Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

01 August, 2017

Permulaan Program Turunkan Berat Badan

Ramai yang mencari-cari cara untuk turunkan berat badan. Ada yang dah buat planning turun berat ni bertahun-tahun, tapi masih belum bermula..kerana ada yang tak tahu bagaimana nak bermula turunkan berat badan ini.

Di sini coach sertakan beberapa cara untuk bermula program turunkan berat badan ini..terutamanya turunkan berat badan dengan menggunakan program Herbalife.

Pada asasnya penurunan berat badan adalah dengan kalori defisit..iaitu nilai kalori keluar lebih tinggi daripada nilai kalori masuk..

Penurunan berat badan adalah kombinasi diet dan juga senaman...

Contohnya di sini :

Keperluan kalori seseorang adalah 1700 kalori, sekiranya makan 1500 kalori hanya dengan berdiet dah boleh kalori defisit sebanyak 200 kalori... tetapi sekiranya bersenam dan membakar 300 kalori pada hari yang sama, sebanyak 500 kalori defisit pada hari tersebut.

Untuk menurunkan berat badan sebanyak 1kg, kita perlu membakar 7700 kalori...sekiranya sehari berlaku 500 kalori defisit, bermakna dalam masa 15 hari untuk penurunan 1kg berat badan.


Bagaimana cara turunkan berat badan dengan Herbalife?

Cara turunkan berat badan dengan Herbalife adalah dengan mengurangkan pengambilan kalori melalui penggantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.



Shake herbalife hanya bernilai 150 - 180 kalori segelas. 



Jadual pemakanan dan kalori seharian :

Pagi : Nutrition Shake Herbalife (anggaran 150 - 180 kalori)

10 pagi : Snek 60-150 kalori

Makan Tengahari : Lunch 500 - 700 kalori

Petang : Snek 200 kalori

Malam : Nutrition Shake Herbalife (anggaran 150 - 180 kalori)

Jumlah Kalori : 1410 kalori

Enjoy makan lunch dan snek pagi dan petang..senang je kan..pagi dan malam dengan Shake Herbalife Formula 1 & Formula 3


Cara untuk menurunkan berat badan adalah dengan pemilihan coach / mentor yang dapat membimbing cara penurunan berat badan..

Pemilihan seorang coach juga sangat penting iaitu :

1) Dapatkan bimbingan coach yang juga telah mempunyai keputusan/testimoni 

2) Berpengalaman dan pernah membimbing beberapa orang yang lain mendapat keputusan/testimoni

3) Dapat memberikan pelan pengurusan pemakanan seharian sesuai untuk program seseorang

4) Mudah untuk dihubungi pada bila-bila masa

5) Dapat menjawab soalan-soalan berkaitan pengurusan berat badan


Bagaimana anda nak bermula turunkan berat badan dan dapatkan bantuan coach ?

Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :



019-303 7090 / 012-656 4747 (Coach AzWa) 

  Direct Whatsapp :

http://CoachAzmi.Wasap.My
http://CoachWawa.Wasap.My




Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife,