Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

30 October, 2015

Herbalife Nutrition Day (Mark Your Date)

Kuala Lumpur Car Free Morning yang selalu kami hadiri setiap bulan kali ini paling seronok sebab bersama dengan program Herbalife Nutrition Day




Jalan raya ditutup sepanjang 7km dan kita mempunyai masa dari 6.30 pagi - 9 pagi untuk melakukan aktiviti menarik seperti iaitu Cycling, Jogging, Walking dan berbagai lagi..







Jom kita bersama-sama dalam aktiviti sihat ini..

Mark you date :
1 November 2015 (Ahad / Sunday)
6.30 pg - 9 pg
Dataran DBKL

Healthy Active Lifestyle..

Hubungi Kami Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Bebas Herbalife Untuk Sesi Coaching dalam program pengurusan berat badan..


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

27 October, 2015

Wellness Tour 2015 Bersama Dr. Marion

Pada 24hb Oktober 2015, kami mengahadiri event Wellness Tour 2015 bersama ahli bebas herbalife anjuran Herbalife Malaysia.

Selama 3 jam belajar banyak ilmu berkenaan obesiti, pemakanan, bmi, nutrisi seimbang, jenis-jenis senaman, kepentingan protein dan lain-lain lagi.

Sangat banyak ilmu yang kami dapat, sebagai coach..kami akan sentiasa mencari peluang-peluang ilmu dari event-event sebegini.

Bukan sahaja ilmu untuk diri sendiri, tapi untuk mereka-mereka yang kami coaching.

Kami akan membantu semua yang benar-benar serius dalam program pengurusan berat badan samada nak turun berat atau naik berat atau kekal langsing.

Dr. Marion, Ketua Penyelidikan Kumpulan Pemakanan dan Obesiti di Univerisiti ULM, ULM Jerman. Sebagai salah seorang Lembaga Penasihat Pemakanan Herbalife, beliau berperanan untuk mendidik dan melatih ahli bebas herbalife mengenai prinsip pemakanan yang baik, mengamalkan aktiviti fizikal yang kerap dan menjalani gaya hidup sihat cergas.

Paling best, kami berpeluang bergambar dengan Dr. Marion, Dr. Marion pertama kali datang ke Malaysia untuk berkongsi tentang pengetahuan dan pengalaman beliau.


" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Suasana ballroom juga penuh dengan ramai guest dan ahli bebas herbalife yang lain yang ingin belajar dari Dr. Marion.. Kami juga membawa guest bersama untuk sama-sama mendapat manfaat dari majlis ilmu ini..

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Mari ikuti wawancara Dr. Marion bersama Astro Awani di video ini :



" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Pengalaman kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan selama 8 Tahun dapat membantu anda memberi :

~ Analisa Berat Badan 
~ Khidmat Nasihat Cara Untuk Turun Berat, Cara Untuk Naik Berat Dan Cara Untuk Kekalkan Berat
~ Pelan Pemakanan
~ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
~ Tips Untuk Turun Berat Badan, Naik Berat Badan Dan Kekalkan Berat Badan
~ Diet Seimbang

Testimoni Penurunan Berat Badan Kami



" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan / 
Coach Bebas Herbalife untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, coach herbalife kuala lumpur

21 October, 2015

Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife 019-3037090 / 012-6564747

Assalamualaikum & Salam Herbalife

Kami adalah salah seorang COACH BEBAS HERBALIFE ( HERBALIFE INDEPENDENT COACH) 



Blog ini adalah sebagai salah satu DMO (Daily Method Operation) untuk berkongsi dan menyampaikan tentang tips dan berbagai perkara berkenaan kehidupan dan kesihatan 

Ini pula misi visi dan etika kami dalam Herbalife :

VISI KAMI
Mengubah kehidupan orang lain.

MISI KAMI
Mengubah kehidupan orang lain dengan menyediakan peluang bisnes terbaik dalam penjualan langsung dan produk nutrisi dan pengurusan berat badan yang terulung di dunia.

ETIKA KAMI
Kami melaksanakan urusan kami secara benar, jujur dan beretika. Kami mengambil jalan terbaik.

Anda boleh melayari website official herbalife di :

http://www.herbalife.com.my/

https://myen.myherbalife.com/

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma

▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one

▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu

▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul

▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan

▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian

▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach

▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian

▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 





19 October, 2015

Herbalife Skin Pilihan Kami Setiap Hari (Coach AzWa)

Setiap hari, bermula dari pagi hingga malam selain dari nutrisi dalaman kami pasti akan memilih nutrisi luaran Herbalife Skin sebagai salah satu pelengkap sebelum keluar untuk aktiviti di luar rumah.

Seminggu 2 ke 3 kali .. kami pasti akan memakai scrub dan mask untuk penjagaan kulit muka.

Sedikit perkongsian kami yang telah memakai produk herbalife skin.. bermula bulan Jun 2014..kini dah lebih 1 tahun pemakaian herbalife skin..

Bagi mereka yang tak suka nak make up tu bolehlah mencuba herbalife skin, contoh macam Coach Wawa..memang nak yang simple je..kalau boleh pakai bedak..terus melakukan aktiviti harian di luar rumah.

Setiap pagi, pasti akan membasuh muka dengan cleanser.. untuk kulit muka yang berminyak, saya memilih Polishing Citrus Cleanser..paling best cleanser ni diuji secara klinikal untuk mengurangkan sebum yang dihasilkan oleh kulit selepas sekali penggunaan sahaja..sangat sesuai untuk kulit muka berminyak..Dirumus secara khas dengan Vitamin B3, Vitamin C dan E yang bersifat antioksidan dan Aloe Vera, minyak Oren/minyak Sitrus, minyak Limau Gedang/minyak Sitrus dan bahan-bahan berasaskan pati Epal, Jojoba Esters..paling best adalah bebas paraben, bebas sulfat dan diuji pakar dermatologi.




Selepas menggunakan cleanser, lap dan keringkan muka dengan tuala yang bersih, terus sembur muka dengan toner .. best toner herbalife skin ni..sebab terus je sembur..best toner ni sebab bebas alkohol, wangi sitrus dan kulit nampak segar.. toner ini akan sediakan kulit muka kita untuk menyerap serum, pelembap siang atau pelembap malam bagi hasil yang lebih baik..toner ini juga bebas paraben dan diuji pakar dermatologi.

Seterusnya, pakai serum..favourite produk sebab serum bantu kurangkan garis-garis halus dan kedutan...yang bestnya ujian klinikal menunjukkan pembaikan yang memberangsangkan dari segi kelembutan, kelicinan, seri, kecahayaan dan kecerahan kulit dalam hanya 7 hari..woww..7 hari nampak glow gitu..serum juga bebas paraben dan diuji pakar dermatologi.

Lepas serum, terus pakai eye gel..eye gel untuk pemakaian siang hari..sebelum ni suka letak timun kat atas mata..untuk rasa lebih segar..sekarang ni pakai eye gel je..eye gel ni mengandungi ekstrak timun yang menyegarkan..eye gel juga bebas paraben dan diuji pakar dermatologi.

Next pakai daily moisturiser .. dengan daily moisturiser, kulit nampak berseri tanpa makeup..diuji secara klinikal untuk menunjukkan kulit nampak lebih bercahaya dan berseri dalam masa 7 hari dengan pemakaian yang konsisten.. yang bestnya selama 8 jam kulit kita akan merasa lembap..daily moisturiser juga bebas paraben dan diuji pakar dermatologi.

Lepas dah pakai daily moisturiser ni..kalau nak makeup boleh la..tapi biasanya saya pakai cc cream, eye liner dan gincu je..simple sangat kan..

Sumber : http://www.herbalifeskin.com.my/ms/


Bagi yang baru nak bermula dengan herbalife skin, boleh hubungi kami untuk sesi skin party.. kami sebagai coach boleh berikan panduan untuk anda memakai produk dan dapatkan 7 hari hasil produk


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.





Hubungi Kami Coach Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Skin

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, coach herbalife

12 October, 2015

Penjagaan Produk Peribadi Herbalife Bersama Coach AzWa

Ramai yang tidak tahu bagaimana untuk menjaga produk herbalife..di sini kami sharing sedikit maklumat bagaimana menjaga produk herbalife anda supaya sentiasa berkualiti untuk pemakanan kita seharian.


