Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label diet sihat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label diet sihat. Papar semua catatan

22 Disember, 2022

Azam Kurus Setiap Tahun Bersama Coach AzWa (019-3037090)

 AZAM KURUS SETIAP TAHUN SALAH SATUNYA MESTI NAK KURUS KAN?


Its ok jika tahun 2022 tidak tercapai target kurus tu.. tapi pastikan tahun 2023 dan bermula dari awal tahun


Kita belajar bermula dari awal tahun merealisasikan azam kurus tu ya

1. Konsep turun berat 
80% dari pemakanan
20% dari senaman / aktiviti

Perlu berlaku defisit kalori untuk turun berat badan
dan kita ada nutrition shake herbalife untuk gantikan makan pagi dan makan malam


2. Minum air secukupnya.
Berapa banyak nak minum?
Setiap 20kg berat minum 1 liter air

Berat 60kg = minum 3 liter air kosong

3. Buat aktiviti senaman boleh bermula dengan 5000 step atau 7500 step atau paling best 10000 step


4. Cari partner or circle yang nak kurus sama-sama, supaya tak cepat down dan boleh support each other

Follow Instagram @coachazwa untuk tips diet, motivasi dan kelas diet




5. Cari coach yang dah ada pengalaman dari obese ke kurus dan dia boleh personal coach anda dan share program yang betul dan sesuai untuk anda.



Beza Kurus Cara Sendiri Dengan Cabaran Jom Kurus Online?

Kurus Cara Sendiri :

❌ Tiada Coach Yang Bantu

❌ Tiada Motivasi

❌ Tak Tahu Makanan Sesuai Untuk Kurus

❌ Tak Tahu Senaman Sesuai

❌ Kalau Turun Berat Banyak, Tak Ada Orang Bagi Hadiah

Kelebihan Sertai Kelas Diet Online Coach AzWa :

✅ 100% ONLINE .. Coaching Melalui Whatsapp Personal & Group .. Cepat, Jimat Masa & Berkesan!

✅ 15 Hari atau 30 Hari Jadual Pemakanan Akan Dibekalkan

✅ Coach Peribadi (rujukan setiap hari dari segi persoalan pemakanan dan cara senaman sesuai)

✅ 21 Hari Topik Dibekalkan Mengenai Cara Betul Nak Kurus

✅ 15 Hari atau 30 Hari TIPS, INFO & RAHSIA Kurus Dan Kekalkan Berat Badan

✅ Tips Kurus Dengan Makan Nasi

Slot Adalah Terhad

👉 Anda Boleh Pilih Untuk Terus Lihat & Tunggu Orang Lain Berubah Selepas 30 Hari Atau Anda Sendiri Mengalami Perubahan Tersebut

Kami Coach AzWa boleh membantu anda..

Jangan bertangguh untuk anda hubungi kami, kerana kami Coach AzWa boleh membantu anda..

Ambil phone .. SMS / Call / Whats App kami di talian :

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife :


Coach Azmi 012-6564747

Coach Wawa 019-3037090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, coach herbalife terbaik, Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju,


12 April, 2018

Resepi Kurus Daripada Coach AzWa

Assalamualaikum..Hai Semua

Tahukah anda untuk kurus juga ada resepinya?


Jom coach share resepi untuk kurus 

1. Makan Sarapan Pagi

Makan sarapan yang rendah glicemix index dalam kalori 200 ke 300 kalori (ikut berat masing-masing)


  • Coach AzWa mmg ambil shake herbalife (telah diperakui glicemix index rendah dalam 15 - 20  shj

2. Ambil snek pagi dan snek petang

Ini pun mengikut berat badan masing2, snek yg sesuai diambil seperti buah-buahan (jambu, epal, pisang)..ambil bersama dengan peanut butter yg sesuai untuk mereka yang nak turun berat badan.
Snek petang adalah wajib untuk semua jenis berat...contoh snek ptg adalah roti wholemeal & peanut butter atau telur rebus.
Cuba ambil makanan yang betul2 clean sesuai untuk proses turun berat badan.

3. Makan Lunch

Lunch adalah perkara wajib diambil setiap hari, waktu yang sesuai untuk lunch adalah dari pukul 1230 tghr - 230 ptg..contoh makanan tengahari yang sesuai untuk turun berat adalah nasi (ikut portion), lauk ikan atau ayam (cara masakan bakar atau grill lebih baik), sayur seperti ulam2an (elakkan sayur bergoreng ya)

Contoh Menu Lunch Yang Sesuai Untuk Kurus :




4. Ambil air kosong secukupnya

Air kosong adalah zero kalori, perkara wajib diambil setiap hari..berapa banyak perlu diambil adalah mengikut berat badan masing-masing..sifir paling mudah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air kosong.

5. Ada coach dan group support yang bantu

Ramai je makan herbalife tak kurus, sebab ingat herbalife ni magic bagi kurus..sebenarnya apa yang penting program cukup lengkap ilmu pasti buat kita kurus dan sihat. Bagi peluang diri untuk dapat bantuan professional, dah lama kita dok diet sendiri-sendiri dan cedok2 tak jadi jugakkan..so jangan tunda lagi..dapatkan bantuan Coach AzWa dan team support untuk anda turun berat cantik berkebaya Raya 2018 ini.

Cara Nak Kurus dan Kekalkan Berat Badan Dengan Ilmu

Wasap Coach AzWa direct :



Coach Wawa 019-3037090

Coach Azmi 012-6564747



Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Pemantauan dan coaching secara konsisten online 
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 





01 Januari, 2018

Azam Kurus Sihat Fit Tahun 2018

Ramai berazam kurus fit tahun 2018 ini..

Jom Coach kongsikan tips kurus tahun 2018 :



 

 

 



Dengan azam untuk melakukan yang lebih baik pada tahun baru 2018..Berikut antara beberapa tips tentang pemakanan yang coach akan share :

1) Mengurangkan Pengambilan Gula
* buah-buahan sebagai pencuci mulut dan bukannya biskut
* beralih dari yogurt manis ke yogurt kosong


2) Mengurangkan Makanan Berlemak
* daripada cip kentang bersama makan tengahari, mempunyai salad sebagai makanan tengahari


3) Makan Bahagian Makanan Yang Kecil
* makan dengan pinggan yang kecil
* apabila keluar makan di luar, contoh meminta nasi separuh dari penuh pinggan
* mengira dan mengukur kalori makanan supaya berada di kalori yang sebetulnya

80% Nutrisi 20% Senaman = 100% Pemikiran


Realisasikan impian anda Kurus 2018..Kami Coach AzWa boleh membantu anda dalam program turun berat, program naik berat atau program kekalkan berat badan.

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


019-303 7090 (Coach Wawa) 

012-656 4747 (Coach Azmi) 


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.



Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 



19 Mei, 2016

Resepi Diet Bersama Coach AzWa

Salam Herbalife Semua,


Ramai di antara kita yang sedang berdiet , tapi perlu difahamkan dulu istilah diet tersebut.

Ada situasi bila di pejabat atau semasa lunch hour..bila kawan-kawan ajak makan, jawapan "aku diet" .. dengan istilah difahamkan mereka diet dengan tidak makan.

Maksud diet yang sebenarnya adalah sesuatu pilihan makanan, yang dipilih atau ditentukan khas untuk meningkatkan atau memperbaiki keadaan kesihatan seseorang. 

Penyalahgunaan istilah "diet " ini mungkin secara tak langsung membawa kita kepada amalan makan yang tidak sihat. Kerana bila disebut "diet" .. kita akan berfikir "jangan makan" supaya turun berat badan. Sedangkan kita perlu makan untuk menjaga kesihatan.  

Di sini kami sertakan beberapa resepi diet sihat yang boleh digunapakai untuk makan tengahari..




Nak turun berat boleh makan nasi dan lauk pauk seperti contoh di atas, cuma cara masakan .. cara penyediaan sahaja berbeza..

Contohnya beras biasa digantikan dengan beras perang, manakala cara masakan samada secara kukus, rebus atau bakar..

Untuk berdiet juga, perlu dikurangkan pengambilan lemak dalam masakan contohnya pengurangan penggunaan santan dan buang lemak-lemak ayam sebelum memasak.

Mencari kuali yang tidak melekat supaya menyekat penggunaan minyak yang banyak.


Cara pelan pemakanan yang kami amalkan sepanjang 9 tahun ini adalah :

Sarapan pagi :
Aloe
Teamix
Shake

Makan tengahari :
Contoh hidangan seperti di atas

Makan malam :
Aloe
Teamix
Shake

Snack biasanya pukul 10 pagi dan 4 petang dengan buah-buahan atau peanut butter dengan roti sekeping ..

Untuk turun berat, penting bagi kita mengubah tabiat makan seharian, itulah erti kata diet yang sebenarnya.



Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.

#FollowUs  







Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

11 April, 2016

Makan Nasi Boleh Turun Berat?

Salam Herbalife, 

Makan nasi tapi boleh turun berat badan?

Ramai yang selalu keliru, bila nak turun berat..kena tinggalkan makanan kegemaran iaitu NASI..kita ni rakyat Malaysia..perut pun orang panggil perut melayu..jadi nak tinggalkan nasi tu susah skit?
tapi boleh ke makan nasi dan pada masa sama boleh turun berat badan?

Boleh..sebab kami dah buktikan..pergi luar negara pun sanggup bawa periuk nasi..sebab hari2 nak makan nasi..tapi ikutlah cakap coach dan ikutlah meal plan yg coach bagi..makanlah ikut sukatan.




Sumber : Cawangan Pemakanan Jabatan Kesihatan W.P Kuala Lumpur & Putrajaya

Di sini kita lihat kan..2 senduk nasi bersamaan dengan berbagai makanan karbohidrat yang lain..yang selalunya kita ambil, kononnya nak gantikan nasi..sbb bila makan nasi boleh gemuk..tu kata-kata sebahagian orang la..

Sebagai contoh kan, 2 senduk nasi bersamaan 1 cawan spagetti..adakah benar kita makan secawan je spagetti tu? rasanya ada yg makan berlebihan kan..lagi pulak makanan tersebut digoreng dengan adanya kuah2 yang berbagai..

Satu lagi..2 keping roti bersamaan dengan 2 senduk nasi..betul ke makan roti 2 keping je..kadang2 sampai setengah buku roti habiskan sehari..lepas tu siap ada inti lagi..macam-macam diletaknya.



Jadi sebagai kesimpulannya, nasi tidak bersalah..anda boleh makan nasi sehari..tapi ikut sukatan..dalam makanan tengahari anda boleh ada nasi, ikan dan sayur..di bawah ini adalah contoh makanan tengahari untuk anda yang nak kurus


Sumber : Mybuletin 

Anda serius nak turun berat dan dapatkan pelan pemakanan 30 hari dengan Coach AzWa?

Hubungi kami jika anda betul2 serius..Pendaftaran Cabaran Turun Berat Badan akan bermula..tanya kami bagaimana

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  






Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 




20 Disember, 2015

10 Rahsia Turun Berat Badan : 019-3037090 / 012-6564747 (Ahli Bebas Herbalife)

Penurunan dan pengekalan berat badan adalah dua perkara yang sama. 

Pada hakikatnya, tabiat yang membantu anda menurunkan berat badan adalah tabiat yang sama yang akan membantu anda mengekalkan berat badan anda

Lagipun, menurunkan berat badan tidak dianggap satu kejayaan melainkan jika anda berjaya mengelakkan berat badan anda daripada naik semula.

10 Rahsia Terbaik Untuk Berjaya Menurunkan Berat Badan :

1) Perlu memahami diri 




2) Banyak bersenam




3) Menetapkan matlamat




4) Mempunyai corak dan kekerapan makan yang tetap.


5) Makan diet rendah lemak dan padat nutrien




6) Mengamalkan kawalan hidangan

7) Mengamalkan pengurusan stress



8) Menukar sikap



9) Pelan Pemakanan

10) Belajar mengawal persekitaran

Sumber : Herbalife Hub Januari 2013

Penulis : Susan Bowerman 

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach,


28 Mac, 2015

Apa Sarapan Pagi Anda ? Coach AzWa 012-6564747 / 019-3037090

Hari ini kita sharing bekenaan APAKAH SARAPAN PAGI HARI INI?

Ada 3 jenis sarapan pagi :

1) Sarapan pagi karbohidrat
2) Tidak sarapan pagi
3) Sarapan pagi protein..

Saya dan suami pula mengamalkan sarapan pagi protein selama 8 tahun ini..badan rasa lebih bertenaga, berstamina, bersemangat dan boleh melakukan aktiviti luaran dengan lebih baik..
" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Boleh baca link kami berkenaan sarapan pagi setiap hari..
Sarapan Pagi Seimbang

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi kami untuk sesi coaching sarapan pagi seimbang seluruh keluarga..
Ahli Bebas Herbalife / 
Coach Pengurusan Berat Badan :

Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090
tips kurus, cara nak kurus, malaysia kurus, malaysia fit, resepi kurus, coach kurus, jadual kurus herbalife, herbalife malaysia, malaysia herbalife, herbalife malaysia, karbohidrat, glicemik indeks, jom kurus 1 malaysia, jom kurustips kurus, kurus dengan herbalife, produk kurus herbalife, coach kurus herbalife, herbalife kurus, malaysia fit, produk herbalife malaysia, formula 1 herbalife, teamix herbalife, protein herbalife, aloe herbalife, testimoni herbalife, coach herbalife malaysia, cara turun berat, harga shake herbalife, makanan turunkan berat badan coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife taman permata, coach herbalife malaysia, coach herbalife ampang, coach herbalife bukit mas, coach herbalife taman bunga raya, coach herbalife taman ukay perdana, coach herbalife bukit antarabangsa, coach herbalife kemensah, coach herbalife sungai petani, coach herbalife pulau pinang, coach herbalife johor, coach herbalife sarawak, coach herbalife sabah, coach herbalife senawang, coach herbalife terengganu, coach herbalife kota bharu, coach herbalife pahang, coach herbalife kuantan, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife klang, coach herbalife shah alam, 

12 Disember, 2014

Fakta Tentang Kitaran Hormon dan Pengurusan Berat Badan

Adakah anda tahu bahawa wanita mempunyai tempoh dalam kitaran hormon mereka yang membuatkan ia mudah bagi mereka untuk mengurangkan berat badan? Ini disebabkan oleh hormon wanita yang dipanggil Estrogen dan Progesteron.

Wanita mempunyai haid? Tempoh sebulan sekali dan ia amat berkaitan dengan hormon yang dirembeskan oleh ovari, dipanggil "Estrogen" dan "Progestron". Kedua-dua hormon ini memainkan peranan utama dalam kesihatan dan pengurusan berat badan serta dalam mengawal kitaran haid dan kehamilan.

Jumlah Estrogen mula meningkat pada permulaan haid dan ia meransang folikel matang dan menjadikan endometrium tebal sebagai persediaan untuk kehamilan.

Apabila ovulasi telah berlaku progesteron dirembeskan dan kepekatannya bertambah sehingga ia mencapai kemuncaknya. Jika ovum tidak disenyawakan, kepekatan plasma estradiol dan progesteron jatuh pada akhir fasa yang memulakan haid dan dengan itu kitaran haid yang baharu.

Jadi bilakah masa paling mudah untuk mengurangkan berat badan?

Ia adalah satu minggu selepas haid kerana metabolisma naik pada akhir tempoh haid bulanan wanita. Pada masa inilah dari tempoh siap kepada ovulasi barulah program diet atau senaman menjadi lebih berkesan.

Selepas ovulasi barulah metabolisma kembali normal.

Jadi ia amat disyorkan untuk menggunakan tempoh ini dengan baik dan untuk menambah senaman dalam program diet anda untuk meningkatkan pengurusan berat badan anda.

Sumber : Herbalife Hub Oktober 2012

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife /
Coach Pengurusan Berat Badan : 

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

01 Disember, 2014

Cabaran 31 Hari Sebelum Tahun 2015 - ahli bebas herbalife 019-3037090/0126564747

Hari ini..1 Disember 2014..bermakna bulan terakhir kita di tahun 2014..

Cuba check balik azam yang telah kita tuliskan pada awal tahun 2014..impian kita, target kita.. ada tak salah satunya melibatkan berat badan..

Biasanya dalam list tu..pastu ada satu impian nak capai berat ideal..atau nak kekalkan berat ideal..atau ada azam nak bersenam secara konsisten..

Tapi cuba buat checklist semula..adakah tercapai semua tu..jika tercapai..wowww..anda hebat..

Tapi jika belum tercapai..apa perlu anda buat dalam masa 31 hari sebelum muncul tahun baru 2015?

Kami adalah Ahli Bebas Herbalife yang juga berpengalaman selama 7 tahun coaching program pengurusan berat badan..Kami boleh membantu anda mendapat target pengurusan berat badan ideal..

Kami perlukan hanya mereka yang berikut :
~ serius dengan program pengurusan berat badan
~ positif
~ dengar kata-kata coach
~ selalu bertanya dengan coach


Jika anda memiliki semua di atas..anda layak untuk Cabaran 31 Hari Pengurusan Berat Badan Ideal Sebelum Tahun 2015..

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife :
Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090