Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

02 Disember, 2014

Fakta Kawalan Berat Badan : 019-3037090 / 012-6564747 - Ahli Bebas Herbalife

Jika output tenaga (kalori terbakar) adalah lebih tinggi daripada input (kalori dimakan), kita akan kehilangan berat badan. Jadi bagaimana kita boleh menggunakan lebih banyak tenaga?

1) Apakah aktiviti harian anda? Adakah anda menggunakan lif atau eskalator dan bukannya mengambil tangga? Adakah anda memandu kereta untuk ke pasaraya yang terletak dekat dari sini? Cuba elakkan apa yang disebut sebelum ini dan anda akan dapat menggunakan lebih banyak tenaga.

2) Lebih mudah untuk menghilangkan jisim otot jika anda tidak mengambil protein yang mencukupi semasa anda berdiet kerana pengambilan tenaga adalah kurang daripada biasa. Otot adalah organ yang sangat penting dari segi penggunaan tenaga. Jadi, kunci untuk kawalan berat badan berkesan adalah untuk mengambil protein yang mencukupi dan bersenam dengan sederhana untuk mengekalkan jisim otot anda.

3) Kemudian, bagaimana dan bila kita harus bersenam? Mari kita mulakan dengan 10 minit senaman aerobik seperti berjalan atau berlari. Latihan ini tidak mewujudkan impak yang tinggi kepada badan tetapi pada masa yang sama memakan tenaga

4) Hakikatnya, penggunaan tenaga adalah sama, sama ada anda berlari pantas atau perlahan. Ia boleh dikira dengan menggunakan "Jarak berlari (km) x Berat badan (kg)" Jadi orang yang seberat 80kg berjalan 1km, maka dia / dia akan menggunakan 80 kcal iaitu sama dengan mangkuk beras

5) Juga, karbohidrat yang anda ambil pada waktu makan akan digunakan sebagai tenaga jika anda bersenam selepas itu. Jadi sangat disyorkan bersenam sebelum makan untuk membakar lemak badan dengan cekap.

Sumber : Maklumat Nutrisi Herbalife Hub Mac 2012