Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label resepi nak kurus. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label resepi nak kurus. Papar semua catatan

29 Februari, 2020

Blog Turun Berat Badan dan Kurus Cara Herbalife ~ Coach AzWa

Assalamualaikum & Salam Herbalife,


Kami Coach AzWa merupakan Ahli Bebas Herbalife / Coach Bebas Herbalife yang telah membantu ribuan testimoni turun berat / kurus dengan Herbalife ini sejak 13 tahun yang lepas.




Dengan pengalaman kami sebagai coach turun berat Herbalife selama 13 tahun ini, dapat membantu lebih ramai yang nak turun berat badan untuk tahun 2020 ini. 


Bermula Herbalife pada tahun 2007 sebagai pengguna nutrition herbalife dan fokus kami adalah untuk penurunan berat badan. 

Setelah mendapat keputusan penurunan berat 11kg (Coach Wawa) dan 15kg (Coach Azmi), kami terus aktif berblog bermula tahun 2008 (Blogger http://CoachAzWa.com) .. misi utama kami semasa menjadi blogger adalah untuk menyebarkan misi nutrisi herbalife dan menjadi Coach Pengurusan Berat Badan kepada mereka yang serius nak turun berat, naik berat atau kekalkan berat / kekal langsing.


Setelah mendapat keputusan penurunan berat 11kg (Coach Wawa) dan 19kg (Coach Azmi), kami terus aktif berblog bermula tahun 2008 (Blogger http://CoachAzWa.com) .. misi utama kami semasa menjadi blogger adalah untuk menyebarkan misi nutrisi herbalife dan menjadi Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife kepada mereka yang serius nak turun berat, naik berat atau kekalkan berat / kekal langsing.

Peranan kami sebagai coach adalah dengan memberikan panduan:
  • cara pemakanan nutrisi Herbalife untuk menggantikan makanan pagi dan malam
  • cara pemakanan seharian yang betul iaitu cukup portion, macros dan deficit kalori
  • jadual pemakanan 5x sehari untuk turun berat badan,
  • info / tips nak kurus yang konsisten setiap hari, 
  • group support / kumpulan sokongan whats app / telegram yang terdiri daripada coach-coach berpengalaman dengan nutrisi herbalife yang telah turun 10kg ke 40kg berat badan,
  • waktu / cara senaman dan link workout untuk turun berat badan.
  • tindakan susulan / followup cara pemakanan nutrition Herbalife yang konsisten sehingga anda berjaya mendapat berat idaman
Bagaimana cara anda nak bermula dengan program turun berat badan nutrisi herbalife ini?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 

012-656 4747 (Coach Azmi) 

untuk bermula program herbalife.

Sebagai Coach Herbalife (Ahli Bebas Herbalife) yang berpengalaman, kami akan mencadangkan produk nutrisi herbalife yang sesuai untuk setiap individu. 

Kami akan memberi panduan yang tepat cara pemakanan produk nutrisi herbalife yang betul supaya anda mendapat hasil turun berat hasil turun berat yang berjaya.

Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni turun berat dengan produk nutrisi herbalife

2) Berpengalaman dengan nutrisi Herbalife dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk turun berat badan

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan dan semua soalan berkaitan nutrisi herbalife



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, Herbalife rawang, Herbalife serendah, Herbalife selayang, Herbalife teluk intan, Herbalife klang, Herbalife shah slam, Herbalife setia alam, Herbalife Singapore, Herbalife bangi, Herbalife kajang, Herbalife banting, Herbalife kuala langat


10 April, 2019

Program Kurus Secara Online

Assalamualaikum hai semua follower blogger..

Ramai yang nak kurus, dah cuba macam2 untuk kurus.. tapi still belum dapat resultnya..

Salah satu sebabnya kerana tiada coach yang pantau, tiada ilmu dan group support iaitu kawan2 yang punya misi sama nak kurus.

Apa yang anda buat :

- masuk permulaan program perseason (bulan)
- pastikan anda ada penimbang digital dan tali tape untuk mudah tracking (tracking dilakukan seminggu sekali)
- pastikan anda betul2 bersedia menyambut cabaran ini untuk terus istiqamah sepanjang program

Apa yang Coach AzWa boleh bantu :

- pemantauan one to one dan in group selama dalam program
- 21 hari topik pemakanan seperti kiraan kalori per individu, kepentingan air kosong, baca label pada makanan, jenis2 lemak, senaman untuk turun berat badan dan lain-lain lagi.
- link workout disediakan menerusi telegram 
- resepi dan menu makanan beserta video disediakan dan semua secara meal prep memudahkan peserta yang bekerja on track program
- result terbukti 5 ke 11kg

Program Advance Coaching :

Program ini adalah gabungan mentoring & coaching selama 30 hari kerana formula untuk turunkan berat badan adalah apabila kita defisitkan kalori 7700 untuk turunkan 1kg berat badan.

Fokus UTAMA adalah COACHING DAN ILMU 

Wasap Coach AzWa direct :

http://CoachWawa.Wasap.My




Coach Azmi 012-6564747
Coach Wawa 019-3037090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, kurus online, jom kurus online, kurus satu malaysia, team azwa, coach azwa, team kurus sebelum raya

PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) , PENGEDAR HERBALIFE RAWANG - CHE PEAH (016-6764950)

11 Oktober, 2017

Snek Penting Dalam Proses Turun Berat Badan

Makanan ringan atau snek merujuk kepada makanan atau minuman yang diambil di antara waktu makan utama. 

Mengambil snek yang tinggi kandungan gula dengan kerap boleh menyebabkan kenaikan berat badan.


Snek sangat penting untuk proses turun berat badan..snek yang sihat ye..bukan snek keropok kerepek jajan dan lelain tu.


Waktu snek yg terbaik adalah pukul 10-11pg & 5-6ptg..apa nak makan..boleh tengok contoh pada gmbr.

Snek sihat adalah mengikut portion yang betul.

Dalam projek Jom Kurus Online..semua asas snek...menu snek disediakan untuk membantu lagi cara turun berat yg betul & sihat.

Contoh-contoh snek sihat untuk ambil samada waktu pagi atau petang :

Peanut Butter & Pisang

Telur Rebus Putih & Yogurt Greek

Pisang
Epal

Badam

Gajus


Bagaimana cara anda nak bermula dengan program turun berat badan ini?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :



019-303 7090 / 012-656 4747 (Coach AzWa) 

  Direct Whatsapp :



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 


31 Mei, 2017

Tips Segar Semasa Bulan Puasa

Ramai di antara kita yang merasakan bulan puasa badan rasa letih, tidak segar, mengantuk sebab waktu tidur yang terbatas.

Sebenarnya ada rahsia untuk dapatkan kesegaran pada bulan puasa iaitu tidur pada waktu yang tepat.

Jika sahur pukul 430 pagi, anda hendaklah tidur pukul 1030 malam atau 12 pagi.

Jika sahur pukul 5 pagi, waktu terbaik tidur adalah pada pukul 11 malam atau 1230 pagi.

Jika anda bangun pd waktu kitaran ini, akan rasa lebih segar, tetapi jika bangun di tengah kitaran..badan akan rasa letih dan mengantuk.


Tips dapat tidur yang segar pun coach akan share di sini..dengan tidur yang mencukupi, akan membolehkan penurunan berat berjalan lancar.

Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis


29 Mei, 2017

Tips Minum Air Semasa Berpuasa

Ramai yang nak tahu bagaimana nak minum air 3 liter semasa puasa.

Sebenarnya sangat mudah jika ikut ikut tips dan panduan ini :



1 gelas bersamaan 250ml ..  boleh mulakan semasa bangun tidur untuk bersahur -


1 gelas SEMASA BANGUN SAHUR
1 gelas SEBELUM MAKAN SAHUR
2 gelas SELEPAS MAKAN SAHUR
1 gelas SEBELUM HABIS IMSAK
1 gelas KETIKA BERBUKA
2 gelas SELEPAS BERBUKA
1 gelas SEBELUM TERAWIH
1 gelas SELEPAS TERAWIH
2 gelas SEBELUM TIDUR

JUMLAH = 12 GELAS x 250ml = 3 LITER

Gunakan botol air yang mudah untuk diminum, contohnya botol air yang ada straw dan sukatan..supaya kita dapat sukatan sebenar setiap hari untuk cukupkan air kosong dalam badan.



Puasa Bukan Alasan Untuk Tidak Minum Air Kosong Secukupnya.


Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis


25 Mei, 2017

Cara Berpuasa Untuk Kekal Bertenaga Sepanjang Masa

Alhamdulillah..ramadan 2017 adalah puasa kami ke 10 dengan herbalife.

Pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat adalah penting untuk mengekalkan kesihatan di bulan ramadan.

Produk herbalife membantu membekal nutrien dan memberi tenaga untuk melakukan ibadah di bulan ramadhan yang mulia ini.

Apa yang berlaku ketika berpuasa?

1. Semasa berpuasa, badan akan mula menggunakan karbohidrat dalam badan sebagai sumber utama tenaga.

2. Apabila badan kehabisan karbohidrat, lemak pula akan digunakan sebagai sumber tenaga yang seterusnya.

Kepentingan Sahur :

1. Membantu mengurangkan kelaparan dan dahaga.
2. Membantu mengelakkan makan berlebihan semasa berbuka puasa.
3. Membantu mengurangkan keletihan dan sakit kepala di siang hari.
4. Membantu mengawal paras gula dalam darah.
5. Membekal nutrien dan tenaga.



Berbuka Puasa :
  • Berbuka puasa dengan kurma dan segelas air - dengan sumber karbohidrat yang baik, membekal tenaga segara yang diperlukan, membekal penghidratan dan membekal nutrien.
Hidangan Utama :
  • Fokus pada kualiti dan bukan kuantiti
  • Fokus pada penghidratan dan tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Hadkan makanan bergoreng dan masin
  • Merancang pemakanan terlebih dahulu.

**maklumat adalah untuk pengetahuan am
**sumber : herbalife - ramadhan nutrition guide


Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis

03 November, 2016

Kenapa Perlu Coach Untuk Kurus

Kenapa perlu ada Coach Untuk Kurus?


1) Bosan dengan cara menurunkan berat badan yang diamalkan selama ini tetapi tidak berjaya.

2) Mahu belajar bagaimana untuk mengekalkan berat badan untuk jangka masa panjang

3) Mencari pemakanan yang betul di samping dapat menurunkan berat badan

4) Mencari cara menurunkan berat badan yang selamat dan berkesan

5) Mencari jalan penyelesaian yang boleh membantu menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal


Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan


Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 9 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Nak Kurus
~ Pelan Pemakanan 30 Hari Pertama
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Nak Kurus
~ Diet Seimbang

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "


Hubungi Kami Coach Kurus / Coach Herbalife untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :




Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, coach herbalife malaysia, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife