Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

28 April, 2015

Coach AzWa : 0193037090 / 0126564747 ~ Testimoni Kurus Herbalife

Testimonial? Apa maksudnya?
nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet
Testimonial adalah sesuatu yang berfungsi sebagai bukti..

Di dalam herbalife, testimonial dibuktikan melalui gambar..gambar sebelum dan selepas makan produk Herbalife..

Setiap pelanggan baru yang ingin memulakan program herbalife, akan mengambil gambar sebelum sebagai bukti apabila mereka telah mendapat keputusan dari program Nutrisi Herbalife..mereka akan mengambil gambar untuk selepas program..ukuran badan juga diambil kira..semua direkodkan dalam fail pelanggan masing-masing.

Kami berpengalaman selama 7 tahun sebagai Pengedar Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife dan juga sebagai jurulatih perunding kesihatan / coach yang mempunyai sangat ramai testimoni yang kami dapat hasil dari sesi coaching setiap pelanggan yang mengambil Nutrisi Herbalife dengan kami

Di bawah ini kami sertakan sebahagian sahaja gambar coachee-coachee kami / team-team kami yang telah mendapat hasil dari program Nutrisi Herbalife..

Perlu ditegaskan di sini..setiap gambar testimoni yang disertakan di bawah disertakan penafian tuntutan :

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"


Ainie (family) turun berat 20kg..
sekarang seorang Coach Herbalife dalam team kami


Safwan turun berat 26kg..
kenal melalui blog kami..
bermula makan produk ketika umur 17 tahun..
serius makan dan rajin tanya coach..


Jaja turun 15kg..rajin berskipping..
dikenali ratu skipping dalam team kami..
mengenali beliau melalui blog kami..
juga seorang Coach Herbalife dalam team kami..


Fadhli telah turun 22kg..
masih lagi dalam program penurunan berat badan..
Kenal melalui blog kami..


Asiah turun 14kg..tinggal di Putrajaya..
sangat rajin datang jumpa coach di Taman Melati
setiap 2 minggu sekali..
kenal melalui blog kami..
juga seorang Coach Herbalife dalam team kami


Aida turun berat 11kg..
bermula makan produk semasa masih belajar..
Seorang Coach Herbalife dalam team kami..


Wan turun berat 22kg..
berasa tercabar kerana dapat nombor 4 semasa finale weight loss challenge..
turun berat secara serius..
seorang Coach Herbalife dalam team kami..
menggerunkan bila dia mempunyai peserta weight loss challenge..
pastinya pesertanya dalam ranking top3..

Untuk makluman, ini hanyalah sebahagian sahaja gambar-gambar testimonial sebelum dan selepas makan Nutrisi Herbalife..nak tengok lagi banyak testimoni..boleh hubungi kami Ahli Bebas Herbalife / Coach Herbalife  Untuk Sesi Coaching & Dapatkan Menu & Pelan Pemakanan Seharian untuk mendapatkan keputusan terbaik :

Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090
Kami memerlukan lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi Pengedar Bebas Herbalife.
Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai kami sebagai Pengedar Bebas Herbalife . Hubungi kami untuk keterangan lanjut.
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) 
             
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (013-343 3567) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)

27 April, 2015

Coach AzWa : 0193037090 / 0126564747 ~ Testimoni Saya Guna Herbalife

Testimoni Pengguna Produk Herbalife..

Ini gambar saya sebelum dan selepas..

Sebelum bermula program herbalife :
Saya selalu letih, mengantuk, cepat marah, susah pergi tandas, kelihatan tua dan berlebihan berat

Selepas mengamalkan nutrisi seimbang iaitu aloe, tea & shake herbalife untuk sarapan pagi & makan malam :
Saya lebih bertenaga, tidak mengantuk, lebih berstamina, saiz baju bertukar, turun 11kg, nampak muda & ceria..

Disclaimer :
"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife Untuk Sesi Coaching :
019-3037090
012-6564747



24 April, 2015

Testimoni Herbalife Online ~ Coach Azwa 0126564747 / 0193037090

Boleh coaching herbalife online ke? Mestilah boleh.. kami coach yang berpengalaman 8 tahun dalam herbalife..

Ramai coachee herbalife kami di kawasan sabah, sarawak, di semenanjung malaysia seperti perak, terengganu, kelantan, kedah, perlis, pulau pinang, pahang, melaka, negeri sembilan, johor dan yang paling berdekatan adalah di kawasan selangor dan kuala lumpur..

Secara online..kami akan pantau dan membuat followup program herbalife secara konsisten melalui sms, whats app, call, email, wee chat dan lain2 yang berkaitan..

Kami akan memberikan pelan pemakanan dan juga cara exercise harian yang paling mudah..exercise yang simple..yang mana anda boleh lakukan di rumah sahaja..7 hari pertama exercise yg perlu anda ikuti..

Disertakan testimoni2 coachee yang mengambil program pengurusan berat badan melalui kami..

Coachee Herbalife Di Sarawak

Coachee Herbalife di Sarawak

Coachee Herbalife di Petaling Jaya

Coachee Herbalife di Ampang

Coachee Herbalife di Ampang

Coachee Herbalife di Ampang

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal, Hasil Individu Adalah Berbeza2"

Banyak lagi testimoni2 herbalife yang kami ada..yang penting mereka2 ini sangat konsisten dan sekarang dah pandai menjaga pelan pemakanan seharian hasil daripada perkongsian ilmu kami sebagai coach kepada mereka..

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife / Coach Herbalife / Ahli Bebas Herbalife :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife taman permata, coach herbalife malaysia, coach herbalife ampang, coach herbalife bukit mas, coach herbalife taman bunga raya, coach herbalife taman ukay perdana, coach herbalife bukit antarabangsa, coach herbalife kemensah, coach herbalife sungai petani, coach herbalife pulau pinang, coach herbalife johor, coach herbalife sarawak, coach herbalife sabah, coach herbalife senawang, coach herbalife terengganu, coach herbalife kota bharu, coach herbalife pahang, coach herbalife kuantan, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife klang, coach herbalife shah alam, 

23 April, 2015

Coach Herbalife AzWa (019-3037090 / 012-6564747) ~ Tips Bantu Anak-Anak yang Obese


15% kanak-kanak di Malaysia mengalami masalah obese, di mana mereka akan membesar sebagai orang dewasa yang obese..

Kita memang suka pada kanak-kanak yang pipinya tembam, badannya montel..katanya comel..tetapi pemakanan kanak-kanak juga perlu dijaga bermulanya kanak-kanak itu makan makanan biasa selain susu ibu.



Jika tidak dibendung sekarang, 10 hingga 20 tahun akan datang, separuh dari rakyat Malaysia berpotensi mengalami masalah obese.

Bagaimana kita sebagai ibu bapa membantu anak kita tidak tergolong dalam masalah obese?

Statistik menunjukkan bahawa anak-anak kita semakin berat dan mereka mengalami masalah kesihatan yang berkaitan dengan obesiti pada usia yang sangat muda.

Ibu bapa bergelut dengan tugas  yang sukar untuk memaksa anak-anak menjadi lebih aktif dan makan makanan yang menyihatkan. Seperti orang dewasa, kanak-kanak banyak menghadapi tekanan kerana terlalu banyak kerja dan terlalu sedikit masa untuk aktiviti masa lapang, dan tarikan permainan video, televisyen atau melayari internet sering membuatkan mereka duduk di dalam rumah. Pilihan makanan yang dipengaruhi oleh rasa, kos dan kemudahan, dan banyak makanan dipasarkan "cool" - sesuatu yang boleh dihargai oleh anak-anak berbanding nutrisi sihat.


Akhirnya, ibu bapa bertanggungjawab membantu anak-anak untuk membuat pilihan yang betul, dan memastikan terdapat makanan yang menyihatkan di rumah ialah tempat yang hebat untuk memulakannya. Ibu bapa juga perlu menjadi contoh kepada anak-anak mereka dengan makan dengan betul dan juga aktif. Berikut ialah beberapa tip untuk membantu anak anda makan dengan pintar dan bermain dengan bersungguh-sungguh:
  1. Menyimpan buah-buahan di dalam mangkuk di kaunter dapur di mana ia boleh dilihat, atau buah-buahan atau sayur-sayuran yang telah dipotong disimpan di dalam peti sejuk dan mudah nampak apabila pintunya terbuka. Dengan menjadikan makanan ini mudah dijumpai dan mudah untuk dimakan, anak-anak akan lebih cenderung untuk memakannya.
  2. Membawa anak-anak ke kedai runcit dengan anda dan menggunakan masa yang sedikit untuk pendidikan nutrisi. Kanak-kanak yang lebih tua boleh belajar bagaimana untuk membaca label makanan, dan sering suka membuat perbandingan di antara item dan cuba untuk mencari alternatif yang menyihatkan. Anda juga boleh berunding dengan anak-anak anda dengan memilih item bersama-sama yang anda berdua bersetuju boleh terima.
  3. Libatkan anak-anak anda dalam penyediaan makanan. Kanak-kanak lebih cenderung untuk makan makanan yang mereka telah bantu untuk sediakan. Jika anda gemar memasak, galakkan anak anda untuk mencuba makanan baharu dengan menyediakan hidangan baharu dengan anda.
  4. Bersabar ketika cuba untuk mendapatkan anak-anak mencuba makanan baru. Kajian menunjukkan bahawa pendedahan berulang berkesan - jadi terus menawarkan makanan, dan menggalakkan anak-anak untuk mencuba "hanya sesuap". Ia mungkin memerlukan pujukan berkali-kali, tetapi ia berbaloi.
  5. Jadilah model peranan yang baik. Memang sukar bagi ibu bapa yang sibuk untuk menghidangkan makanan yang seimbang setiap malam, tetapi kanak-kanak perlu tahu bahawa ibu bapa mereka menghargai pengambilan nutrisi mereka sendiri. Cuba sertakan sayur-sayuran atau ulam semasa waktu makan, dan menghidangkan buah-buahan sebagai pencuci mulut.
  6. Membantu anak-anak anda (dan diri sendiri) dengan kawalan saiz hidangan. Hidangkan makanan dari dapur, bukannya menyajikan hidangan lauk gaya keluarga di atas meja, untuk mengelakkan mengambil "hanya sesudu lagi". Kajian menunjukkan bahawa kita cenderung untuk makan apa yang dihidangkan kepada kita - sama ada ia sedikit atau banyak - dan pinggan kosong biasanya menandakan yang kita telah selesai makan.
  7. Jangan menunjukkan diri anda sebagai seorang yang suka bermalas-malas. Anak-anak anda perlu tahu bahawa anda menghargai gaya hidup aktif. Keluar rumah dengan mereka untuk berbasikal, berjoging, atau untuk bermain, dan memastikan mereka tahu bagaimana hebatnya anda rasa apabila anda darah anda mula mengepam.
  8. Merancang ke hadapan. Lebih mudah disebut daripada dilaksanakan, tetapi merancang hidangan dengan lebih awal, membuat senarai membeli belah, dan menyediakan makanan dalam jumlah yang besar supaya anda mempunyai tambahan yang boleh membantu mengurangkan stres persediaan makan malam.
  9. Snek Secara Pintar. Kanak-kanak aktif perlukan makanan ringan, tetapi makanan snek biasa sarat dengan lemak dan gula. Jangan simpan soda dan kerepek di dalam rumah tetapi bekalkan buah-buahan, yogurt, keju tali, kacang atau kacang soya atau bijirin yang sihat apabila mereka mahukan snek. Kanak-kanak juga suka membuat smoothie mereka sendiri, jadi simpan susu, buah-buahan segar atau sejuk beku dan serbuk protein dan biarkan mereka membuat eksperimen.
  10. Sertakan senaman ke dalam hari anda, dan galakkan anak-anak anda untuk melakukan perkara yang sama. Jika anda bercakap di telefon, berjalan di sekitar rumah atau perkarangan rumah semasa anda berbual, bukannya duduk. Cari kerja suruhan yang anda boleh sampai dengan berjalan kaki, dan bukannya dengan kereta. Menaiki tangga dan bukannya lif, dan letakkan kereta jauh dari pusat membeli-belah.

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, coach herbalife, coach herbalife malaysia, herbalife malaysia, 
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (013-343 3567) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)

21 April, 2015

Sarapan Pagi Terbaik Herbalife ~ 012-656 4747 / 019-303 7090 Coach AzWa

Apakah Sarapan Pagi Kita Hari Ini?



Inilah sarapan pagi rakyat Malaysia bila kita search google..Malaysia ni kira macam lubuk makanan sedap-sedap..

Cuba kira berapa umur kita sekarang?

Dah berapa tahun kita makan semua ni? Apa yang kita bagi pada badan kita? Lemak? Garam? Gula? Kolesterol? Pengawet? Racun Serangga? Ubatan? 

Tapi apa badan kita perlukan? Iaitu Protein, Karbohidrat, Lemak Tak tepu, Vitamin, Mineral, Herba, Fiber dan Air minuman.

Apa salahnya dengan umur yang sekarang ni kita masukkan makanan yang rendah kalori dan tinggi nutrisi.

Jom kita tengok berapa kalori sarapan pagi kita selama ini..

Contoh di sini..

Nasi Lemak Biasa (1 set) : 320 kalori
Nasi Lemak Set (1 pinggan) : 340 kalori
Nasi Lemak Telur Mata Kerbau + Timun + Sambal : 410 kalori
Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah + Timun + Sambal : 490 kalori

Mee Goreng Mamak (3 senduk) : 270 kalori

Roti Canai (1 Keping) : 320 kalori

Nasi Goreng Biasa + Sayur + Fish Cake (3 senduk) : 290 kalori


Apa yang kita bagi pada badan kita untuk makanan ini? Tinggi Kalori tapi Rendah Nutrisi

Jom kita tengok jenis-jenis sarapan pagi dan tengok perbandingannya.

1) Sarapan Pagi Karbohidrat 

Kalori tinggi, nutrien rendah, protein rendah. Jika Anda sudah ambil sarapan karbohidrat sederhana, Anda dapat merasakan bahawa Anda memiliki energi lebih sesaat, lalu lemas dan membuat Anda merasa lelah.  Hal ini seringkali terjadi karena kurangnya protein, serat, vitamin dan  mineral, yang merupakan zat-zat yang sangat penting bagi energi seimbang untuk sehari penuh.

2) Tidak Sarapan Pagi 

Tidak ada kalori, tidak ada nutrien, tidak ada protein. Apakah Anda melewatkan sarapan Anda dan kemudian mengudap untuk mendapatkan energi yang Anda butuhkan? Melewatkan sarapan berarti tubuh Anda harus mengambil nutrien dan air  yang akan habis dalam satu malam. Hal ini akan membuat Anda merasa lelah, terganggu dan ingin mengudap makanan bergula untuk mendapatkan energi.

3) Sarapan Pagi Lengkap Nutrisi

Kalori seimbang, nutrien seimbang, protein seimbang. Sarapan dengan  campuran nutrisi yang benar akan mempersiapkan Anda untuk seharian  penuh, memberikan Anda tenaga yang stabil, daripada tenaga singkat yang  biasa didapat dari makanan berenergi tinggi.  Cubalah sarapan dengan kalori terkendali dari Herbalife dengan protein, karbohidrat yang baik dan nutrien penting lainnya yang seimbang. Sangat cepat dan mudah untuk membuatnya dan kurang dari 220 kalori, merupakan alternatif yang lebih sihat daripada menyantap roti di pagi hari.


Lihat Sarapan Pagi lengkap nutrisi di SINI

Apa yang disarankan untuk sarapan?

"Anda memerlukan sumber karbohidrat komplek yang baik dan protein, vitamin dan mineral yang cukup agar Anda dapat memulai hari Anda dengan yang terbaik. Shake Herbalife F1 mengandung protein kualitas tinggi yang hebat, karbohidrat berbasis tanaman, vitamin dan mineral”

Luigi Gratton, M.P.H.,Vice President, Worldwide Product Marketing, Herbalife.

Sumber : Sarapan Pagi

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (013-343 3567) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)

19 April, 2015

Botol Air Herbalife ~ Coach AzWa

Ramai betul yang menghubungi kami bertanyakan berkenaan botol air herbalife..

Ada 2 jenis, botol 2 liter dan botol 1 liter..yang pastinya sangat ramai menggemari botol air herbalife ini..kerana adanya straw yang memudahkan untuk meminum air..cepat untuk minum dan mudah dibawa ke mana-mana.

Untuk makluman semua, kami tidak menjual botol air herbalife semata-mata.

Setiap customer/coachee/client herbalife yang mengikuti program pengurusan berat badan sahaja boleh mendapatkan botol air herbalife ini.



Sekian, terima kasih.

Hubungi kami untuk sesi coaching samada secara berdepan atau secara online, kami mempunyai banyak testimoni untuk mereka yang menjalani program pengurusan berat badan herbalife secara online atau berdepan.



Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

Azmi (012-656 4747), Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (018-325 5842) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)


13 April, 2015

Menetapkan Matlamat Pengurusan Berat Badan ~ Coach AzWa 012-6564747 / 019-3037090

Setiap orang mempunyai matlamat dalam mencapai pengurusan berat badan terbaik..tapi adakah anda menulis matlamat anda dalam buku? atau dalam diari? 

Awal tahun dah tetapkan matlamat..contohnya "Saya Nak Jadi Lebih Sihat"..tapi adakah matlamat yang dikatakan itu dilakukan.

Kita telah memasuki 90 hari ke2 iaitu bulan April 2015, di sini kami ingin kongsikan kepada anda bagaimana untuk merancang kecergasan dan menetapkan matlamat.

Ramai yang rasa bila bulan ke4 tidak berjaya..mulalah nak bermula diet baru..nak cari senaman trend terkini, apa salahnya jika anda buat perubahan kecil dengan menetapkan matlamat dan melakukan perancangan aktiviti yang boleh dicapai.



1. Menetapkan Matlamat Anda!

Daripada berkata " Saya Ingin Jadi Lebih Sihat " .. Tetapkan matlamat dan lakukannya contohnya " Saya Akan Berjalan Di Luar Sekurang-kurangnya 15 Minit Setiap Hari " - Fikirkan sesuatu yang boleh buat anda aktif.

Tanya Diri Sendiri "KENAPA"
Kenapa anda melakukannya dan kenapa anda mahu memperbaiki diri anda :
  • Kenapa anda ingin jadi lebih sihat?
  • Kenapa anda memerlukan ransangan tenaga?
  • Kenapa anda perlu kurangkan berat badan?
Berkongsi Matlamat
Beritahu orang lain mengenai matlamat anda. Juga membuat komitmen lisan yang merangsang motivasi anda. 

2. Mengekalkan Sikap Mental Yang Positif

Jangan Tunggu Hingga Hari Esok
Mulakan matlamat anda hari ini. Perubahan kecil akan berkumpul semakin masa berlalu dan boleh membawa kepada perubahan besar dalam gaya hidup.

Gunakan Kata-Kata Positif
Katakan " Saya Boleh " dan " Saya Akan " dengan kerap. Percaya anda boleh lakukan.

Cintai Diri Anda
Pengakuan untuk diri sendiri seperti " Saya Bersedia Memperbaiki Diri ", " Saya Akan Berubah Menjadi Versi Terbaik Untuk Diri Saya " untuk menaikkan semangat dan motivasi diri.

3. Rancang dan Motivasikan Kecergasan Anda

Luangkan masa dalam jadual untuk menjadi aktif. sasarkan aktiviti 30 minit 3x seminggu , jika tidak boleh, bahagikan 5 atau 10 minit senaman sepanjang hari.

  • Mulakannya sekarang
  • Jadikan aktiviti keluarga
  • Rancangkan ganjaran untuk diri sendiri seperti jika dah capai matlamat mungkin percutian atau pakai baru. Cari ganjaran yang anda mampu dan boleh menginspirasikan anda untuk hari-hari berikutnya.


Hubungi kami untuk sesi coaching samada secara berdepan atau secara online, kami mempunyai banyak testimoni untuk mereka yang menjalani program pengurusan berat badan herbalife secara online atau berdepan.

Ahli Bebas Herbalife / Coach Herbalife :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

Azmi (012-656 4747), Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (018-325 5842) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)

12 April, 2015

Herbalife Skin Untuk Lelaki ~ Coach AzWa (012-656 4747/019-303 7090)

Siapa kata lelaki tak pakai skin care..sebenarnya lelaki zaman sekarang dah pakai pakai skin care..

Jom kita baca langkah-langkah penjagaan muka untuk lelaki..

