Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

23 February, 2015

Coach Pengurusan Berat Badan Diperlukan ! (019-3037090 / 012-6564747)

Siapakah COACH PENGURUSAN BERAT BADAN?

Inilah kami sebagai coach pengurusan berat badan..



Bermula dari Use The Produk, Wear The Herbalife Brand & Talk To People, anda telah layak menjadi coach herbalife..

Sebagai coach pengurusan berat badan herbalife anda juga boleh menjana pendapatan  sampingan yang mana memerlukan anda untuk berdisipilin dan serius dengan sepenuh hati untuk memulakannya.

Kerjaya coach yang sentiasa berkongsi tentang pengurusan berat badan setiap hari kepada orang ramai akan menjadi kerjaya terbaik dalam kehidupan anda.

Kami boleh bantu anda menjadi coach dengan pengalaman kami selama 8 tahun ini..yang penting anda ada kesungguhan dan bekerja dengan niat membantu orang lain mendapatkan keputusan pengurusan berat badan yang terbaik.

Kerjaya Coach Herbalife


Sumber : FB Herbalife

Sumber : FB Herbalife

Penafian Tuntutan : 
"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

Hubungi kami coach pengurusan berat badan untuk maklumat lanjut :
Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)
coach herbalife, coach kurus, jom kurus, cara turun berat, set kurus herbalife, tips kurus, lose weight, saya nak turun berat, blogger herbalife, saya nak cantik, stokis herbalife, work from home herbalife, fit malaysia, fit herbalife, agen herbalife,

19 February, 2015

Coach Herbalife ~ Makan Dan Turun Berat


Boleh makan dan pada masa sama turun berat badan?
 
Yess...boleh..kami sebagai coach herbalife dan coach pengurusan berat badan dapat membantu anda mendapatkan berat yang diidamkan oleh setiap orang dengan cara memberikan maklumat analisa badan dan maklumat pengurusan pemakanan sepanjang hari..
 
Jika anda berada di luar Kuala Lumpur..kami sebagai coach herbalife dapat membantu anda secara online..yang penting anda ada semangat, anda ada disiplin, anda serius dan anda betul-betul mengikuti semua jadual yang diberikan oleh coach..
 
Di sini..kami sertakan bagaimana cara pemakanan ini,..tanpa berlapar..tanpa rasa stress..cara mudah anda boleh uruskan sendiri corak pemakanan..

 
Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang


Anda juga boleh boleh melihat Testimoni Turun Berat Badan dan Testimoni Herbalife SKIN yang mana dapat memberi anda inspirasi dan motivasi untuk bermula program.

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..

 
 
" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Herbalife /
Coach Pengurusan Berat Badan :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
Anda boleh dapatkan khidmat Jurulatih Perunding Kesihatan Herbalife di kawasan Taman Melawati / Taman Permata / Taman Melati / Kampung Klang Gate / Ukay Perdana / Bukit Antarabangsa / Lembah Keramat / Kemensah / Gombak / Setapak / Danau Kota (UPTOWN) / Zoo Negara / Batu Caves / Selayang / Taman Bunga Raya / Wangsa Maju / Setiawangsa / Desa Melawati / Bukit Mas / Taman Keramat / Wangsa Melawati / Kepong / Setapak / Ampang

17 February, 2015

Nak Kurus ke Nak Cantik ke Nak Sihat ke? Coach AzWa

Selalu kita dengar perkataan NAK KURUS..NAK KURUS..NAK KURUS..
Nak Kurus ke? Nak Cantik ke? Nak Sihat ke?
Semua ni berkait rapat..
Firstly..dalam surat khabar Kosmo baru-baru ini ada artikel "Penduduk Gemuk Cecah 4.4 Juta"..so kita dah tahu begitu ramai sebenarnya yang obese..ada yang sedar mereka obese dan ada yang tidak sedar mereka itu obese..bukan semua orang ada kesedaran nak kurus..sebahagian sahaja..yang sedar tu pun setelah mereka rasa..baju tak muat, badan tak sihat, nak senam pun rasa penat, atau doktor yang suruh turunkan berat.

Sumber : Surat Khabar Kosmo

Ikut pengalaman saya sendiri yang dulunya nak kurus..sebab pertama baju tak muat..kalau nak kata suami suruh kurus tu tak adalah..dia kata sayang je walaupun gemuk (sebenarnya nak sedapkan hati je dia cakap tu..ahaha)..bila dah kurus ni .. boleh plak puji kita cantik kan..
kan? tengok..kurus..cantik berkait rapat laa...
ok..pengalaman saya nak kurus apa saya buat..haaa...saya pakai korset..yelah pakai korset tu sebab utama nak sarung kebaya bagi muat..tapi secara jujurnya..saya tak boleh pakai korset..sebab saya rasa terseksa..tak boleh makan banyak..sebab nak terkeluar balik makanan tu..lepas tu susah nak buang air..lepas tu susah nak duduk..kena tegak semacam je..last-last korset yang ku beli secara hutang bulanan tu..7 hari je pakai..tak habis bayar dah stop pakai..ohh tidak..aku rasa terseksa (pengalaman saya sendiri tidak berkait dengan orang lain ok)..tapi sekarang dah habis bayar..tersimpan je dalam almari tu..
then diperkenalkan herbalife oleh kawan suami...1stly aku tanya..boleh makan nasi tak? ahaha..nasi dan diriku tidak dapat dipisahkan..bila coach cakap ... boleh makan nasi tapi ada sukatan..okeh happy..makananku tidak disekat..
teruslah bermula program penurunan berat badan..penurunan sebanyak 11kg membuatkan hatiku gembira..paling happy bukan berat pun..bukan org tahu berapa beratku kalau tak timbang atau tak tanya..paling aku happy adalah..emmm...badanku reshape..baju lama semua boleh pakai..emmm..termasuklah baju nikah...baru je setahun nikah..baju nikah tak boleh sarung..emm..tapi sekarang dengan herbalife selama 8 tahun ni..baju lama sebelum nikah pun dah boleh sarung. soooo..kenalah tahu turun berat tu bonus je..satu lagi paling aku happy adalah aku tak penat lagi..emm..selalu tak tidur waktu tengahari di pejabat..so..apa petanda tu? sihat la kan?
Sarapan Pagi Kami selama 8 Tahun.. baca di sini..
ok...bila dah kurus .. jadi sihat .. alhamdulillah .. sekarang ni best sangat sebab dah ada Herbalife Skin (Result 7 days) .. boleh la jadi cantik .. sebab kena tahu apa organ terbesar badan kita??? tentulah skin / kulit .. so jagalah kulit anda ..bayangkan kalau badan kita tak de kulit? apa jadi..tak boleh bayang kan.. bersyukur Allah jadikan tubuh badan kita sempurna..
bila dah kurus, dah cantik, dah sihat, tentulah nak fit kan..tak nak la kendur je badan tu.. ohh banyak tips-tips fit badan kami boleh berikan..
" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "
Ingin Tahu Rahsia Kami Kurus, Sihat, Cantik dan Fit dengan Herbalife, boleh hubungi kami :
Coach Pengurusan Berat Badan /  Coach Herbalife Skin /  Coach Herbalife Malaysia / Ahli Bebas Herbalife Malaysia :
Wawa (019-303 7090)
Azmi (012-656 4747)
nak kurus herbalife, nak cantik herbalife, coach kurus herbalife, tips buang lemak herbalife, herbalife coach, herbalife skin, tips kurus herbalife, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife lembah keramat, coach herbalife taman permata, coach herbalife ukay perdana, coach herbalife ampang,oach herbalife bukit antarabangsa,

15 February, 2015

Produk Pengurusan Berat Badan Herbalife ~ Coach AzWa

Produk nak turunkan berat badan? 

Ramai yang bertanya kami apa produk yang kami boleh cadangkan untuk mereka dapatkan berat yang ideal.

Biasanya ramai yang akan call, sms, whats app, wee chat bertanyakan kami apakah produk sesuai untuk mereka..dan kami sebagai coach akan meminta maklumat-maklumat tertentu sebelum kami mencadangkan produk dan berikan maklumat lanjut berkenaan pelan pemakanan.

Inilah yang kami lakukan sebagai coach..boleh baca apa peranan kami sebagai coach di sini.

Kami sebagai coach akan mencadangkan produk-produk seperti di bawah untuk memulakan program pengurusan berat badan.. tetapi mengikut kesesuaian masing-masing.. kami akan memberikan panduan sepenuhnya sebelum memulakan program pengurusan berat badan -

1) Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink
~ Hidangan yang sihat, membantu menyokong penurunan dan pengurusan berat badan
~ Terdapat dalam 5 perasa ( Coklat, Vanila, Strawberi, Cappucino dan Tropical Fruit)
~ Formula 1 shake ialah hidangan ideal untuk semua orang sama ada untuk menurunkan berat badan atau mengekalkan berat badan yang sihat secara semula jadi.


2) Formula 3 Blended Soy & Whey Protein Powder
~ Protein tanpa lemak daripada serbuk whey protein
~ Membantu membina dan mengekalkan jisim otot
~ Meningkatkan metabolisma dan tenaga
~ Suplemen protein bebas lemak untuk mengawal kelaparan 
Sumber : Herbalife Hub Ogos 2012 Vol.8

3) Teamix
~ Memberikan peningkatan tenaga dan sokongan pengurusan berat badan
~ Melengkapkan usaha pengurusan berat badan
Sumber : Herbalife Hub April 2013 Bil.4

Kenapakah anda memerlukannya?
Minuman berkarbonat, teh dan kopi diminum oleh ramai dan mempunyai kandungan gula yang tinggi. Tea Mix Lemon and Hibiscus ialah minuman herba yang menyegarkan lagi menyeronokkan yang mentenagakan dan memuaskan, sambil mengurangkan ketagihan anda terhadap snek berkalori tinggi.
Sumber : Herbalife Hub April 2013

4) Herbal Aloe Concentrate
~ Untuk membantu menyokong pencernaan yang sihat.

Mengapa anda memerlukannya?
Ramai di antara kita terdedah kepada tabiat makan yang buruk, makan berlebihan atau tekanan yang boleh menyebabkan perut tidak selesa. Aloe Vera adalah untuk membantu meringankan ketidakselesaan daripada senak dengan menenangkan dan melindungi perut.

Faedah Utama:
• Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat

• Meningkatkan penyerapan nutrien
Sumber : Herbalife Hub Ogos 2013 Vol.8


Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Kami sebagai coach boleh membantu program pengurusan berat badan anda dan kami boleh cadangkan program dan produk untuk anda bermula.

Anda juga boleh bermula mengikut kemampuan anda. 

Apa yang penting anda bermula dengan sarapan pagi yang seimbang setiap hari. Kami mengamalkan sarapan pagi setiap hari sepanjang 8 tahun ini dengan nutrisi seimbang.

Anda boleh baca di sini

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "




Hubungi Kami Coach Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
tips kurus, kurus dengan herbalife, produk kurus herbalife, coach kurus herbalife, herbalife kurus, malaysia fit, produk herbalife malaysia, formula 1 herbalife, teamix herbalife, protein herbalife, aloe herbalife, testimoni herbalife, coach herbalife malaysia, cara turun berat, harga shake herbalife, makanan turunkan berat badan

12 February, 2015

Testimoni Herbalife Skin / Kerjaya Coach Herbalife Skin

Herbalife Skin?
 
Pernah dengar sebelum ni? Mungkin ramai yang tahu produk Herbalife hanya program turun berat dan naik berat je kan?
 
Tapi sebenarnya Herbalife ada 2 jenis produk iaitu Nutrisi Dalaman Herbalife dan Nutrisi Luaran Herbalife..
 
Nutrisi Dalaman Herbalife adalah untuk Program Pengurusan Berat Badan..
 
Manakala Nutrisi Luaran Herbalife adalah untuk Pengurusan Kulit / Skin..
 
 
 
Herbalife Skin sangat best..membantu kulit menjadi segar dan sihat.
 

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Anda ingin kelihatan cantik? Kami boleh coach anda bagaimana menjaga kulit sepanjang hari. Apa yang penting adalah disiplin, rajin dan kuat semangat..
 
Kami juga mencari ramai Coach Herbalife Skin & Coach Pengurusan Berat Badan di seluruh Malaysia dan luar negara..
 
Peranan sebagai coach .. baca di sini ..
 
Coach Herbalife Skin ~ seorang yang mahu belajar apakah ilmu-ilmu berkaitan Produk Skin Herbalife dan bagaimana anda boleh membantu orang ramai mendapatkan keputusan dengan Herbalife Skin..
 
Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Herbalife / Coach Skin / Coach Herbalife Skin / Ahli Bebas Herbalife untuk sebarang pertanyaan lanjut..
 
Wawa (019-303 7090)
Azmi (012-656 4747)
nak cantik herbalife, kulit herbalife cantik, cantik herbalife, herbalife skin, Malaysia, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman permatam, coach herbalife taman permata, coach herbalife lembah keramat

10 February, 2015

Maklumat Karbohidrat Bersama Coach AzWa

Hari ini kita sharing berkenaan karbohidrat...

Karbohidrat ialah salah satu nutrien utama yang diperlukan oleh tubuh anda dalam kuantiti yang mencukupi pada setiap hari. Terutamanya, otak dan sistem saraf yang memperoleh tenaganya daripada karbohidrat.
Sumber : Herbalife Hub September 2011Jld.3

KARBOHIDRAT ialah sumber tenaga pilihan utama, lemak berada di tempat kedua dan protein pula digunakan oleh sel badan untuk tujuan membina dan memulihkan sel badan. Fungsi badan kita banyak bergantung kepada karbohidrat. Sel otak kita bergantung sepenuhnya kepada karbohidrat sebagai sumber tenaga. Lemak tidak digunakan oleh otak dan sistem saraf dan diet tinggi lemak menjadi punca pelbagai penyakit.

Karbohidrat kompleks berbanding karbohidrat ringkas 

Contoh karbohidrat ringkas
- Monosakarida: Glukosa, fruktosa (gula buah) dan galaktosa 
- Disakarida: Sukrosa (gula biasa, madu), laktosa (gula susu) dan maltosa (biasanya digunakan untuk membuat pastri). 

Sementara itu, makanan karbohidrat kompleks terdiri daripada dua rantaian monosakarida dan ahli sains menggelarnya sebagai polisakarida seperti: 
- Kanji wujud dalam nasi, roti dan mi, tumbuhan berubi seperti kentang, kacang atau kacang dal. Kebanyakan masyarakat mempunyai makanan ruji berasaskan bijirin yang dijadikan sumber tenaga utama 
- Serat makanan yang wujud dalam makanan seperti serat dalam bijirin dan beras. 

Kesan karbohidrat berbeza dalam badan 
Sistem penghadaman tidak perlu bekerja keras untuk menghadamkan dan menyerap sepenuhnya karbohidrat ringkas kerana rantaiannya lebih pendek. Justeru, jika kita memerlukan tenaga segera, terutamanya apabila melakukan senaman yang menguji daya ketahanan, karbohidrat ringkas boleh memenuhi keperluan ini, terutamanya apabila gula darah semakin rendah. Namun jika kita mengambil terlalu banyak karbohidrat ringkas, gula darah akan meningkat secara mendadak dalam tempoh yang singkat; jika karbohidrat ringkas terus merangkumi sebahagian besar daripada diet harian, masalah gula darah tinggi akan berkekalan. Ini mencerminkan senario dunia hari ini, di mana penyakit kronik seperti diabetes yang semakin menular. Kementerian Kesihatan menganggarkan bahawa sekurang-kurangnya sepuluh peratus daripada penduduk Malaysia menghidap penyakit ini.

* Manfaat karbohidrat kompleks 
Hampir semua sel badan menggunakan glukosa sebagai sumber tenaga utama, dan badan kita tidak boleh mengenal molekul karbohidrat kompleks sebagai sumber tenaga. Namun, badan kita sebenarnya sistem yang pintar kerana mampu menukarkan karbohidrat kompleks kepada bentuk yang boleh diserap dan digunakan oleh sel. 

* Manfaat tambahan karbohidrat kompleks 
Banyak karbohidrat kompleks juga kaya dengan vitamin B yang diperlukan semasa membebaskan tenaga dalam sel badan. Tambahan lagi, sumber makanan karbohidrat semula jadi yang pada amnya tidak diproses, umumnya rendah lemak dan mengandungi banyak serat. 

* Kelebihan karbohidrat kompleks 
Kajian mendapati diet tinggi serat dan rendah lemak mengurangkan risiko penyakit kronik. Serat boleh didapati dalam tumbuh- tumbuhan seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan kekacang. 
- Serat tidak larut: Serat ini tidak larut dalam air dan biasanya didapati pada bahagian luar buah, sayuran dan bijirin. Serat tidak larut akan membantu melawaskan pembuangan air besar dan baik bagi mereka yang mengalami masalah sembelit. 
- Serat larut: Serat ini boleh larut dengan mudah dalam air dan sering bergumpal seperti bahan lekit atau gel dalam makanan. Satu contoh yang baik ialah oat. Jika kita menyediakan semangkuk bijirin oat untuk sarapan pagi, ia sering menjadi lebih pekat selepas kita membiarkannya buat seketika. Ia memperlahankan kadar pengosongan makanan daripada perut, memanjangkan rasa kenyang dan melengahkan rasa lapar. Disebabkan kadar pembebasan makanan yang lebih perlahan ke dalam saluran usus, ia membantu mengawal gula darah naik terlalu pantas dan tinggi selepas makan. Badan kita memerlukan kedua-dua jenis serat untuk menjaga kesihatan saluran penghadaman dan kesejahteraan badan. 
Sumber : Utusan Malaysia, 31 Mei 2007

Indeks glisemik
Satu sistem baharu, yang dipanggil indeks glisemik, mengklasifikasikan karbohidrat mengikut berapa cepat dan berapa tinggi ia meningkatkan gula dalam darah.
Makanan dengan indeks glisemik yang tinggi seperti roti putih, menyebabkan peningkatan drastik gula dalam darah.
Makanan dengan indeks glisemik yang rendah seperti oat bijian penuh, dicerna lebih perlahan, menyebabkan perubahan yang lebih rendah dan perlahan pada gula dalam darah.
Diet makanan yang mempunyai nilai indeks glisemik tinggi telah dikaitkan dengan peningkatan risiko mendapat kencing manis, penyakit jantung, obesiti, degenerasi makula yang berkaitan dengan usia, ketidaksuburan dan kanser kolorektum.
Makanan dengan indeks glisemik yang rendah pula dapat membantu mengawal kencing manis dan menurunkan berat badan.
Walau bagaimanapun, kajian-kajian lain mendapati bahawa indeks glisemik mempunyai sedikit kesan ke atas kesihatan dan berat. Lebih banyak penyelidikan mengenai indeks glisemik perlu dilakukan.
Sumber : Karbo2


Bagaimana untuk anda mengetahui pemilihan diet yang sihat ?
Boleh baca di sini.

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "
Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan / Ahli Bebas Herbalife Untuk :
~ Analisa Berat Badan
~ Panduan Pemakanan Seharian
~ Pemantauan Berkala 

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
tips kurus, cara nak kurus, malaysia kurus, malaysia fit, resepi kurus, coach kurus, jadual kurus herbalife, herbalife malaysia, malaysia herbalife, herbalife malaysia, karbohidrat, glicemik indeks, jom kurus 1 malaysia, jom kurus

08 February, 2015

Panduan Pengambilan Kalori Seharian Bersama Coach Azwa

Hari ini kami akan berkongsi bagaimana pengambilan kalori seharian.


Apa yang kami makan seharian dan bagaimana kami boleh membantu anda dalam pengurusan berat badan.

Apakah kalori?

Kalori Ialah
  • unit tenaga badan yang anda gunakan sebagai bahan api untuk fungsi dan aktivitinya
  • diwujudkan daripada protein, lemak dan karbohidrat yang terdapat dalam makanan dan minuman kita
  • perlu untuk fungsi badan asas seperti menjaga fungsi jantung, otak dan paru-paru (juga dikenali sebagai metabolisme asas)
  • penting untuk menjana aktiviti - daripada isyarat tangan terkecil untuk larian 5 batu
Bilangan kalori yang kita perlukan setiap hari bergantung kepada berat badan kita, berapa banyak jisim otot yang kita ada dan bagaimana aktifnya kita.
  • Jika anda mengambil lebih banyak kalori daripada apa yang badan anda perlukan, kalori tambahan itu akan disimpan sebagai lemak.
  • Jika anda mengambil lebih banyak kalori daripada apa yang badan anda perlukan, kalori yang yang disimpan (lemak) anda akan digunakan untuk membekalkan tenaga tambahan.
Sumber : http://health.herbalife.com.my/ms/a-balanced-diet/nutrition-tools/calories

Contoh pengambilan kalori untuk saya (coach wawa) 
-  anggaran kalori sehari adalah 1200 kalori

Pagi : 
240 ml air sejuk
2 sudu besar Formula 1 Shake 
6 kiub ais 
~ 110 kalori

Pisang Mas 2 biji sederhana 
~ 80 kalori

Tengahari :
Nasi Putih 2 Senduk (200 kalori)
Ayam Masak Kicap 1 Ketul (200 kalori)
Fucuk Tumis Air 1 Senduk (80 kalori)
Air kosong (0 kalori)
~ 480 kalori

Petang :
240 ml low fat milk
2 sudu besar Formula 1 Shake 
6 kiub ais 
~ 190 kalori

Epal Hijau 2 biji
~ 120 kalori

Malam :
Ikan Kembong Bakar 2 ekor
~ 160 kalori

Buah kurma 3 biji
~ 60 kalori

Jumlah Kalori Sehari ~ 1200 kalori

Sumber : Kalori
Sumber : Facebook HL

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"


Contoh pengambilan kalori untuk saya (coach azmi) 
-  anggaran kalori sehari adalah 1600 kalori

Pagi : 
240 ml low fat milk
2 sudu besar Formula 1 Shake 
6 kiub ais 
~ 190 kalori

Epal Hijau & Betik & Buah kurma 3 biji
~ 190 kalori

Tengahari :
Nasi Putih 2 Senduk (200 kalori)
Ayam Panggang 2 Ketul (260 kalori)
Salad Telur (110 kalori)
Air kosong (0 kalori)
~ 570 kalori

Petang :
180ml yogurt strawberry
2 sudu besar Formula 1 Shake 
2 sudu besar Formula 3
1 cup strawberry
4 kiub ais 
~ 240 kalori

Pisang berangan 2 biji sederhana
~ 120 kalori

Malam :
Ikan Kembong Bakar 2 ekor
~ 160 kalori

Buah kurma 3 biji & belimbing
~ 130 kalori

Jumlah Kalori Sehari ~ 1600 kalori

Sumber : Kalori
Sumber : Facebook HL

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"


Kami akan mempelbagaikan resepi kami mengikut kalori yang perlu kami makan setiap hari..setiap orang berbeza kalorinya. Boleh baca di sini.

Dalam menu seharian kami ada sarapan pagi dan makan petang dengan shake..kenapa kami pilih shake..boleh baca di sini & di sini.

Kami boleh membantu anda membuat jadual seharian dengan diet yang seimbang. Sekiranya anda serius ingin kami bantu dan coach program anda (hanya mereka yang mendapatkan produk dari kami dapat kami coach)..boleh hubungi kami -

Coach Pengurusan Berat Badan /
Coach Diet /
Coach Herbalife /
Ahli Bebas Herbalife :
 
Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)
nak kurus, kurus herbalife, diet herbalife, menu makanan herbalife, cara makan herbalife, bagaimana nak makan herbalife, jadual seharian, jom kurus 1 malaysia, jk1m, herbalife malaysia, produk herbalife, 

06 February, 2015

Fakta Air ~ Coach AzWa

"Tubuh manusia mengandungi hampir 70% air - jadi tidaklah menghairankan yang kita perlu terhidrat agar sentiasa kekal sihat."

- Susan Bowerman (Konsultan Herbalife)

  • 60% - 70% daripada tubuh adalah air, anggaran 30 liter adalah air bagi seseorang yang berat badannya 50 kilo. Air tubuh memainkan pelbagai fungsi, membawa nutrien ke seluruh organ, menghapuskan hasil buangan tubuh, dan melaraskan suhu tubuh.
  • Tubuh akan terus kehilangan air melalui pernafasan dan perpeluhan sepanjang hari. Jumlah air yang diperlukan untuk tubuh manusia ialah 2 hingga 2.5 liter air sehari. Air yang digunakan di dalam tubuh bukan saja daripada apa yang anda minum tetapi juga dihitung daripada makanan anda. Air juga dihasilkan di dalam tubuh melalui metabolismanya. Jumlahnya bergantung kepada usia anda, jantina dan keaktifan anda. Secara umumnya, 40-50 ml per 1 kg berat tubuh adalah perlu untuk mengekalkan fungsi tubuh yang sihat. 



Pengambilan air (ml)
Minum : 800 ~ 1300
Air daripada makanan : 1000
Air metabolik : 200
Jumlah : 2000 ~ 2500

Kehilangan air (ml)
Kencing : 1000~ 1500
Hasil buangan : 100
Pernafasan & perpeluhan : 900
Jumlah : 2000 ~ 2500

* Rujukan "PET Bottle Syndrome" Mebae-sha Penyelidikan Kultur Makanan

Sumber : Herbalife Hub Oktober 2011 Jil.4

05 February, 2015

Kerjaya Coach Herbalife Untuk Pendapatan Sampingan

Tahun 2015 adalah tahun ke 8 kami sebagai coach pengurusan berat badan Herbalife..


Bermula untuk makan produk (use the product) dan mendapatkan hasil testimoni, kemudian memakai jenama herbalife (wear the brand) - caranya kami menggunakan botol air minuman jenama herbalife, memakai butang I Love Herbalife, butang Lose Weight Now, Ask Me How dan berkongsi dengan ramai orang sama ada dengan keluarga, saudara-mara, kawan-kawan, jiran atau dengan mereka yang belum pernah dikenali sama ada melalui blog (seperti kami), flyers, shake party, roadshow dan lain-lain kaedah yang dipelajari melalui sistem pembelajaran yang telah disediakan.

Setelah melalui 3 perkara ini..perkara seterusnya adalah belajar..kalau kita nak bekerja..pastinya kita bermula belajar dari sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, seterusnya ke universiti...bila telah mendapat keputusan sama ada di sekolah menengah ataupun universiti, seterusnya mencari kerjaya.

Begitu juga dengan kami, kerjaya sebagai coach herbalife memerlukan proses pembelajaran..apa yang kita akan belajar? 


Bermula dari pengenalan produk - apakah fungsi setiap produk dan kegunaannya..siapakah yang boleh makan produk dan bagaimana cara untuk menjadi coach herbalife yang baik..berbagai perkara akan dipelajari termasuk etika-etika dan peraturan yang telah ditetapkan..sebenarnya sama sahaja seperti kerjaya di luar sana..nak memperbaiki prestasi..semasa dalam kerjaya pun kita akan diminta untuk ke kursus dan sesi seminar.

Kita yang menjadualkan masa kita sendiri, kita yang menetapkan jadual kita dari bangun tidur sehingga kita tidur pada hari yang sama.. jadi untuk menjadi coach pengurusan berat badan..adalah penting kita mengatur waktu seharian untuk bertemu dan berkongsi dengan orang ramai tentang bagaimana pengurusan berat badan dan diet yang seimbang dan memantau program mereka.Istilah tiada masa tu sebenarnya tiada dalam kamus hidup..carilah masa, buatlah jadual hidup anda untuk hari esoknya. disiplin juga merupakan asas penting dalam kerjaya kita.



Kerjaya sebagai coach pengurusan berat badan herbalife juga boleh menjana pendapatan sampingan yang mana memerlukan anda untuk berdisipilin dan serius dengan sepenuh hati untuk memulakannya.
Adakah anda rasa kerjaya coach pengurusan berat badan herbalife ini adalah kerjaya anda? Kerjaya coach yang sentiasa berkongsi tentang pengurusan berat badan setiap hari kepada orang ramai akan menjadi kerjaya terbaik dalam kehidupan anda.


Kami boleh bantu anda menjadi coach dengan pengalaman kami selama 8 tahun ini..yang penting anda ada kesungguhan dan bekerja dengan niat membantu orang lain mendapatkan keputusan pengurusan berat badan yang terbaik.

Penafian Tuntutan : 
"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata"

Hubungi kami coach pengurusan berat badan untuk maklumat lanjut :
Azmi (012-656 4747)
Wawa (019-303 7090)
coach herbalife, coach kurus, jom kurus, cara turun berat, set kurus herbalife, tips kurus, lose weight, saya nak turun berat, blogger herbalife, saya nak cantik, stokis herbalife, work from home herbalife, fit malaysia, fit herbalife, agen herbalife,

04 February, 2015

Tips Turun Berat Badan Bersama Coach Azmi & Coach Wawa

Cara nak turun berat badan? tips turun berat badan? Ramai yang sedang mencari cara untuk kurus / turunkan berat badan.

Di sini kami kongsikan rahsia kami turun berat badan dengan herbalife. Ramai nak kurus, tapi biarlah kurus dengan cara sihat dan diet yang seimbang.

1. Mendapatkan maklumat analisa berat badan
Sebelum kami memulakan program untuk menurunkan berat badan, kami mendapatkan maklumat analisa badan dari coach kami. Coach amat penting bagi mereka yang sedang dalam perancangan penurunan berat badan.
Melalui analisa berat badan, anda dapat tahu berkenaan lemak badan, air dalam badan, umur metabolisma, lemak viseral.

2. Mengambil gambar sebelum program penurunan berat badan
Kami mengambil gambar sebelum program penurunan berat untuk menampakkan perbezaan selepas mendapat penurunan berat yang diingini. Inilah yang dinamakan testimoni sihat dan cantik. Boleh lihat testimoni kami di sini.

3. Ukuran badan
Kami juga mengambil ukuran inci di badan sepeti ukur lilit dada, pinggang, punggung dan peha. Sebab ramai perempuan terutamanya lambat dalam program penurunan berat badan tapi ada penurunan dari segi inci. Kami mempunyai rekod semua coachee yang mengambil ukuran badan dalam program penurunan berat badan mereka.

4. Diet yang seimbang mestilah dengan sarapan yang sihat.
Sarapan pagi penting kerana ia mencetuskan metabolisme anda dan membekalkan tenaga untuk digunakan sepanjang hari.

Untuk sarapan pagi kami, kami memilih Formula 1 Shake Herbalife yang terdiri daripada 5 perasa. Anda boleh varietikan dengan 5 perasa yang berlainan iaitu Coklat, Cappucino, Strawberi, Vanila dan Tropical Fruit. Kami juga suka buat resepi-resepi enak shake herbalife contohnya blend dengan buah-buahan.

Untuk penurunan berat badan, kami akan minum dua shake sehari dan makan satu hidangan sihat. Setelah mendapat berat badan ideal dan untuk mengekalkan berat badan, kami akan mengambil satu shake sehari.

Bonusnya kami dapat turun berat badan..lebih bertenaga, tidak mengantuk dan lebih berstamina.

5. Minum air kosong secukupnya.
Kami mengambil air kosong secukupnya mengikut berat badan. Setiap 25kg berat kita mestilah mengambil 1 liter air kosong. Kita perlu tahu kepentingan minum air kosong untuk badan kita.

6. Mengikut Pelan Pemakanan Seharian.
Kami mengikut pelan pemakanan seharian yang dicadangkan oleh coach. Sehari kami perlu makan mengikut pelan pemakanan 1200 kalori ke 1600 kalori. Berbeza antara setiap orang.

7. Senaman Yang Berterusan.
Senaman bukan sahaja boleh dilakukan di gym. Seperti kami lakukan hanya di rumah sahaja kerana Herbalife telah mempunyai Pengarah Pendidikan Kecergasan di Herbalife -Samantha Clayton. Kami boleh melihat video Samantha Clayton. 
Kadang kala kami akan melakukan senaman di luar seperti jogging di taman dan tasik berdekatan.


Penting bagi anda menetapkan matlamat khusus dalam program penurunan berat badan. Tetapkan berapa kilogram lemak yang anda hendak hilangkan dari badan anda. Pilihlah coach yang boleh membantu anda dan bincang dengan coach apakah matlamat anda sebenarnya.

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"
"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
Pengedar Herbalife, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Taman Melawati, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, promosi herbalife, tips turun berat badan herbalife, cara kurus dengan herbalife,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...