Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

27 May, 2015

Nutrisi & Senaman Bersama Coach AzWa (Coach Herbalife)

Hari ini baru berkesempatan bercerita mengenai 1st cycling bersama Coach Azmi.

Nak start bawa basikal tu sebenarnya takut, gayat, dan macam-macam la fikir..sebab Coach Azmi ajak cycling di jalan raya..fuhh..kami bermula pada waktu malam..tak banyak kereta..keselamatan kena jaga juga..ramai yang kurang alert dengan penunggang basikal ni.

So..1st cycling kami meliputi kawasan taman melawati..kami start berbasikal pukul 10.18 malam.. 

Bagiku..tempat paling mencabar adalah menaiki bukit..memang nampak macam tak tinggi..tapi bila kita kayuh tu..kita akan rasa beratnya..di sini main peranan untuk tukar speed..kalau rasa nak bakar lemak banyak tu..kena push naik bukit tanpa tukar speed..mula-mula rasa nak mengalah dah, tapi fikir, kalau stop..mau kena tolak basikal ni..nak tolak lagi penat..so nak tak nak..kena gak kayuh naik basikal tu..alhamdulillah..lepas cabaran..Coach Azmi jaga keselamatan dari belakang..kot-kot ada kenderaan ke..rasa kalau sorang-sorang tak lah nak berbasikal ni..tapi sebab bersama-sama..rasa pun tak penat..apapun saya budak baru belajar..ehehe..

1st cycling rekod 12.09 km dengan 1 jam 11 minit..agak lama la jugak..oklah..yang penting kemahuan hati tu nak juga bersenam kan..tak kiralah macam mana atau apa juga kaedah senaman..tapi kita perlu juga bersenam.


Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza. "

20% sahaja senaman..mana lagi 80%? 80% sudah tentunya dari pemakanan.

Ok..di sini kami sharing apa yang kami makan sebelum exercise, semasa exercise dan selepas exercise..

1 jam sebelum mula berbasikal, akan ambil shake (formula 1 & formula 3) untuk start engine macam isi minyak kereta.

Semasa berbasikal pula, kami akan standby air aloevera & teamix untuk proses hydrating.

Manakala selepas berbasikal, kami akan mengambil semula shake (formula 1 & formula 3) dan juga NW Formula.

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, Mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit. "



Ini cara kami mengambil 80% nutrisi pemakanan..

Jangan kita tersilap pulak, lepas je bersenam..terus pergi makan makanan yang berlemak la, berkalori tinggi la, dah bakar kalori .. then masuk kalori yang tinggi tapi tiada nutrisi..salah tu..

Kita masih boleh memilih pemakanan yang tinggi nutrisi dan rendah kalori..

Tanya kami bagaimana kami membantu ramai yang mendapat hasil keputusan dari program pengurusan berat badan.

Jom Kurus Bersama Herbalife!!

Kami Ahli Bebas HerbalifeCoach Pengurusan Berat Badan Coach Herbalife 8 Tahun Bersama Herbalife :

Coach Azmi 012-656 4747
Coach Wawa 019-303 7090
nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weightHubungi kami untuk keterangan lanjut.
PENGEDAR BEBAS HERBALIFE MALAYSIA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELATI, PENGEDAR HERBALIFE LEMBAH KERAMAT PENGEDAR HERBALIFE TAMAN MELAWATI , PENGEDAR HERBALIFE KAMPUNG KLANG GATE, PENGEDAR HERBALIFE KEMENSAH, PENGEDAR HERBALIFE UKAY PERDANA, PENGEDAR HERBALIFE AMPANG, PENGEDAR HERBALIFE BUKIT ANTARABANGSA, PENGEDAR HERBALIFE TAMAN BUNGA RAYA, PENGEDAR HERBALIFE SETAPAK, PENGEDAR HERBALIFE GOMBAK, PENGEDAR HERBALIFE DANAU KOTA, PENGEDAR HERBALIFE WANGSA MAJU - En. Azmi (012-656 4747), Pn. Wawa (019-303 7090) PENGEDAR HERBALIFE TAMAN PERMATA - Pn. Aini (012-330 8840) PENGEDAR HERBALIFE SHAH ALAM, PENGEDAR HERBALIFE KLANG - En. Rizal (016-441 5171), Pn. Yana (013-355 4471) PENGEDAR HERBALIFE PUTRAJAYA - Pn. Asiah (017-207 7334) PENGEDAR HERBALIFE SENTUL - Cik. Siti Hajar (011-2880 2790) PENGEDAR HERBALIFE SUNGAI BULOH - Pn. Ema Nordin (019-727 0886) PENGEDAR HERBALIFE CHERAS - Pn. Azirah (013-343 3567) PENGEDAR HERBALIFE SETIAWANGSA - Pn. Azlina (019-651 1593) PENGEDAR HERBALIFE JOHOR - En. Shamsuri (012-713 7210), Pn. Rahini (012-730 7210) PENGEDAR HERBALIFE KEDAH - Pn. Fadzilah (019-473 7065) PENGEDAR HERBALIFE PERAK - Cik. Aida (013-285 8185) PENGEDAR HERBALIFE TERENGGANU  - Cik. Amalina (019-906 5163)