Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

14 Disember, 2060

Coach Kurus Online Malaysia (Herbalife Member)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Kami percaya dengan peningkatan berat badan dan gaya hidup trend masa kini, ramai rakyat Malaysia mangalami masalah obesiti dan ramai juga yang mencari cara paling mudah untuk mendapatkan berat badan ideal dan yang paling penting mendapat kesihatan yang optimum.

Kami merupakan komuniti yang mempunyai misi untuk membantu rakyat Malaysia mendapatkan ilmu yang tepat dan benar dalam usaha menurunkan berat badan. Dengan bantuan semua coach yang berpengalaman, Semoga dapat membantu ramai berjaya menurunkan berat badan dengan cara yang mudah melalui pemakanan seimbang  dan senaman yang betul.

Kami berpengalaman selama 15 tahun dalam bidang pengurusan berat badan dengan nutrisi Herbalife. Misi utama kami adalah untuk membantu rakyat Malaysia dan juga mereka yang serius  turun berat badan dan menjaga berat badan ideal.

Kami memfokuskan Program Kurus Secara Online yang boleh disertai walau di mana-mana lokasi kerana program ini dijalankan melalui whats app group coaching dan personal coaching.
Program Kurus Secara Online adalah platform dan cara paling mudah untuk anda mendapatkan cara penurunan dan ilmu turun berat yang paling terbaik kerana dengan defisitkan kalori untuk sarapan dan makan malam anda dapat turun berat badan sehingga berat ideal.
Terima Kasih


Anda hanya perlu bermula program turun berat herbalife secara online dengan menghubungi kami coach nutrisi herbalife 
di talian :

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My



nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Pengedar Bebas Herbalife Malaysia, Pengedar Herbalife Taman Melati, Pengedar Herbalife Lembah Keramat Pengedar Herbalife Taman Melawati , Pengedar Herbalife Kampung Klang Gate, Pengedar Herbalife Kemensah, Pengedar Herbalife Ukay Perdana, Pengedar Herbalife Ampang, Pengedar Herbalife Bukit Antarabangsa, Pengedar Herbalife Taman Bunga Raya, Pengedar Herbalife Setapak, Pengedar Herbalife Gombak, Pengedar Herbalife Danau Kota, Pengedar Herbalife Wangsa Maju - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) Pengedar Herbalife Taman Permata, Pengedar Herbalife Putrajaya, Pengedar Herbalife Johor, Pengedar Herbalife Shah Alam (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Klang (Madam Nard : 0192006106), Pengedar Herbalife Banting (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Kuala Langat (Mis : 018-3709436), Pengedar Herbalife Rawang (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Serendah (Che Peah : 016-6764950), Pengedar Herbalife Bangi (Khamsi : 012-3682856), Pengedar Herbalife Kajang (Khamsi : 012-3682856),


20 November, 2022

Turun Berat Badan Berkesan Bersama Coach AzWa (019-3037090 / 012-6564747)

Assalamualaikum, Hai All Follower Blog Coach AzWA

Kami kongsikan cara turun berat badan yang cepat dan berkesan :


5 Syarat Untuk Turunkan Berat Badan :

1) Objektif Biar Jelas, Biar Lebih Dari Satu
Contoh :
~ nak beri kejutan kepada keluarga sebab dah lama obese
~ nak pakai baju saiz lebih kecil
~ nak kelihatan cantik di hari tunang atau kahwin

2) Tahu Cara Menguruskan Kalori
Tahu MAGIC NUMBER, MACROS MICROS & MEAL PLAN anda

3) Bersenam
80% nutrition (shake herbalife) + 20% exercise .. 100% mindset..
Bersenam :
- tingkat metabolisma
- proses mengawal berat badan lebih berkesan
- memantapkan kekuatan otot & postur

4) Disiplin
Kekal konsisten dan istiqamah dalam melakukan program penurunan berat bdn..jangan baru amalkan 2-3 minggu, terus nak timbang berat dan bila tengok tiada perubahan, terus kecewa dan tak nak teruskan. Kekal berdisiplin adalah dengan merekodkan makanan yang diamalkan

5) JANGAN Kembali Kepada Tabiat Lama, JANGAN!!
Kembali kepada tabiat makan dan gaya hidup yang lama, bermaksud anda membuka semula pintu kegelapan yang telah anda tutup beberapa bulan yang lepas lalu bersedialah untuk kembali kepada diri anda yang asal.ingat anda menjadi besar adalah disebabkan oleh tabiat makan dan gaya hidup yang tak aktif.. justeru untuk mengubah fizikal anda, anda harus ubah gaya hidup yang lebih baik dan kekal mengamalkannya sepanjang hayat.

Harapan kami agar semua yg ingin turunkan berat badan atau kekalkan berat badan faham dengan kelima-lima syarat ini..praktikkan rahsia yang kami kongsikan dan ingat sampai bila2 ..





Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife yang berpengalaman selama 15 Tahun

Hubungi kami untuk mendapatkan :

* Analisa berat badan secara percuma
* Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
* Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
* Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat
* Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
* Khidmat Nasihat Oleh Coach
* Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
* Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee

Sekiranya anda serius ingin menurunkan berat atau menaikkan berat , semestinya anda memerlukan coach yg boleh memberi anda dorongan yang berterusan

Cara turun berat yang betul seharusnya menurunkan lemak, mengekalkan atau menaikkan otot dan menaikkan air dalam badan.

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..

Kami juga menyediakan platform yang bersesuaian untuk coaching Herbalife secara online. Kami mempunyai ramai coachee yang berhubung melalui What Apps, Pemantauan berterusan, Tips dan Menu Pemakanan yang sihat.

Mengubah sarapan pagi yang lebih berkhasiat dan memberi tenaga sepanjang hari dengan Nutrisi Herbalife

Kami mencari lebih ramai team member baru / ahli herbalife baru yang inginkan kerjaya dan pendapatan part time / full time dan kami akan menunjukkan cara mudah dan semua orang boleh melakukan Kerjaya bersama Herbalife Nutrition

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Hubungi Kami :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

http://Program.CoachAzWa.Net

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, cara beli produk herbalife, online order herbalife, pelan untuk turun berat, jadi member herbalife, dapat diskaun murah herbalife, senarai harga herbalife, set kurus herbalife, dealer herbalife, pakej produk herbalife, pejabat herbalife kuala lumpur, pejabat herbalife pulau pinang, pejabat herbalife sabah, 

19 November, 2022

Tips Diet Berkesan Bersama Coach AzWa (019-3037090 / 012-6564747)

 Bagaimanakah Tips Diet Yang Berkesan?


~ Diet berkesan jika anda ada coach yang memantau program diet anda
~ Diet berkesan jika anda mendapat pemantauan berkala iaitu followup dari coach
~ Diet berkesan jika anda ada keyakinan diri dalam melalui program nak kurus anda



Di sinilah timbulnya peranan coach dan peranan peserta program dalam program nak kuruskan berat badan..

Ramai orang selalu menyalahkan produk bila tak dapat result.. sebenarnya produk tak salah..

Jom semak checklist dan peranan anda sebagai peserta program di bawah -

Checklist sebagai seorang pelanggan :
- adakah kita menjaga nutrition intake dan kalori intake (ikuti pelan pemakanan yang diberikan coach anda)
- adakah kita menjaga water intake (kena cukup ikut berat dan keperluan badan)
- adakah kita bersenam (bonus bagi sesiapa yang ingin turun lebih cepat)

Jika anda dah mendapatkan program Nutrisi Herbalife, anda mestilah mempunyai seorang coach yang menjaga dan memantau program penurunan berat badan anda..

