Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label coach turun berat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label coach turun berat. Papar semua catatan

30 Oktober, 2022

Terlebih Lemak dan Kurang Pemakanan - Coach AzWa Coach Kurus Online

Apabila kita mendengar tentang individu yang kurang pemakanan, kita membayangkan orang yang nampak kelaparan – kurus kering. Tentulah orang yang kurang nutrien dan kalori tak seimbang pemakanannya, namun ketakseimbangan ini boleh terjadi walaupun dengan pengambilan banyak kalori – hanya makanan yang banyak tapi tanpa nilai nutrisi. Jadi perkataan baharu yang tercipta di sini iaitu “malnubesity” (obes namun pemakanan tidak seimbang). Penggabungan pemakanan tidak seimbang dan obes bagaikan sesuatu yang berkonflik, tetapi hakikatnya, ia memang terjadi – kebanyakan daripada kita terlebih lemak dan kurang pemakanan.

Bagaimana pula kita boleh sampai ke tahap ini! Kita perlu merujuk kepada sejarah evolusi kita untuk mendapatkan penjelasannya. Nenek moyang prasejarah kita perlu mengambil banyak makanan untuk memenuhi keperluan kalori mereka. Yang jelasnya, mereka sangat aktif - membakar beribu-ribu kalori apabila keluar mencari makanan. Dan diet mereka yang kaya dengan tumbuhan tidak banyak mengandungi kalori padat.

Namun dalam dunia moden ini, bekalan makanan kita padat dengan makanan yang diproses, mengandungi kalori tinggi, enak namun kurang nutrien yang penting. Dan memandangkan kita mempunyai laluan neural yang menggalakkan kita makan - dan mengganjarkan kita kerana berbuat demikian - kita dengan gembiranya mengikut sahaja.

Hasilnya, ramai daripada kita terlebih makan dan kurang pemakanan. Dengan diet yang membekalkan lebih kalori dan kurang vitamin, mineral dan bahan antioksidan, kesihatan kita akan terjejas. Gemuk sedikit itu satu perkara, namun keadaan ini mengalakkkan lemak berada di tempat yang tak sepatutnya ia berada - menyelaputi organ penting, seperti hati atau pankreas, memasuki sel secara paksa dan mempengaruhi secara signifikan bagaimana organ ini berfungsi.

Kita direka bentuk untuk bergerak secara sangat aktif, namun keperluan kalori kita tidak akan sampai kepada tahap apa yang diperlukan oleh nenek moyang kita. Ramai daripada kita bekerja di tempat di mana kita tidak perlu bergerak langsung. Kita juga dibina untuk makan makanan berkualiti tinggi yang tersedia secara semula jadi, namun kita hidup dalam persekitaran yang 'obes' –dikelilingi makanan yang mudah didapati, diproses dan berkalori tinggi.

Ketakserasian antara genetik dan gaya hidup kita membawa kepada paradoks pemakanan tidak seimbang yang datang seiring dengan obesiti. Kita makan dengan cara yang berlawanan daripada yang sepatutnya. Kita seharusnya banyak makan makanan yang disumberkan dari tumbuh-tumbuhan dan protein tanpa lemak yang akan memaksimumkan kualiti nutrisi pada kos kalori yang secara relatifnya rendah.

Dan kita juga harus bangun dari duduk santai di atas sofa. Kebanyakan daripada kita tidak akan boleh membakar 6000 kalori sehari – tetapi kita makan seperti kita boleh membakar kalori sebanyak itu.

Ditulis oleh Susan Bowerman - MS, RD, CSSD. Susan ialah konsultan berbayar Herbalife.

Sumber : Herbalife Hub Julai 2013

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan / Ahli Bebas Herbalife Untuk Sesi Coaching / Pelan Pemakanan / Analisa Badan :

Coach AzWa

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My

Kami memerlukan lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi Pengedar Bebas Herbalife.
Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai kami sebagai Pengedar Bebas Herbalife . Hubungi kami untuk keterangan lanjut.
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090)
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA PENGEDAR HERBALIFE SENTUL PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH PENGEDAR HERBALIFE CHERAS PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH PENGEDAR HERBALIFE PERAK PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU

01 April, 2016

Jadual Diet Untuk Turun Berat Badan Bersama Coach AzWa

Salam Herbalife,

Ramai di kalangan kita suka mengabaikan bab pemakanan, salah satu sebab nak turun berat lepas tu tak makan..

Di sini kami kongsikan bagaimana jadual diet yang boleh makan dan pada masa sama untuk turun berat badan..

Contoh jadual makan untuk Coach AzWa 

Pagi : 
Aloe 
Teamix
Shake

Epal / Jambu

Tengahari :
Nasi + Ikan / Ayam
Atau
Sayur + Ikan

Petang :
Roti + Peanut Butter

Malam :
Aloe
Teamix
Shake

Air kosong dalam 3 ke 5 liter sehari

Kalau nak turun berat tiada istilah tak boleh makan, kan seronok tengok jadual kat atas tu..boleh makan 4x tu..best kan..healthy meal setiap hari..

Bagi mendapatkan jadual pemakanan lengkap beserta coaching untuk turun berat atau naik berat..kami boleh bantu anda..

Kami juga menyediakan platform mudah bagi mereka yang berada di luar Kuala Lumpur kerana kami akan memberi panduan secara online dan paling best sekarang ada juga disediakan platform untuk Pertandingan Turun Berat Badan Secara Online (kena ada Coach yang menjemput anda - lantik kami untuk bantu anda) :
Lihat Testimoni Turun Berat Badan Secara Online: 

Lihat Bagaimana Cara Coaching dilakukan:

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.




#FollowUs  






Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

05 Februari, 2015

Kerjaya Coach Herbalife Untuk Pendapatan Sampingan

Tahun 2015 adalah tahun ke 8 kami sebagai coach pengurusan berat badan Herbalife..


Bermula untuk makan produk (use the product) dan mendapatkan hasil testimoni, kemudian memakai jenama herbalife (wear the brand) - caranya kami menggunakan botol air minuman jenama herbalife, memakai butang I Love Herbalife, butang Lose Weight Now, Ask Me How dan berkongsi dengan ramai orang sama ada dengan keluarga, saudara-mara, kawan-kawan, jiran atau dengan mereka yang belum pernah dikenali sama ada melalui blog (seperti kami), flyers, shake party, roadshow dan lain-lain kaedah yang dipelajari melalui sistem pembelajaran yang telah disediakan.

Setelah melalui 3 perkara ini..perkara seterusnya adalah belajar..kalau kita nak bekerja..pastinya kita bermula belajar dari sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, seterusnya ke universiti...bila telah mendapat keputusan sama ada di sekolah menengah ataupun universiti, seterusnya mencari kerjaya.

Begitu juga dengan kami, kerjaya sebagai coach herbalife memerlukan proses pembelajaran..apa yang kita akan belajar? 


Bermula dari pengenalan produk - apakah fungsi setiap produk dan kegunaannya..siapakah yang boleh makan produk dan bagaimana cara untuk menjadi coach herbalife yang baik..berbagai perkara akan dipelajari termasuk etika-etika dan peraturan yang telah ditetapkan..sebenarnya sama sahaja seperti kerjaya di luar sana..nak memperbaiki prestasi..semasa dalam kerjaya pun kita akan diminta untuk ke kursus dan sesi seminar.

Kita yang menjadualkan masa kita sendiri, kita yang menetapkan jadual kita dari bangun tidur sehingga kita tidur pada hari yang sama.. jadi untuk menjadi coach pengurusan berat badan..adalah penting kita mengatur waktu seharian untuk bertemu dan berkongsi dengan orang ramai tentang bagaimana pengurusan berat badan dan diet yang seimbang dan memantau program mereka.Istilah tiada masa tu sebenarnya tiada dalam kamus hidup..carilah masa, buatlah jadual hidup anda untuk hari esoknya. disiplin juga merupakan asas penting dalam kerjaya kita.



Kerjaya sebagai coach pengurusan berat badan herbalife juga boleh menjana pendapatan sampingan yang mana memerlukan anda untuk berdisipilin dan serius dengan sepenuh hati untuk memulakannya.
Adakah anda rasa kerjaya coach pengurusan berat badan herbalife ini adalah kerjaya anda? Kerjaya coach yang sentiasa berkongsi tentang pengurusan berat badan setiap hari kepada orang ramai akan menjadi kerjaya terbaik dalam kehidupan anda.


Kami boleh bantu anda menjadi coach dengan pengalaman kami selama 8 tahun ini..yang penting anda ada kesungguhan dan bekerja dengan niat membantu orang lain mendapatkan keputusan pengurusan berat badan yang terbaik.

Penafian Tuntutan : 
"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

Hubungi kami coach pengurusan berat badan untuk maklumat lanjut :
Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)
coach herbalife, coach kurus, jom kurus, cara turun berat, set kurus herbalife, tips kurus, lose weight, saya nak turun berat, blogger herbalife, saya nak cantik, stokis herbalife, work from home herbalife, fit malaysia, fit herbalife, agen herbalife,

08 Januari, 2015

Jagalah Kesihatan Anda - Coach Azmi / Wawa (012-6564747 / 019-3037090)

Jom sama-sama kita baca..

Sebarkan maklumat ini buat yang tersayang..

http://hearthealthinitiative.com/7-of-the-worst-foods-for-heart-health/

Kami coach anda..anda akan dapat :
~ maklumat pelan pemakanan seharian
~ pengiraan kalori
~ 10 hari maklumat kesihatan
~ tips turun berat, tips naik berat, tips kekalkan berat

Anda ingin turun berat badan?
Anda ingin naik berat badan?
Anda ingin kekalkan berat badan?

"keputusan adalah tidak tipikal, hasil individu mungkin berbeza-beza"

Hubungi kami
Coach Pengurusan Berat Badan /
Ahli Bebas Herbalife /
Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090