Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

21 April, 2015

Sarapan Pagi Terbaik Herbalife ~ 012-656 4747 / 019-303 7090 Coach AzWa

Apakah Sarapan Pagi Kita Hari Ini?



Inilah sarapan pagi rakyat Malaysia bila kita search google..Malaysia ni kira macam lubuk makanan sedap-sedap..

Cuba kira berapa umur kita sekarang?

Dah berapa tahun kita makan semua ni? Apa yang kita bagi pada badan kita? Lemak? Garam? Gula? Kolesterol? Pengawet? Racun Serangga? Ubatan? 

Tapi apa badan kita perlukan? Iaitu Protein, Karbohidrat, Lemak Tak tepu, Vitamin, Mineral, Herba, Fiber dan Air minuman.

Apa salahnya dengan umur yang sekarang ni kita masukkan makanan yang rendah kalori dan tinggi nutrisi.

Jom kita tengok berapa kalori sarapan pagi kita selama ini..

Contoh di sini..

Nasi Lemak Biasa (1 set) : 320 kalori
Nasi Lemak Set (1 pinggan) : 340 kalori
Nasi Lemak Telur Mata Kerbau + Timun + Sambal : 410 kalori
Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah + Timun + Sambal : 490 kalori

Mee Goreng Mamak (3 senduk) : 270 kalori

Roti Canai (1 Keping) : 320 kalori

Nasi Goreng Biasa + Sayur + Fish Cake (3 senduk) : 290 kalori


Apa yang kita bagi pada badan kita untuk makanan ini? Tinggi Kalori tapi Rendah Nutrisi

Jom kita tengok jenis-jenis sarapan pagi dan tengok perbandingannya.

1) Sarapan Pagi Karbohidrat 

Kalori tinggi, nutrien rendah, protein rendah. Jika Anda sudah ambil sarapan karbohidrat sederhana, Anda dapat merasakan bahawa Anda memiliki energi lebih sesaat, lalu lemas dan membuat Anda merasa lelah.  Hal ini seringkali terjadi karena kurangnya protein, serat, vitamin dan  mineral, yang merupakan zat-zat yang sangat penting bagi energi seimbang untuk sehari penuh.

2) Tidak Sarapan Pagi 

Tidak ada kalori, tidak ada nutrien, tidak ada protein. Apakah Anda melewatkan sarapan Anda dan kemudian mengudap untuk mendapatkan energi yang Anda butuhkan? Melewatkan sarapan berarti tubuh Anda harus mengambil nutrien dan air  yang akan habis dalam satu malam. Hal ini akan membuat Anda merasa lelah, terganggu dan ingin mengudap makanan bergula untuk mendapatkan energi.

3) Sarapan Pagi Lengkap Nutrisi

Kalori seimbang, nutrien seimbang, protein seimbang. Sarapan dengan  campuran nutrisi yang benar akan mempersiapkan Anda untuk seharian  penuh, memberikan Anda tenaga yang stabil, daripada tenaga singkat yang  biasa didapat dari makanan berenergi tinggi.  Cubalah sarapan dengan kalori terkendali dari Herbalife dengan protein, karbohidrat yang baik dan nutrien penting lainnya yang seimbang. Sangat cepat dan mudah untuk membuatnya dan kurang dari 220 kalori, merupakan alternatif yang lebih sihat daripada menyantap roti di pagi hari.


Lihat Sarapan Pagi lengkap nutrisi di SINI

Apa yang disarankan untuk sarapan?

"Anda memerlukan sumber karbohidrat komplek yang baik dan protein, vitamin dan mineral yang cukup agar Anda dapat memulai hari Anda dengan yang terbaik. Shake Herbalife F1 mengandung protein kualitas tinggi yang hebat, karbohidrat berbasis tanaman, vitamin dan mineral”

Luigi Gratton, M.P.H.,Vice President, Worldwide Product Marketing, Herbalife.

Sumber : Sarapan Pagi

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Hubungi Kami Coach Pengurusan Berat Badan untuk mendapatkan analisa badan / pelan pemakanan / khidmat nasihat :

Azmi 012-656 4747
Wawa 019-303 7090

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (013-343 3567) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)