Penjagaan Produk :


Herbalife amat mengutamakan integriti produk, keselamatan dan kebolehpercayaan supaya para pelanggan menerima produk dalam keadaan yang terbaik. 
Sila amalkan lebih langkah berjaga-jaga untuk memastikan inventori anda disimpan dan diangkut dengan sempurna

Perhatikan Suhu :


1. Simpankan semua serbuk, snek, minuman dan suplemen diet di dalam tempat yang sejuk, kering pada tahap suhu bilik atau kurang (68 hingga 77 darjah Fahrenheit atau 20 hingga 25 darjah Celsius).



2. Apabila dibuka, simpan cecair di dalam bekas bertutup di dalam peti sejuk untuk mengekalkan kesegaran dan potensinya.


Selalu Elakkan :

  • Haba yang berlebihan
  • Silauan sinaran matahari
  • Kelembapan
  • Disimpan lama di dalam kereta

Dapatkan produk anda dari Coach Bebas Herbalife yang berdaftar dengan Herbalife Malaysia dan masih aktif. 

Dapatkan juga sesi konsultasi jika anda mendapatkan produk daripadanya.

Ingin kami membantu anda dalam program pengurusan berat badan ke arah berat yang diidamkan. 90 hari menjelang tahun baru..jadilah orang baru yang lebih sihat, bertenaga dan cergas..

Kami akan membantu anda..dari segi analisa berat badan, magic number, meal plan dan sesi coaching online atau one to one..

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, coach herbalife

10 October, 2015

Kayuhan Hari Sukan Negara Putrajaya 10.10.2015

Selamat Hari Sukan Negara Pada 10 Oktober 2015

Pada hari ini, kami menyertai program Kayuhan Hari Sukan Negara di Putrajaya..

Ada 3 kategori, iaitu 10km, 40km dan 120km..

10km dan 40km terbuka kepada semua jenis basikal, tetapi untuk 120km hanya basikal jenis racing or road bike sahaja dibenarkan..

Coach Azmi masuk kategori 40km, manakala Coach Wawa masuk kategori 10km kerana kali ini menemankan adik Coach Azmi iaitu Coach Ain untuk kayuhan pertamanya..

Kami keluar dari rumah ke Putrajaya pada pukul 6:15 pagi, sampai di sana lebih kurang pukul 7 pagi.. membuat persediaan basikal dari segi lampu, helmet, sarung tangan dan lengkap pakaian untuk kayuhan.

Lepasan 40km pada pukul 7:45 pagi manakala 10km pada pukul 8:15 pagi.

Alhamdulillah..Coach Ain dapat menghabiskan kayuhan pertama pada 11.83km..Tahniah Ain..



Next kayuhan mesti dapat upgrade ke 20km dan 30km pula..

Coach Azmi juga dapat menamatkan kayuhan 40km..sangat terasa perbezaan bila mengamalkan nutrisi dalaman iaitu lebih bertenaga dan lebih berstamina.


Kami dapat medal yang cantik selepas habis semua kayuhan..



Selepas habis semua kayuhan 10km, 40km dan 120km..ada nya cabutan bertuah..tapi kami masih belum bertuah..tak mengapa, next kayuhan..pasti akan join lagi mana-mana lagi fun ride..

Basikal yang kami ada, bukan setakat untuk training yang biasa-biasa, yang penting kami buktikan dengan memasuki mana-mana fun ride atau cabaran-cabaran yang lain..

Samalah jika kita bersenam atau berlatih di gym, buktikan yang kita boleh lakukan di luar, seperti masuk mana-mana fun ride atau larian 5km atau 10km..nilah baru dikatakan walk the talk..

Sebelum kayuhan dengan Herbalife Shake.. Herbalife Aloe dan Herbalife Teamix semasa kayuhan dan Herbalife Shake selepas kayuhan.

80% Nutrisi, 20% Senaman..100% Pemikiran..

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee 

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata. "

Hubungi Kami :



Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, coach herbalife

08 October, 2015

Kecantikan, Kecergasan Badan, Kecantikan Kulit Bersama Coach AzWa

Bayangkanlah!

Anda akan menjadi lebih ceria menyaksikan penampilan baru diri anda

Capai penampilan yang lebih sihat dan lebih muda

Ini bukannya satu impian - ia boleh menjadi kenyataan

Program Pengurusan Berat Badan kami boleh membantu anda

Turun Berat Badan, Tanya Kami Bagaimana?

Kami akan membantu anda..dari segi analisa berat badan, magic number, meal plan dan sesi coaching online atau one to one..

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.

Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..

Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma

▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one

▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu

▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul

▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan

▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian

▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach

▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian

▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, 



06 October, 2015

Tips2 Kesihatan Bersama Coach AzWa

Tips Untuk Perkongsian Umum


1 - Aktiviti fizikal yang dibuat secara tetap memberikan banyak manfaat. Ia mengurangkan stress, mengelakkan peningkatan berat badan dan mengurangkan risiko menghidap penyakit berbahaya

2- Ramai orang kurang vitamin D kerana menghabiskan terlalu banyak masa di dalam rumah dan kerana tidak mengambil produk tenusu yang mencukupi

3- Kalsium penting bukan sahaja untuk membina dan mengekalkan tulang dan gigi yang sihat, tetapi juga untuk mengekalkan sistem kardiovascular yang sihat

4- Orang yang berumur memerlukan lebih banyak protein dalam diet mereka berbanding orang muda dalam menghasilkan tisu otot

5- Badan manusia terdiri daripada hampir 70% air - jadi tidak menghairankan bahawa kita perlu berada dalam keadaan terhidrat untuk kekal sihat. Kita perlukan air untuk mengangkut nutrien kepada sel dan menyingkirkan bahan buangan.

Sumber :
# Tahukah Anda - Herbalife Hub - Berita Bulanan #

" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk Sesi Coaching :


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, coach herbalife kuala lumpur

04 October, 2015

Panduan Permulaan Protein Shake (019-3037090 / 012-6564747)

Kenapa Protein Shake?


Bila dan Mengapa Menggunakan Protein Shake?
Kerana Protein Shake ini cepat dibuat dan hidangan yang seimbang.


Protein shake yang direka untuk menggantikan makanan bagi mereka yang selalu skip meal. Protein shake cepat dan mudah dan dapat menyediakan nutrisi yang seimbang dan sesuai untuk mereka yang tiada masa menyediakan makanan biasa.

Protein Shake sebagai gantian hidangan untuk membantu anda menurunkan berat badan.


~ Bagi mereka yang cuba untuk menurunkan berat badan, shake gantian hidangan boleh digunakan untuk menggantikan satu atau dua kali sehari. Selain menjadi mudah, protein shake mempunyai kandungan kalori yang ditakrifkan dan bahagian yang dikawal, yang menjadikan ia lebih mudah untuk mengira kalori dengan lebih tepat dan mengawal jumlah pengambilan untuk hari itu.


Protein Shake sebagai suplemen untuk membantu anda menaikkan berat badan.

~ Bagi mereka yang cuba untuk menaikkan berat badan, protein shake boleh digunakan untuk menyediakan kalori tambahan. Minum protein shake di antara waktu makan atau sebelum tidur boleh membantu untuk meningkatkan pengambilan kalori.

Protein Shake untuk menambah pengambilan protein anda.

~ Satu lagi sebab untuk mempertimbangkan penggunaan protein shake adalah untuk meningkatkan pengambilan protein keseluruhan harian anda jika ia sukar untuk anda memenuhi keperluan daripada makanan anda sahaja. Apabila anda membuat protein shake anda sendiri, anda boleh melaraskan jumlah protein dalam shake anda mengikut keperluan individu.

Protein Shake sebagai bahan api sebelum dan selepas bersenam.

~ Ramai orang menggunakan protein shake selepas bersenam, tetapi ia juga berguna sebagai makanan pra-senaman. 

Protein Shake sebagai satu cara untuk meningkatkan keseimbangan diet anda.

~ Ia mudah untuk menambah hidangan buah-buahan atau sayur-sayuran, tetapi anda juga boleh meningkatkan serat anda atau pengambilan lemak yang sihat.

Kebanyakan protein shake, biasanya mempunyai kira-kira 15 hingga 20 gram protein setiap hidangan. Satu Herbalife Formula 1 shake dibuat mengikut arahan pakej membekalkan 18 gram protein.

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau 
Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Sumber : http://www.discovergoodnutrition.com/2015/02/protein-shakes-beginners-guide/

Sebelum anda bermula program pengurusan berat badan, kami akan memberi cadangan keperluan makanan seharian untuk anda lebih jelas bagaimana protein shake membantu pengurusan berat badan anda..

Kami juga menyediakan program nutrisi dan program exercise untuk anda ikuti, 7 hari pertama anda perlu mengikuti semua pelan pemakanan dan exercise yang kami berikan.

Hubungi kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk Sesi Coaching :
Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, coach herbalife kuala lumpur

01 October, 2015

Tips Nak Kurus 90 Hari Bersama Coach AzWa

90 hari lagi menjelang 2016..adakah matlamat anda menuju berat ideal telah tercapai?



Jika belum..inilah masanya anda bermula..dengan usaha anda dalam masa 90 hari ini..anda pasti akan mendapat keputusan berat yang diidamkan.

Sedikit tips kami berikan untuk anda yang benar-benar serius untuk mendapatkan berat idaman :

1) Membuat Food Diary

Catatkan apa sahaja yang anda makan dalam food diary..bagaimana cara kami sebagai coach membantu anda? Kami akan sediakan food diary untuk setiap coachee .. di mana setiap malam coachee akan laporkan apakah makanan seharian dia..inilah tugas kami sebagai coach supaya anda betul-betul mengikut magic number dan meal plan.


2) Sarapan Pagi

Jangan tinggalkan sarapan pagi anda..makanlah sarapan pagi yang tinggi nutrisi dan rendah kalori..apakah sarapan pagi kami? Dan apa yang selalu kami cadangkan pada setiap coachee?



Baca sarapan pagi kami :

3) Matlamat / Goal Setting

Mereka yang nak dapatkan berat idaman wajiblah ada goal setting..kenapa kena ada goal setting? Supaya 90 hari nak menjelang tahun baru 2016 ini anda akan dapat mencapai matlamat berat badan ideal.

Baca bagaimana melakukan goal setting :

4) Dapatkan nutrisi seimbang seharian

Untuk mendapat berat idaman, tak perlu diet yang tidak sihat..penting bagi anda untuk mendapatkan 30% protein, 30% lemak sihat dan 40% karbohidrat

Baca apakah nutrisi seimbang :

5) Minum air secukupnya

Setiap hari kita perlu minum air secukupnya, setiap 25kg berat pengambilan air kosong dalam 1 liter..kalau berat 100kg air kosong perlu minum adalah 4 liter. 

Baca fakta air :



6) Senaman

Nak dapatkan berat ideal dengan cepat dalam masa 90 hari, haruslah mengikut philosopy ini iaitu 80% Nutrisi dan 20% Senaman.. jangan buat alasan di pejabat anda tak boleh bersenam..nanti kami akan bagi cadangan untuk anda ye apakah senaman di pejabat yang sesuai dan mudah dilakukan.



Ingin kami membantu anda dalam program pengurusan berat badan ke arah berat yang diidamkan. 90 hari menjelang tahun baru..jadilah orang baru yang lebih sihat, bertenaga dan cergas..



Kami akan membantu anda..dari segi analisa berat badan, magic number, meal plan dan sesi coaching online atau one to one..

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal.


Menerima temujanji dan coaching one to one untuk turun berat badan herbalife, naik berat badan herbalife dan kekalkan berat badan herbalife..


Hubungi kami untuk mendapatkan :

▶ Analisa berat badan secara percuma
▶ Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
▶ Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
▶ Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
▶ Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
▶ Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
▶ Khidmat Nasihat Oleh Coach
▶ Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
▶ Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.



Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, herbalife coach malaysia, coach herbalife malaysia, coach herbalife
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...