia masuk akal bahawa apabila berat badan anda turun, kadar metabolisme anda juga akan turun.

Untuk menghilangkan satu paun dalam masa seminggu, anda perlu mengambil kurang 500 kalori sehari daripada yang anda perlukan. Sambil anda mengurangkan berat badan, kalori anda juga perlu dikurangkan, anda perlu sama ada membuang lebih banyak kalori daripada diet anda atau meningkatkan kadar senaman anda - atau kedua-duanya - untuk mengekalkan “jurang” 500 kalori itu.



Berikut ialah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan apabila anda sampai ke tahap "BERAT TERHENTI" :

  1. Cuba menggunakan diari makanan untuk mengesan pengambilan kalori anda. Anda mungkin lebih berhati-hati apabila anda memulakan diet anda - menimbang dan menyukat semua yang melalui bibir anda - tetapi anda mungkin tidak begitu tepat seperti dahulu.
  2. Pertingkatkan aktiviti anda, terutamanya senaman kekuatan. Sebagaimana anda membina otot, kadar metabolik berehat anda akan meningkat. Jika anda pernah bersenam selama beberapa waktu, anda mungkin berada dalam keadaan yang lebih baik - jika anda tidak meningkatkan intensiti aktiviti anda, anda tidak mungkin akan membakar kalori sebanyak mana sebelum ini. Menambah beberapa aktiviti baru kepada senaman anda, meningkatkan intensiti, dan mengangkat besi.
  3. Cuba gantian hidangan untuk satu atau dua hidangan untuk membantu anda kekal dalam had kalori anda. Shake protein - yang dibuat dengan jumlah tertentu susu atau susu soya, serbuk protein dan buah-buahan - membuang teka-teki mengira kalori kerana anda tahu dengan tepat apa yang terkandung di dalamnya. Cuba untuk menggantikan dua hidangan sehari untuk sementara waktu, makan hidangan ketiga yang menyihatkan, dan tambah dengan snek yang terdiri daripada makanan protein, sayur-sayuran dan buah-buahan.








Adalah penting bagi anda mendapatkan nilai kalori sebenar pemakanan harianberapa kalori kena makanapa kena makan, bila nak senamanmacam mana nak buat diari makananberapa liter air kosong kena minum..

Kami sebagai coach pengurusan berat badan / ahli bebas herbalife boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.


Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat  
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Hubungi Kami :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 

11 September, 2015

Penurunan Berat Badan Terhenti..Kenapa??

Sharing hari ini berkenaan mereka yang dalam program turun berat tapi tiba-tiba berat jadi sama je..dah tiada penurunan lagi..kenapa ye? 




Tidak kira bagaimana bagusnya usaha diet dan senaman menunjukkan hasil pada mulanya, nampaknya akan ada peringkat di mana - tidak kira apa yang kamu lakukan - kehilangan berat badan berhenti.

Mulalah masa ni rasa stress, rasa program kita buat itu tidak menjadi dan ada juga yang menyalahkan penimbang, coach dan produk. Pentingnya kita belajar kenapa ianya berlaku dan langkah penyelesainnya.

Apabila anda mengurangkan pengambilan kalori anda atau kurang makan, badan akan menjimatkan kalori dengan melambatkan kadar di mana anda membakarnya. Hasilnya, kadar metabolisme rehat - kalori yang anda bakar setiap hari hanya untuk meneruskan fungsi proses biasa tubuh - mula turun.

Juga, kadar metabolik rehat anda merupakan kira-kira 75 peratus daripada semua kalori yang anda bakar setiap hari dan ia ditentukan, sebahagiannya, melalui saiz badan. Jadi ia masuk akal bahawa apabila berat badan anda turun, kadar metabolisme anda juga akan turun.

Untuk menghilangkan satu paun dalam masa seminggu, anda perlu mengambil kurang 500 kalori sehari daripada yang anda perlukan. Sambil anda mengurangkan berat badan, kalori anda juga perlu dikurangkan, anda perlu sama ada membuang lebih banyak kalori daripada diet anda atau meningkatkan kadar senaman anda - atau kedua-duanya - untuk mengekalkan “jurang” 500 kalori itu.




Berikut ialah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan apabila anda sampai ke tahap "BERAT TERHENTI" :

  1. Cuba menggunakan diari makanan untuk mengesan pengambilan kalori anda. Anda mungkin lebih berhati-hati apabila anda memulakan diet anda - menimbang dan menyukat semua yang melalui bibir anda - tetapi anda mungkin tidak begitu tepat seperti dahulu.
  2. Pertingkatkan aktiviti anda, terutamanya senaman kekuatan. Sebagaimana anda membina otot, kadar metabolik berehat anda akan meningkat. Jika anda pernah bersenam selama beberapa waktu, anda mungkin berada dalam keadaan yang lebih baik - jika anda tidak meningkatkan intensiti aktiviti anda, anda tidak mungkin akan membakar kalori sebanyak mana sebelum ini. Menambah beberapa aktiviti baru kepada senaman anda, meningkatkan intensiti, dan mengangkat besi.
  3. Cuba gantian hidangan untuk satu atau dua hidangan untuk membantu anda kekal dalam had kalori anda. Shake protein - yang dibuat dengan jumlah tertentu susu atau susu soya, serbuk protein dan buah-buahan - membuang teka-teki mengira kalori kerana anda tahu dengan tepat apa yang terkandung di dalamnya. Cuba untuk menggantikan dua hidangan sehari untuk sementara waktu, makan hidangan ketiga yang menyihatkan, dan tambah dengan snek yang terdiri daripada makanan protein, sayur-sayuran dan buah-buahan.






Adalah penting bagi anda mendapatkan nilai kalori sebenar pemakanan harian, berapa kalori kena makan, apa kena makan, bila nak senaman, macam mana nak buat diari makanan, berapa liter air kosong kena minum..

Kami sebagai coach pengurusan berat badan / ahli bebas herbalife boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat  
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Hubungi Kami :



Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 

21 Jun, 2015

Bersahur dan Berpuasa Dengan Shake Herbalife (019-3037090 / 012-6564747)

Dalam tempoh 14 jam (5:30 pagi - 7:30 petang) menahan lapar  dan dahaga, ramai yang sering mengadu lesu, kurang aktif,  mengantuk serta pening. Perkara ini boleh diatasi dengan pengambilan NUTRISI HERBALIFE yang seimbang agar anda  masih dapat menjalankan aktiviti harian seperti normal. 

Berikut adalah pelan pemakanan yang disarankan :


Sahur : 

Seperti fungsi sarapan yang amat penting bersahur juga membekalkan semua tenaga dan nutrisi yang bakal digunakan pada siang hari. Makanan yang patut diambil ialah kurma dan SHAKE Formula 1 Herbalife. Anda juga digalakkan agar minum banyak air.

Berbuka Puasa :
Elakkan berbuka puasa dengan juadah berat dan minuman manis. Dikhuatiri perut anda 'terkejut' setelah seharian kosong tidak diisi. Sebagai mengalas perut, ambillah beberapa biji kurma dan SHAKE Formula 1 Herbalife sebelum anda menunaikan solat Maghrib.

Makan Malam / Selepas Terawih :
Nikmati juadah sihat seperti SHAKE Formula 1 Herbalife dan lauk pauk yang kurang berminyak seperti ayam bakar, sayuran serta pelbagaikan pilihan menu seperti bijirin dan buah-buahan. Minum juga banyak air.

Snek :
Anda digalakkan mengudap buah-buahan segar kekacang sebagai snek dan Shake Formula 1 Herbalife. Makanan ini baik untuk melancarkan perkumuhan. Kandungan sitrus membekalkan vitamin C dan sumber serat terbaik semasa berpuasa.

PENTING!!!

Minum air secukupnya. Elakkan minuman berkafein sewaktu bersahur. Ia bersifat diuretik dan boleh membuatkan tubuh lebih cepat terasa kehausan.


Sumber : Kerjasama Herbalife dan Majalah Mingguan Wanita


Alhamdulillah..sepanjang berpuasa dari tahun 2008 hingga ke hari ini..kami mengamalkan shake sepanjang puasa..Tahun ini tahun ke 8 kami berpuasa dengan Nutrisi Herbalife.

Alhamdulillah..Herbalife adalah makanan kesihatan, di mana badan menerima segala nutrisi yang diperlukan + bonus dapat menurunkan berat badan cara yang sihat.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Lihat Testimoni Berpuasa Denga Herbalife..Klik di Sini

Baca juga Kebaikan Puasa Dengan Herbalife

Kami juga akan membantu anda memberikan

~ panduan puasa dengan herbalife
~ tips-tips kecergasan 
~ cara pemakanan yang betul mengikut program anda
~ cara-cara turun berat badan dengan herbalife
~ cara-cara naik berat badan dengan herbalife
~ cara-cara kekalkan berat badan dengan herbalife

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi keterangan lanjut untuk mengetahui rahsia Puasa Dengan Herbalife :

Azmi (012 - 656 4747)

Wawa (019 - 303 7090)
puasa herbalife, herbalife taman melati, herbalife setiawangsa, herbalife taman melawati, herbalife lembah keramat, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife setapak, herbalife ampang, herbalife taman bunga raya, herbalife gombak, herbalife wangsa melawati, herbalife ukay perdana, herbalife kemensah, herbalife semasa puasa, jadual puasa herbalife, turun berat badan dengan herbalife, rahsia turun berat dengan herbalife, herbalife malaysia, herbalife murah, herbalife kampung klang gate, herbalife desa melawati, stokis herbalife, pengedar herbalife malaysia

17 Jun, 2015

Berpuasa Dengan Herbalife (019-3037090 / 012-6564747)

Assalamualaikum..Salam Ramadan..

Berpuasa dengan herbalife??

Bersahur dan Berbuka dengan Nutrisi Herbalife?

Alhamdulillah..sepanjang berpuasa dari tahun 2008 hingga ke hari ini..kami mengamalkan shake sepanjang puasa..Tahun ini tahun ke 8 kami berpuasa dengan Nutrisi Herbalife.

Alhamdulillah..Herbalife adalah makanan kesihatan, di mana badan menerima segala nutrisi yang diperlukan + bonus dapat menurunkan berat badan cara yang sihat.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Jadual puasa Herbalife disertakan sebagai panduan :


Lihat Testimoni Berpuasa Denga Herbalife..Klik di Sini

Baca juga Kebaikan Puasa Dengan Herbalife

Hubungi keterangan lanjut untuk mengetahui rahsia Puasa Dengan Herbalife :

Azmi (012 - 656 4747)
Wawa (019 - 303 7090)


31 Mei, 2015

Followup & Testimoni Pengguna Herbalife (012-6564747 / 019-3037090)

Apakah keistimewaan Program Pengurusan Berat Badan Herbalife? Sebab setiap program yang ditawarkan akan disertakan service "Coach" dan "Followup"

Anda hanya perlu mencari coach yang boleh membantu anda mendapatkan hasil dari produk herbalife yang anda telah perolehi..

Perlu diingatkan coaching hanya akan diberikan oleh kami sekiranya pembelian produk dari kami sahaja.

Herbalife Untuk Kurus , Herbalife Untuk Naik Berat Badan , Herbalife Untuk Kekalkan Berat Badan

Semua itu hanya akan terjadi jika anda betul-betul mengikuti jadual pemakanan yang sebenarnya dari coach herbalife.

Di sini kami sertakan beberapa testimoni turun berat herbalife untuk rujukan dan bagaimana kami melakukan sesi followup herbalife secara online dan followup herbalife secara berdepan dan bagaimana sesi coaching berlaku..


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "




New Coachee Kak Sara From Pulau Pinang dah dapat result turunberat 4kg .. Alhamdulillah .. Tahniah #OnlineCoaching .. konsisten follow #mealplan #magicnumber dan dengar cakap coach..



New coachee Aslam bermula program pengurusan berat badan..

Tahniah Tahniah Tahniah coachee yang telah mendapat hasil testimoni turun berat herbalife


1) Kak liza telah trn 6.9kg berat dan reshape 9.5 inci..yang bestnya umur luaran dan dalaman dah sama..dah muda 12 thn dr permulaan program

2) Iya dah turun 6.5kg berat dan reshape 16.5inci..

3) Aza dah turun 5.4kg berat dan reshape 17inci..

4) Asrul dah turun 1.8kg berat dan reshape 4.5inci..

Hubungi kami Pengedar Herbalife / Coach Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight



12 Februari, 2015

Testimoni Herbalife Skin / Kerjaya Coach Herbalife Skin

Herbalife Skin?
 
Pernah dengar sebelum ni? Mungkin ramai yang tahu produk Herbalife hanya program turun berat dan naik berat je kan?
 
Tapi sebenarnya Herbalife ada 2 jenis produk iaitu Nutrisi Dalaman Herbalife dan Nutrisi Luaran Herbalife..
 
Nutrisi Dalaman Herbalife adalah untuk Program Pengurusan Berat Badan..
 
Manakala Nutrisi Luaran Herbalife adalah untuk Pengurusan Kulit / Skin..
 
 
 
Herbalife Skin sangat best..membantu kulit menjadi segar dan sihat.
 

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Anda ingin kelihatan cantik? Kami boleh coach anda bagaimana menjaga kulit sepanjang hari. Apa yang penting adalah disiplin, rajin dan kuat semangat..
 
Kami juga mencari ramai Coach Herbalife Skin & Coach Pengurusan Berat Badan di seluruh Malaysia dan luar negara..
 
Peranan sebagai coach .. baca di sini ..
 
Coach Herbalife Skin ~ seorang yang mahu belajar apakah ilmu-ilmu berkaitan Produk Skin Herbalife dan bagaimana anda boleh membantu orang ramai mendapatkan keputusan dengan Herbalife Skin..
 
Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Herbalife / Coach Skin / Coach Herbalife Skin / Ahli Bebas Herbalife untuk sebarang pertanyaan lanjut..
 
Wawa (019-303 7090)
Azmi (012-656 4747)
nak cantik herbalife, kulit herbalife cantik, cantik herbalife, herbalife skin, Malaysia, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman permatam, coach herbalife taman permata, coach herbalife lembah keramat

26 Januari, 2015

Makan Dengan Betul Pada Waktu Malam - Coach Azmi / Wawa

Sedikit sharing hari ini yang mana kita banyak mendengar bahawa makan lewat malam memudaratkan dan merosakkan diet seharian. Ini adalah mitos semata-mata.

Makan malam bukan menjadi sebab yang membawa kepada pertambahan berat badan, tetapi apa yang penting ialah pengambilan kalori harian secara keseluruhan.

Itulah pentingnya anda mengetahui Magic Number anda. Tak kira bila anda makan, jika anda mengambil lebih makanan daripada yang anda perlukan, badan anda menyimpan kalori tambahan sebagai lemak.

Makan makanan seimbang bermakna anda mengambil pelbagai makanan yang sihat sepanjang hari. Kebanyakan orang makan lebih banyak kalori semasa makan malam berbanding waktu siang, dan jika ianya melebihi magic number sepatutnya, kalori akan bertambah.

Sebahagian orang tidak makan mencukupi pada waktu siang, menyebabkan tahap gula dalam darah menurun dan membuat orang terlalu lapar dan makan berlebihan pada waktu malam.

Makanan untuk sarapan pagi dan makan tengah hari perlu mengambil protein untuk menjauhkan rasa lapar serta makan karbohidrat sihat seperti buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin penuh untuk mengekalkan kandungan gula dalam darah. Shake protein dengan buah-buahan ialah cara yang bagus untuk memulakan hari iaitu sarapan pagi.

Shake protein boleh menjadi makan tengah hari yang cepat dan memuaskan, terutamanya apabila anda terlalu sibuk untuk berehat dan menyediakan makanan. Lain-lain pilihan yang baik? Cuba makan salad dengan ayam panggang atau ikan, atau sandwic ayam roti gandum dengan buah-buahan untuk pencuci mulut.

Apabila tenaga mula menjadi susut pada sebelah petang, salah satu taktik yang berkesan ialah makan snek yang besar - yang boleh dikatakan "makan tengah hari kedua" - di antara waktu makan tengahari dan makan malam. Shake protein atau bar protein, setengah sandwic, sedikit kacang soya, atau hidangan keju lembut dan buah-buahan semuanya pilihan yang sesuai.

Dengan meletakkan penekanan nutrisi yang lebih banyak kepada hidangan dan snek siang hari, kemungkinannya anda tidak akan terlalu lapar pada waktu malam, jadi hidangan makan malam anda boleh menjadi lebih ringan dan lebih kecil.

Pentingnya bagi kita mengetahui apakah pelan pemakanan kita supaya kita boleh mengatur makanan seharian. Kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan boleh membantu memberikan anda Analisa Komposisi Badan / Pengiraan Kalori (Magic Number) & Pelan Pemakanan Seharian Individu ..

"Keputusan adalah tidak tipikal, hasil individu mungkin berbeza-beza"
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife :

Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)


08 Januari, 2015

Jagalah Kesihatan Anda - Coach Azmi / Wawa (012-6564747 / 019-3037090)

Jom sama-sama kita baca..

Sebarkan maklumat ini buat yang tersayang..

http://hearthealthinitiative.com/7-of-the-worst-foods-for-heart-health/

Kami coach anda..anda akan dapat :
~ maklumat pelan pemakanan seharian
~ pengiraan kalori
~ 10 hari maklumat kesihatan
~ tips turun berat, tips naik berat, tips kekalkan berat

Anda ingin turun berat badan?
Anda ingin naik berat badan?
Anda ingin kekalkan berat badan?

"keputusan adalah tidak tipikal, hasil individu mungkin berbeza-beza"

Hubungi kami
Coach Pengurusan Berat Badan /
Ahli Bebas Herbalife /
Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090

25 September, 2014

Apakah BMI bersama Ahli Bebas Herbalife (012-6564747 / 019-3037090)

Perkongsian berkenaan BMI..

Indeks Jisim Badan (BMI) adalah satu cara untuk melihat berat badan anda berbanding dengan ketinggian anda. 

Ia adalah indeks berasaskan saintifik yang mengkategorikan anda sebagai kekurangan berat badan, normal, berat badan berlebihan atau obes, dan juga membolehkan anda tahu mengenai risiko anda untuk mendapat penyakit obesiti yang berkaitan.

Berdasarkan pengiraan BMI anda, anda boleh menentukan klasifikasi anda berdasarkan carta di bawah. 

Individu yang mempunyai nilai BMI sebanyak 25 dan lebih tinggi mungkin mempunyai risiko yang tinggi untuk keadaan yang berkaitan obesiti tertentu.

Sumber :
http://health.herbalife.com.my/a-balanced-diet/nutrition-tools/body-mass-index#

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife untuk Penilaian Komposisi Badan :

Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)

08 Julai, 2014

Puasa Bersama Pengedar Bebas Herbalife Malaysia (019-3037090/012-6564747)

Apakah makanan bersahur dan berbuka anda?

Alhamdulillah..tahun 2014 tahun ke7 kami bersahur dan berbuka puasa dengan aloe, tea dan shake..

Sihat Bertenaga Di Bulan Ramadhan,
Cantik Bergaya Di Hari Raya..

Tanya Kami Bagaimana..

"Keputusan Ini Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza".
"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubati Mana-Mana Penyakit"