Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

30 May, 2016

Obesiti di Malaysia (Coach AzWa 019-3037090 / 012-6564747)

Obesiti di Malaysia :



Obesiti adalah satu keadaan yang kompleks di mana seseorang individu itu mempunyai lemak berlebihan. Ia adalah penyakit kronik yang memerlukan rawatan susulan berpanjangan, terapi dan perhatian yang wajar oleh pengamal perubatan.




Statistik di Malaysia melalui National Health Morbidity Survey yang di jalankan pada tahun 2011 mencatatkan 15.1% rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas adalah obese. Ini menunjukkan peningkatan berbanding dengan 14% pada tahun 2006. Ini bermakna seramai 2.6 juta populasi dewasa di Malaysia adalah obese menjadikan Malaysia negara tertinggi mempunyai kadar obesiti di kalangan negara-negara asia tenggara.


Implikasi Kegemukan (Obesiti)


Obesiti menyumbang kepada banyak penyakit kronik yang boleh membawa kematian atau morbidity. Penyakit-penyakit ini boleh merendahkan kualiti hidup pesakit. Antara penyakit-penyakit yang disebabkan oleh obesiti:


- Diabetes Mellitus
- Penyakit hepatobiliary (fatty liver dan batu hempedu)
- Dyslipidaemia (kolesterol tinggi)
- Metabolic syndrome
- Sleep apnoea
- Penyakit jantung koronari
- Cerebrovascular disease
- Tekanan darah tinggi (hypertension)

Sumber -
http://www.myhealth.gov.my/index.php/my/kegemukan-obesiti


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  








Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

23 May, 2016

Kurus Sebelum Raya 2016 : Coach AzWa (019-3037090 / 012-6564747)

Salam Herbalife Semua,

Semasa puasa, PROSES AUTOLISIS berlaku, di mana :


10 hari pertama 10% sel badan diperbaharui 
10 hari kedua 66% sel badan diperbaharui dan 
10 hari ketiga 100% sel badan diperbaharui secara keseluruhan

Wow! Selalunya proses ni berlaku bila sel darah diperbaharui iaitu dlm tempoh 90 hari. Tetapi proses ni double triple efektif di bulan puasaproses tu laju sangat! 



Kesimpulannya, kalau kita makan juadah lain yang kurang nutrisi, sel-sel yang baru tadi akan serap dan hadam bahan yang kurang baik untuk badan. 


Nanti mula lah pedih perut sebab lapar, gastrik, tak bertenaga, jadi malas yang lagi rugi bila malas beribadah, dan lain-lain. 

Nak kekal bertenaga di bulan puasa sampai ke petang? Makanlah sahur yang tinggi protein, karbo kompleks & lemak sihat bersama air yang cukup untuk kegunaan tubuh seharian. Kombinasi itu akan hasilkan tenaga yang dilepaskan sikit demi sikit, macam unggun api yang ditambah perlahan2 dengan kayu. 

Makanan biasa yang tinggi karbo ringkas seperti nasi, mee, roti dan kurang protein pula umpama tenaga segera seperti simbah petrol pada api, api marak sekejap kemudian terus malap. Itu sebabnya dalam pukul 10 akan terasa lapar atau mudah mengantuk kerana tahap gula dalam badan sudah rendah.

Ramai yang nak pakai baju cantik2 raya ini, tapi ada juga yang merasa sedih, kecewa sebab takut saiz baju yang ingin dibeli tak muat untuk badan sendiri.

Jadi ramai yang ingin kurus sebelum raya kan?

Kami menyediakan platform untuk membantu dalam penurunan berat badan iaitu Cabaran Turun Berat Secara Online.

Cabaran ini akan bermula pada 27 Mei - 27 Jun 2016 .. paling best anda akan dibekalkan makan untuk sahur dan berbuka selama sebulan berpuasa iaitu makanan gantian untuk kita kurangkan kalori seharian.


Pendaftaran Cabaran Turun Berat Badan Secara Online 


Untuk  Edisi Khas Ramadhan Telah Dibuka



Cabaran ini dijalankan 100% secara ONLINE


Coaching, Tips dan Motivasi serta kumpulan sokongan oleh coach berpengalaman dalam Whats App atau telegram atau media social yang lain.


Anda perlu memenuhi syarat berikut :


  • Berumur 18 tahun ke atas

  • Ada penimbang digital (sendiri/pinjam)

  • BMI > 23

Apa yang anda akan dapat :


  • Free Personal Coaching

  • Free Meal Plan Untuk 30 Hari

  • Free Tips Senaman Mudah

  • Menu Makanan Sesuai Sepanjang Cabaran

DM & WhatsApp Kami.

👉 @CoachAzWa 

@Coach_Wawa 📲 +6019-303 7090

@CoachAzmi 📲 +6012-655 4747 .






↩ Testimonial Produk/Pendapatan Adalah Tidak Tipikal, 


Keputusan Setiap Individu Adalah Berbeza-Beza.

Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, herbalife taman melawati, herbalife malaysia, herbalife lembah keramat, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife kampung klang gate, herbalife ampang, herbalife sungai buloh

19 May, 2016

Resepi Diet Bersama Coach AzWa

Salam Herbalife Semua,


Ramai di antara kita yang sedang berdiet , tapi perlu difahamkan dulu istilah diet tersebut.

Ada situasi bila di pejabat atau semasa lunch hour..bila kawan-kawan ajak makan, jawapan "aku diet" .. dengan istilah difahamkan mereka diet dengan tidak makan.

Maksud diet yang sebenarnya adalah sesuatu pilihan makanan, yang dipilih atau ditentukan khas untuk meningkatkan atau memperbaiki keadaan kesihatan seseorang. 

Penyalahgunaan istilah "diet " ini mungkin secara tak langsung membawa kita kepada amalan makan yang tidak sihat. Kerana bila disebut "diet" .. kita akan berfikir "jangan makan" supaya turun berat badan. Sedangkan kita perlu makan untuk menjaga kesihatan.  

Di sini kami sertakan beberapa resepi diet sihat yang boleh digunapakai untuk makan tengahari..





Nak turun berat boleh makan nasi dan lauk pauk seperti contoh di atas, cuma cara masakan .. cara penyediaan sahaja berbeza..

Contohnya beras biasa digantikan dengan beras perang, manakala cara masakan samada secara kukus, rebus atau bakar..

Untuk berdiet juga, perlu dikurangkan pengambilan lemak dalam masakan contohnya pengurangan penggunaan santan dan buang lemak-lemak ayam sebelum memasak.

Mencari kuali yang tidak melekat supaya menyekat penggunaan minyak yang banyak.


Cara pelan pemakanan yang kami amalkan sepanjang 9 tahun ini adalah :

Sarapan pagi :
Aloe
Teamix
Shake

Makan tengahari :
Contoh hidangan seperti di atas

Makan malam :
Aloe
Teamix
Shake

Snack biasanya pukul 10 pagi dan 4 petang dengan buah-buahan atau peanut butter dengan roti sekeping ..

Untuk turun berat, penting bagi kita mengubah tabiat makan seharian, itulah erti kata diet yang sebenarnya.



Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.

#FollowUs  







Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

16 May, 2016

Kembara Ilmu Ke Singapura 2016 Bersama Coach AzWa

Extravaganza Herbalife 2016 diadakan di Expo Singapura.

Seramai 15000 orang dari negara Asia Pasific hadir ke Extravaganza kali ini.

Kenapa kami ke Extravaganza?

Sebagai Coach Pengurusan Berat Badan, kami mestilah mempunyai ilmu dan info2 terbaru berkenaan produk dan syarikat..jadi extravaganza adalah tempat terbaik untuk menimba ilmu..setahun sekali extravaganza diadakan di luar Malaysia.

Kami akan sharing tentang kembara ilmu ini..mungkin boleh digunapakai bagi mereka yang ingin travel atau bercuti ke singapura..

Kami ke singapura menaiki flight Air Asia kerana mudah berhampiran dengan hall extravaganza iaitu Expo.

Kami bertolak ke Singapura pada 13 Mei 2016 pukul 740 pagi..tak sampai sejam, kami tiba di Singapura.


Kami terus ke backpackers Sleepy Kiwi untuk checkin..kenapa kami memilih Sleepy Kiwi? Kerana berhampiran dengan MRT yang memudahkan kami ke hall Expo..Sleepy Kiwi berhampiran dengan MRT Bugis dan juga Masjid Sultan yang merupakan masjid terbesar di Singapura..kalau nak duduk di hotel yang mewah pun boleh..tapi masa kami banyak dihabiskan di luar..jadi habis event balik je pun dah sampai pukul 10mlm..jadi backpackers adalah pilihan kami.


Kami mengambil dorm perempuan yang seramai 16 orang..dan paling best dorm kami pun Herbalifier dari negara Indonesia..

Kos penginapan di Sleep Kiwi adalah $42 untuk 3 hari 2 mlm..



Program bermula pada petang 13hb dan berakhir pada 15hb.. Pengangkutan utama kami adalah MRT..boleh refer MRT lane seperti di bawah..kami menggunakan lane hijau untuk ke Expo..



Alhamdulillah, kami qualify untuk VIP Seating di Extravaganza..jadi tak terlalu berebut untuk dapatkan seat dalam hall..


" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata "

Kami juga qualify Party Extravaganza yang diadakan di Universal Studio Singapore yang dikhaskan untuk Ahli Bebas Herbalife sahaja pada mlm 13hb..


" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata "

Habis event, kami meluangkan masa berjalan-jalan di sekitar Singapura dengan menaiki MRT..kami ke skypark pada sabtu malam, paling best sebab dapat melihat pertunjukan video animasi secara percuma.

Kami cadangkan pada mereka yang ke area Bugis Street jangan melepaskan peluang merasai Chendol di area sini..sangat sedap..
boleh follow ig overrun.sg



Kami juga membeli prepaid internet Starhub di Airport Changi bernilai $15 untuk 100gb data .. ni masa promo la..memang boleh mandi internet sebab 100gb tu..

Untuk MRT juga kami beli kad Singapore Tourist Pass $30..yang mana $20 ini unlimited penggunaan MRT untuk tempoh 3 hari..$10 adalah deposit..boleh dapatkan semula selepas 3 hari pemulangan kad..

Banyak info yang kami dapat berkenaan produk dan berita-berita terkini herbalife semasa extravaganza..inilah masanya kami sebagai coach refresh semua ilmu2 untuk bantu lebih ramai orang untuk program pengurusan berat badan..

Ok, itu sahaja sharing kali ini..harap bermanfaat untuk semua..kami sebagai coach takkan berhenti belajar untuk mendapatkan ilmu membantu semua mereka yang memerlukan bantuan dalam pengurusan berat badan.

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.



#FollowUs  







Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

12 May, 2016

Apakah Herbalife Skin? Coach Wawa (019-3037090)

Falsafah Herbalife Skin :

Herbalife SKIN merupakan nutrisi penjagaan kulit berasaskan penyelesaian yang menyeimbangkan bahan-bahan, botani, dan ekstrak dengan sains yang terbukti untuk pengalaman yang mewah dan kulit yang nampak sihat setiap hari.

Herbalife SKIN menawarkan pengalaman harian yang memanfaatkan. Kulit yang kelihatan cantik, sihat, dan lebih remaja melalui Rumusan, Rasa dan Hasil Pantas.


RUMUSAN


Meningkatkan penampilan kulit anda dengan gabungan optimum Vitamin B3, Vitamin C dan E yang bersifat antioksidan, Aloe Vera dan bahan-bahan botani lain kami. Herbalife SKIN bebas paraben, bebas sulfat dan diuji pakar dermatologi.

RASA

Manjakan diri anda dengan tekstur mewah; tenangkan diri anda dengan busa yang lembut bak sutera. Dapatkan inspirasi daripada minyak perlu yang menyerikan dan haruman segar. Kejutkan diri anda setiap hari — dan sepanjang hari — dengan pengalaman yang mencerahkan di samping juga kemewahannya.

HASIL PANTAS

Produk-produk kami yang diuji secara klinikal membantu anda mencapai hasil harian maksimum, termasuk kulit yang lebih lembut, licin dan lebih berseri di samping memberi manfaat jangka panjang yang mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.

Sumber :

http://www.herbalifeskin.com.my/ms/philosophy/

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Skin / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda dalam program pengurusan berat badan dan program kecantikan skin/kulit


#FollowUs  









Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa skin secara percuma
# Pemantauan secara konsisten online atau one to one
# Tips dan cara pemakaian skin yang betul
# Jadual pemakaian skin seharian
# Khidmat nasihat oleh coach skin
# Pengetahuan tentang kesihatan kulit


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...