Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

22 August, 2016

Nak Kurus tapi Crash Diet? Coach AzWa 019-3037090 / 012-6564747

Assalamualaikum dan Salam Semua

Ramai yang belum memahami konsep penurunan nak kurus..ada yang nak kurus dengan cara berlapar dan tak makan..ini namanya Crash Diet (Diet Mendadak)

Crash Diet adalah pengambilan kalori kurang dari 1000 kalori


Crash Diet memang tidak digalakkan kerana:

1. Fatigue:
mengurangkan tubuh anda dari nutrisi-nutrisi penting akan menyebabkan badan anda lemah dan tidak bermaya. Tubuh anda akan mengalama hibernasi, kerana ia cuba menyimpan tenaga tetapi tidak mencukupi. Malah, anda sebenarnya membakar kurang lemak dari yang anda jangka.

2. Kecederaan:
sama seperti atlit yang kepenatan, tahap kepenatan ini akan menyebabkan tubuh anda lebih tercenderung untuk cedera; lebih-lebih lagi jika anda melakukan aktiviti fizikalori ketika diet yang yang mendadak.

3. Diet mendadak tidak kekal:
masalah utama diet mendadak ini adalah, ia tidak dapat diamalkan untuk jangka masa yang panjang dan ia amat menyakitkan serta menyusahkan. Ramai yang bersusah payah untuk 12 minggu dan selepas itu, kembali ke cara pemakanan yang dahulu dan menambahkan kembali berat yang telah dihilangkan. Ini dinamakan diet yo-yo.

4. Mudah sakit:  
kita semua sedar, apabila tubuh kita kekurangan nutrisi-nutrisi penting, pertahanan tubuh kita akan menjadi lemah untuk melawan virus.

5. Kehilangan otot: 
anda memang akan kehilangan lemak, tetapi, tanpa anda sedari, anda juga akan kehilangan otot.

Sumber : Kevin Zahri

Kami sebagai Coach Turun Berat akan membimbing anda cara yang betul nak kuruskan badan..

Kami akan memberi meal plan (pelan pemakanan) - boleh makan 5x sehari ikut kalori untuk setiap individu..

Pantauan harian dari segi pemakanan tengahari (snap picture send kepada coach)



Kenapa kena send gmbr? 

Supaya coach boleh bantu komen dan improve pemakanan untuk nak kurus yang sihat


Semua ini boleh dilakukan secara online
(Whats App Personal ke coach)

Pantauan mingguan update coach berat terkini supaya coach dapat perbaiki pemakanan seharian coachee..



Dengan adanya meal plan / pelan pemakanan yang betul .. anda tidak akan terlibat dengan Crash Diet dan anda akan dapat cara nak kurus yang sihat dan belajar untuk pengekalan berat badan

Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  





Hubungi kami untuk mendapatkan :


  •  Analisa berat badan secara percuma
  •  Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
  •  Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  •  Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  •  Tips dan Cara Nak Kurus, Nak Naik Berat Dan Nak Kekalkan Berat Badan
  •  Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  •  Khidmat Nasihat Oleh Coach
  •  Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
  •  Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee



" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.


Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

15 August, 2016

Kurus Luar Gemuk Dalam

Salam Semua,

Ramai yang belum faham istilah ini "KURUS LUAR GEMUK DALAM"




Awas ye mereka-mereka yang begini..nampak sahaja kan kurus..tapi lemak di dalam tinggi dan mereka ini berisiko kepada tahap kesihatan yang lebih buruk dari orang yang memang obesiti.

Nilai BMI (Body Mass Index) digunakan untuk mengukur tahap badan setiap individu. Semakin tinggi nilai BMI, semakin tinggi risiko terhadap kesihatan.

Jika BMI 25-29 berat anda berlebihan dan jika BMI lebih dari 30 anda adalah gemuk / obes. BMI dikira berdasarkan tinggi dan berat dan tidak tepat kerana tidak dapat membezakan antara otot dan lemak dalam badan.


Nampak Sihat Tidak Bermakna Anda Sihat

Contoh :-
BMI A : 22.3
BMI B : 22.3
Peratus Lemak A : 9.1%
Peratus Lemak B : 21.2%
= BMI yang sama..tapi B ada lemak lebih banyak iaitu 21.2%, jadi nampak sihat tidak bermakna anda sihat



Bila kita katakan FAT or OBESE..tak semestinya menggambarkan mereka yang berbadan besar atau terlebih berat..tapi FAT PEOPLE boleh ada pada semua orang iaitu mereka yang THIN OUTSIDE but FAT INSIDE (T.O.F.I) / KURUS LUAR GEMUK DALAM

"

Hasil Lancet 2006 membuktikan bahawa kajian terhadap 0.25 juta responden menunjukkan mereka yang mempunyai BMI rendah biasanya menghadapi risiko lebih tinggi terhadap sakit jantung berbanding orang gemuk.

Kajian yang diketuai oleh Dr. Jimmy Bell (molecular imaging group, Imperial College London) pula membuktikan orang kurus tetapi 'gemuk di dalam' juga mempunyai risiko yang hampir sama terhadap penyakit seperti orang yang fizikalnya kelihatan gemuk. 

Sekumpulan doktor ini yang melakukan pemetaan lemak dalam badan mengesahkan bahawa sebahagian kita, terutamanya yang kurus, menyimpan lemak di tempat-tempat yang tidak sepatutnya seperti di dalam dan sekitar buah pinggang, pankreas dan jantung. 

45% individu BMI 20-25 sebenarnya memiliki kandungan lemak dalam badan yang berlebihan. Manakala 60% lelaki yang ideal BMI mempunyai lemak berlebihan dalam badan.

Tanpa petunjuk yang jelas, kebanyakan kita dibimbangi terus terperangkap dengan pemikiran: 

oleh kerana saya kurus, diri saya adalah cukup sihat!

Dr. Louis Teichholz menyatakan disebabkan anda memiliki badan tinggi lampai tidak bermakna anda cukup sihat sehingga anda boleh mengaku anda imun terhadap diabetes mahupun penyakit berkaitan jantung. 
Banyak lemak dalam badan baru lah GEMUK!
"

Kebiasaan mereka yang kurus untuk makan secara tidak sihat adalah tinggi (makanan berlemak dan tinggi gula), menunggu masa sebelum badan mula mengumpul lemak berlebihan di sekitar perut seterusnya gemuk seluruh badan.

Dengan ini boleh dianggap mereka yang gemuk dan aktif adalah lebih sihat berbanding mereka yang kurus tetapi kurang bergerak. Mereka yang mempunyai berat badan normal namun tidak aktif, tidak fit berhadapan risiko kematian lebih tinggi berbanding orang gemuk yang aktif dan fit. 

Bagaimana masalah Kurus Luar Gemuk Dalam dapat diatasi?

Penyelesaian terhadap masalah kegemukan dalaman ini boleh diatasi dengan mudah dengan cara mengubah pemakanan yang lebih bernutrisi dan bersenam. 
Cara penjagaan badan untuk kekal sihat adalah dengan penjagaan 80% dari pemakanan nutrisi dan 20% adalah dari aktiviti fizikal. 
Sibuk nak beraktiviti fizikal? Kurangkan penggunaan kenderaan, berbasikal jika boleh. Juga selalu cari tangga sebagai alternatif berbanding hanya menggunakan lif sepanjang naik turun bangunan. Juga banyakkan minum air kosong.



Pendaftaran Cabaran Nak Kurus Online Bermula Sekarang

Bimbingan dan ilmu yang betul dari coach pengalaman boleh bantu anda nak kurus.. nak kami coach anda secara online?



JOM JOIN PROGRAM NAK KURUS ONLINE



Syarat :


✔ Berumur 18 thn ke atas


✔ BMI > 23


✔ Penimbang Digital (Sendiri/Pinjam)


✔ Ada Yuran Pendaftaran


Cabaran Turun Berat Online :


✔ 100% Online Coaching Whatsapp


✔ Ada Coach Yang Pantau


✔ Pelan Pemakanan Lengkap 30 Hari


✔ Program Nutrisi Untuk Sarapan & Makan Malam




Nak KAMI coach? Follow sini 👇 




📲 WhatsApp : 019-303 7090 / 012-656 4747





pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaimana nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa, cara turun berat, coach herbalife, coach turun berat, makan herbalife, cara makan herbalife, kurus dengan herbalife, turun berat dengan herbalife, cabaran turun berat menang hadiah, tips kurus, herbalife malaysia, pejabat herbalife, 




05 August, 2016

Gemuk Jika Tidak Sarapan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

GEMUK jika TIDAK SARAPAN


Dalam satu kajian :

Kanak-kanak yang mengabaikan sarapan pagi adalah 1.34 kali 

lebih cenderung mengalami berat badan berlebihan atau obesiti,  

selain berhadapan masalah-masalah kesihatan yang lain.


Ini kerana, mereka yang tidak mengambil sarapan akan 

cenderung mengambil makanan berlemak seperti nasi lemak, nasi


goreng, ayam goreng dan sebagainya, bebanding makanan yang 


lebih berkhasiat dan bernutrisi.


Tabiat ini sekaligus meningkatkan masalah berat badan 

berlebihan dan obesiti dalam kalangan kanak-kanak di negara ini .



"Kanak-kanak yang berlebihan berat badan dan obes 


mempunyai kemungkinan besar untuk membesar menjadi individu 


dewasa yang obes.

Seperti yang diketahui, sarapan penting kerana makanan pertama 

selepas perut kita "berpuasa " selama 8 jam sebaik sahaja tidur.


Sebagai makanan pertama, sarapan akan membekalkan tenaga dan 

khasiat untuk tubuh badan memulakan hari dengan lebih

sempurna. 


Selain perlu bersarapan , makanan yang diambil juga perlu 

seimbang dan dalam kuantiti bersesuaian. Ini penting bagi 

mengatasi masalah kepincangan nutrisi dalam kalangan kanak 

kanak di negara ini. 



Kita lihat di sini..Abai sarapan pun boleh gemuk..tapi kalau sarapan

dah masukkan yang berlemak, berminyak dan tinggi kalori..lagilah 

bertambah gemuk kan.

















Kesan tidak amik sarapan pagi dengan amik sarapan yang tidak 

berkhasiat adalah sama... ini kerana putaran gula dalam darah kita

menjadi tidak normal.

Ketahui Ciri-Ciri Sarapan Sihat Untuk Diet :

1) AIR yang bersih untuk kesihatan usus

2) TENAGA & ANTIOKSIDA untuk seluruh badan

3) ZAT NUTRIEN yang cukup & seimbang





















Apa yang disarankan untuk sarapan?

"Anda memerlukan sumber karbohidrat komplek yang baik dan protein, vitamin dan mineral yang cukup agar Anda dapat memulai hari Anda dengan yang terbaik. 

Shake Herbalife Formula 1 mengandungi protein kualitas tinggi yang hebat, karbohidrat berbasis tanaman, vitamin dan mineral”

Luigi Gratton, M.P.H.,Vice President, Worldwide Product Marketing, Herbalife.

Sumber : Sarapan Pagi

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Nak Kuruskan Badan / Coach Nak Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.


#FollowUs  









Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Nak Kurus, Nak Naik Berat Dan Nak Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...