Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label coach kurus herbalife. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label coach kurus herbalife. Papar semua catatan

23 Disember, 2020

Transformasi Kurus Online Bersama Coach AzWa



Program Transformasi Kurus Secara Online BUKAN UNTUK SEMUA ORANG! 

Hanya untuk :

✔️Orang yang sudah penat mencuba pelbagai jenis diet

✔️ Orang yang busy kerja sampai makan pun tak sempat

✔️Orang yang tak sempat nak workout asyik busy dengan kerja dan anak-anak

✔️Orang yang taktau nak makan apa bila sudah kurus



Daftar Program : http://bit.ly/DietOnlineCoachAzWa

04 Oktober, 2015

Panduan Permulaan Protein Shake (019-3037090 / 012-6564747)

Kenapa Protein Shake?


Bila dan Mengapa Menggunakan Protein Shake?
Kerana Protein Shake ini cepat dibuat dan hidangan yang seimbang.


Protein shake yang direka untuk menggantikan makanan bagi mereka yang selalu skip meal. Protein shake cepat dan mudah dan dapat menyediakan nutrisi yang seimbang dan sesuai untuk mereka yang tiada masa menyediakan makanan biasa.

Protein Shake sebagai gantian hidangan untuk membantu anda menurunkan berat badan.


~ Bagi mereka yang cuba untuk menurunkan berat badan, shake gantian hidangan boleh digunakan untuk menggantikan satu atau dua kali sehari. Selain menjadi mudah, protein shake mempunyai kandungan kalori yang ditakrifkan dan bahagian yang dikawal, yang menjadikan ia lebih mudah untuk mengira kalori dengan lebih tepat dan mengawal jumlah pengambilan untuk hari itu.


Protein Shake sebagai suplemen untuk membantu anda menaikkan berat badan.

~ Bagi mereka yang cuba untuk menaikkan berat badan, protein shake boleh digunakan untuk menyediakan kalori tambahan. Minum protein shake di antara waktu makan atau sebelum tidur boleh membantu untuk meningkatkan pengambilan kalori.

Protein Shake untuk menambah pengambilan protein anda.

~ Satu lagi sebab untuk mempertimbangkan penggunaan protein shake adalah untuk meningkatkan pengambilan protein keseluruhan harian anda jika ia sukar untuk anda memenuhi keperluan daripada makanan anda sahaja. Apabila anda membuat protein shake anda sendiri, anda boleh melaraskan jumlah protein dalam shake anda mengikut keperluan individu.

Protein Shake sebagai bahan api sebelum dan selepas bersenam.

~ Ramai orang menggunakan protein shake selepas bersenam, tetapi ia juga berguna sebagai makanan pra-senaman. 

Protein Shake sebagai satu cara untuk meningkatkan keseimbangan diet anda.

~ Ia mudah untuk menambah hidangan buah-buahan atau sayur-sayuran, tetapi anda juga boleh meningkatkan serat anda atau pengambilan lemak yang sihat.

Kebanyakan protein shake, biasanya mempunyai kira-kira 15 hingga 20 gram protein setiap hidangan. Satu Herbalife Formula 1 shake dibuat mengikut arahan pakej membekalkan 18 gram protein.

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau 
Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Sumber : http://www.discovergoodnutrition.com/2015/02/protein-shakes-beginners-guide/

Sebelum anda bermula program pengurusan berat badan, kami akan memberi cadangan keperluan makanan seharian untuk anda lebih jelas bagaimana protein shake membantu pengurusan berat badan anda..

Kami juga menyediakan program nutrisi dan program exercise untuk anda ikuti, 7 hari pertama anda perlu mengikuti semua pelan pemakanan dan exercise yang kami berikan.

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk Sesi Coaching :
Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, coach herbalife kuala lumpur

15 Mac, 2015

Vacation Star Cruise Libra Day 1 ~ Coach AzWa

Alhamdulillah..hasil kerja keras sebagai coach..selain dapat membantu orang mendapat keputusan pengurusan berat badan..kami mendapat vacation herbalife untuk 4 hari 3 malam di Star Cruise Libra untuk perjalanan Pulau Pinang - Phuket - Krabi - Pulau Pinang pada 15 - 18 Mac 2015..

Posting kali ni untuk hari pertama vacation..15hb Mac 2015..
Seawal pukul 5 pagi bertolak ke Pulau Pinang..langkah berjaga-jaga awal2 ke PP kerana takut masalah traffic jam dalam cuti sekolah ni ke..
Singgah di RnR Tapah untuk solat Subuh..then sampai di area Padang Kota pukul 930 pagi..mencari parking berdekatan port sehingga hari rabu..hanya RM15 sehingga rabu..

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

Pukul 1 tengahari mula memasuki kawasan port Swettenham Pier..bermula register dapat tag untuk beg luggage..terus memasuki bahagian kastam..tunjukkan pasport..then boarding utk ke cruise..pasport kami diambil tapi digantikan dengan Access Card yang berfungsi sebagai kad pengenalan sepanjang masa atas cruise, phuket dan krabi..

 "Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata" 

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

Selepas mendapat Access Card..kami terus mencari cabin iaitu bilik untuk menginap..cabin selesa dengan bilik air..katil dan almari baju..pukul 4.45 petang semua penghuni cruise menghadiri safety drill utk di setiap level..

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

Malam itu kami ada makan-makan..rehat malam ni sebab esoknya ada banyak aktiviti..malam adalah masa untuk cruise belayar..esok 16hb Mac adalah untuk cruise berlabuh di Phuket dan masa untuk kami bersantai2 di phuket..

Hubungi Coach Lifestyle / Coach Pengurusan Berat Badan :

Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090
coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife taman permata, coach herbalife malaysia, coach herbalife ampang, coach herbalife bukit mas, coach herbalife taman bunga raya, coach herbalife taman ukay perdana, coach herbalife bukit antarabangsa, coach herbalife kemensah, coach herbalife sungai petani, coach herbalife pulau pinang, coach herbalife johor, coach herbalife sarawak, coach herbalife sabah, coach herbalife senawang, coach herbalife terengganu, coach herbalife kota bharu, coach herbalife pahang, coach herbalife kuantan, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife klang, coach herbalife shah alam, 

17 Februari, 2015

Nak Kurus ke Nak Cantik ke Nak Sihat ke? Coach AzWa

Selalu kita dengar perkataan NAK KURUS..NAK KURUS..NAK KURUS..
Nak Kurus ke? Nak Cantik ke? Nak Sihat ke?
Semua ni berkait rapat..
Firstly..dalam surat khabar Kosmo baru-baru ini ada artikel "Penduduk Gemuk Cecah 4.4 Juta"..so kita dah tahu begitu ramai sebenarnya yang obese..ada yang sedar mereka obese dan ada yang tidak sedar mereka itu obese..bukan semua orang ada kesedaran nak kurus..sebahagian sahaja..yang sedar tu pun setelah mereka rasa..baju tak muat, badan tak sihat, nak senam pun rasa penat, atau doktor yang suruh turunkan berat.

Sumber : Surat Khabar Kosmo

Ikut pengalaman saya sendiri yang dulunya nak kurus..sebab pertama baju tak muat..kalau nak kata suami suruh kurus tu tak adalah..dia kata sayang je walaupun gemuk (sebenarnya nak sedapkan hati je dia cakap tu..ahaha)..bila dah kurus ni .. boleh plak puji kita cantik kan..
kan? tengok..kurus..cantik berkait rapat laa...
ok..pengalaman saya nak kurus apa saya buat..haaa...saya pakai korset..yelah pakai korset tu sebab utama nak sarung kebaya bagi muat..tapi secara jujurnya..saya tak boleh pakai korset..sebab saya rasa terseksa..tak boleh makan banyak..sebab nak terkeluar balik makanan tu..lepas tu susah nak buang air..lepas tu susah nak duduk..kena tegak semacam je..last-last korset yang ku beli secara hutang bulanan tu..7 hari je pakai..tak habis bayar dah stop pakai..ohh tidak..aku rasa terseksa (pengalaman saya sendiri tidak berkait dengan orang lain ok)..tapi sekarang dah habis bayar..tersimpan je dalam almari tu..
then diperkenalkan herbalife oleh kawan suami...1stly aku tanya..boleh makan nasi tak? ahaha..nasi dan diriku tidak dapat dipisahkan..bila coach cakap ... boleh makan nasi tapi ada sukatan..okeh happy..makananku tidak disekat..
teruslah bermula program penurunan berat badan..penurunan sebanyak 11kg membuatkan hatiku gembira..paling happy bukan berat pun..bukan org tahu berapa beratku kalau tak timbang atau tak tanya..paling aku happy adalah..emmm...badanku reshape..baju lama semua boleh pakai..emmm..termasuklah baju nikah...baru je setahun nikah..baju nikah tak boleh sarung..emm..tapi sekarang dengan herbalife selama 8 tahun ni..baju lama sebelum nikah pun dah boleh sarung. soooo..kenalah tahu turun berat tu bonus je..satu lagi paling aku happy adalah aku tak penat lagi..emm..selalu tak tidur waktu tengahari di pejabat..so..apa petanda tu? sihat la kan?
Sarapan Pagi Kami selama 8 Tahun.. baca di sini..
ok...bila dah kurus .. jadi sihat .. alhamdulillah .. sekarang ni best sangat sebab dah ada Herbalife Skin (Result 7 days) .. boleh la jadi cantik .. sebab kena tahu apa organ terbesar badan kita??? tentulah skin / kulit .. so jagalah kulit anda ..bayangkan kalau badan kita tak de kulit? apa jadi..tak boleh bayang kan.. bersyukur Allah jadikan tubuh badan kita sempurna..
bila dah kurus, dah cantik, dah sihat, tentulah nak fit kan..tak nak la kendur je badan tu.. ohh banyak tips-tips fit badan kami boleh berikan..
" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "
Ingin Tahu Rahsia Kami Kurus, Sihat, Cantik dan Fit dengan Herbalife, boleh hubungi kami :
Coach Pengurusan Berat Badan /  Coach Herbalife Skin /  Coach Herbalife Malaysia / Ahli Bebas Herbalife Malaysia :
Wawa (019-303 7090)
Azmi (012-656 4747)
nak kurus herbalife, nak cantik herbalife, coach kurus herbalife, tips buang lemak herbalife, herbalife coach, herbalife skin, tips kurus herbalife, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife lembah keramat, coach herbalife taman permata, coach herbalife ukay perdana, coach herbalife ampang,oach herbalife bukit antarabangsa,

15 Februari, 2015

Produk Pengurusan Berat Badan Herbalife ~ Coach AzWa

Produk nak turunkan berat badan? 

Ramai yang bertanya kami apa produk yang kami boleh cadangkan untuk mereka dapatkan berat yang ideal.

Biasanya ramai yang akan call, sms, whats app, wee chat bertanyakan kami apakah produk sesuai untuk mereka..dan kami sebagai coach akan meminta maklumat-maklumat tertentu sebelum kami mencadangkan produk dan berikan maklumat lanjut berkenaan pelan pemakanan.

Inilah yang kami lakukan sebagai coach..boleh baca apa peranan kami sebagai coach di sini.

Kami sebagai coach akan mencadangkan produk-produk seperti di bawah untuk memulakan program pengurusan berat badan.. tetapi mengikut kesesuaian masing-masing.. kami akan memberikan panduan sepenuhnya sebelum memulakan program pengurusan berat badan -

1) Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink
~ Hidangan yang sihat, membantu menyokong penurunan dan pengurusan berat badan
~ Terdapat dalam 5 perasa ( Coklat, Vanila, Strawberi, Cappucino dan Tropical Fruit)
~ Formula 1 shake ialah hidangan ideal untuk semua orang sama ada untuk menurunkan berat badan atau mengekalkan berat badan yang sihat secara semula jadi.


2) Formula 3 Blended Soy & Whey Protein Powder
~ Protein tanpa lemak daripada serbuk whey protein
~ Membantu membina dan mengekalkan jisim otot
~ Meningkatkan metabolisma dan tenaga
~ Suplemen protein bebas lemak untuk mengawal kelaparan 
Sumber : Herbalife Hub Ogos 2012 Vol.8

3) Teamix
~ Memberikan peningkatan tenaga dan sokongan pengurusan berat badan
~ Melengkapkan usaha pengurusan berat badan
Sumber : Herbalife Hub April 2013 Bil.4

Kenapakah anda memerlukannya?
Minuman berkarbonat, teh dan kopi diminum oleh ramai dan mempunyai kandungan gula yang tinggi. Tea Mix Lemon and Hibiscus ialah minuman herba yang menyegarkan lagi menyeronokkan yang mentenagakan dan memuaskan, sambil mengurangkan ketagihan anda terhadap snek berkalori tinggi.
Sumber : Herbalife Hub April 2013

4) Herbal Aloe Concentrate
~ Untuk membantu menyokong pencernaan yang sihat.

Mengapa anda memerlukannya?
Ramai di antara kita terdedah kepada tabiat makan yang buruk, makan berlebihan atau tekanan yang boleh menyebabkan perut tidak selesa. Aloe Vera adalah untuk membantu meringankan ketidakselesaan daripada senak dengan menenangkan dan melindungi perut.

Faedah Utama:
• Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat

• Meningkatkan penyerapan nutrien
Sumber : Herbalife Hub Ogos 2013 Vol.8


Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Kami sebagai coach boleh membantu program pengurusan berat badan anda dan kami boleh cadangkan program dan produk untuk anda bermula.

Anda juga boleh bermula mengikut kemampuan anda. 

Apa yang penting anda bermula dengan sarapan pagi yang seimbang setiap hari. Kami mengamalkan sarapan pagi setiap hari sepanjang 8 tahun ini dengan nutrisi seimbang.

Anda boleh baca di sini

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "




Hubungi Kami Coach Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
tips kurus, kurus dengan herbalife, produk kurus herbalife, coach kurus herbalife, herbalife kurus, malaysia fit, produk herbalife malaysia, formula 1 herbalife, teamix herbalife, protein herbalife, aloe herbalife, testimoni herbalife, coach herbalife malaysia, cara turun berat, harga shake herbalife, makanan turunkan berat badan

08 Februari, 2015

Panduan Pengambilan Kalori Seharian Bersama Coach Azwa

Hari ini kami akan berkongsi bagaimana pengambilan kalori seharian.


Apa yang kami makan seharian dan bagaimana kami boleh membantu anda dalam pengurusan berat badan.

Apakah kalori?

Kalori Ialah
  • unit tenaga badan yang anda gunakan sebagai bahan api untuk fungsi dan aktivitinya
  • diwujudkan daripada protein, lemak dan karbohidrat yang terdapat dalam makanan dan minuman kita
  • perlu untuk fungsi badan asas seperti menjaga fungsi jantung, otak dan paru-paru (juga dikenali sebagai metabolisme asas)
  • penting untuk menjana aktiviti - daripada isyarat tangan terkecil untuk larian 5 batu
Bilangan kalori yang kita perlukan setiap hari bergantung kepada berat badan kita, berapa banyak jisim otot yang kita ada dan bagaimana aktifnya kita.
  • Jika anda mengambil lebih banyak kalori daripada apa yang badan anda perlukan, kalori tambahan itu akan disimpan sebagai lemak.
  • Jika anda mengambil lebih banyak kalori daripada apa yang badan anda perlukan, kalori yang yang disimpan (lemak) anda akan digunakan untuk membekalkan tenaga tambahan.
Sumber : http://health.herbalife.com.my/ms/a-balanced-diet/nutrition-tools/calories

Contoh pengambilan kalori untuk saya (coach wawa) 
-  anggaran kalori sehari adalah 1200 kalori

Pagi : 
240 ml air sejuk
2 sudu besar Formula 1 Shake 
6 kiub ais 
~ 110 kalori

Pisang Mas 2 biji sederhana 
~ 80 kalori

Tengahari :
Nasi Putih 2 Senduk (200 kalori)
Ayam Masak Kicap 1 Ketul (200 kalori)
Fucuk Tumis Air 1 Senduk (80 kalori)
Air kosong (0 kalori)
~ 480 kalori

Petang :
240 ml low fat milk
2 sudu besar Formula 1 Shake 
6 kiub ais 
~ 190 kalori

Epal Hijau 2 biji
~ 120 kalori

Malam :
Ikan Kembong Bakar 2 ekor
~ 160 kalori

Buah kurma 3 biji
~ 60 kalori

Jumlah Kalori Sehari ~ 1200 kalori

Sumber : Kalori
Sumber : Facebook HL

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"


Contoh pengambilan kalori untuk saya (coach azmi) 
-  anggaran kalori sehari adalah 1600 kalori

Pagi : 
240 ml low fat milk
2 sudu besar Formula 1 Shake 
6 kiub ais 
~ 190 kalori

Epal Hijau & Betik & Buah kurma 3 biji
~ 190 kalori

Tengahari :
Nasi Putih 2 Senduk (200 kalori)
Ayam Panggang 2 Ketul (260 kalori)
Salad Telur (110 kalori)
Air kosong (0 kalori)
~ 570 kalori

Petang :
180ml yogurt strawberry
2 sudu besar Formula 1 Shake 
2 sudu besar Formula 3
1 cup strawberry
4 kiub ais 
~ 240 kalori

Pisang berangan 2 biji sederhana
~ 120 kalori

Malam :
Ikan Kembong Bakar 2 ekor
~ 160 kalori

Buah kurma 3 biji & belimbing
~ 130 kalori

Jumlah Kalori Sehari ~ 1600 kalori

Sumber : Kalori
Sumber : Facebook HL

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"


Kami akan mempelbagaikan resepi kami mengikut kalori yang perlu kami makan setiap hari..setiap orang berbeza kalorinya. Boleh baca di sini.

Dalam menu seharian kami ada sarapan pagi dan makan petang dengan shake..kenapa kami pilih shake..boleh baca di sini & di sini.

Kami boleh membantu anda membuat jadual seharian dengan diet yang seimbang. Sekiranya anda serius ingin kami bantu dan coach program anda (hanya mereka yang mendapatkan produk dari kami dapat kami coach)..boleh hubungi kami -

Coach Pengurusan Berat Badan /
Coach Diet /
Coach Herbalife /
Ahli Bebas Herbalife :
 
Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)
nak kurus, kurus herbalife, diet herbalife, menu makanan herbalife, cara makan herbalife, bagaimana nak makan herbalife, jadual seharian, jom kurus 1 malaysia, jk1m, herbalife malaysia, produk herbalife,