Kami berpengalaman selama 15 tahun sebagai coach.. tugas kami sebagai coach memantau program nak kurus coachee secara berkala..

Seorang pelanggan yang serius :
- anda selalu positif
- excited nak timbang berat badan
- selalu bertanya dengan coach

Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni dari program Nutrisi Herbalife

2) berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) dapat menjawab soalan-soalan berkaitan Herbalife

Coach ini berfungsi untuk memberi tunjuk arah yang betul & memantau program pelanggan..

Dan sebagai pelanggan juga anda harus serius dengan keputusan anda untuk masuk program Nutrisi Herbalife ini..

Dengan peranan coach dan pelanggan sendiri akan terhasillah keputusan dari produk yang anda makan itu..


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Ingin kami bantu anda dalam pengurusan berat badan?

Bagaimana jadual pemakanan herbalife boleh membantu anda dalam program pengurusan berat badan?

Anda ingin kurus dan kami beri panduan dan tips2 terbaik berserta sistem sokongan Group Whats App Peserta Program?



#FollowUs 





pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaiman nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa,

15 November, 2022

Lima (5) Kesan Kurangkan Gula Dalam Pemakanan Harian

Gula adalah penambah kesedapan dalam makanan.. Ye betul sedap, tapi bila terlalu banyak akan menyebabkan penyakit.

Berapakah jumlah pengambilan gula seharian? 

Jumlah pengambilan gula seharian yang disarankan oleh KKM dan WHO adalah 50gm 
di mana 1g = 4 kalori

Pengambilan makanan manis dan tinggi kalori menyebabkan pengambilan gula seharian berlebihan.

Ramai yang tidak suka makan buah tapi suka kepada jus buah. Hakikat jus buah mempunyai 
banyak gula. Pengambilan buah terbaik kerana mempunyai serat yang diperlukan oleh badan.

Lima (5) kesan kurangkan gula dalam pemakanan harian :

1. Dapat menurunkan berat badan

2. Mood lebih terkawal

3. Kulit bertambah baik

4. Sistem imun lebih baik

5. Lebih bertenaga

Anda boleh kurangkan pengambilan gula atau tukarkan gula putih kepada gula perang untuk seharian


Apakah cara pemakanan dan aktiviti harian yang baik untuk turunkan berat badan :

1. Makan 5 kali sehari

Sarapan pagi 
Snek pagi
Makan tengahari
Snek petang
Makan malam

2. Minum air kosong minimum 3 liter sehari

3. Melakukan latihan step (contoh 5000 langkah, 7500 langkah atau 10000 langkah)

4. Makan mengikut kalori yang diperlukan badan

5. Fokus rehat/tidur mencukupi

Kami Coach AzWa Coach Pengurusan Berat Badan Coach Herbalife Malaysia 
Sejak Tahun 2007.

Kami membantu ribuan orang yang nak menurunkan berat badan, pada masa yang sama
mengamalkan gaya hidup sihat.

Kami mempunyai program menurunkan berat badan dengan cara personal coaching 
online whats app group :

1. Program Trial 7 Hari
2. Program 2 Minggu
3. Program Sebulan 
4. Program 2 Bulan

Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one 
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu (5x makan sehari)
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat  
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "



Coach AzWa

WhatsApp :



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 


08 November, 2022

Kenapa Berat Badan Tak Turun (Coach Kurus Online : 019-3037090 / 012-6564747)

Selalu persoalan ini timbul..

Kenapa tak turun berat badan walaupun berbagai cara telah dilakukan?

Kita kenalpasti sebab-sebab nya :

1. Amalan pemakanan yang tidak seimbang. Ada yang sanggup tak makan sebab nak kurus, ada yang makan protein jugak tapi makan makanan proses macam daging burger semua..jadi takkan ada result turun berat.

2. Sarapan pagi dengan sarapan karbohidrat. Seperti nasi, bihun, roti canai dan lain-lain sewaktu dengannya. Cari makanan rendah kalori tinggi nutrisi.



3. Tak nak makan nasi, tapi suka makan macam biskut, kerepek..kalori makanan ini banyak sebenarnya.

4. Tak nak minum air sebab takut "gemuk air"..
Gemuk air berlaku disebabkan kurang minum air, bukan disebabkan banyak minum air. Badan memerlukan lebih kurang 1.5liter air utk berfungsi (pernafasan, perkumuhan). Jika anda kurang minum air masak, badan akan menyimpan air untuk fungsi badan dan ia tak akan digunakan untuk membakar lemak. Kesannya anda akan jadi 'unta' kerana badan anda simpan air berbanding guna air untuk proses metabolisma badan.



5. Makan makanan berkalori tinggi selepas bersenam.. dah bakar kalori..makan lagi makanan tinggi kalori..sepatutnya cari makanan yang bagi nutrisi utk sel badan kita.

Penurunan berat badan boleh berlaku dengan 80% Nutrisi dan 20% Senaman?



Apakah nutrisi sesuai untuk anda? tanya kami bagaimana..

Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat  
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "


Hubungi Kami :



Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 

31 Oktober, 2022

Nak Kurus Tapi Crash Diet? Tips Kurus Oleh Coach AzWa 019-3037090 / 012-6564747

Assalamualaikum dan Salam Semua

Ramai yang belum memahami konsep penurunan nak kurus..ada yang nak kurus dengan cara berlapar dan tak makan..ini namanya Crash Diet (Diet Mendadak)

Crash Diet adalah pengambilan kalori kurang dari 1000 kalori


Crash Diet memang tidak digalakkan kerana:

1. Fatigue:
mengurangkan tubuh anda dari nutrisi-nutrisi penting akan menyebabkan badan anda lemah dan tidak bermaya. Tubuh anda akan mengalama hibernasi, kerana ia cuba menyimpan tenaga tetapi tidak mencukupi. Malah, anda sebenarnya membakar kurang lemak dari yang anda jangka.

2. Kecederaan:
sama seperti atlit yang kepenatan, tahap kepenatan ini akan menyebabkan tubuh anda lebih tercenderung untuk cedera; lebih-lebih lagi jika anda melakukan aktiviti fizikalori ketika diet yang yang mendadak.

3. Diet mendadak tidak kekal:
masalah utama diet mendadak ini adalah, ia tidak dapat diamalkan untuk jangka masa yang panjang dan ia amat menyakitkan serta menyusahkan. Ramai yang bersusah payah untuk 12 minggu dan selepas itu, kembali ke cara pemakanan yang dahulu dan menambahkan kembali berat yang telah dihilangkan. Ini dinamakan diet yo-yo.

4. Mudah sakit:  
kita semua sedar, apabila tubuh kita kekurangan nutrisi-nutrisi penting, pertahanan tubuh kita akan menjadi lemah untuk melawan virus.

5. Kehilangan otot: 
anda memang akan kehilangan lemak, tetapi, tanpa anda sedari, anda juga akan kehilangan otot.

Sumber : Kevin Zahri

Kami sebagai Coach Turun Berat akan membimbing anda cara yang betul nak kuruskan badan..

Kami akan memberi meal plan (pelan pemakanan) - boleh makan 5x sehari ikut kalori untuk setiap individu..

Pantauan harian dari segi pemakanan tengahari (snap picture send kepada coach)



Kenapa kena send gmbr? 

Supaya coach boleh bantu komen dan improve pemakanan untuk nak kurus yang sihat


Semua ini boleh dilakukan secara online
(Whats App Personal ke coach)

Pantauan mingguan update coach berat terkini supaya coach dapat perbaiki pemakanan seharian coachee..



Dengan adanya meal plan / pelan pemakanan yang betul .. anda tidak akan terlibat dengan Crash Diet dan anda akan dapat cara nak kurus yang sihat dan belajar untuk pengekalan berat badan

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  


Hubungi kami untuk mendapatkan :


  •  Analisa berat badan secara percuma
  •  Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
  •  Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  •  Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  •  Tips dan Cara Nak Kurus, Nak Naik Berat Dan Nak Kekalkan Berat Badan
  •  Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  •  Khidmat Nasihat Oleh Coach
  •  Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
  •  Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee
" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My
Kami memerlukan lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi Pengedar Bebas Herbalife.
Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai kami sebagai Pengedar Bebas Herbalife . Hubungi kami untuk keterangan lanjut.
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090)
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA PENGEDAR HERBALIFE SENTUL PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH PENGEDAR HERBALIFE CHERAS PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH PENGEDAR HERBALIFE PERAK PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU


Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

30 Oktober, 2022

Terlebih Lemak dan Kurang Pemakanan - Coach AzWa Coach Kurus Online

Apabila kita mendengar tentang individu yang kurang pemakanan, kita membayangkan orang yang nampak kelaparan – kurus kering. Tentulah orang yang kurang nutrien dan kalori tak seimbang pemakanannya, namun ketakseimbangan ini boleh terjadi walaupun dengan pengambilan banyak kalori – hanya makanan yang banyak tapi tanpa nilai nutrisi. Jadi perkataan baharu yang tercipta di sini iaitu “malnubesity” (obes namun pemakanan tidak seimbang). Penggabungan pemakanan tidak seimbang dan obes bagaikan sesuatu yang berkonflik, tetapi hakikatnya, ia memang terjadi – kebanyakan daripada kita terlebih lemak dan kurang pemakanan.

Bagaimana pula kita boleh sampai ke tahap ini! Kita perlu merujuk kepada sejarah evolusi kita untuk mendapatkan penjelasannya. Nenek moyang prasejarah kita perlu mengambil banyak makanan untuk memenuhi keperluan kalori mereka. Yang jelasnya, mereka sangat aktif - membakar beribu-ribu kalori apabila keluar mencari makanan. Dan diet mereka yang kaya dengan tumbuhan tidak banyak mengandungi kalori padat.

Namun dalam dunia moden ini, bekalan makanan kita padat dengan makanan yang diproses, mengandungi kalori tinggi, enak namun kurang nutrien yang penting. Dan memandangkan kita mempunyai laluan neural yang menggalakkan kita makan - dan mengganjarkan kita kerana berbuat demikian - kita dengan gembiranya mengikut sahaja.

Hasilnya, ramai daripada kita terlebih makan dan kurang pemakanan. Dengan diet yang membekalkan lebih kalori dan kurang vitamin, mineral dan bahan antioksidan, kesihatan kita akan terjejas. Gemuk sedikit itu satu perkara, namun keadaan ini mengalakkkan lemak berada di tempat yang tak sepatutnya ia berada - menyelaputi organ penting, seperti hati atau pankreas, memasuki sel secara paksa dan mempengaruhi secara signifikan bagaimana organ ini berfungsi.

Kita direka bentuk untuk bergerak secara sangat aktif, namun keperluan kalori kita tidak akan sampai kepada tahap apa yang diperlukan oleh nenek moyang kita. Ramai daripada kita bekerja di tempat di mana kita tidak perlu bergerak langsung. Kita juga dibina untuk makan makanan berkualiti tinggi yang tersedia secara semula jadi, namun kita hidup dalam persekitaran yang 'obes' –dikelilingi makanan yang mudah didapati, diproses dan berkalori tinggi.

Ketakserasian antara genetik dan gaya hidup kita membawa kepada paradoks pemakanan tidak seimbang yang datang seiring dengan obesiti. Kita makan dengan cara yang berlawanan daripada yang sepatutnya. Kita seharusnya banyak makan makanan yang disumberkan dari tumbuh-tumbuhan dan protein tanpa lemak yang akan memaksimumkan kualiti nutrisi pada kos kalori yang secara relatifnya rendah.

Dan kita juga harus bangun dari duduk santai di atas sofa. Kebanyakan daripada kita tidak akan boleh membakar 6000 kalori sehari – tetapi kita makan seperti kita boleh membakar kalori sebanyak itu.

Ditulis oleh Susan Bowerman - MS, RD, CSSD. Susan ialah konsultan berbayar Herbalife.

Sumber : Herbalife Hub Julai 2013

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan / Ahli Bebas Herbalife Untuk Sesi Coaching / Pelan Pemakanan / Analisa Badan :

Coach AzWa

019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My

Kami memerlukan lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi Pengedar Bebas Herbalife.
Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai kami sebagai Pengedar Bebas Herbalife . Hubungi kami untuk keterangan lanjut.
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090)
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA PENGEDAR HERBALIFE SENTUL PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH PENGEDAR HERBALIFE CHERAS PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH PENGEDAR HERBALIFE PERAK PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU

24 Oktober, 2022

Cara Kuruskan Badan Secara Sihat Bersama Coach AzWa (019-3037090)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ramai berazam untuk kurus sebelum masuk tahun 2023..ada yang hubungi Coach AzWa tanya bagaimana cara nak kuruskan badan secara sihat..

Di sini Coach AzWa nak sharekan sedikit tentang cara untuk kuruskan badan secara sihat..

1 - Ketahui BMI Anda :

Cara Kiraan BMI - 
Ketahui Berat (kg) & Tinggi (m) Anda 

BMI = [ Berat / (Tinggi x Tinggi) ]

Contoh : Salina (Berat ; 88 kg , Tinggi 1.60 m)

BMI 
= [ 88 / (1.6 x 1.6) ]
= 34.38

Dari sini, anda boleh target berapa BMI terbaik yang perlu anda capai..


2 - Minum air kosong minimum 3 liter sehari

Kiraan per individu untuk minum air kosong adalah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air.

Contoh : Salina berat 88kg..jadi sehari Salina perlu minum 3.52 liter (88 / 25 = 3.52 liter)


3 - Elakkan Makanan Segera 

Ramai zaman sekarang nak senang, jadi banyak yang memilih makanan segera..makanan ini tentunya tidak kenyang dengan kalorinya banyak dan ini menyebabkan kenaikan berat badan yang lebih cepat.

4 - Makan Hidangan Seimbang

Apa yang dikatakan hidangan seimbang? Makanan yang terdiri daripada karbo dan protein..

Contoh nasi + ikan atau nasi + ayam
Contoh sayur + ikan atau sayur + ikan

Makanan-makanan seperti ini mengenyangkan dan kalori pun dalam kiraan 500 ke 600 untuk waktu tengahari..sangat membantu dalam kiraan kalori untuk kurus.



5 - Senaman 

Ramai yang sentiasa memberi alasan untuk tidak bersenam .. sebenarnya senaman menyumbang 20% untuk penurunan berat badan..senaman atau aktiviti fizikal contohnya anda berada di pejabat..cuba setiap hari menaiki tangga untuk ke tingkat anda bekerja..buat regangan sederhana semasa di meja pejabat..ini amat membantu anda cergas semasa bekerja dan salah satunya membantu penurunan berat badan.




Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan Jom Kurus Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Coach AzWa
019-303 7090 (Coach Wawa) 
http://CoachWawa.Wasap.My

012-656 4747 (Coach Azmi) 
http://CoachAzmi.Wasap.My
Kami memerlukan lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi Pengedar Bebas Herbalife.
Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai kami sebagai Pengedar Bebas Herbalife . Hubungi kami untuk keterangan lanjut.
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090)
PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA PENGEDAR HERBALIFE SENTUL PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH PENGEDAR HERBALIFE CHERAS PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH PENGEDAR HERBALIFE PERAK PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU