Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

29 June, 2015

Sihat Station ~ Coach Bebas Herbalife 019-3037090 / 012-6564747

Ingin bersama-sama dalam program pengurusan berat badan herbalife?

Kami sebagai ahli bebas herbalife / coach bebas herbalife ingin berkongsi misi membantu penduduk sekitar berkenaan program pengurusan berat badan


Kami berada di Sihat Station ..




Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife di kawasan sekitarnya.

Kami boleh membantu anda memberikan :

~ Free Analisa Berat Badan 
~ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan / Meal Plan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Khidmat Nasihat Oleh Coach 
~ Pemantauan Berterusan
~ Diet Seimbang
~ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
~ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee

Kami mencari sesiapa yang berminat untuk menjadi coach / ahli bebas herbalife yang ingin melihat bagaimana mendapatkan peluang pendapatan atau ingin menggunakan produk herbalife dan mendapat konsultasi  di kawasan sekitarnya

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife untuk keterangan lanjut :



Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090


nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight

28 June, 2015

Majlis Berbuka Puasa HERBALIFE MALAYSIA di Dewan Felda Merak Kayangan

Majlis Buka Puasa Bersama Herbalife Malaysia pada tahun 2015 diadakan di Dewan Felda Merak Kayangan pada hari Sabtu 27 Jun 2015..

Kali ini kami dapat tempah 1 meja untuk 10 orang..

Majlis bermula pukul 6:30petang .. kami membawa mak dan ayah bersama-sama ke majlis ini..



Majlis dimulai dengan ceramah nutrisi oleh Dr. Kamarul..



Waktu Azan Maghrib.. kami bermula berbuka dengan kurma dan shake herbalife yang telah disediakan oleh pihak Herbalife Malaysia.


Selepas berbuka dengan kurma dan shake herbalife, kami semua bersolat maghrib secara berjemaah..

Selepas solat, kami makan malam bersama-sama yang lain dengan hidangan yang telah disediakan oleh pihak dewan..

Semasa makan, satu sesi ceramah agama bertajuk "Perniagaan dan Perspektif Islam" oleh Ustaz Azman Syah Alias (Pencetus Ummah Azman - PU Azman) .. sangat best ceramah nya bertajuk perniagaan dan bagaimana perkaitan dengan perspektif Islam..



Kami semua makan malam dan majlis berakhir pukul 9 malam..dan seterusnya solat isyak dan terawih secara berjemaah..




Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife /  Coach Herbalife / Jurulatih Pengurusan Berat Badan /

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife lembah keramat, pengedar herbalife taman permata, pengedar herbalife taman melati

27 June, 2015

Wanita Naik Berat Selepas Kahwin?

Naik Berat Selepas Kahwin? Selalunya sebelum kahwin sanggup mencari cara macam-macam untuk turunkan berat sebab nak pakai baju nikah dan sanding kan? Then selepas kahwin, 2 ke 3 bulan lepas tu berat badan naik..bukan naik sebab mengandung..tapi beratnya memang naik..

Ini terjadi kepada saya sendiri, berat naik mendadak..dalam masa 12 bulan selepas kahwin naik sampai 10kg..emm..masa naik ni tak pernah terfikir nak turunkan berat sebab suami cakap.ok je..tak gemuk pun..sayang je..so..apa nak dikata kan..ok jelah dengan berat badan macam tu..sebab fikir ooo..sebab hormon berubah kot selepas kahwin, sebab tu berat badan naik

Tapi bila baca je artikel ni, baru faham, kenapa gemuk selepas kahwin terjadi.

Apakah ia merupakan keadaan semula jadi yang berlaku selepas seseorang itu berumah tangga?

Perkahwinan bukan penyebab kenaikan berat badan. Bagi seorang dewasa, kenaikan berat badan selepas berkahwin bukanlah fenomena semula jadi. Kenaikan berat badan adalah akibat kurang aktiviti fizikal dan berlebihan makan.

Haa, nampak kan..bukan fenomena semulajadi naik berat badan ni, tapi sebab lebih makan dan tak de senaman..haa..kena sedar lah diri memang salah diri sendiri ni.

3 perkara penyebab utama kegemukan adalah makan berlebihan, tahap fizikal yang rendah dan banyak makan makanan yang bergoreng dan berlemak

Kajian di Malaysia mendapati ramai orang dewasa yang tidak aktif dan cergas. Banyak masa diluangkan untuk menonton televisyen dan kerja harian yang dilakukan tidak banyak menggunakan tenaga seperti kerja pejabat, komputer serta kegunaan kereta untuk perjalanan. Oleh yang demikian, keperluan tenaga seseorang itu adalah rendah tetapi pada masa yang sama memakan makanan yang lebih daripada yang diperlukan.

Apabila pengambilan tenaga adalah lebih tinggi daripada yang diperlukan, tubuh akan menyimpan tenaga yang berlebihan itu sebagai lemak dan berat badan akan meningkat.

Aktiviti seks dikatakan sebagai penyebab kegemukan dan gendut? Sebenarnya tiada kajian saintifik yang mengaitkan aktiviti seks dengan kegemukan. Malah ada kajian yang menunjukkan aktiviti seks adalah satu aktiviti fizikal yang boleh membakar tenaga.

Ada juga yang berkata lepas je bersalin akan jadi gemuk..Sebenarnya ada beberapa sebab mengapa wanita selepas melahirkan anak menjadi gemuk. Wanita semasa hamil akan meningkat berat badan secara semula jadi. Ini adalah kerana semasa hamil terjadinya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air.Lemak yang dikumpulkan ini akan digunakan untuk membuat susu ibu selepas melahirkan anak. Salah satu sebab mengapa wanita menjadi gemuk selepas melahirkan anak ialah kerana tidak menyusukan anak dengan susu ibu. Jika wanita tidak menyusu, lemak yang disimpan semasa hamil tidak akan digunakan untuk membuat susu dan akan terus terkumpul di dalam badan. Sebab kedua ialah mungkin wanita selepas melahirkan anak tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang dan tidak meningkatkan aktiviti fizikalnya.

Bagaimanakah mengekalkan bentuk badan ideal?

Bagi mengekalkan berat badan, seorang itu hendaklah memakan pelbagai jenis makanan. Jangan makan terlalu banyak makanan berkalori tinggi. Kuantiti makanan seperti nasi hendaklah mengikut keperluan. Kurangkan makan makanan bergoreng dan berminyak dan gantikan minuman manis dengan yang kurang manis seperti air kosong dan jus juga harus jaga waktu makan iaitu makan mengikut waktu tetapi jangan makan terlalu banyak pada setiap waktu makan. Di antara waktu makan utama, makan buah sebagai snek. Elakkan daripada meninggalkan waktu makan untuk berdiet kerana jika tinggalkan satu waktu makan, anda akan merasa terlalu lapar pada waktu makan yang seterusnya dan anda berpotensi untuk makan berlebihan.

Selain daripada menjaga pemakanan, aktiviti fizikal juga perlu ditingkatkan. Jadikan hidup anda lebih aktif pada setiap hari dengan melakukan aktiviti fizikal yang berintensiti sederhana sekurang-kurangnya 30 minit sehari seperti menaiki tangga, berkebun, mengemas rumah dan yang seumpama dengannya. Aktiviti ini boleh dilakukan secara berterusan atau terkumpul iaitu 10 minit setiap sesi sehingga mencapai jumlah 30 minit. Disamping itu lakukan senaman jenis berintensiti sederhana atau tinggi sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Sekiranya anda melakukan senaman berintensiti sederhana seperti berjalan cepat, berbasikal atau bermain badminton ianya perlu dilakukan sekurang-kurangnya 45 hingga 60 minit pada setiap hari. Badan perlu direhatkan beberapa hari dalam seminggu sekiranya anda melakukan senaman berintensiti tinggi seperti berlari dan bersenamrobik.

Sumber : http://www.myhealth.gov.my/index.php/my/dewasa/masalah-berat-badan

Kami Merupakan Ahli Bebas Herbalife /  Coach Herbalife / Jurulatih Pengurusan Berat Badan /

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang

Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda..

Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Coach Azmi 012-656 4747

Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching

21 June, 2015

Bersahur dan Berpuasa Dengan Shake Herbalife (019-3037090 / 012-6564747)

Dalam tempoh 14 jam (5:30 pagi - 7:30 petang) menahan lapar  dan dahaga, ramai yang sering mengadu lesu, kurang aktif,  mengantuk serta pening. Perkara ini boleh diatasi dengan pengambilan NUTRISI HERBALIFE yang seimbang agar anda  masih dapat menjalankan aktiviti harian seperti normal. 

Berikut adalah pelan pemakanan yang disarankan :


Sahur : 

Seperti fungsi sarapan yang amat penting bersahur juga membekalkan semua tenaga dan nutrisi yang bakal digunakan pada siang hari. Makanan yang patut diambil ialah kurma dan SHAKE Formula 1 Herbalife. Anda juga digalakkan agar minum banyak air.

Berbuka Puasa :
Elakkan berbuka puasa dengan juadah berat dan minuman manis. Dikhuatiri perut anda 'terkejut' setelah seharian kosong tidak diisi. Sebagai mengalas perut, ambillah beberapa biji kurma dan SHAKE Formula 1 Herbalife sebelum anda menunaikan solat Maghrib.

Makan Malam / Selepas Terawih :
Nikmati juadah sihat seperti SHAKE Formula 1 Herbalife dan lauk pauk yang kurang berminyak seperti ayam bakar, sayuran serta pelbagaikan pilihan menu seperti bijirin dan buah-buahan. Minum juga banyak air.

Snek :
Anda digalakkan mengudap buah-buahan segar kekacang sebagai snek dan Shake Formula 1 Herbalife. Makanan ini baik untuk melancarkan perkumuhan. Kandungan sitrus membekalkan vitamin C dan sumber serat terbaik semasa berpuasa.

PENTING!!!

Minum air secukupnya. Elakkan minuman berkafein sewaktu bersahur. Ia bersifat diuretik dan boleh membuatkan tubuh lebih cepat terasa kehausan.


Sumber : Kerjasama Herbalife dan Majalah Mingguan Wanita


Alhamdulillah..sepanjang berpuasa dari tahun 2008 hingga ke hari ini..kami mengamalkan shake sepanjang puasa..Tahun ini tahun ke 8 kami berpuasa dengan Nutrisi Herbalife.

Alhamdulillah..Herbalife adalah makanan kesihatan, di mana badan menerima segala nutrisi yang diperlukan + bonus dapat menurunkan berat badan cara yang sihat.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Lihat Testimoni Berpuasa Denga Herbalife..Klik di Sini

Baca juga Kebaikan Puasa Dengan Herbalife

Kami juga akan membantu anda memberikan

~ panduan puasa dengan herbalife
~ tips-tips kecergasan 
~ cara pemakanan yang betul mengikut program anda
~ cara-cara turun berat badan dengan herbalife
~ cara-cara naik berat badan dengan herbalife
~ cara-cara kekalkan berat badan dengan herbalife

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi keterangan lanjut untuk mengetahui rahsia Puasa Dengan Herbalife :

Azmi (012 - 656 4747)

Wawa (019 - 303 7090)
puasa herbalife, herbalife taman melati, herbalife setiawangsa, herbalife taman melawati, herbalife lembah keramat, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife setapak, herbalife ampang, herbalife taman bunga raya, herbalife gombak, herbalife wangsa melawati, herbalife ukay perdana, herbalife kemensah, herbalife semasa puasa, jadual puasa herbalife, turun berat badan dengan herbalife, rahsia turun berat dengan herbalife, herbalife malaysia, herbalife murah, herbalife kampung klang gate, herbalife desa melawati, stokis herbalife, pengedar herbalife malaysia

19 June, 2015

Belajar & Bercuti di Bangkok 2015 (019-3037090 / 012-6564747)

Percutian Sambil Belajar ke Bangkok Thailand pada 11-16 Jun 2015

Kenapa dikatakan sambil belajar? Sebab kami menghadiri satu "event" yang namanya Herbalife Extravaganza yang diadakan setahun sekali sahaja..Event ini menghimpunkan lebih kurang 20,000 orang dari beberapa negara Asia Pasifik.

Ini adalah Extravaganza kami yang ke 6 sepanjang kami menjadi coach pengurusan berat badan.

Percutian ini juga boleh menjadi rujukan bagi mereka yang suka melancong, boleh refer hotel or transport yang kami gunakan.

Team kami terdiri dari rizal, yana, ainie, fatihah dan si kecil amani..
Fatihah ni fasih berbahasa thai.. so, memudahkan perjalanan kami d sana..
Amani pula berusia 1thn 6bln..semasa dalam perut uminya yana..dia dah dtg extravaganza bangkok tahun 2013..tahun lps (2014) di extravaganza singapura.. tahun ini (2015) di extravaganza Bangkok..so..tak de alasan jika ada anak..untuk datang belajar di mana2 sahaja..

Event kami selama 3 hari berlansung di IMPACT Arena, Exhibition and Convention Centre..

11 Jun 2015 (Khamis)
Perjalanan bermula pada 11 Jun 2015..dari rumah menaiki LRT ke KL Sentral then menaiki ERL ke KLIA..flight kami Thai Airways pada pukul 8:55 malam dan sampai di sana pukul 10:05 malam..waktu di bangkok awal satu jam..sampai d sana waktu Thailand pukul 9:05 malam..




Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Dari airport Suvarnabhumi Airport ke hotel..kami mengambil transport taxi airport ke 24@Home Hotel, Nonthaburi.. Caj taxi kami dalam 2,400 bath..sampai di hotel kami dalam pukul 12:30 malam waktu Thai.



12 Jun 2015 (Jumaat)
Esoknya pada 12 Jun 2015, kami akan register dan start belajar dengan sesi Leadership Training..Dari hotel 24@Home Hotel kami menaiki teksi ke Impact..satu teksi 3 orang dalam 90 bath..

Sarapan kami sangat senang semasa travel dan bercuti ini iaitu Aloe, Teamix dan Shake Herbalife.. Klik di SINI
"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit"



Pada malamnya pula kami menghadiri party extravaganza..tak semua orang dapat masuk ke party ini..hanya yang telah mencapai target sahaja yang dapat masuk..


13 Jun 2015 (Sabtu)
Hari ni full day belajar bersama-sama dengan 20,000 member dari beberapa negara asia pasific...sebagai coach herbalife / coach pengurusan berat badan, ilmu-ilmu yang kami belajar ini sangat-sangat diperlukan untuk menambah pengetahuan dan sharing dengan semua coachee yang berada dengan kami, kami juga dapat banyak ilmu yang boleh membantu memotivasi kami atau "personal development"..

Sekitar gambaran sepanjang event pada hari ini ..

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "



14 Jun 2015 (Ahad)
Last day training, alhamdulillah..kami dapat banyak ilmu yang mana kami tak pernah jemu untuk pergi belajar kerana dengan ilmu inilah kami dapat meneruskan misi kami membantu ramai orang dalam pengurusan berat badan.



15 Jun 2015 (Isnin)
Hari ini kami berpindah ke hotel di bandar bangkok..baru memikirkan nak beli souvenier atau shopping setelah habis belajar selama 3 hari..

Hotel kami di bandar adalah Baiyoke Boutique Hotel .. Hari ini mencari makanan favourite kalau datang ke Bangkok iaitu pulut mangga dan pulut durian..hotel ini ada shuttle service..free je..senang nak ke mana2 yang berdekatan..




Then kami shopping2 jamu mata di sekitar shopping kompleks kawasan Baiyoke Boutique..Kami dapat mencari restoran halal di MBK shopping kompleks..tingkat 5, Yana Restaurant..makanan sangat sedap dan sangat puas hati..kalau datang bangkok..kena pergi kedai ni.




16 Jun 2015 (Selasa)
Hari ini bertolak balik ke Malaysia pada jam 4:20 petang waktu Thailand. Mudah tinggal di Baiyoke Hotel ini kerana berdekatan dengan train ke airport..hanya 50 bath ke airport menaiki train..



Sampai di Malaysia pukul 7:55 malam..

Habis setiap event, niat kami berkobar-kobar untuk meneruskan misi nutrisi membantu lebih ramai orang dalam pengurusan berat badan...


Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan Herbalife / Ahli Herbalife / Ahli Bebas Herbalife untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight

17 June, 2015

Berpuasa Dengan Herbalife (019-3037090 / 012-6564747)

Assalamualaikum..Salam Ramadan..

Berpuasa dengan herbalife??

Bersahur dan Berbuka dengan Nutrisi Herbalife?

Alhamdulillah..sepanjang berpuasa dari tahun 2008 hingga ke hari ini..kami mengamalkan shake sepanjang puasa..Tahun ini tahun ke 8 kami berpuasa dengan Nutrisi Herbalife.

Alhamdulillah..Herbalife adalah makanan kesihatan, di mana badan menerima segala nutrisi yang diperlukan + bonus dapat menurunkan berat badan cara yang sihat.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Jadual puasa Herbalife disertakan sebagai panduan :


Lihat Testimoni Berpuasa Denga Herbalife..Klik di Sini

Baca juga Kebaikan Puasa Dengan Herbalife

Hubungi keterangan lanjut untuk mengetahui rahsia Puasa Dengan Herbalife :

Azmi (012 - 656 4747)
Wawa (019 - 303 7090)


10 June, 2015

Puasa Herbalife : Coach AzWa (019-3037090 / 012-6564747)


Tahun 2015 adalah tahun ke 8 kami bersahur dan berbuka puasa dengan shake herbalife..

Sebelum sampainya bulan Ramadhan, ramai yang berpuasa sunat dan puasa ganti..di sini kami sharing sedikit maklumat dan info berkenaan puasa.


Selain melipatgandakan amalan dan ibadah harian, bulan Ramadan juga merupakan masa yang sesuai untuk individu yang berbadan gempal untuk mengurangkan berat badan. Begitu juga bagi mereka yang bertubuh kecil, manfaatkan bulan ini untuk menambah angka kilo yang ideal. Malah untungnya ketika berpuasa, jumlah kalori makanan yang diambil akan berkurangan sebanyak 40 peratus berbanding pada hari biasa. Ramadan juga menawarkan detik terbaik untuk membakar lemak kerana pada ketika ini, tubuh anda bebas daripada glikogen dan inilah masa paling sesuai untuk menggunakan tenaga simpanan iaitu lemak. 

Menurut pakar-pakar kecergasan, pilihan senaman ringan seperti berjalan laju sekitar 30-45 minit sebelum berbuka amat disarankan untuk membakar lemak tersebut. Misi untuk mencapai bentuk badan yang fit, langsing dan menarik menjelang Aidllfitri kelak pasti tidak mustahil jika anda bijak merangka pelan diet, diiringi senaman ringan dan pengambilan makanan gantian hebat seperti Herbalife. 

Banyak testimonial yang berjaya mencapai berat yang diidamkan menerusi cara di atas sewaktu berpuasa. Kesederhanaan adalah kunci utama, serta pastikan anda mengambil air yang secukupnya bagi mengelakkan dehidrasi tubuh sewaktu berdiet.
Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Pengambilan NUTRISI Herbalife secara teratur bukan sahaja mendapatkan tubuh yang mantap, bahkan boleh meningkatkan tahap kesihatan anda secara optimum. Pengambilan rangkaian produk Formula 1Formula 3, Tea Mix dan Herbal AIoe juga mampu memberi tenaga berterusan, membekalkan vitamin dan mineral penting serta antioksidan yang diperlukan tubuh.
Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Sumber : Majalah Herbalife Bersama Majalah Wanita

Klik Sini : Cara Makan Herbalife



Sumber : Herbalife Malaysia

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan / Ahli Bebas Herbalife Malaysia / Coach Herbalife untuk info, tips dan dapatkan sesi coaching secara berdepan atau online :

Azmi (012-6564747)
Wawa (019-3037090)

jadual puasa herbalife, puasa herbalife, turun berat herbalife, 10 hari turun berat herbalife, coach herbalife, coach herbalife malaysia, kurus dengan herbalife, diet dengan herbalife, saya nak kurus, kurus herbalife, pengedar herbalife, stokis herbalife, herbalife taman melati, herbalife taman melawati, herbalife gombak, herbalife batu caves, herbalife taman bunga raya, herbalife setapak, herbalife wangsa maju, herbalife ukay perdana, herbalife ampang, herbalife pandan indah, herbalife bukit antarabangsa

05 June, 2015

Aktiviti Sihat Rakyat Malaysia (019-3037090 / 012-6564747)

Event Kami di KL Car Free Morning..

KL Car Free Morning ini diadakan pada setiap bulan..
Ahad minggu pertama dan ketiga.

KL Car Free Morning bermakna tiada kenderaan berkereta yang masuk ke jalan-jalan tertentu di Kuala Lumpur..

Dan kami dapat bersama-sama rakyat Malaysia lain turut serta dalam aktiviti ini..best sangat..sebab pagi-pagi dah boleh menjelajah Kuala Lumpur tanpa ada kenderaan kereta..Paling best sebab dapat naik basikal..

Ada yang berbasikal, ada yang bermotor, ada yang berjoging, ada yang berlari membawa stroller anak-anak dan macam-macam lagi..nampak sangat happening sebab ramai rakyat Malaysia join waktu ni inginkan gaya hidup sihat.

Ini 1st kami join KL Car Free Morning pada 17 Mei 2015

Kami sampai di Dataran DBKL pukul 7 pagi..terus ke kaunter pendaftaran dan meneruskan cycling kami pada pukul 7:15 pagi ..

Kami dapat habiskan 7 round pusingan dan 16.94 km pada hari tersebut..sangat puas di samping dapat bergambar di hadapan KLCC bersama team-team member herbalife yang lain.



Selesai berbasikal pukul 9 pagi, terus ke event Herbalife untuk belajar di Berjaya Times Square Tingkat 14, badan dah cergas, so sambung untuk belajar pula..



Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Next KL Car Free Morning adalah pada 7 Jun 2015 .. Jom beramai-ramai sertai aktiviti sihat Rakyat Malaysia..


Dan pada hari yang sama ada event Herbalife..belajar lagi jommm...tentang nutrisi semasa bulan ramadhan..


Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "


Klik sini : Siapakah Kami 

Klik sini : Nutrisi

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
pengedar herbalife taman melawati , pengedar herbalife taman melati ,  stokis herbalife , produk herbalife turun berat , herbalife kurus , cara makan herbalife , coach herbalife , ahli herbalife , herbalife gombak ,  herbalife taman bunga raya , herbalife wangsa maju ,  herbalife setiawangsa ,  herbalife setapak , herbalife bukit antarabangsa ,  herbalife ulu langat ,  herbalife cheras , herbalife putrajaya ,  herbalife seri kembangan , herbalife cyberjaya , produk herbalife murah , produk herbalife turun berat , cara turun berat , turun berat dengan herbalife , jom kurus satu malaysia , jk1m , diet herbalife , cara makan herbalife , herbalife malaysia







03 June, 2015

Kebaikan Berbasikal (019-3037090 / 012-6564747)

Kenapa kami pilih senaman berbasikal..bila research..bila survey..banyak kebaikan senaman berbasikal ni..

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Berbasikal boleh mengurangkan risiko kematian. Di Denmark, 15 tahun syarikat-syarikat bersekutu kajian berbasikal dengan pengurangan 40% dalam kematian bagi kedua-dua jantina atas semua peringkat umur (Arkib Perubatan Dalaman, 2000). 

Kalau nak tahu berbasikal juga memberi kita tahap kecergasan yang tinggi dan purata penunggang basikal setiap hari mempunyai tahap kecergasan 10 tahun lebih muda..10 tahun lebih muda gitu kan..20% senaman basikal..80% nutrisi..woww..lagi bertambah muda, bertenaga dan sihat.

Jom tengok faedah senaman berbasikal :

1. MENGURANGKAN berat badan apabila dilakukan secara teratur. Berbasikal meningkatkan penggunaan kalori dan meningkatkan kadar metabolisme, yang boleh membantu untuk mengurangkan berat badan.

2. Memperbaiki kawalan tekanan darah dengan 10/8 mmHg pada pesakit dengan tekanan darah tinggi (Jurnal Farmakologi Kardiovaskular, 1995).

3. Merendahkan kadar jantung berehat. Kadar jantung berehat tinggi telah dikaitkan dengan peningkatan kematian akibat serangan jantung dan peningkatan risiko kematian mengejut selepas serangan jantung pada individu yang sihat.

4. Meningkatkan HDL (baik) / LDL (buruk) nisbah kolesterol. Jika nisbah LDL untuk HDL terlalu tinggi, ini bermakna darah anda sedang sarat dengan kolesterol lebih cepat daripada kolesterol HDL yang dapat menghapuskannya, yang bermakna kolesterol berlebihan membina dalam tisu dan arteri. Akhirnya pengerasan arteri (aterosklerosis), yang menyebabkan serangan jantung, berlaku.

5. MENGHALANG penyakit jantung. Berbasikal tetap membagi dua peluang mengidap penyakit jantung, salah satu daripada 3 penyakit pembunuh di Malaysia. Satu kajian melaporkan pengurangan 50% dalam penyakit jantung maut dan bukan maut dalam penjawat awam yang dikitar lebih 20 batu / minggu.

6. MANFAAT kesihatan kardiovaskular. Berbasikal juga mengurangkan risiko strok (pembunuh utama di Malaysia) dan penyakit jantung koronari. Dalam satu kajian, senaman pada mesin kitaran statik pada pesakit dengan kegagalan jantung meningkatkan fungsi jantung (Lancet, 1990).

7. MENGURANGKAN diabetes. Latihan adalah untuk ditunjukkan kepada membawa kepada pengurangan dalam kadar kencing manis. Dalam pesakit kencing manis, senaman membawa kepada peningkatan dalam kawalan gula darah dan boleh membantu mencegah bermulanya Jenis 2 kencing manis.

8. MENGURANGKAN kanser. Aktiviti fizikal telah terbukti dikaitkan dengan mengurangkan kadar kanser (contoh: kanser usus, dan mungkin juga kanser payudara) (Eropah Jurnal Epidemiologi, 2000).

9. MENGURANGKAN cholecystectomy (pembedahan pundi hempedu) kadar di kalangan wanita (New England Journal of Medicine, 1999).

10. MANFAAT kehamilan. Berbasikal ketika hamil meningkatkan kecergasan kardiovaskular. Dan senaman boleh melegakan bersalin (Berbasikal, Jun 1988).

11. MENGURANGKAN kebimbangan, kemurungan dan tekanan (Perubatan Pencegahan, 1988).

12. Kereta api otot pernafasan (Laporan Royal College of Physicians, London; 1991).

13. Meningkatkan kekuatan otot. Berbasikal adalah aktiviti yang bukan berat dan berbasikal tetap membawa kepada kekuatan otot yang lebih baik dan mobiliti bertambah baik dan penyelarasan (Memperuntukkan & Lomax dan Pengajian Polisi  Institute, 1998).


Tanya kami bagaimana mengaplikasikan 80% Nutrisi dan 20% Senaman manakala 100% adalah mindset kita..

Kami adalah Coach Pengurusan Berat Badan dan juga Ahli Bebas Herbalife dan juga Pengedar Herbalife yang boleh membantu anda dalam program Penurunan Berat Badan, Kenaikan Berat Badan , Kekalkan Berat Badan dan Peningkatan Stamina Sukan dengan 80% Nutrisi dan 20% Senaman.

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Herbalife Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "



Klik siniSiapakah Kami 

Klik sini : Nutrisi

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
pengedar herbalife taman melawati , pengedar herbalife taman melati ,  stokis herbalife , produk herbalife turun berat , herbalife kurus , cara makan herbalife , coach herbalife , ahli herbalife , herbalife gombak ,  herbalife taman bunga raya , herbalife wangsa maju ,  herbalife setiawangsa ,  herbalife setapak , herbalife bukit antarabangsa ,  herbalife ulu langat ,  herbalife cheras , herbalife putrajaya ,  herbalife seri kembangan , herbalife cyberjaya , produk herbalife murah , produk herbalife turun berat , cara turun berat , turun berat dengan herbalife , jom kurus satu malaysia , jk1m , diet herbalife , cara makan herbalife , herbalife malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...