Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

Memaparkan catatan dengan label tipskurus. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tipskurus. Papar semua catatan

20 September, 2022

Tips Diet Dengan Pasangan Suami Isteri Oleh Coach AzWa Coach Herbalife Malaysia

TIPS DIET BERSAMA PASANGAN SUAMI ISTERI

1. Berkongsi Makanan.

Semasa bercuti di luar, rasa teringin nak makan kan.. jadi kita akan makan di restoran.. so..order satu makanan dan kongsi makan berdua.


2. Bersenam Berdua.

Bersenam bersama boleh dilakukan sewaktu weekend atau boleh dilakukan di rumah sambil melihat youtube senaman. Lakukan minimum 30 minit.


3. Menonton Tidak Mengunyah.

Menonton wayang di luar - tips kurus boleh makan dahulu di rumah kenyang2 supaya kita boleh kawal untuk tidak order makanan seperti popcorn dan sebagainya.
Sekiranya menonton drama tv di rumah.. elakkan ambil dan mengunyah kerepek keropok dan makanan tinggi kalori.. sebaiknya ambil buah2an tinggi serat dan mengenyangkan.


4. Tentukan Jenis Diet.

Banyak jenis diet di pasaran. Apa yang terbaik adalah diet defisit kalori dengan 5x makan sehari dilengkapi macros, micros dan semua vitamin yang diperlukan oleh badan.


5. Pertandingan dan Reward Kepada Pasangan.

Ini boleh dilakukan setiap bulan.. ambil timbangan awal bulan, pertengahan bulan, dan timbangan akhir bulan.. result turun paling banyak boleh dapat reward daripada pasangan yang kalah. Ini membuatkan masing2 fokus dan buat terbaik untuk progress turun berat badan.

Jom Coach Share Resepi Untuk Kurus 

1. Makan Sarapan Pagi

Makan sarapan yang rendah glicemix index dalam kalori 200 ke 300 kalori (ikut berat masing-masing)

  • Coach AzWa mmg mengambil shake herbalife (telah diperakui glicemix index rendah dalam 15 - 20  shj)
  • Kami sukakan perasa formula 1 shake coklat dan formula 1 shake cappucino

2. Ambil snek pagi dan snek petang

Ini pun mengikut berat badan masing2, snek yg sesuai diambil seperti buah-buahan (jambu, epal, pisang)..ambil bersama dengan peanut butter yg sesuai untuk mereka yang nak turun berat badan.
Snek petang adalah wajib untuk semua jenis berat...contoh snek ptg adalah roti wholemeal & peanut butter atau telur rebus.
Cuba ambil makanan yang betul2 clean sesuai untuk proses turun berat badan.

3. Makan Lunch

Lunch adalah perkara wajib diambil setiap hari, waktu yang sesuai untuk lunch adalah dari pukul 1230 tghr - 230 ptg..contoh makanan tengahari yang sesuai untuk turun berat adalah nasi (ikut portion), lauk ikan atau ayam (cara masakan bakar atau grill lebih baik), sayur seperti ulam2an (elakkan sayur bergoreng ya)

4. Ambil air kosong secukupnya

Air kosong adalah zero kalori, perkara wajib diambil setiap hari..berapa banyak perlu diambil adalah mengikut berat badan masing-masing..sifir paling mudah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air kosong.

5. Ada coach dan group support yang bantu

Ramai je makan herbalife tak kurus, sebab ingat herbalife ni magic bagi kurus..sebenarnya apa yang penting program cukup lengkap ilmu pasti buat kita kurus dan sihat. Bagi peluang diri untuk dapat bantuan professional, dah lama kita dok diet sendiri-sendiri dan cedok2 tak jadi jugakkan..so jangan tunda lagi..dapatkan bantuan Coach AzWa dan team support untuk anda turun berat sebelum tahun 2023.

Cara Nak Kurus dan Kekalkan Berat Badan Dengan Ilmu

Wasap Coach AzWa direct :



Coach Wawa 019-3037090

Coach Azmi 012-6564747


Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Pemantauan dan coaching secara konsisten online 
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 






02 Ogos, 2022

Anda Bentuk Badan Epal Atau Pear

 Mengenalpasti Bentuk Badan Boleh Membantu Penurunan Berat Yang Konsisten



Ada 3 Jenis Bentuk Badan :

1. Ectomorph

2. Mesomorph

3. Endormorph



Kenalpasti Jenis Badan Anda :

1. Ectomorph

- memang sukar naik berat badan

- semulajadi badan panajng saiz dari biasa

- sukar naik otot

- tinggi metabolisma secara semulajadi

- senang turun berat badan


2. Mesomorph

- team epal

- badan atas besar, pinggang lebar dan kaki kecil

- senang naik otot dan lemak naik di perut

- senang naik berat, senang turun berat badan


3. Endormoprh

- team pear

- senang naik berat, tapi nak turun tu susahnya lahai

- cravings makanan manis

- berat air tinggi 


Kita fokuskan kepada bentuk badan epal dan pear dan bagaimana cara penurunan berat yang konsisten :


1. Mesomorph atau Team Epal

- defisit kalori

- fokus protein

- makan lemak baik

- karbo kompleks


2. Endormorph atau Team Pear

- defisit kalori

- makan lemak baik

- kurangkan garam dan perasa


Bagaimana Program Kami Dapat Membantu Penurunan Berat Untuk Jenis Badan Ini :

1. Kami memberikan meal plan lengkap 5x sehari meliputi macros dan micros dalam plate hidangan

2. Kami membuat rating meal mengikut individu supaya mereka tahu apa yang perlu kurang dan lebihkan

3. Kami memberikan link workout untuk peserta melakukan di mana sahaja kerana link workout adalah secara online di telegram


Nak Kami Bantu Anda Turun Berat Dengan Adanya Ilmu, Coach & Group Support


Join Program Kami Untuk Sesi 2 Minggu (Trial), Ultimate (Sebulan) atau Ultimate Combo (2 Bulan)


Wasap Coach AzWa direct :



Coach Wawa 019-3037090

Coach Azmi 012-6564747

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 







 



29 Mei, 2022

Tips Makan-Makan Tapi Boleh Kurus

Ramai Suka Makan.. Tak Salah Pun Makan.

Perlu Tahu Yang Kita Naik Berat Sebab Makan, Turun Berat Juga Sebab Makan,

Tapi Makan Apa Nak Turun Berat..Inilah Yang Akan Kita Belajar Semasa Dalam Program Coaching

Kita Lihat Tips Makan-Makan Tapi Boleh Kurus


1. Ambil Makanan Protein

Setiap kali makan, dalam pinggan perlu ada portion protein. Portion protein untuk mereka berat 70kg ke atas adalah 2 portion protein sebesar tapak tangan


2. Ambil Sarapan Pagi

Apakah sarapan pagi terbaik, semestinya kami sendiri telah mengamalkan sarapan pagi aloe, teamix dan shake setiap hari.. inilah sarapan kami bermula 2007 sehingga 2022 sekarang.


3. Makan Lebih Kerap Mengikut Portion

Untuk penurunan berat yang konsisten, kita perlu makan 5x sehari setiap 3 ke 4 jam untuk membantu meningkatkan metabolisma dan melajukan penurunan berat.


4. Mengunyah Makanan Lebih Lama

Ini selalunya terjadi kepada ramai orang yang suka makan, tapi tidak mengunyah lebih lama.. akan terjadi cabaran pembuangan jika kita tidak mengunyah makanan lebih lama. Cabaran tidak membuang air besar, cabaran usus dan lain2.. ini menyebabkan lambat turun berat badan.


Jom coach share resepi untuk kurus 

1. Makan Sarapan Pagi

Makan sarapan yang rendah glicemix index dalam kalori 200 ke 300 kalori (ikut berat masing-masing)

  • Coach AzWa mmg ambil shake herbalife (telah diperakui glicemix index rendah dalam 15 - 20  shj)

2. Ambil snek pagi dan snek petang

Ini pun mengikut berat badan masing2, snek yg sesuai diambil seperti buah-buahan (jambu, epal, pisang)..ambil bersama dengan peanut butter yg sesuai untuk mereka yang nak turun berat badan.
Snek petang adalah wajib untuk semua jenis berat...contoh snek ptg adalah roti wholemeal & peanut butter atau telur rebus.
Cuba ambil makanan yang betul2 clean sesuai untuk proses turun berat badan.

3. Makan Lunch

Lunch adalah perkara wajib diambil setiap hari, waktu yang sesuai untuk lunch adalah dari pukul 1230 tghr - 230 ptg..contoh makanan tengahari yang sesuai untuk turun berat adalah nasi (ikut portion), lauk ikan atau ayam (cara masakan bakar atau grill lebih baik), sayur seperti ulam2an (elakkan sayur bergoreng ya)

Contoh Menu Lunch Yang Sesuai Untuk Kurus :




4. Ambil air kosong secukupnya

Air kosong adalah zero kalori, perkara wajib diambil setiap hari..berapa banyak perlu diambil adalah mengikut berat badan masing-masing..sifir paling mudah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air kosong.

5. Ada coach dan group support yang bantu

Ramai je makan herbalife tak kurus, sebab ingat herbalife ni magic bagi kurus..sebenarnya apa yang penting program cukup lengkap ilmu pasti buat kita kurus dan sihat. Bagi peluang diri untuk dapat bantuan professional, dah lama kita dok diet sendiri-sendiri dan cedok2 tak jadi jugakkan..so jangan tunda lagi..dapatkan bantuan Coach AzWa dan team support untuk anda turun berat sebelum tahun 2023.

Cara Nak Kurus dan Kekalkan Berat Badan Dengan Ilmu

Wasap Coach AzWa direct :



Coach Wawa 019-3037090

Coach Azmi 012-6564747



Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Pemantauan dan coaching secara konsisten online 
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju,