Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

16 January, 2017

Turun Berat Badan Dengan Herbalife

Mengenali Herbalife Bermula Tahun 2007.. Kini Kami Telah 10 Tahun Bersama Herbalife..




Hanya bermula dengan makan produk gantikan makanan untuk sarapan dan makan malam..

Kesan Produk Herbalife Pada Kami :

1) Bonus kurus badan, saya telah turun 11kg manakala suami turun 15kg.

2) Saiz baju saya bertukar dari saiz XL ke M/S..saiz S tu kira fit betul..nak rasa selesa saiz M bagi saya dah ok..manakala suami dari saiz XXL ke M..

Penurunan inci adalah berita paling happy bagi saya kerana saya nak pakai baju lama-lama semula..tak selesa bila badan dah besar, nak kena lindungkan spare tyre (lemak) dengan pakai korset..ohh sangat tak selesa..sebab logiknya kita pergi cari baju..bukan pakai kg tapi pakai saiz..

3) Bila kami dapat keputusan yang baik, ramai ahli keluarga yang turut serta dalam program pengurusan berat badan ini.

4) Kesihatan alhamdulillah kerana Herbalife bukan ubat tapi makanan.

5) Berasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai dengan penampilan yang lebih baik.

6) Dapat melatih diri dalam menjaga pemakanan sendiri dan paling seronok dapat manfaatkan ilmu pemakanan dan sharing pada orang lain.

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Tahun 2017 tahun ke 10  kerjaya kami sebagai Coach Pengurusan Berat Badan membantu lebih ramai lagi yang memerlukan program samada turun berat badan, naik berat badan dan sihat.






Hubungi kami untuk sesi coaching samada secara berdepan atau secara online.

Coach AzWa :


Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching, herbalife kuala lumpur, herbalife taman melati, herbalife gombak, herbalife lembah keramat, herbalife taman melawati, herbalife setapak, herbalife malaysia, herbalife setiawangsa, herbalife taman permata, herbalife wangsa maju, herbalife wangsa melawati, herbalife kedah, herbalife johor, herbalife terengganu, herbalife kelantan, herbalife sabah, herbalife sarawak, herbalife selangor, herbalife melaka, herbalife negeri sembilan, herbalife seremban, herbalife, perak, herbalife pulau pinang, herbalife perlis, herbalife pahang, herbalife kuantan, herbalife coach, pakej harga murah herbalife, herbalife murah, pakej diskaun murah herbalife, kurus dengan herbalife, pakej harga herbalife, 
Azmi (012-656 4747), Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAHERBALIFE KLANG PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA PENGEDAR HERBALIFE SENTUL PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH PENGEDAR HERBALIFE CHERAS PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA PENGEDAR HERBALIFE JOHOR PENGEDAR HERBALIFE KEDAH PENGEDAR HERBALIFE PERAK PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU

09 January, 2017

Makan Nasi Untuk Kurus Bersama Coach AzWa

Assalamualaikum dan Salam Herbalife,

Makan nasi tapi boleh turun berat badan?

Ramai yang selalu keliru, bila nak turun berat..kena tinggalkan makanan kegemaran iaitu NASI..kita ni rakyat Malaysia..perut pun orang panggil perut melayu..jadi nak tinggalkan nasi tu susah skit?
tapi boleh ke makan nasi dan pada masa sama boleh turun berat badan?

Boleh..sebab kami dah buktikan..pergi luar negara pun sanggup bawa periuk nasi..sebab hari2 nak makan nasi..tapi ikutlah cakap coach dan ikutlah meal plan yg coach bagi..makanlah ikut sukatan.




Sumber : Cawangan Pemakanan Jabatan Kesihatan W.P Kuala Lumpur & Putrajaya

Di sini kita lihat kan..2 senduk nasi bersamaan dengan berbagai makanan karbohidrat yang lain..yang selalunya kita ambil, kononnya nak gantikan nasi..sbb bila makan nasi boleh gemuk..tu kata-kata sebahagian orang la..

Sebagai contoh kan, 2 senduk nasi bersamaan 1 cawan spagetti..adakah benar kita makan secawan je spagetti tu? rasanya ada yg makan berlebihan kan..lagi pulak makanan tersebut digoreng dengan adanya kuah2 yang berbagai..

Satu lagi..2 keping roti bersamaan dengan 2 senduk nasi..betul ke makan roti 2 keping je..kadang2 sampai setengah buku roti habiskan sehari..lepas tu siap ada inti lagi..macam-macam diletaknya.



Jadi sebagai kesimpulannya, nasi tidak bersalah..anda boleh makan nasi sehari..tapi ikut sukatan..dalam makanan tengahari anda boleh ada nasi, ikan dan sayur..di bawah ini adalah contoh makanan tengahari untuk anda yang nak kurus


Sumber : Mybuletin 


Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan Jom Kurus Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Coach AzWa
019-303 7090
012 - 656 4747



Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 



02 January, 2017

Cara Kuruskan Badan Secara Sihat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ramai berazam untuk kurus tahun 2017..ada yang hubungi Coach AzWa tanya bagaimana cara nak kuruskan badan secara sihat..

Di sini Coach AzWa nak sharekan sedikit tentang cara untuk kuruskan badan secara sihat..

1 - Ketahui BMI Anda :

Cara Kiraan BMI - 
Ketahui Berat (kg) & Tinggi (m) Anda 

BMI = [ Berat / (Tinggi x Tinggi) ]

Contoh : Salina (Berat ; 88 kg , Tinggi 1.60 m)

BMI 
= [ 88 / (1.6 x 1.6) ]
= 34.38

Dari sini, anda boleh target berapa BMI terbaik yang perlu anda capai..


2 - Minum air kosong minimum 3 liter sehari

Kiraan per individu untuk minum air kosong adalah setiap 25kg berat badan perlu minum 1 liter air.

Contoh : Salina berat 88kg..jadi sehari Salina perlu minum 3.52 liter (88 / 25 = 3.52 liter)


3 - Elakkan Makanan Segera 

Ramai zaman sekarang nak senang, jadi banyak yang memilih makanan segera..makanan ini tentunya tidak kenyang dengan kalorinya banyak dan ini menyebabkan kenaikan berat badan yang lebih cepat.

4 - Makan Hidangan Seimbang

Apa yang dikatakan hidangan seimbang? Makanan yang terdiri daripada karbo dan protein..

Contoh nasi + ikan atau nasi + ayam
Contoh sayur + ikan atau sayur + ikan

Makanan-makanan seperti ini mengenyangkan dan kalori pun dalam kiraan 500 ke 600 untuk waktu tengahari..sangat membantu dalam kiraan kalori untuk kurus.



5 - Senaman 

Ramai yang sentiasa memberi alasan untuk tidak bersenam .. sebenarnya senaman menyumbang 20% untuk penurunan berat badan..senaman atau aktiviti fizikal contohnya anda berada di pejabat..cuba setiap hari menaiki tangga untuk ke tingkat anda bekerja..buat regangan sederhana semasa di meja pejabat..ini amat membantu anda cergas semasa bekerja dan salah satunya membantu penurunan berat badan.




Kami menyediakan paltform Kurus Secara Online yang mana anda akan mendapat 100% coaching secara online

Ramai Nak Kurus Tapi Tak Tahu Caranya

Dengan Jom Kurus Online ini, anda akan didedahkan cara pemakanan yang betul dan info makan dan kurus serta kekalkan berat barat yang betul

Anda boleh mendapatkan khidmat coaching kami dengan menghubungi



Coach AzWa
019-303 7090
012 - 656 4747




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...