Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

31 May, 2017

Tips Segar Semasa Bulan Puasa

Ramai di antara kita yang merasakan bulan puasa badan rasa letih, tidak segar, mengantuk sebab waktu tidur yang terbatas.

Sebenarnya ada rahsia untuk dapatkan kesegaran pada bulan puasa iaitu tidur pada waktu yang tepat.

Jika sahur pukul 430 pagi, anda hendaklah tidur pukul 1030 malam atau 12 pagi.

Jika sahur pukul 5 pagi, waktu terbaik tidur adalah pada pukul 11 malam atau 1230 pagi.

Jika anda bangun pd waktu kitaran ini, akan rasa lebih segar, tetapi jika bangun di tengah kitaran..badan akan rasa letih dan mengantuk.


Tips dapat tidur yang segar pun coach akan share di sini..dengan tidur yang mencukupi, akan membolehkan penurunan berat berjalan lancar.

Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis


29 May, 2017

Tips Minum Air Semasa Berpuasa

Ramai yang nak tahu bagaimana nak minum air 3 liter semasa puasa.

Sebenarnya sangat mudah jika ikut ikut tips dan panduan ini :



1 gelas bersamaan 250ml ..  boleh mulakan semasa bangun tidur untuk bersahur -


1 gelas SEMASA BANGUN SAHUR
1 gelas SEBELUM MAKAN SAHUR
2 gelas SELEPAS MAKAN SAHUR
1 gelas SEBELUM HABIS IMSAK
1 gelas KETIKA BERBUKA
2 gelas SELEPAS BERBUKA
1 gelas SEBELUM TERAWIH
1 gelas SELEPAS TERAWIH
2 gelas SEBELUM TIDUR

JUMLAH = 12 GELAS x 250ml = 3 LITER

Gunakan botol air yang mudah untuk diminum, contohnya botol air yang ada straw dan sukatan..supaya kita dapat sukatan sebenar setiap hari untuk cukupkan air kosong dalam badan.



Puasa Bukan Alasan Untuk Tidak Minum Air Kosong Secukupnya.


Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis


25 May, 2017

Cara Berpuasa Untuk Kekal Bertenaga Sepanjang Masa

Alhamdulillah..ramadan 2017 adalah puasa kami ke 10 dengan herbalife.

Pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat adalah penting untuk mengekalkan kesihatan di bulan ramadan.

Produk herbalife membantu membekal nutrien dan memberi tenaga untuk melakukan ibadah di bulan ramadhan yang mulia ini.

Apa yang berlaku ketika berpuasa?

1. Semasa berpuasa, badan akan mula menggunakan karbohidrat dalam badan sebagai sumber utama tenaga.

2. Apabila badan kehabisan karbohidrat, lemak pula akan digunakan sebagai sumber tenaga yang seterusnya.

Kepentingan Sahur :

1. Membantu mengurangkan kelaparan dan dahaga.
2. Membantu mengelakkan makan berlebihan semasa berbuka puasa.
3. Membantu mengurangkan keletihan dan sakit kepala di siang hari.
4. Membantu mengawal paras gula dalam darah.
5. Membekal nutrien dan tenaga.



Berbuka Puasa :
  • Berbuka puasa dengan kurma dan segelas air - dengan sumber karbohidrat yang baik, membekal tenaga segara yang diperlukan, membekal penghidratan dan membekal nutrien.
Hidangan Utama :
  • Fokus pada kualiti dan bukan kuantiti
  • Fokus pada penghidratan dan tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Hadkan makanan bergoreng dan masin
  • Merancang pemakanan terlebih dahulu.

**maklumat adalah untuk pengetahuan am
**sumber : herbalife - ramadhan nutrition guide


Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis

22 May, 2017

Rahsia Kurus Herbalife di Bulan Puasa

Program pengurusan berat badan Herbalife telah direka khas untuk:
  • Mengawal rasa lapar
  • Mengurangkan lebihan lemak
  • Mengekalkan metabolisma sihat
  • Kekal bertenaga dan ceria
Berikut adalah jadual puasa dengan Herbalife :


Ketahui banyak lagi info / tips cara nak kurus yang betul dengan support group yang sedia ada dalam "Jom Kurus Online"

#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa


Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, puasa herbalife, tips kurus herbalife, cara makan herbalife, coaching online herbalife, herbalife onlne, herbalife stokis



15 May, 2017

Tips Berpuasa Dengan Herbalife

Assalamualaikum & Hai Semua,

Ramai yang bertanya, adakah semasa puasa kita boleh meneruskan program herbalife ini?

Ok, di sini kami kongsikan jadual pemakanan herbalife semasa bersahur dan berbuka puasa..ramai sekarang yang dalam proses nak menggantikan puasa dan ada juga yang berpuasa sunat.

Alhamdulillah..sepanjang berpuasa dari tahun 2008 hingga ke hari ini..kami ambil shake serta mengamalkan semasa sahur dan berbuka puasa..


Dalam tempoh 14 jam (5:30 pagi - 7:30 petang) menahan lapar  dan dahaga, ramai yang sering mengadu lesu, kurang aktif,  mengantuk serta pening

Perkara ini boleh diatasi dengan pengambilan NUTRISI HERBALIFE yang seimbang agar anda  masih dapat menjalankan aktiviti harian seperti normal. 

Berikut adalah pelan pemakanan yang disarankan :

Sahur : 

Seperti fungsi sarapan yang amat penting bersahur juga membekalkan semua tenaga dan nutrisi yang bakal digunakan pada siang hari. Makanan yang patut diambil ialah buah kurma, Aloe, Teamix, Formula 1 & Formula 3 Herbalife. Anda juga digalakkan agar minum banyak air.

Berbuka Puasa :
Elakkan berbuka puasa dengan juadah berat dan minuman manis. Dikhuatiri perut anda 'terkejut' setelah seharian kosong tidak diisi. Sebagai mengalas perut, ambillah beberapa biji kurma, Aloe, Teamix Formula 1 & Formula 3 Herbalife sebelum anda menunaikan solat Maghrib.

Makan Malam / Selepas Terawih :
Nikmati juadah sihat seperti SHAKE Formula 1 Herbalife atau lauk pauk yang kurang berminyak seperti ayam bakar, sayuran serta pelbagaikan pilihan menu seperti bijirin dan buah-buahan. 

Minum juga banyak air.

Snek :
Anda digalakkan mengudap buah-buahan segar kekacang sebagai snek. Makanan ini baik untuk melancarkan perkumuhan. Kandungan sitrus membekalkan vitamin C dan sumber serat terbaik semasa berpuasa.

PENTING!!!

Minum air secukupnya. Elakkan minuman berkafein sewaktu bersahur. Ia bersifat diuretik dan boleh membuatkan tubuh lebih cepat terasa kehausan.


Sumber : Kerjasama Herbalife dan Majalah Mingguan Wanita

Tiada masalah jika ingin turunkan berat dan pada masa sama mengamalkan herbalife..


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit / Coach Jom Kurus Online boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  



Anda hanya perlu menghubungi kami di talian :

Coach AzWa



Direct WhatsApp : 


untuk bermula coaching turun berat badan dengan 
program herbalife.


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

08 May, 2017

Nak Kurus Raya 2017 Dengan Herbalife?

Bulan Ramadhan 2017 Sudah Hampir Tiba ..

Selain melipatgandakan amalan dan ibadah harian, bulan Ramadan juga merupakan masa yang sesuai untuk individu yang berbadan gempal untuk mengurangkan berat badan.

Begitu juga bagi mereka yang bertubuh kecil, manfaatkan bulan ini untuk menambah angka kilo yang ideal. 

Malah untungnya ketika berpuasa, jumlah kalori makanan yang diambil akan berkurangan sebanyak 40 peratus berbanding pada hari biasa. 

Ramadan juga menawarkan detik terbaik untuk membakar lemak kerana pada ketika ini, tubuh anda bebas daripada glikogen dan inilah masa paling sesuai untuk menggunakan tenaga simpanan iaitu lemak. 

Menurut pakar-pakar kecergasan, pilihan senaman ringan seperti berjalan laju sekitar 30-45 minit sebelum berbuka amat disarankan untuk membakar lemak tersebut

Misi untuk mencapai bentuk badan yang fit, langsing dan menarik menjelang Aidilfitri kelak pasti tidak mustahil jika anda bijak merangka pelan diet, diiringi senaman ringan dan pengambilan makanan gantian hebat seperti Herbalife. 

Banyak testimonial yang berjaya mencapai berat yang diidamkan menerusi cara di atas sewaktu berpuasa. 

Kesederhanaan adalah kunci utama, serta pastikan anda mengambil air yang secukupnya bagi mengelakkan dehidrasi tubuh sewaktu berdiet.

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Pengambilan NUTRISI Herbalife secara teratur bukan sahaja mendapatkan tubuh yang mantap, bahkan boleh meningkatkan tahap kesihatan anda secara optimum. 

Pengambilan rangkaian produk Formula 1Formula 3Tea Mix dan Herbal AIoe juga mampu memberi tenaga berterusan, membekalkan vitamin dan mineral penting serta antioksidan yang diperlukan tubuh.

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Sumber : Majalah Herbalife Bersama Majalah Wanita

Mari kami kongsikan apa pendapat / testimoni puasa dengan herbalife daripada coachee-coachee kami :

Testimoni Puasa Herbalife 1 :
Ini adalah testimoni kami sendiri..kami mengamalkan waktu Sahur dan Berbuka dengan Kurma, Aloe, Teamix dan Shake Herbalife..
Sihat, Bertenaga dan dapat menjalankan tugasan harian dengan cergas tanpa sedar kita sedang berpuasa.. 
Kami sekeluarga mengamalkan pemakanan herbalife sepanjang puasa.. tak perlu risau nak masak apa, nak beli lauk apa.. lebih jimat dan besederhana.. alhamdulillah.. 
Jika anda ingin makanan cepat, ringkas, rendah kalori, lebih nutrisi, sihat dan bertenaga..inilah makanan terbaik utk sahur dan berbuka..

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 2 :
Alhamdulillah ni tahun ke-3 berpuasa dgn nutrisi herbalife. 
Ape yang blh diperhatikan, beza puasa dengan meal (nasi etc) dan herbalife :

1) dengan aloe,teamix n F1 shake perut selesa. 
2) bila berbuka dgn shake, rasa cepat kenyang dan lepas solat makan ringan-ringan pun cepat stop.
3) alhamdulillah lagi ringan badan nak solat terawih.
4) peratus lemak menurun masa bulan puasa.. itu yang best..
5) masa sahur tak perlu bangun 2-3 jam awal nak masak 
6) paling BEST.  Baju raya kelihatan lebih cantik badan dah langsing..

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 3 :
Tahun 2014 adalah tahun ke-2 berpuasa sebagai suami isteri dgn Herbalife. 
Sebelum ni berpuasa sorang je dgn HL. Nikmat berpuasa dgn Herbalife :

1) Cepat & mudah disediakan tak perlu bangun awal untuk panaskan lauk
2) Sangat jimat kerana tak perlu beli juadah berbuka yang ternyata akan membazir
3) Makanan yang mudah bagi mereka yang selalu stuck dlm jem waktu berbuka
4) Tidak rasa letih yang amat mcm orang makan nasi pagi2 buta tu
5) Beri tenaga yang luar biasa!! tak caya cuba lah dulu 
6) Dapat mendisiplinkan diri supaya makan dengan lebih baik bukan pakai taram je
7) Membantu sangat2 dalam proses turun dan shape badan
8) Jimat duit untuk beli baju raya sebab semua baju dulu2 boleh pakai balik
9) Tak perlu risau bila amik gambar raya dengan keluarga dan kawan2. tak payah nak ambil shot dari atas kepala untuk buat2 kecil. Sekian, Sihat Berpuasa Langsing Bergaya di Hari Raya

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Testimoni Puasa Herbalife 4 :
Tahun ni yang ke-2 berpuasa dgn herbalife. Alhamdullillah sangat powerful and energetic gak.. Jangan pandang rendah dengan 123 aloe tea shake herbalife sebab memberi tenaga yang luarbiasa ketika berpuasa. 
Chewah! Teringat lagi dulu masa sahur dengan kak wa, time tu tak consume herbalife lagi.. Tanya kak wa, tak sahur makan nasi ke? 
Sekali dia jawab "Shake aje" dalam hatiku "aik kenyang ke, cukup ke?" Few years after that baru try then memang best dan seronok puasa dgn herbalife sebenarnya..heheh

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "


Testimoni Puasa Herbalife 5 :
Puasa dengan herbalife ni yang saya perasan saya tak cepat lapar malah rasa bertenaga, tak mengantuk macam sahur dengan nasi....biasa saya shake dan teamix dan kurma 2 biji..(time tu belum try aloe)....dan ikut panduan wawa....insyaAllah, tahan bertenaga sampai berbuka..

Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

Produk-Produk Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

Cara Mengamalkan Herbalife di Bulan Puasa :


Produk-Produk Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Ingin dapatkan berat ideal dengan cara sihat?

Dengan jadual pemakanan herbalife yang diberi, membantu anda dalam program pengurusan berat badan..


Anda ingin kurus dan kami beri panduan dan tips2 terbaik berserta sistem sokongan Group Whats App Coachee secara Online?






Coach AzWa :



pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaiman nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...