Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label nak kurus. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label nak kurus. Papar semua catatan

14 Disember, 2060

Coach Kurus Online Malaysia (Herbalife Member)





Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Kami percaya dengan peningkatan berat badan dan gaya hidup trend masa kini, ramai rakyat Malaysia mangalami masalah obesiti dan ramai juga yang mencari cara paling mudah untuk mendapatkan berat badan ideal dan yang paling penting mendapat kesihatan yang optimum.

Kami merupakan komuniti yang mempunyai misi untuk membantu rakyat Malaysia mendapatkan ilmu yang tepat dan benar dalam usaha menurunkan berat badan. Dengan bantuan semua coach yang berpengalaman, Semoga dapat membantu ramai berjaya menurunkan berat badan dengan cara yang mudah melalui pemakanan seimbang  dan senaman yang betul.

Kami berpengalaman selama 16 tahun dalam bidang pengurusan berat badan dengan nutrisi Herbalife. Misi utama kami adalah untuk membantu rakyat Malaysia dan juga mereka yang serius  turun berat badan dan menjaga berat badan ideal.

Kami memfokuskan Program Kurus Secara Online yang boleh disertai walau di mana-mana lokasi kerana program ini dijalankan melalui whats app group coaching dan personal coaching.
Program Kurus Secara Online adalah platform dan cara paling mudah untuk anda mendapatkan cara penurunan dan ilmu turun berat yang paling terbaik kerana dengan defisitkan kalori untuk sarapan dan makan malam anda dapat turun berat badan sehingga berat ideal.
Terima Kasih


Anda hanya perlu bermula program turun berat herbalife secara online dengan menghubungi kami coach nutrisi herbalife 
di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My




nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Pulau Pinang (Rina : 018-4738310), Pengedar Herbalife Petaling Jaya (Nita : 012-6714075)

30 September, 2023

Kenapa Perlu Coach Untuk Kurus (AzWa 012-6564747/019-3037090)

Kenapa perlu ada Coach Untuk Kurus?


1) Bosan dengan cara menurunkan berat badan yang diamalkan selama ini tetapi tidak berjaya.

2) Mahu belajar bagaimana untuk mengekalkan berat badan untuk jangka masa panjang

3) Mencari pemakanan yang betul di samping dapat menurunkan berat badan

4) Mencari cara menurunkan berat badan yang selamat dan berkesan

5) Mencari jalan penyelesaian yang boleh membantu menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal


Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan


Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 16 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Nak Kurus
~ Pelan Pemakanan 30 Hari Pertama
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Nak Kurus
~ Diet Seimbang

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "


Hubungi Kami Coach Kurus / Coach Herbalife untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :




019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My


nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, coach herbalife malaysia, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife

19 Julai, 2023

Kebaikan Snek Untuk Membantu Penurunan Berat Badan

Snacking sangat penting dalam amalan diet.. 

Makan setiap 3 ke 4 jam akan membantu dalam proses penurunan berat badan..

2x snacking dalam sehari iaitu snek pagi dan snek petang.. waktunya pukul 10 pagi dan 5 petang..


Kriteria pemilihan snacking :

1. Kalori makanan snek adalah anggaran 100 kalori

2. Glicemik index makanan rendah akan membuatkan kita kenyang lama

3. Natural food seperti buah-buahan


Apakah makanan snacking yang sesuai? : 

1. Buah bersama peanut butter

2. Roti wholemeal bersama peanut butter atau scramble egg

3. Protein bar

4. Kekacang

5. Kurma




Kepentingan snacking kepada proses turun berat badan :

1. Menghilangkan rasa lapar

2. Mengawal diri dari mengunyah jajan atau kudapan lain yang tinggi kalori

3. Membantu menaikkan metabolisma

4. High protein snek menjaga jisim otot dari mengendur

5. Snacking buat rasa happy sebab perut tak lapar







Program Kurus Secara Online adalah platform dan cara paling mudah untuk anda mendapatkan cara penurunan dan ilmu turun berat yang paling terbaik kerana dengan defisitkan kalori untuk sarapan dan makan malam anda dapat turun berat badan sehingga berat ideal.
Terima Kasih


Anda hanya perlu bermula program turun berat herbalife secara online dengan menghubungi kami coach nutrisi herbalife 
di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My



nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),






19 Jun, 2023

Produk Herbalife ! Mixed Fibres with Inulin Powder Drink Perasa Epal

Produk baru bermula Januari 2016 iaitu Mixed Fibres with Inulin Powder Drink Perasa Epal ..


Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hari ini berkesempatan nak cerita sedikit berkenaan produk ini.

Mixed Fibres with Inulin Powder Drink Perasa Epal adalah sumber serat larut dan serat tidak larut yang baik. Serat tidak larut menyokong pergerakan usus.



Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Sangat sedap sebab perasa epal.. boleh campur dengan shake, boleh campur dengan teamix, boleh campur dengan aloevera atau buat dengan air kosong sahaja. Bila campur dengan shake, rasa kenyang lebih lama.


Adakah Anda Makan Serat Secukupnya?

Kenapakah serat penting?


  • Serat tidak larut menyokong pergerakan usus.
  • Serat larut memperlahankan pergerakan makanan dalam sistem pencernaan dan memberi rasa kenyang.

Apakah ciri-ciri dan manfaat nya : 


  • Mengandungi serat larut dan serat tidak larut yang baik
  • Setiap hidangan membekalkan 5g serat
    daripada 20-30g 
    pengambilan serat harian yang disyorkan
  • Boleh dinikmati dengan air atau ditambah ke dalam shake, jus atau minuman kegemaran anda!
Banyak diet moden kekurangan serat yang mencukupi, yang penting untuk pengurusan berat badan dan kesihatan usus. 

Serat larut memperlahankan pergerakan makanan dalam sistem pencernaan dan memberi rasa kenyang


Cara Penggunaan : 
  • Campurkan 1 skup serbuk dengan 240ml air atau mengikut citarasa anda.
  • Ambil 1-2 kali sehari sebagai sebahagian daripada sumber serat anda
Sumber : Herbalife Website


*Produk ini disahkan Halal oleh Pemakanan dan Nutrisi Islam Amerika Syarikat (IFANCA). Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah mana-mana penyakit.


#FollowUs 


Coach AzWa  
(019-3037090 / 012-6564747)


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach,

06 Februari, 2023

Tanda Anda Perlu Mula Diet Oleh Coach AzWa (Coach Kurus Online Herbalife) 019-3037090

Mula Januari, Azam Kuat Nak Diet.. Masuk Tengah Bulan Mula Hilang Azam Tu.. 

Dengan Cuti2, Holiday, Jalan2 Cari Makan..

Mulalah Sampai ke Laut Dalam.. Hilang Dah Niat Nak Diet..


Jom Semak Perkara Di Bawah Petanda Anda Perlu Mula Diet :

1. Makan Banyak Tetap Rasa Lapar

Sejarah pemakanan sebelum ini, banyak makan karbo ringkas seperti air manis/bergula, biskut, roti putih, pastry, gula2, kuih muih dan lain2 yang berkaitan


2. Berat Makin Bertambah 

Cuba berdiet, tak makan, tapi masih belum turun berat badan. Ini adalah kerana kita tidak faham konsep pemakanan dan portion makan ikut masa (5x sehari).. dan paling penting minum air kosong yang mencukupi


3. Bersenam Tapi Tidak Turun Berat

Bersenam setiap hari, tapi selepas bersenam.. makan dan makan non stop.. Perlu difahamkan pemakanan yang betul (makan rendah kalori tinggi nutrisi) pada masa yang sama faham makanan yang berkualiti membantu 80% penurunan berat manakala senaman hanya menyumbang 20% penurunan berat badan.


4. Baju-Baju Mula Rasa Ketat

Hasil dari gaya hidup pemakanan dan tidak mengawal kalori seharian.. menyebabkan berat bertambah2 dan menyebabkan baju2 semakin sendat dan tidak boleh pakai lagi.. mula mencari baju2 plus size yang akan buatkan kita tidak fokus lagi untuk penurunan berat badan.


Perkenalkan kami Coach AzWa .. 
Alhamdulillah tahun 2023 adalah tahun ke 16 kami dalam 
bidang coaching turun berat badan secara online 100%.