Written by beauty expert, Jacquie Carter. Jacquie is Director of Outer Nutrition at Herbalife.


Men's skin care step 1 - Cleanse
If you can't find the time to do anything else - cleansing your skin is a must! Don't worry guys; cleansing is just a fancy word for washing your face. This should be done every morning and every evening before bedtime. Just because you can't see the dirt and grime on your skin, doesn't mean that it isn't there. Think about what you are exposed to on a daily basis: pollution, car exhaust, cigarette smoke, even room deodorizers. All of these little particles can land on your skin and cause damage so they must be washed away. However, this doesn't mean that you can reach for that withered old bar soap. Ordinary soaps tend to be loaded with detergents and deodorizers and can be very harsh and dehydrating to the skin. A good facial cleanser is what you need. Men tend to have skin that is a bit oilier then women's so find a cleanser that targets normal to oily skin for the best results. Remember, if you don't cleanse your skin on a daily basis; the excess grime and oil could leave you with clogged pores and breakouts.

Men's skin care step 2 - Exfoliate
Men, if you really want to see and feel a difference in your skin this next step is for you. Exfoliation is the process of removing the dead skin cells from the surface to reveal the new skin cells beneath. Think of an exfoliating scrub the same way you would a piece of light grade sandpaper. A few swipes on a jagged piece of wood and voila, you are left with a soft, smooth surface that looks like a brand new piece of wood. Our skin exfoliates naturally but, as we get older ,the process of exfoliation starts to slow down and we need to help it along. Exfoliation can also help clean out the yucky stuff that can get lodged in your pores. Choose an exfoliant that contains scrubby particles to help smooth the skin and eliminate dullness. The bonus of using an exfoliant is that it will also help soften your hair follicles which can result in a closer, less irritating shave. And the best part? This is a product that you only need to use a few times a week.

Men's skin care step 3 - Moisturize
Moisturizers can make a world of difference in the appearance of a man's skin. In fact, men tend to need moisturizer even more than most women do. This is because most men shave their faces. Every time you scrape that razor across your skin, you aren't only removing facial hair but you are also removing necessary oils from your skin. Then what do you do? You probably slap on some alcohol-based aftershave lotion that burns the heck out of your skin. The alcohol then further dehydrates the skin. So what do you need to combat this? Moisturizer! A moisturizer will help to replenish your skin's moisture content and will help prevent razor burn. If you think it is too oily, men can also use serum instead of moisturizer.

Men's skin care step 4 - Eyes
One of the very first places we start to notice the signs of aging is around the eyes. And unfortunately, this is the very place that many men tend to neglect. The skin around our eyes lacks in both sweat and oil glands making it highly susceptible to dehydration which can show itself as fine lines and wrinkles. The super soft, very thin layer of skin that surrounds our eyes can develop little expression lines that may grow into unsightly wrinkles quickly. So what should you do? Pick up a hydrating eye cream right away. All you need is a little dab of product under and around each eye to do the trick. It will help hydrate, smooth and protect your skin every day. Apply your eye cream every morning and every evening before bedtime and after cleansing.

Men's skin care step 5 - Lips
Believe it or not, our lips age drastically with time. Take a look at a picture of yourself when you were a young child. Your lips were plump and there were no lines. Unfortunately, as we age our lips lose collagen and they start to melt right in with the rest of our face. Women can take advantage of lip liners, lip stick and lip glosses but many men draw the line at this! If you look at your lips in the mirror you will see fine lines and wrinkles running in all different directions. Our lips, like the skin around our eyes, also lack in sweat and oil glands. They do not have the same protective layer of skin called the stratum corneum that we have elsewhere on our bodies for added protection. And, because they also lack in melanin they lose that extra protection against the sun's UV rays. Our lips desperately need our help. Men, grab a lip balm, preferably with SPF and as I always say; apply, apply and reapply throughout the day.

See gentlemen, it's really that simple! And the best part is that if you incorporate these five simple steps into your daily regimen, you will definitely notice a difference in your appearance. It's a fuss free way towards healthy, handsome skin.

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi Ahli Bebas Herbalife / Coach Skin untuk demo Herbalife Skin -

Wawa 019-3037090
Azmi 012-6564747


Azmi (012-656 4747), Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (018-325 5842) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)