Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label coach turun berat herbalife. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label coach turun berat herbalife. Papar semua catatan

23 Disember, 2020

Transformasi Kurus Online Bersama Coach AzWa



Program Transformasi Kurus Secara Online BUKAN UNTUK SEMUA ORANG! 

Hanya untuk :

✔️Orang yang sudah penat mencuba pelbagai jenis diet

✔️ Orang yang busy kerja sampai makan pun tak sempat

✔️Orang yang tak sempat nak workout asyik busy dengan kerja dan anak-anak

✔️Orang yang taktau nak makan apa bila sudah kurus



Daftar Program : http://bit.ly/DietOnlineCoachAzWa

01 Ogos, 2017

Permulaan Program Turunkan Berat Badan

Ramai yang mencari-cari cara untuk turunkan berat badan. Ada yang dah buat planning turun berat ni bertahun-tahun, tapi masih belum bermula..kerana ada yang tak tahu bagaimana nak bermula turunkan berat badan ini.

Di sini coach sertakan beberapa cara untuk bermula program turunkan berat badan ini..terutamanya turunkan berat badan dengan menggunakan program Herbalife.

Pada asasnya penurunan berat badan adalah dengan kalori defisit..iaitu nilai kalori keluar lebih tinggi daripada nilai kalori masuk..

Penurunan berat badan adalah kombinasi diet dan juga senaman...

Contohnya di sini :

Keperluan kalori seseorang adalah 1700 kalori, sekiranya makan 1500 kalori hanya dengan berdiet dah boleh kalori defisit sebanyak 200 kalori... tetapi sekiranya bersenam dan membakar 300 kalori pada hari yang sama, sebanyak 500 kalori defisit pada hari tersebut.

Untuk menurunkan berat badan sebanyak 1kg, kita perlu membakar 7700 kalori...sekiranya sehari berlaku 500 kalori defisit, bermakna dalam masa 15 hari untuk penurunan 1kg berat badan.


Bagaimana cara turunkan berat badan dengan Herbalife?

Cara turunkan berat badan dengan Herbalife adalah dengan mengurangkan pengambilan kalori melalui penggantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.



Shake herbalife hanya bernilai 150 - 180 kalori segelas. 



Jadual pemakanan dan kalori seharian :

Pagi : Nutrition Shake Herbalife (anggaran 150 - 180 kalori)

10 pagi : Snek 60-150 kalori

Makan Tengahari : Lunch 500 - 700 kalori

Petang : Snek 200 kalori

Malam : Nutrition Shake Herbalife (anggaran 150 - 180 kalori)

Jumlah Kalori : 1410 kalori

Enjoy makan lunch dan snek pagi dan petang..senang je kan..pagi dan malam dengan Shake Herbalife Formula 1 & Formula 3


Cara untuk menurunkan berat badan adalah dengan pemilihan coach / mentor yang dapat membimbing cara penurunan berat badan..

Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan


Bagaimana anda nak bermula turunkan berat badan dan dapatkan bantuan coach ?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :



019-303 7090 / 012-656 4747 (Coach AzWa) 

  Direct Whatsapp :

http://CoachAzmi.Wasap.My
http://CoachWawa.Wasap.My




Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 

19 September, 2016

Mengatasi Perut Buncit Bersama Coach AzWa (019-3037090 / 012-6564747)

Ramai takut jika mengalami masalah "PERUT BUNCIT"..

Kalau di kalangan perempuan, dikatakan perut buncit..bersalin nya tak tahu bila..

Manakala kalau lelaki pula..perut buncit tanda lelaki sejati..




Sekarang kita ketahui kenapa "PERUT BUNCIT" itu adalah TIDAK SIHAT.

Berubahnya perut seseorang dipengaruhi oleh pola makan yang salah terutama mengambil kalori berlebihan dan makanan yang berlemak berlebihan. 

Kita cuba atasi perut buncit untuk menghilangkan lapisan lemak yang berlebihan dengan 80% penjagaan makanan dan 20% aktiviti fizikal. 

Umumnya mereka yang perut buncit cenderung mengalami kegemukan kerana dari perutlah segala risiko kesihatan dan dikatakan sebagai 'sumber segala penyakit'.



Cara Mengatasi Perut Buncit :

1) JANGAN Makan Larut Malam 

Makan larut malam akan menyebabkan gangguan pencernaan kerana makanan tidak dapat dicerna dengan baik. Caranya jangan tidur selepas makan..sekurang-kurangnya tunggu 1 ke 3 jam setelah makan barulah tidur. Jika lapar juga, boleh makan buah-buahan segar yang bagus untuk sistem penghadaman.

2) TIDUR Yang Cukup

Dapatkan waktu tidur 6 - 7 jam sehari untuk mengurangkan nafsu untuk mengunyah dan makan makanan manis atau junk food. Tidur yang tidak mencukupi akan menggangu hormon dan keseluruhan sistem badan. Cukupkan tidur anda seharian supaya tubuh badan lebih sihat dan segar.

3) BERSENAM

Amalkan cara hidup sihat dengan aktiviti fizikal seharian. Otot yang aktif dapat membakar kalori dengan baik dan mengelakkan pengumpulan lemak pada bahagian abdomen. Di samping itu, bersenam dapat meningkatkan kadar metabolisma badan.

4) JANGAN Ambil Air Manis / Bikarbonat

Satu tin air bikarbonat mengandungi 150 kalori, 30 - 55mg kafein dan mengandungi pewarna dan pemanis minuman yang tinggi dan mengandungi kira-kira 10 sudu gula yang melebihi pengambilan yang disarankan oleh pakar pemakanan.

5) Makan PROTEIN Yang Cukup

Protein yang mencukupi dapat mengawal hormon dan mengurangkan nafsu makan. Kesemua sel terbentuk hasil dari nutrien protein yang diambil kerana protein adalah makanan terpenting untuk tubuh badan. Salah satu perut buncit adalah akibat pengumpulan bendalir tisu. Protein yang mencukupi akan menyebabkan sistem badan dan sel-sel badan berfungsi dengan baik dan lancar.


JOIN PROGRAM NAK KURUS ONLINE


Syarat :


✔ Berumur 18 thn ke atas


✔ BMI > 23


✔ Penimbang Digital (Sendiri/Pinjam)


✔ Ada Yuran Pendaftaran


Cabaran Nak Kurus Online :


✔ 100% Online Coaching Whatsapp


✔ Ada Coach Yang Pantau


✔ Pelan Pemakanan Lengkap 30 Hari


✔ Program Nutrisi Untuk Sarapan & Makan Malam




Nak KAMI coach? Follow sini 👇 





📲 WhatsApp : 019-303 7090 / 012-656 4747





pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaimana nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa, cara turun berat, coach herbalife, coach turun berat, makan herbalife, cara makan herbalife, kurus dengan herbalife, turun berat dengan herbalife, cabaran turun berat menang hadiah, tips kurus, herbalife malaysia, pejabat herbalife, 

22 Ogos, 2016

Nak Kurus tapi Crash Diet? Coach AzWa 019-3037090 / 012-6564747

Assalamualaikum dan Salam Semua

Ramai yang belum memahami konsep penurunan nak kurus..ada yang nak kurus dengan cara berlapar dan tak makan..ini namanya Crash Diet (Diet Mendadak)

Crash Diet adalah pengambilan kalori kurang dari 1000 kalori


Crash Diet memang tidak digalakkan kerana:

1. Fatigue:
mengurangkan tubuh anda dari nutrisi-nutrisi penting akan menyebabkan badan anda lemah dan tidak bermaya. Tubuh anda akan mengalama hibernasi, kerana ia cuba menyimpan tenaga tetapi tidak mencukupi. Malah, anda sebenarnya membakar kurang lemak dari yang anda jangka.

2. Kecederaan:
sama seperti atlit yang kepenatan, tahap kepenatan ini akan menyebabkan tubuh anda lebih tercenderung untuk cedera; lebih-lebih lagi jika anda melakukan aktiviti fizikalori ketika diet yang yang mendadak.

3. Diet mendadak tidak kekal:
masalah utama diet mendadak ini adalah, ia tidak dapat diamalkan untuk jangka masa yang panjang dan ia amat menyakitkan serta menyusahkan. Ramai yang bersusah payah untuk 12 minggu dan selepas itu, kembali ke cara pemakanan yang dahulu dan menambahkan kembali berat yang telah dihilangkan. Ini dinamakan diet yo-yo.

4. Mudah sakit:  
kita semua sedar, apabila tubuh kita kekurangan nutrisi-nutrisi penting, pertahanan tubuh kita akan menjadi lemah untuk melawan virus.

5. Kehilangan otot: 
anda memang akan kehilangan lemak, tetapi, tanpa anda sedari, anda juga akan kehilangan otot.

Sumber : Kevin Zahri

Kami sebagai Coach Turun Berat akan membimbing anda cara yang betul nak kuruskan badan..

Kami akan memberi meal plan (pelan pemakanan) - boleh makan 5x sehari ikut kalori untuk setiap individu..

Pantauan harian dari segi pemakanan tengahari (snap picture send kepada coach)



Kenapa kena send gmbr? 

Supaya coach boleh bantu komen dan improve pemakanan untuk nak kurus yang sihat


Semua ini boleh dilakukan secara online
(Whats App Personal ke coach)

Pantauan mingguan update coach berat terkini supaya coach dapat perbaiki pemakanan seharian coachee..



Dengan adanya meal plan / pelan pemakanan yang betul .. anda tidak akan terlibat dengan Crash Diet dan anda akan dapat cara nak kurus yang sihat dan belajar untuk pengekalan berat badan

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  





Hubungi kami untuk mendapatkan :


  •  Analisa berat badan secara percuma
  •  Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
  •  Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  •  Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  •  Tips dan Cara Nak Kurus, Nak Naik Berat Dan Nak Kekalkan Berat Badan
  •  Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  •  Khidmat Nasihat Oleh Coach
  •  Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
  •  Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee



" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.


Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju,