Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

03 Jun, 2015

Kebaikan Berbasikal (019-3037090 / 012-6564747)

Kenapa kami pilih senaman berbasikal..bila research..bila survey..banyak kebaikan senaman berbasikal ni..

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Berbasikal boleh mengurangkan risiko kematian. Di Denmark, 15 tahun syarikat-syarikat bersekutu kajian berbasikal dengan pengurangan 40% dalam kematian bagi kedua-dua jantina atas semua peringkat umur (Arkib Perubatan Dalaman, 2000). 

Kalau nak tahu berbasikal juga memberi kita tahap kecergasan yang tinggi dan purata penunggang basikal setiap hari mempunyai tahap kecergasan 10 tahun lebih muda..10 tahun lebih muda gitu kan..20% senaman basikal..80% nutrisi..woww..lagi bertambah muda, bertenaga dan sihat.

Jom tengok faedah senaman berbasikal :

1. MENGURANGKAN berat badan apabila dilakukan secara teratur. Berbasikal meningkatkan penggunaan kalori dan meningkatkan kadar metabolisme, yang boleh membantu untuk mengurangkan berat badan.

2. Memperbaiki kawalan tekanan darah dengan 10/8 mmHg pada pesakit dengan tekanan darah tinggi (Jurnal Farmakologi Kardiovaskular, 1995).

3. Merendahkan kadar jantung berehat. Kadar jantung berehat tinggi telah dikaitkan dengan peningkatan kematian akibat serangan jantung dan peningkatan risiko kematian mengejut selepas serangan jantung pada individu yang sihat.

4. Meningkatkan HDL (baik) / LDL (buruk) nisbah kolesterol. Jika nisbah LDL untuk HDL terlalu tinggi, ini bermakna darah anda sedang sarat dengan kolesterol lebih cepat daripada kolesterol HDL yang dapat menghapuskannya, yang bermakna kolesterol berlebihan membina dalam tisu dan arteri. Akhirnya pengerasan arteri (aterosklerosis), yang menyebabkan serangan jantung, berlaku.

5. MENGHALANG penyakit jantung. Berbasikal tetap membagi dua peluang mengidap penyakit jantung, salah satu daripada 3 penyakit pembunuh di Malaysia. Satu kajian melaporkan pengurangan 50% dalam penyakit jantung maut dan bukan maut dalam penjawat awam yang dikitar lebih 20 batu / minggu.

6. MANFAAT kesihatan kardiovaskular. Berbasikal juga mengurangkan risiko strok (pembunuh utama di Malaysia) dan penyakit jantung koronari. Dalam satu kajian, senaman pada mesin kitaran statik pada pesakit dengan kegagalan jantung meningkatkan fungsi jantung (Lancet, 1990).

7. MENGURANGKAN diabetes. Latihan adalah untuk ditunjukkan kepada membawa kepada pengurangan dalam kadar kencing manis. Dalam pesakit kencing manis, senaman membawa kepada peningkatan dalam kawalan gula darah dan boleh membantu mencegah bermulanya Jenis 2 kencing manis.

8. MENGURANGKAN kanser. Aktiviti fizikal telah terbukti dikaitkan dengan mengurangkan kadar kanser (contoh: kanser usus, dan mungkin juga kanser payudara) (Eropah Jurnal Epidemiologi, 2000).

9. MENGURANGKAN cholecystectomy (pembedahan pundi hempedu) kadar di kalangan wanita (New England Journal of Medicine, 1999).

10. MANFAAT kehamilan. Berbasikal ketika hamil meningkatkan kecergasan kardiovaskular. Dan senaman boleh melegakan bersalin (Berbasikal, Jun 1988).

11. MENGURANGKAN kebimbangan, kemurungan dan tekanan (Perubatan Pencegahan, 1988).

12. Kereta api otot pernafasan (Laporan Royal College of Physicians, London; 1991).

13. Meningkatkan kekuatan otot. Berbasikal adalah aktiviti yang bukan berat dan berbasikal tetap membawa kepada kekuatan otot yang lebih baik dan mobiliti bertambah baik dan penyelarasan (Memperuntukkan & Lomax dan Pengajian Polisi  Institute, 1998).


Tanya kami bagaimana mengaplikasikan 80% Nutrisi dan 20% Senaman manakala 100% adalah mindset kita..

Kami adalah Coach Pengurusan Berat Badan dan juga Ahli Bebas Herbalife dan juga Pengedar Herbalife yang boleh membantu anda dalam program Penurunan Berat Badan, Kenaikan Berat Badan , Kekalkan Berat Badan dan Peningkatan Stamina Sukan dengan 80% Nutrisi dan 20% Senaman.

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Herbalife Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "Klik siniSiapakah Kami 

Klik sini : Nutrisi

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090
pengedar herbalife taman melawati , pengedar herbalife taman melati ,  stokis herbalife , produk herbalife turun berat , herbalife kurus , cara makan herbalife , coach herbalife , ahli herbalife , herbalife gombak ,  herbalife taman bunga raya , herbalife wangsa maju ,  herbalife setiawangsa ,  herbalife setapak , herbalife bukit antarabangsa ,  herbalife ulu langat ,  herbalife cheras , herbalife putrajaya ,  herbalife seri kembangan , herbalife cyberjaya , produk herbalife murah , produk herbalife turun berat , cara turun berat , turun berat dengan herbalife , jom kurus satu malaysia , jk1m , diet herbalife , cara makan herbalife , herbalife malaysia