Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

31 July, 2016

Testimoni Herbalife Turun Berat badan (Coach AzWa 019-3037090 / 012-6564747)

Our coachee yang lama stay dengan kami..dari tahun 2009..produk lover.. Ini story dari ida sepanjang consume nutrisi herbalife 6 tahun ini: 




1. Yg paling ketara ialah everytime consume HL tak rasa cepat lapar dan lebih bertenaga. Rasa badan pun ringan. 



2. Tak mengantuk time kerja berbanding makan makanan lain.



3. Sejak consume HL , ida tengok orang lain consume nasi lemak pagi pagi rasa ngeri tengok sebab kita dah ada ilmu tentang lemak dan minyak yang kita masukkan dalam badan kita , walhal zat tak banyak mana pun. Compared to HL yang lengkap nutrisi, ida tak payah worry pasal memasukkan dlm badan dengan lemak minyak dan gula berlebihan dan pada masa yg sama zat memang confirm dapat! Hehe. Jadi since HL, walaupun ida kehabisan shake, automatik ida elak nasi lemak mee goreng semer2 tu pagi2 dan cuba cari substitute yg lebih sihat. Hmm...maksudnya, HL ni mengubah tabiat pemakanan ida ke arah yg lebih sihat hee.



4. Satu lagi nak share, time ida lama tak dapat shake ida hari tu, ida cuba makan breakfast sihat pagi2 dan ida tak makan nasi lemak, mee goreng etc. So ida makan breakfast cereal yg rendah lemak dan rendah kalori dengan susu low fat. Serta makan buah dan minum banyak air, dengan harapan dapat matching dengan HL shake la, kurang lemak, kurang gula, kurang kalori dan ada vitamin. Tapi tak tau apa masalahnya, pukul 10 pagi dah lapar, walaupun cereal ida beli yg tinggi serat. Berat badan pun susah nak control. Dengan HL, senang citer. Tak yah tengok kotak cereal berjam jam nak bandingkan yang mana yang paling kurang gula lah , paling kurang garam dan lemak lah dan tak payah nak campur tolak nak kira berapa kalori etc hahaha. 



"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubati Mana-Mana Penyakit" 



"Keputusan Ini Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"


Peranan Coach Amat Penting untuk membantu anda..anda tidak keseorangan dalam program penurunan berat badan, program naik berat badan dan program kekalkan berat badan kerana kami pasti akan membantu anda.. Jangan bertangguh untuk kami membantu anda..

Hubungi kami untuk mendapatkan :
  • Analisa berat badan secara percuma
  • Senarai Produk Herbalife untuk turun berat badan
  • Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one 
  • Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
  • Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
  • Tips dan Cara Nak Kurus, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat  
  • Daftar Ahli Herbalife Untuk Dapatkan Diskaun
  • Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
  • Khidmat Nasihat Oleh Coach Herbalife
  • Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian 
  • Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee Herbalife
Hubungi Kami :





Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090

Wellness Coach, Health Coach, Weight Coach, Lose Weight Coach, Diet Coach, nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight, Work From Home, Kerja Dari Rumah, Kerja Part Time, Part Time Job, Practical, Praktikal, Latihan Industri, Trainee, Training, Coaching

15 July, 2016

Cabaran "NAK KURUS SELEPAS RAYA" Bersama Coach AzWa

Assalamualaikum dan Salam Herbalife,

Dah seminggu lebih kita di bulan Syawal..ramai telah mendapat result penurunan semasa Ramadhan dahulu..tapi ada ke yang kekal..atau maintain sahaja atau NAIK BERAT semasa syawal ini?


Kalau NAIK BERAT tu mesti bersebab kan.. cewahhh #namapunraya kan..makan sedap sangat la masa raya tu..tapi bukan alasan untuk kembali kurus serta turunkan berat tu kan..

Kami sediakan platform untuk anda sahut cabaran "NAK KURUS SELEPAS RAYA".. semua secara online .. 100% online ok..di mana pun anda berada..yang penting ada INTERNET, ada penimbang digital dan syarat2 yang berkaitan..

Jom kita tengok sebab2 naik berat badan tu, jangan salahkan orang lain...tapi salahkan diri sendiri sebab makan sedapp sangat..eheheh



                                  
                                    


Lebihan 7700 kalori, maka naiklah berat badan anda 1kg..

Nak naik berat senang je kan, nak kuruskan badan perlukan usaha..sebab lebihan lemak tu yang perlu dibuang...perlu diingat penurunan berat badan berdasarkan 80% pemakanan sihat dan 20% senaman..

Kalau bersenam 100%..makanan tak jaga..sama je naik juga berat badan tu...

Ni contoh paling simple..air kan? air kosong je zero kalori..yang bewarna tu banyaknya kalori..

contoh dr gmbr :


pagi - teh tarik satu gelas(100 kalori)


tengahari - jus buah/teh o air(100 kalori)


petang - 1 tin air gas/1 gelas jus oren dll (120 kalori)


JUMLAH=320 KALORI 



HANYA DARI MINUMAN AIR MANIS SAHAJA 320 


KALORI



Gantikanlah air manis ini dengan air kosong yang memang 


...0 kalori...(3 - 4 liter sehari) 


anda telah jimatkan 320 kalori sehari....116800 kalori 


setahun



Untuk menurunkan 1 kg berat anda , anda perlu 


mengurangkan 7700 kalori dalam diet anda




Dengan penjimatan 116800 kalori setahun ini anda dapat 



kurangkan berat badan sebanyak 15 kg setahun


(=116800 bahagikan dengan 7700 = 15 kg)



15kg setahun? lama tu kan..apa kata kami tunjukkan anda cara 
lebih cepat untuk turunkan 15kg tersebut..

Jom sertai CABARAN "KURUS SELEPAS RAYA"


Pendaftaran Cabaran Turun Berat Online Bermula Sekarang

Bimbingan dan ilmu yang betul dari coach pengalaman boleh bantu anda turun berat.. nak kami coach turun berat secara online?



JOM JOIN PROGRAM NAK KURUS ONLINE


Syarat :


✔ Berumur 18 thn ke atas


✔ BMI > 23


✔ Penimbang Digital (Sendiri/Pinjam)


✔ Ada Yuran Pendaftaran


Cabaran Turun Berat Online :


✔ 100% Online Coaching Whatsapp


✔ Ada Coach Yang Pantau


✔ Pelan Pemakanan Lengkap 30 Hari


✔ Program Nutrisi Untuk Sarapan & Makan Malam




Nak KAMI coach? Follow sini 👇 





📲 WhatsApp : 019-303 7090 / 012-656 4747





pengedar herbalife, pengedar herbalife taman melati, stokis herbalife taman melati, pengedar herbalife taman melawati, pengedar herbalife gombak, pengedar herbalife setiawangsa, coach kurus, bagaimana nak kurus, kurus 1 malaysia, tip-tips kurus herbalife, herbalife malaysia, stokis herbalife, kampung klang gate, taman bunga raya, gombak, taman melati, taman melawati, batu caves, selayang, rawang, serendah, setapak, wangsa maju, setiawangsa, wangsa melawati, keramat, lembah keramat, bukit antarabangsa, cara turun berat, coach herbalife, coach turun berat, makan herbalife, cara makan herbalife, kurus dengan herbalife, turun berat dengan herbalife, cabaran turun berat menang hadiah, tips kurus, herbalife malaysia, pejabat herbalife, 

11 July, 2016

Tips Elak Makan Berlebihan Semasa Rumah Terbuka Bersama Coach AzWa

Eh eh..weekend ni ada 5 ke 6 jemputan rumah terbuka "open


house"..macam mana nak diet ni?



Cuba baca tips elak makan berlebihan semasa rumah 


terbuka..membantu anda yang sedang dlm program turun 


berat badan..



1. Jangan Tak Beraya!

Don’t be a party pooper. Cuma tak perlu go over-board … kot?!

2. Start Balanced

Bermula dengan hidangan seimbang. Protein (rendang, ayam, telur) & serat (sayur) mengenyangkan. Untuk lemang, ketupat dan sumber karbo yang lain, cuma elak makan lebih dari segenggam (combined)

3. 5-6x Rumah Terbuka?

Jadikan setiap rumah terbuka itu sebagai 1x hidangan – percuma tu! Kalau biasa anda makan 5-6 hidangan sehari, why not jadikan setiap rumah terbuka itu 1x hidangan yang sederhana.

4. Plan Ahead

Survey lah jamuan raya rumah terbuka dan plan nak makan apa.

5. 20 Minute Rule

Berhenti makan sebelum kenyang. Ia ambil masa 20 minit untuk rasa kenyang.

6. Puasa Enam!

Amalan puasa 6 dapat bantu seimbangan “nikmat” beraya sebulan.

7. Kurang Air Berkalori

Biasanya rendang, lemang dan ketupat jadi pilihan utama. Jadi cuba kurangkan minum air berkalori.

8. Penting!

Jangan tambah berat bulan syawal lebih dari kurang berat bulan ramadhan. Contoh: kalau anda berjaya kurangkan 4kg sepanjang ramadhan, cuba jangan tambah lebih 4kg sepanjang bulan syawal.
Sumber : Kevin Zahri
Lihat juga Cara Kekal Kurus Semasa Raya :

Tips 1 : Banyakkan minum air kosong.

Minum air kosong sebelum masuk beraya ke rumah saudara mara...supaya perut rasa sedikit kenyang sebelum menjamah juadah raya..minum air kosong supaya segala toksin dalam badan dapat dikeluarkan dengan mudah. Malah, air kosong juga membantu sistem pencernaan dan proses pembakaran lemak.

Tips 2 : Gunakan saiz pinggan yang kecil.

Gunakan pinggan yang kecil ketika mengambil makanan. Ini merupakan cara disiplin yang dikatakan mampu mengawal saiz makanan anda. Jika anda menggunakan pinggan yang besar pasti kuantiti makanan yang diambil juga bertambah banyak.

 

Tips 3 : Makan perlahan-lahan

Sedangkan Nabi sendiri pernah berpesan agar kunyah makanan dalam 40 kali terlebih dahulu sebelum telan, untuk memastikan makanan tersebut betul-betul hancur.

Ini akan membawa kepada proses pencernaan yang lebih teratur. Malah, otak juga mengambil masa kira-kira 20 minit untuk mentafsir sama ada anda sudah kenyang atau pun sebaliknya. Maka dengan itu, makanlah secara perlahan dan teratur.

Ingat, sekiranya anda menghabiskan 1 hidangan makanan kurang dari 10 minit, itu bererti anda seorang yang gelojoh..oppsss.


Tips 4 : Fokus pada protein dan kurangkan karbohidrat.

Kehadiran protein akan membuatkan sesebuah hidangan itu lambat untuk dihadam dan memerlukan lebih tenaga untuk mencernakannya, sekaligus meningkatkan kadar metabolisma. 

Selain itu, protein juga lebih lambat ditukar kepada glukosa berbanding karbohidrat, sekaligus risiko ia untuk ditukar kepada lemak badan rendah. Untuk memastikan ini, pastikan juadah yang anda ambil itu ada kandungan protein. .
Jika juadah tersebut tiada kandungan protein, sila kurangkan pengambilannya (hadkan untuk merasa sahaja).

Contoh hidangan berprotein adalah rendang atau kari ayam/daging (tanpa kulit, boleh dimakan bersama rendang dan ketupat), sate, lontong (banyakkan mengambil tauhu didalamnya, udang), ayam percik, dan serunding.


      

Tips 5 : Niat Untuk Merasa Sahaja

Tidak bererti anda perlu melantak kesemua hidangan yang tersedia sehingga kenyang.

Andaikan diri anda sebagai ‘pengkritik makanan’ yang cuma perlu menentukan sama ada makanan tersebut sedap atau tidak. 

Satu cucuk sate sudah memadai, seketul kuih juga sudah memadai. Ingat, ‘merasa makanan’ itu perkara yang mulia, namun ‘makan kesemuanya’ adalah sesuatu yang sendiri mau ingat!


Tips 6 : Ketahui Kalori Makanan Raya

Sekiranya anda tahu berapa nilai kalori sesebuah makanan dalam sukatan tertentu, anda akan lebih berhati-hati dalam menentukan berapa banyak yang harus dimakan.

Sebagai contoh, sebiji biskut Almond Landon (AL) mengandungi kira-kira 110kcal, bergantung kepada resepinya. Dengan mengetahui nilai kalori biskut AL, anda pastinya tidak akan makan melebihi 10 biji (10 biji bererti 1100kcal) untuk setiap rumah. Sekali lagi, setkan niat hanya untuk merasa.

So, bagi yang tgh Ramadhan, dok rajin sampai melantak Raya..tu chances nak gemuk balik la tu..jaga-jaga..takut dok diet sakan..kang habis naik balik berat.

 

Tips 7 : Puasa Enam & Puasa Ganti

Strategi yang baik..niatkan yg 1 di minda untuk berpuasa..ibadah jangan tinggal pula ya.

Selepas puas makan-makan raya, apakata lakukan puasa 6 & puasa ganti bagi perempuan supaya mengembalikan momentum seperti bulan Ramadhan.. jadi kita lebih sabar dan menahan dari makan dan minum.


Kami sebagai Coach Bebas Herbalife / Ahli Bebas Herbalife / Coach Pengurusan Berat Badan / Coach Kurus / Coach Fit boleh membantu anda jika anda betul-betul serius untuk mengubah diri menjadi lebih sihat, bertenaga dan mendapatkan berat badan ideal dengan khidmat coaching secara online atau berdepan.




#FollowUs & #ContactUs









Hubungi kami untuk mendapatkan :

# Analisa berat badan secara percuma
# Pemantauan dan coaching secara konsisten online atau one to one
# Pelan pemakanan / meal plan mengikut individu
# Diet seimbang dan tips pemakanan yang betul
# Tips dan Cara Untuk Turun Berat, Untuk Naik Berat Dan Untuk Kekalkan Berat Badan
# Jadual Pemakanan Lengkap Seharian
# Khidmat Nasihat Oleh Coach
# Pengetahuan tentang kesedaran pemakanan yg bersesuaian
# Sokongan dan Motivasi kepada semua Coachee


" Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza.

" Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "

" Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata.

Coach AzWa (0193037090 / 0126564747) : (Ahli Bebas Herbalife), kurus dengan herbalife, cara nak turun berat, pakej herbalife, pengedar herbalife, pejabat herbalife, mencari pengedar herbalife, mencari produk herbalife, kesan herbalife, kesan sampingan herbalife, shake herbalife, turunkan berat badan, bisnes herbalife, cara menggunakan herbalife, coach herbalife, coach turun berat badan, formula 1 herbalife, formula 3 herbalife, teamix herbalife, aloe herbalife, kerja dari rumah, panduan herbalife, percutian herbalife, promosi herbalife, testimoni herbalife, tips diet herbalife, gombak, selayang, taman melawati, taman melati, kampung klang gate, ampang, bukit antarabangsa, ejen herbalife, ipoh, melaka, putrajaya, ukay perdana, lembah keramat, taman permata, herbalife online, coach herbalife terbaik, sentul, herbalife murah, skudai, seremban, ayer keroh, kuantan, kota bharu, kuala terengganu, kota kinabalu, kuching, shah alam, puchong, cyberjaya, banting, port dickson, batu caves, rawang, serendah, sungai besi, seri kembangan, kuala lumpur, taman bunga raya, wangsa maju, 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...