Kami percaya dengan peningkatan berat badan dan gaya hidup trend masa kini, ramai rakyat Malaysia mangalami masalah obesiti dan ramai juga yang mencari cara paling mudah untuk mendapatkan berat badan ideal dan yang paling penting mendapat kesihatan yang optimum.

Platform online ini secara aktif untuk kami berkongsi tips pemakanan dan diet sihat.

Sekiranya anda ada kawan2 dan family atau anda sendiri nak turunkan berat secara sihat dgn program yang telah terbukti result ini (program herbalife turun berat/naik berat/ kekal berat) , boleh hubungi kami :

Ahli Bebas Herbalife / Coach Herbalife / Program Pengurusan Berat Badan Herbalife :

Coach Wawa / Coach Azmi (Coach Herbalife Malaysia)

019-3037090 / 012-6564747





nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),





13 Januari, 2023

Cara Pembelian Produk Herbalife Malaysia (Coach AzWa 019-3037090)

Ramai yang tahu kebaikan dan keberkesanan produk Herbalife tapi ramai yang tak tahu bagaimana nak membeli atau mendapatkan produk Herbalife itu sendiri.

Back to back apabila nampak Herbalife di Shopee atau Lazada dengan harga yang murah, terus decide beli di sana.


Kami nak sharekan cara dan platform pembelian yang betul produk Herbalife Malaysia.


1. Semua orang perlu melakukan activation akaun Herbalife Malaysia supaya setiap orang ada ID Herbalife itu sendiri.

Bagaimana cara activation akaun itu? Apa diperlukan untuk activation akaun :

Salinan ic depan belakang (dipalangkan herbalife use only), alamat surat menyurat, no telefon dan alamat email.

Activation akaun adalah RM109 termasuk delivery beg keahlian.


2. Setelah berjaya untuk activation akaun, akan ada ID Herbalife sendiri dan boleh je terus shopping online dan delivery to your home. Diskaun ahli herbalife bermula dari 25%, 35%, 42% dan 50%.


3. Kenapa perlu pembelian daripada Herbalife Malaysia :

a) produk original

b) ada coach yang guide dan sharekan cara yang betul penggunaan setiap nutrition (kami adalah coach herbalife dari tahun 2007 - 16 tahun pengalaman)

c) terjamin tarikh luput dsb

Anda hanya perlu bermula program turun berat herbalife secara online dengan menghubungi kami coach nutrisi herbalife 
di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My




nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),



12 Januari, 2023

Tips Hilangkan Perut Buncit Bersama Coach AzWa (019-3037090)

Perut buncit selalu dikaitkan sebab minum ais atau suka tidur.

Hakikat perut buncit adalah disebabkan oleh berlebihan lemak terutamanya lemak viseral.

Lemak viseral adalah lemak yang terkumpul di bahagian dalaman terutamanya perut, jantung dan bahagian lain penting badan.

Jom kita tengok apakah tips untuk hilangkan perut buncit ini :

1. Pengambilan karbohidrat kompleks

Contoh karbohidrat kompleks seperti nasi beras perang, beras basmathi, suhun, roti wholemeal, sweet potato dan pasta wholemeal


2. Ambil fiber dalam pemakanan seharian

Contoh fiber seperti buah-buahan (cuma elakkan buah isi kuning yang tinggi gula), buah-buah seperti epal, jambu, pisang, betik sangat sesuai sebagai sumber serat


3. Minum air kosong secukupnya

Air kosong bukan hanya kepada orang yang nak kempiskan perut sahaja tapi untuk semua orang perlu minum air secukupnya minimum 3 liter sehari.


4. Pengambilan lemak baik dalam makanan

Contoh lemak baik seperti extra virgin coconut oil, avocado, olive oil. Tapi pengambilan mestilah mengikut portion yang betul supaya tidak terlebih kalori.


5. Pengambilan protein dengan portion mencukupi mengikut berat masing-masing.

Protein ikan sangat bagus berbanding ayam untuk pengambilan harian. Untuk mereka berat 70kg ke atas, perlu pengambilan 2 portion iaitu 2 saiz tapak tangan. 



Perkenalkan kami Coach AzWa .. Alhamdulillah tahun 2023 adalah tahun ke 16 kami dalam bidang coaching turun berat badan secara online 100%.


Kami percaya dengan peningkatan berat badan dan gaya hidup trend masa kini, ramai rakyat Malaysia mangalami masalah obesiti dan ramai juga yang mencari cara paling mudah untuk mendapatkan berat badan ideal dan yang paling penting mendapat kesihatan yang optimum.

Platform instagram online ini secara aktif untuk kami berkongsi tips pemakanan dan diet sihat.

Sekiranya anda ada kawan2 dan family atau anda sendiri nak turunkan berat secara sihat dgn program yang telah terbukti result ini, boleh hubungi kami :

Ahli Bebas Herbalife / Coach Herbalife / Program Pengurusan Berat Badan Herbalife :

Coach Wawa / Coach Azmi :

019-3037090 / 012-6564747





nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),





11 Oktober, 2022

Produk Herbalife Malaysia (019-303 7090 / 012-656 4747) - Nutrisi Dalaman Herbalife

Pengenalan Kepada Produk-Produk Herbalife Malaysia :

1) Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink
~ Hidangan yang sihat, membantu menyokong penurunan dan pengurusan berat badan

2) Formula 3 Blended Soy & Whey Protein Powder
~ Protein tanpa lemak daripada serbuk whey protein

3) Teamix
Teh yang menyegarkan sama ada panas atau sejuk, Tea Mix Lemon and Hibiscus datang dalam tiga perisa yang lazat – Hibiscus, Ginger dan Peach – yang membantu mentenagakan anda sambil anda mengurus berat badan anda.*

Manfaat utama:
• Manfaat antioksidan dan termogenik teh hijau dan botani.*
• Memberikan peningkatan tenaga dan sokongan pengurusan berat badan.*
• Enak dan segera– pilihan yang lebih sihat berbanding minuman berkarbonat dan manis
• Melengkapkan usaha pengurusan berat badan

Kenapakah anda memerlukannya?
Minuman berkarbonat, teh dan kopi diminum oleh ramai dan mempunyai kandungan gula yang tinggi. Tea Mix Lemon and Hibiscus ialah minuman herba yang menyegarkan lagi menyeronokkan yang mentenagakan dan memuaskan, sambil mengurangkan ketagihan anda terhadap snek berkalori tinggi.
Sumber : Herbalife Hub April 2013


"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


4) Herbal Aloe Concentrate


Kebaikan :
~ Membantu menyokong pencernaan yang sihat dengan nutrien dan enzim organik daripada aloe vera
~ Membantu menyelesakan perut dan melegakan ketakcernaan yang berlaku sekali sekala
~ Membantu meningkatkan penyerapan nutrien
~ Terdapat tiga perasa aloe iaitu Herbalife Aloe Original, Herbalife Aloe Mandarin & Herbalife Aloe Mango
Sumber : Herbalife Hub April 2012

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

5) Omega 3 Fish Oil

~ Mengandungi asid lemak EPA & DHA Omega 3 membantu mengekalkan jantung yang sihat, sebagai sebahagian daripada pemakanan yang seimbang dan pelbagai.

~ Mengekalkan tahap kolesterol 
Sumber : Herbalife Hub Januari 2013 Bil. 1



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

6) NW Formula 
Diet moden tidak mempunyai nutrien penting yang perlu dalam mengekalkan kesihatan vaskular yang optimum. Kajian menunjukkan bahawa dengan sokongan nutrisi yang betul, bersama-sama dengan kawalan berat badan dan bersenam, boleh secara dramatiknya mengurangkan faktor risiko kesihatan jantung. NW Formula yang dibangunkan bersama dengan Pemenang Hadiah Nobel† dalam Perubatan Dr. Lou Ignarro, menyediakan manfaat gabungan L-arginina dan L-citruline untuk menyokong penghasilan Nitrik Oksida. Nitrik Oksida mempromosikan peredaran vaskular darah biasa apabila ia digabungkan dengan diet yang seimbang dan pelbagai, dan bersenam. Hanya tambah NW Formula kepada air sejuk, air membuih atau jus dan minumlah ia untuk kesihatan anda.
Sumber : Herbalife Hub September 2013



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit" 

7) TC Formula

~ Diperbuat daripada sebatian teh hijau berkualiti tinggi, teh hitam dan teh oolong.

~ Mengandungi teh untuk sokongan antioksidan

~ Dalam bentuk tablet
Sumber : Herbalife Hub Mac 2013 Bil. 3



8) Calcium Plus
Kalsium diperlukan oleh badan agar kekal kuat dan sihat, namun tidak ramai daripada kalangan orang dewasa memperoleh kalsium yang mencukupi daripada diet harian mereka. Kajian menunjukkan sebab utama kadar kandungan kalsium yang rendah dalam badan ialah pengambilan berlebihan minuman kopi dan alkohol, atau kurangnya pengambilan makanan yang kaya dengan kalsium. Suplemen kalsium menjadi satu pilihan jika diet anda kurang kalsium. Calcium Plus mengandungi vitamin D dan lain-lain mineral untuk kesihatan tulang dengan menyediakan pemakanan untuk tulang.
Sumber : Herbalife Hub Julai 2013



9) Mixed Fibres With Inulin Powder Drink 
  • Membekalkan sumber untuk serat diet larut dan tak terlarutkan yang baik
  • Setiap hidangan memberikan 5g daripada 20-30g pengambilan serat diet yang dicadangkan setiap hari. 
  • Dinikmati dengan air atau ditambah ke dalam shake, jus atau teh kegemaran anda

10) Garlic Plus 

Garlic plus mengandungi campuran ekstrak bawang putih dan vitamin C yang menyokong pengedaran sihat. Dengan adanya Vitamin C, ia juga menyediakan sokongan antioksidan kepada badan.
  • Menyokong peredaran sihat dan mengekalkan kesihatan yang baik
  • Ditambah dengan vitamin C untuk memberi perlindungan antioksidan
  • Disalut dengan enterik untuk penyerapan yang lebih baik
  • Cara yang mudah untuk mendapatkan manfaat bawang putih tanpa bau bawang putih yang tajam
11) Celactivo 

Celactivo ialah suplemen kesihatan yang dirumuskan dengan asid alfa lipoik dan vitamin B untuk menyokong proses metabolik normal dan menyediakan perlindungan antioksidan untuk badan. Ia juga mengandungi aloe vera untuk meningkatkan penyerapan nutrien. 
  • Menawarkan manfaat asid alfa lipoik sebagai sumber antioksidan untuk mencegah kerosakan selular 
  • Membantu mengembalikan antioksidan intraselular seperti Vitamin E dan Vitamin C di dalam badan 
  • Mengandungi aloe vera yang membantu badan menyerap nutrien
  • Ditambah dengan vitamin B untuk metabolisma tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif
  • Dalam bentuk kapsul sayuran

11) Collagen Plus 

Kita mungkin kelihatan awet muda pada usia remaja, tetapi ketika proses penuaan semakin meningkat, penghasilan collagen dalam tubuh secara automatik menjadi semakin perlahan. 

Jadi apa sebenarnya collagen? Collagen adalah protein yang paling banyak terdapat di dalam badan kita. Ia terdapat dalam otot, tulang, kulit, saluran darah, sistem pencernaan dan tendon. Inilah yang membantu menguatkan dan menganjalkan kulit kita.
  • Ia mengandungi collagen hidrolisis ikan
  • Vitamin C - menyokong pengembangan collagen dan memberikan perlindungan antioksidan.
  • Vitamin B2, B3, B6, Biotin, zink dan Kuprum - Penting untuk kulit dan rambut yang sihat

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit" 


Anda memerlukan khidmat coach herbalife untuk program pengurusan berat badan anda

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife untuk :

~ Sesi Coaching /  Analisa Komposisi Badan

~ Pelan Pemakanan 5x Makan Sehari
~ Pengiraan Kalori Harian (Magic Number)
~ Program Turun Berat Secara Online Dengan Meal Replacement Herbalife

Ahli Bebas Herbalife Malaysia

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 


PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, 
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, 
PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090)
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA PENGEDAR HERBALIFE SENTUL PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH PENGEDAR HERBALIFE CHERAS PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH PENGEDAR HERBALIFE PERAK PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, coach herbalife malaysia, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife