Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

01 February, 2060

Blog Turun Berat Badan dan Kurus Cara Herbalife ~ Coach AzWa

Assalamualaikum & Salam Herbalife,

Kami Coach AzWa merupakan Ahli Bebas Herbalife / Coach Bebas Herbalife yang telah membantu ribuan testimoni turun berat / kurus dengan Herbalife ini sejak 11 tahun yang lepas.




Dengan pengalaman kami selama 11 tahun ini, dapat membantu lebih ramai yang nak turun berat badan untuk tahun 2018 ini. 

Bermula Herbalife pada tahun 2007 sebagai pengguna produk dan fokus kami adalah untuk penurunan berat badan. 



Setelah mendapat keputusan penurunan berat 11kg (Coach Wawa) dan 15kg (Coach Azmi), kami terus aktif berblog bermula tahun 2008 (Blogger http://CoachAzWa.com) .. misi utama kami semasa menjadi blogger adalah untuk menyebarkan misi nutrisi herbalife dan menjadi Coach Pengurusan Berat Badan kepada mereka yang serius nak turun berat, naik berat atau kekalkan berat / kekal langsing.

Peranan kami sebagai coach adalah dengan memberikan panduan:
  • cara pemakanan seharian yang betul, 
  • jadual pemakanan 5x sehari untuk turun berat badan,
  • info / tips nak kurus yang konsisten setiap hari, 
  • group support / kumpulan sokongan whats app / telegram yang terdiri daripada coach-coach berpengalaman yang telah turun 10kg ke 20kg berat badan,
  • waktu / cara senaman untuk nak turun berat badan.
  • tindakan susulan yang konsisten sehingga anda berjaya mendapat berat idaman
Bagaimana cara anda nak bermula dengan program turun berat badan herbalife ini?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My

untuk bermula program herbalife.

Sebagai Coach Herbalife (Ahli Bebas Herbalife) yang berpengalaman, kami akan mencadangkan produk herbalife yang sesuai untuk setiap individu. 

Kami akan memberi panduan yang tepat cara pemakanan produk herbalife yang betul supaya anda mendapat hasil turun berat hasil turun berat yang berjaya.


Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 

19 June, 2018

Kalori Makanan Raya dan Open House


Ketahui jumlah kalori pada jenis makanan dan masakan yang dihidangkan.



Credit : Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia






Minggu ni jemputan Open House Raya di mana2 jadi coach upload gambar kalori makanan bukanlah bermakna tak boleh makan apa2 masa hari Open House Raya nanti.

Tujuan utama share tu utk panduan dan makluman kita bersama. Samada nak makan sedikit atau byk, itu terpulang pd masing2.

Senarai kalori tu hanya sebagai gambaran brapa banyak kita boleh hadkan utk makan bila open house nanti. Beringat dan berpada-pada.

Tahu berapa nilai kalori makanan..akan buat kita lebih berhati-hati dalam menentukan berapa banyak yang harus dimakan masa open house nanti.

Apa yang penting..jika nak kurus..fokus kualiti bukan hanya kalori shj.

Ada bimbingan dan ilmu yang betul dari coach pengalaman. Barulah boleh turun berat.



Nak kami coach turun berat secara online?

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.



Coach Azmi 012-656 4747

Coach Wawa 019-303 7090




Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

18 June, 2018

Kurus Selepas Raya Bersama Coach AzWa

Bulan puasa turun 5kg..bila raya je naik smpi 10kg..

Apakah penyebab?

Naik berat sebab pemakanan..maka turun berat pun adalah sebab pemakanan.

Nak kurus selepas raya , kami akan kongsikan cara turun berat dengan 5x makan sehari termasuk sarapan pagi, snek pagi, makan tengahari (menu & resepi disediakan), snek petang dan makan malam.

Risau bulan raya banyak open house, bagaimana nak diet kalau open house..kami akan sharekan dalam topik seterusnya nnt.

Tips mudahnya kurus sebelum raya ni adalah :

1. Minum air secukupnya 5 liter sehari
(ikut berat badan, setiap 25kg berat perlu minum 1 liter air ksg)

2. Ambil makanan protein seperti ikan atau ayam atau telur

3. Makan kalori tidak melebihi 1200 sehari 

4. Makan dengan niat untuk merasa sahaja

5. Gunakan saiz pinggan yang kecil supaya makan tidak terlalu banyak

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program nak kuruskan badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan :



Coach Azmi 012-656 4747

Coach Wawa 019-303 7090


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, coach herbalife kuala lumpur

15 May, 2018

Cara Puasa Dengan Program Herbalife (Coach AzWa)

Bulan Ramadhan 2018 Sudah Hampir Tiba ..

Selain melipatgandakan amalan dan ibadah harian, bulan Ramadan juga merupakan masa yang sesuai untuk individu yang berbadan gempal untuk mengurangkan berat badan.

Begitu juga bagi mereka yang bertubuh kecil, manfaatkan bulan ini untuk menambah angka kilo yang ideal. 

Malah untungnya ketika berpuasa, jumlah kalori makanan yang diambil akan berkurangan sebanyak 40 peratus berbanding pada hari biasa. 

Ramadan juga menawarkan detik terbaik untuk membakar lemak kerana pada ketika ini, tubuh anda bebas daripada glikogen dan inilah masa paling sesuai untuk menggunakan tenaga simpanan iaitu lemak. 

Menurut pakar-pakar kecergasan, pilihan senaman ringan seperti berjalan laju sekitar 30-45 minit sebelum berbuka amat disarankan untuk membakar lemak tersebut

Misi untuk mencapai bentuk badan yang fit, langsing dan menarik menjelang Aidllfitri kelak pasti tidak mustahil jika anda bijak merangka pelan diet, diiringi senaman ringan dan pengambilan makanan gantian hebat seperti Herbalife. 

Banyak testimonial yang berjaya mencapai berat yang diidamkan menerusi cara di atas sewaktu berpuasa. 

Kesederhanaan adalah kunci utama, serta pastikan anda mengambil air yang secukupnya bagi mengelakkan dehidrasi tubuh sewaktu berdiet.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Pengambilan NUTRISI Herbalife secara teratur bukan sahaja mendapatkan tubuh yang mantap, bahkan boleh meningkatkan tahap kesihatan anda secara optimum. 

Pengambilan rangkaian produk Formula 1Formula 3Tea Mix dan Herbal AIoe juga mampu memberi tenaga berterusan, membekalkan vitamin dan mineral penting serta antioksidan yang diperlukan tubuh.

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Sumber : Majalah Herbalife Bersama Majalah Wanita

Mari kami kongsikan apa pendapat / testimoni puasa dengan herbalife daripada coachee-coachee kami :

Testimoni Puasa Herbalife 1 :
Ini adalah testimoni kami sendiri..kami mengamalkan waktu Sahur dan Berbuka dengan Kurma, Aloe, Teamix dan Shake Herbalife..Sihat, Bertenaga dan dapat menjalankan tugasan harian dengan cergas tanpa sedar kita sedang berpuasa..Kami sekeluarga mengamalkan pemakanan herbalife sepanjang puasa..tak perlu risau nak masak apa, nak beli lauk apa..lebih jimat dan besederhana..alhamdulillah..Jika anda ingin makanan cepat, ringkas, rendah kalori, lebih nutrisi, sihat dan bertenaga..inilah makanan terbaik utk sahur dan berbuka..
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 2 :
Alhamdulillah ni tahun ke-3 berpuasa dgn nutrisi herbalife. Ape yang blh diperhatikan, beza puasa dengan meal (nasi etc) dan herbalife :

1) dengan aloe,teamix n F1 shake perut selesa. 
2) bila berbuka dgn shake, rasa cepat kenyang dan lepas solat makan ringan-ringan pun cepat stop.
3) alhamdulillah lagi ringan badan nak solat terawih.
4) peratus lemak menurun masa bulan puasa.. itu yang best..
5) masa sahur tak perlu bangun 2-3 jam awal nak masak 
6) paling BEST.  Baju raya kelihatan lebih cantik badan dah langsing..
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 3 :
Tahun 2014 adalah tahun ke-2 berpuasa sebagai suami isteri dgn Herbalife. Sebelum ni berpuasa sorang je dgn HL. Nikmat berpuasa dgn Herbalife :

1) Cepat & mudah disediakan tak perlu bangun awal untuk panaskan lauk
2) Sangat jimat kerana tak perlu beli juadah berbuka yang ternyata akan membazir
3) Makanan yang mudah bagi mereka yang selalu stuck dlm jem waktu berbuka
4) Tidak rasa letih yang amat mcm orang makan nasi pagi2 buta tu
5) Beri tenaga yang luar biasa!! tak caya cuba lah dulu 
6) Dapat mendisiplinkan diri supaya makan dengan lebih baik bukan pakai taram je
7) Membantu sangat2 dalam proses turun dan shape badan
8) Jimat duit untuk beli baju raya sebab semua baju dulu2 boleh pakai balik
9) tak perlu risau bila amik gambar raya dengan keluarga dan kawan2. tak payah nak ambil shot dari atas kepala untuk buat2 kecil. Sekian, Sihat Berpuasa Langsing Bergaya di Hari Raya
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 4 :

Tahun ni yang ke-2 berpuasa dgn herbalife. Alhamdullillah sangat powerful and energetic gak.. Jangan pandang rendah dengan 123 aloe tea shake herbalife sebab memberi tenaga yang luarbiasa ketika berpuasa. Chewah! Teringat lagi dulu masa sahur dengan kak wa, time tu tak consume herbalife lagi.. Tanya kak wa, tak sahur makan nasi ke? Sekali dia jawab "Shake aje" dalam hatiku "aik kenyang ke, cukup ke?" Few years after that baru try then memang best dan seronok puasa dgn herbalife sebenarnya..heheh
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "


Testimoni Puasa Herbalife 5 :
Puasa dengan herbalife ni yang saya perasan saya tak cepat lapar malah rasa bertenaga, tak mengantuk macam sahur dengan nasi....biasa saya shake dan teamix dan kurma 2 biji..(time tu belum try aloe)....dan ikut panduan wawa....insyaAllah, tahan bertenaga sampai berbuka..
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Cara Mengamalkan Herbalife di Bulan Puasa :


Produk-Produk Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Ingin kami bantu anda dalam pengurusan berat badan?

Bagaimana jadual pemakanan herbalife boleh membantu anda dalam program pengurusan berat badan?


Anda ingin kurus dan kami beri panduan dan tips2 terbaik berserta sistem sokongan Group Whats App Coachee?

Fokus UTAMA adalah COACHING DAN ILMU 

Wasap Coach AzWa direct :


pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaiman nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa,

14 April, 2018

Coaching Online Untuk Kurus

Assalamualaikum Hai Semua

Ramai yang nak kurus tapi tak tahu cara..

Sebenarnya cara kurus ni boleh dilakukan secara online sahaja..sangat mudah..kerana nak kurus itu dengan coach, ilmu dan team support..

Kami menyediakan satu sistem mudah untuk kurus yang kita namakan "Advance Coaching" 

Coaching ini dilakukan secara online melalui Whats App selama 30 hari yang mana sesi berlaku setiap bulan..

Next sesi adalah pada bulan MEI ini..pendaftaran kurus secara online ini telah dibuka kepada semua yang berumur 18 tahun ke atas..

Bersempena bulan Mei adalah bulan puasa di pertengahan bulan, jadi akan banyak tips cara yang sesuai untuk kurus menjelang raya akan dikongsikan dalam group coaching.

Tips semasa puasa termasuk apa yang sepatutnya nak makan masa sahur, berbuka dan selepas terawih.

Dalam Group Coaching akan ada Coach & Coachee..

Coachee :
1. Update gambar lunch untuk coach ratingkan untuk belajar portion makanan yang betul
2. Update result turun berat badan setiap minggu untuk caoch track masalah yg berlaku jika tiada penurunan berat
3. Save / Starkan semua 20 topik yang coach sharekan
4. Fokus melakukan senaman ikut video yang coach bekalkan
5. Set goal / target pada awal sesi untuk dapat capai impian di akhir sesi

Coach :
1. Coach berikan pelan pemakanan pagi, tengahari, malam dan snek pagi dan petang yang akan difollowup oleh coach setiap hari.
2. Coach akan berikan ilmu zig zag kalori untuk result turun berat badan
3. Tips dan ilmu serta topik diberikan oleh coach setiap hari
4. Sesi soal jawab diberikan setiap hari untuk membantu semua coachee memahami
5. Memastikan setiap coachee dapat result 3-10kg sebulan (keputusan tidak tipikal, hasil individu berbeza)

Program Advance Coaching :

- Magic Diary Book
- Jadual Pemakanan untuk 30 hari
- Set Nutrisi untuk sarapan dan makan malam

Program ini adalah gabungan mentoring & coaching selama 30 hari kerana formula untuk turunkan berat badan adalah apabila kita defisitkan kalori 7700 untuk turunkan 1kg berat badan.

Fokus UTAMA adalah COACHING DAN ILMU 

Wasap Coach AzWa direct :

http://CaraKurus.Wasap.My


Coach Azmi 012-6564747
Coach Wawa 019-3037090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) 

12 April, 2018

Resepi Kurus Daripada Coach AzWa

Assalamualaikum..Hai Semua

Tahukah anda untuk kurus juga ada resepinya?


Jom coach share resepi untuk kurus 

1. Makan Sarapan Pagi

Makan sarapan yang rendah glicemix index dalam kalori 200 ke 300 kalori (ikut berat masing-masing)


  • Coach AzWa mmg ambil shake herbalife (telah diperakui glicemix index rendah dalam 15 - 20  shj

2. Ambil snek pagi dan snek petang

Ini pun mengikut berat badan masing2, snek yg sesuai diambil seperti buah-buahan (jambu, epal, pisang)..ambil bersama dengan peanut butter yg sesuai untuk mereka yang nak turun berat badan.
Snek petang adalah wajib untuk semua jenis berat...contoh snek ptg adalah roti wholemeal & peanut butter atau telur rebus.
Cuba ambil makanan yang betul2 clean sesuai untuk proses turun berat badan.

3. Makan Lunch

Lunch adalah perkara wajib diambil setiap hari, waktu yang sesuai untuk lunch adalah dari pukul 1230 tghr - 230 ptg..contoh makanan tengahari yang sesuai untuk turun berat adalah nasi (ikut portion), lauk ikan atau ayam (cara masakan bakar atau grill lebih baik), sayur seperti ulam2an (elakkan sayur bergoreng ya)

Contoh Menu Lunch Yang Sesuai Untuk Kurus :




4. Ambil air kosong secukupnya

Air kosong adalah zero kalori, perkara wajib diambil setiap hari..berapa banyak perlu diambil adalah mengikut berat badan masing-masing..sifir paling mudah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air kosong.

5. Ada coach dan group support yang bantu

Ramai je makan herbalife tak kurus, sebab ingat herbalife ni magic bagi kurus..sebenarnya apa yang penting program cukup lengkap ilmu pasti buat kita kurus dan sihat. Bagi peluang diri untuk dapat bantuan professional, dah lama kita dok diet sendiri-sendiri dan cedok2 tak jadi jugakkan..so jangan tunda lagi..dapatkan bantuan Coach AzWa dan team support untuk anda turun berat cantik berkebaya Raya 2018 ini.

Cara Nak Kurus dan Kekalkan Berat Badan Dengan Ilmu

Wasap Coach AzWa direct :



Coach Wawa 019-3037090

Coach Azmi 012-6564747



Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Pemantauan dan coaching secara konsisten online 
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 





29 March, 2018

Berat Stuck, Tak Turun, Kenapa?

Sharing hari ini berkenaan mereka yang dalam program turun berat tapi tiba-tiba berat jadi sama je..dah tiada penurunan lagi..kenapa ye? 



Tidak kira bagaimana bagusnya usaha diet dan senaman menunjukkan hasil pada mulanya, nampaknya akan ada peringkat di mana - tidak kira apa yang kamu lakukan - kehilangan berat badan berhenti.

Mulalah masa ni rasa stress, rasa program kita buat itu tidak menjadi dan ada juga yang menyalahkan penimbang, coach dan produk. Pentingnya kita belajar kenapa ianya berlaku dan langkah penyelesainnya.

Apabila anda mengurangkan pengambilan kalori anda atau kurang makan, badan akan menjimatkan kalori dengan melambatkan kadar di mana anda membakarnya. Hasilnya, kadar metabolisme rehat - kalori yang anda bakar setiap hari hanya untuk meneruskan fungsi proses biasa tubuh - mula turun.

Juga, kadar metabolik rehat anda merupakan kira-kira 75 peratus daripada semua kalori yang anda bakar setiap hari dan ia ditentukan, sebahagiannya, melalui saiz badan. Jadi ia masuk akal bahawa apabila berat badan anda turun, kadar metabolisme anda juga akan turun.

Untuk menghilangkan satu paun dalam masa seminggu, anda perlu mengambil kurang 500 kalori sehari daripada yang anda perlukan. Sambil anda mengurangkan berat badan, kalori anda juga perlu dikurangkan, anda perlu sama ada membuang lebih banyak kalori daripada diet anda atau meningkatkan kadar senaman anda - atau kedua-duanya - untuk mengekalkan “jurang” 500 kalori itu.



Berikut ialah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan apabila anda sampai ke tahap "BERAT TERHENTI" :

  1. Cuba menggunakan diari makanan untuk mengesan pengambilan kalori anda. Anda mungkin lebih berhati-hati apabila anda memulakan diet anda - menimbang dan menyukat semua yang melalui bibir anda - tetapi anda mungkin tidak begitu tepat seperti dahulu.
  2. Pertingkatkan aktiviti anda, terutamanya senaman kekuatan. Sebagaimana anda membina otot, kadar metabolik berehat anda akan meningkat. Jika anda pernah bersenam selama beberapa waktu, anda mungkin berada dalam keadaan yang lebih baik - jika anda tidak meningkatkan intensiti aktiviti anda, anda tidak mungkin akan membakar kalori sebanyak mana sebelum ini. Menambah beberapa aktiviti baru kepada senaman anda, meningkatkan intensiti, dan mengangkat besi.
  3. Cuba gantian hidangan untuk satu atau dua hidangan untuk membantu anda kekal dalam had kalori anda. Shake protein - yang dibuat dengan jumlah tertentu susu atau susu soya, serbuk protein dan buah-buahan - membuang teka-teki mengira kalori kerana anda tahu dengan tepat apa yang terkandung di dalamnya. Cuba untuk menggantikan dua hidangan sehari untuk sementara waktu, makan hidangan ketiga yang menyihatkan, dan tambah dengan snek yang terdiri daripada makanan protein, sayur-sayuran dan buah-buahan.








Adalah penting bagi anda mendapatkan nilai kalori sebenar pemakanan harianberapa kalori kena makanapa kena makan, bila nak senamanmacam mana nak buat diari makananberapa liter air kosong kena minum..

Kami sebagai coach pengurusan berat badan / ahli bebas herbalife boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.


Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat  
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Hubungi Kami :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 

15 February, 2018

Kenapa Perlu Coach Semasa Turun Berat Badan?

Statistik di Malaysia melalui National Health Morbidity Survey yang di jalankan pada tahun 2011 mencatatkan 15.1% rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas adalah obese. Ini menunjukkan peningkatan berbanding dengan 14% pada tahun 2006. 

Ini bermakna seramai 2.6 juta populasi dewasa di Malaysia adalah obese menjadikan Malaysia negara tertinggi mempunyai kadar obesiti di kalangan negara-negara asia tenggara.



Kenapa perlu mencari Coach Pengurusan Berat Badan?



1) Bosan dengan cara menurunkan berat badan yang diamalkan selama ini tetapi tidak berjaya.

2) Mahu belajar bagaimana untuk mengekalkan berat badan untuk jangka masa panjang

3) Mencari pemakanan yang betul di samping dapat menurunkan berat badan

4) Mencari cara menurunkan berat badan yang selamat dan berkesan

5) Mencari jalan penyelesaian yang boleh membantu menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal

Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 11 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang



Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Bebas Herbalife untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :




Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, coach herbalife malaysia, coach herbalife kuala lumpur, coach herbalife
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...