Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

30 November, 2014

Pentingnya Membersih Wajah - ahli bebas herbalife 0193037090 / 0126564747

Membersih wajah merupakan langkah pertama dalam regimen penjagaan kulit harian anda dan ia seharusnya dilakukan setiap pagi dan setiap malam sebelum waktu tidur. Ia sesuatu yang mudah.


Selain benda-benda biasa yang terkumpul pada kulit muka setiap hari seperti kotoran, minyak dan mekap, kekotoran yang tidak nampak juga mesti dibersihkan dari kulit untuk mengelakkan kerosakan pada masa hadapan. Kekotoran yang kita tidak nampak termasuk asap rokok, asap ekzos kereta, penyahbau bilik dan semburan aerosol, jerebu dan pencemaran.



Pembersih wajah amat penting untuk kesihatan keseluruhan dan pemfungsian yang betul. Pembersih yang baik boleh menyasar kekeringan dengan menyediakan kelembapan ringan dan boleh menanggalkan minyak berlebihan, sambil membantu mengawal pengeluaran sebum. Pembersih wajah yang bagus tidak akan menjejaskan perintang pelembap semula jadi anda, menjadikan ia pilihan yang lebih baik berbanding sabun buku biasa!



Pembersih mudah digunakan! Bersihkan muka anda setiap pagi dan setiap malam sebelum tidur dengan mengikuti lima langkah mudah seperti berikut:

Langkah 1: Basahkan tangan anda dengan air suam.
Langkah 2: Picit lebih kurang saiz duit syiling dua puluh sen ke dalam tapak tangan anda (sebelum mencuba ini, anda mungkin mahu menggunakan lebih daripada itu).
Langkah 3: Gosok tangan anda untuk menyebarkan bahan-bahannya di dalam tapak tangan anda.
Langkah 4: Urut pembersih dengan lembut ke dalam kulit anda menggunakan gerakan membulat.
Langkah 5: Bilas sepenuhnya dengan air suam dan keringkan wajah dan tangan anda.


Semudah itu sahaja! Letakkan pembersih di tepi sinki bilik air anda dan satu lagi di dalam tempat mandi untuk kemudahan anda. Jangan lupa untuk meneliti keadaan kulit anda dari semasa ke semasa untuk memastikan anda menggunakan pembersih yang sesuai untuk kulit anda.



Untuk pembersihan wajah yang sempurna, lelaki, wanita, remaja boleh menggunakan Herbalife SKIN Soothing Aloe Cleanser untuk kulit Normal dan Kering dan Polishing Citrus Cleanser untuk kulit Normal dan Berminyak.


Sumber : 
http://www.herbalifeskin.com.my/ms/2013/10/cleansing-care/#more-231

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

20 November, 2014

Tidur Untuk Kecantikan? 019-3037090 / 012-6564747 Ahli Bebas Herbalife

6 TIP MUDAH UNTUK MEMBANTU ANDA MENDAPATKAN TIDUR YANG MENCUKUPI UNTUK MENGEKALKAN KEANGGUNAN DIRI!

Berbanding semua tip dan helah kecantikan di luar sana, yang saya paling suka ialah tidur yang mencukupi untuk mengekalkan keanggunan diri iaitu “tidur untuk kecantikan”! Kita tahu betapa pentingnya nutrisi yang baik dan gaya hidup yang sihat dan aktif untuk kesihatan dan penampilan kita secara keseluruhannya. Dan kita semua memahami kepentingan memilih produk penjagaan kulit yang tepat untuk menyasarkan keperluan kita yang unik dan khusus. Tetap tahukah anda betapa pentingnya tidur malam yang mencukupi?
Hakikatnya tanpa tidur, kitakan nampak letih, tidak menarik dan … LEBIH TUA daripada umur kita yang sebenar!

TIP UNTUK MENGAMALKAN “TIDUR UNTUK KECANTIKAN”

Berikut adalah beberapa tip pantas untuk membantu anda berehat dan seterusnya tidur dengan nyenyak selama 8 jam untuk mengekalkan kecantikan.

- BERSENAM

Bersenam itu penting bagi kita semua orang. Ia akan membantu kita mengelakkan hormon stres daripada mengganggu tidur kita. Walaupun anda mempunyai hanya 20 minit untuk berjalan pantas, lakukan ia! Ia akan membantu anda tidur dengan nyenyak pada waktu malam.

- JANGAN MAKAN LEWAT MALAM

Cuba untuk tidak terlebih makan sebelum waktu tidur. Hidangan yang besar lewat malam akan menyebabkan sistem pencernaan yang aktif yang akan mengganggu tidur anda. Dan untuk mengelakkan kafeina. Kopi, teh bukan herba, sesetengah soda, coklat; semuanya mengandungi kafeina – perangsang yang akan menyebabkan kita berjaga lebih lama daripada sepatutnya. Cuba elakkan kafeina sekurang-kurangnya 4 jam sebelum waktu tidur. Minumlah teh kamomil yang sesuai untuk waktu tidur.

- GUNAKAN KATIL UNTUK TIDUR

Masa untuk menutup TV, menyimpan permainan elektronik anda dan menutup komputer riba kita. Katil kita seharusnya digunakan untuk tidur bukan sebagai ganti kepada sofa, dengan mengambil langkah-langkah ini, kita boleh mengurangkan penyakit tidak boleh tidur.

- BILIK TIDUR YANG SELESA ADALAH KUNCINYA

Bilik tidur saya merupakan bilik kegemaran saya di dalam rumah. Ia selesa, nyaman dan menenangkan. Berikut adalah tiga perkara utama yang kita semua perlukan untuk tidur semalaman yang nyenyak untuk mengekalkan kecantikan. Pastikan lampu bilik tidur anda tidak terlalu keras dengan menggunakan pencahayaan lembut. Lakukan apa yang boleh lakukan untuk menghapuskan bunyi berlebihan dan kekalkan suhu pada 68F atau 20C kalau boleh. Bilik tidur yang terlalu panas atau sejuk akan membuatkan anda resah pada waktu malam.

- MEMULAKAN RITUAL KECANTIKAN

Konsistensi menjadi kunci kepada tidur malam yang nyenyak. Kalau boleh, cuba untuk tidur pada waktu yang sama setiap malam dan bangun pada waktu yang sama setiap pagi. Mengalami mandian yang menenangkan; mendengar muzik, membaca majalah kegemaran anda. memilih aktiviti bebas stres yang akan menggalakkan ketenangan. Ritual paling penting ialah ritual kecantikan yang merangkumi semua langkah penting untuk menyegarkan, menambah dan meremajakan kulit anda. Mulakan dengan salah satu daripada Herbalife SKIN Facial Cleansers untuk menanggalkan mekap, kotoran dan minyak dari kulit anda. Sembur pada muka Energizing Toner, dan lembapkan ia, sambil melawan tanda-tanda penuaan, dengan Line Minimizing Serum, Hydrating Eye Cream dan Revitalizing Night Cream. Bukan sahaja rutin malam ini akan membantu anda untuk tidur tetapi anda juga akan bangun dengan kulit yang cantik.

- LUAHKAN SEMUA SEKALI

Satu perkara yang akan membantu anda mencapai tidur yang nyenyak ialah untuk menulis. Nampak macam tidak masuk akal tetapi boleh membuat senarai perkara yang hendak dilakukan, melepaskan geram anda atau dengan hanya menulis tentang apa yang terjadi siang tadi boleh membantu anda tidur dengan lebih nyenyak pada waktu malam. Ambil segala yang terbuku di dalam fikiran anda dan tuliskan ia di dalam buku nota anda agar anda tidak berjaga memikirkan apa yang anda lupa untuk lakukan atau hendak lakukan. Bersihkan fikiran anda untuk tidur yang dipenuhi mimpi manis.

KENAPA KITA TIDAK BOLEH MEMBIARKAN APA-APA PUN MENGGANGGU TIDUR KITA

Ingat bahawa apabila kita tidur badan kita memperbaiki diri kita. Badan kita bekerja semalaman untuk membantu merawat dan mengganti sel kita dan ini secara langsung memberi kesan kepada kesihatan dan penampilan keseluruhan kulit kita. Jika kita tidak mendapat tidur yang mencukupi, garis-garis halus dan kedutan mula nampak ketara, kita akan bangun dengan lingkaran hitam dan bengkak di bawah mata, dan kulit muka kita nampak pucat dan kusam. Kita juga akan bangun dengan perasaan marah. Apabila kita marah, kita kurang senyum dan senyuman yang menawan membuatkan kita nampak lebih muda.

Pengarang : Jacquie Carter

Sumber : http://www.herbalifeskin.com.my/ms/2014/02/6-easy-tips-help-get-much-needed-beauty-sleep/#more-1470

Boleh hubungi kami Coach / 
Ahli Bebas Herbalife 
untuk sesi coaching Nutrisi Dalaman dan Luaran Herbalife -

Wawa 019-303 7090
Azmi 012-656 4747

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

15 November, 2014

Diet beri kesan kepada rambut anda? 019-3037090 / 012-6564747 Ahli Bebas Herbalife

Sharing berkenaan diet dan kesan kepada rambut..walaupun bagi perempuan bertudung..rambut perlu dijaga kerana ianya mahkota wanita..

Ada juga wanita bertudung yang kurang perhatian tentang kesihatan rambut..

Bagi wanita yang tidak bertudung dan lelaki..rambut perlu dijaga dengan baik..perlu jagaan dari segi makanan seharian..

Jom kita baca..

Soalan: Adakah diet memberi kesan kepada rambut saya?

Jawapan: Apa yang anda masukkan ke dalam badan anda amat penting kepada penampilan rambut anda! Rambut anda adalah bayangan langsung bagi kesihatan anda secara keseluruhan dan mudah terjejas dengan tekanan kehidupan harian. Jika anda tidak mengamalkan diet yang sihat atau menjalani gaya hidup yang sihat, rambut anda akan kehilangan ombak dan sinarnya, dan akan kelihatan tidak bermaya dan tidak sihat. Makanlah diet yang sihat dan seimbang termasuk shake Herbalife® Formula 1 anda, mengambil suplemen harian anda, dan menggunakan produk penjagaan rambut Herbal Aloe. Ini semuanya penting untuk mendapatkan rambut yang paling sihat.

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Sumber : 


07 November, 2014

Cuti-Cuti Royal Caribbean Cruise : Ahli Bebas Herbalife

Sharing kali ini berkenaan vacation di cruise tahun 2011..

Percutian Cruise adalah salah satu impian kami berdua..

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Apabila Herbalife Malaysia announce ada vacation cruise, kami sedaya upaya melayakkan diri kami untuk ke vacation cruise ini..Pelayaran selama 4 hari 3 malam..

Royal Caribbean Cruise ini melibatkan perjalanan dari Singapore - Pulau Pinang - Melaka - Singapore..

Kami ke singapore dengan menaiki aeroline bas di depan Corus Hotel, KL..1st time naik bas ni..woww..bas mahal..cantik plak tu..

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Sampai di singapore...siap sedia menaiki cruise..fuhhh..1st time rasa debar plak..rupanya nak naik cruise ni ala2 macam naik flight...kena isi form bagai..ada checkin bagai..siap setiap seorang ada kad..umpama ic..nak g memana mesti pakai kad ini masa dalam cruise..

Bersama sponsor kami Haslina & Nasir..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Isi borang..isi borang..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Perjalanan masuk ke dalam cruise..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Kad ni kena pakai sepanjang dalam cruise
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Ok..after checkin..terus nak masuk dalam cruise tu..fuhhh..tak sabar rasa nak tengok dalam cruise tu macam mana..sebab tak boleh bayangkan..macam mana bilik tidur..toilet ok ke? Bergegar ke bila cruise tu gerak..ahahaha..rasa 'jakun' sat..bila dah dapat masuk bilik..wowww..cantikk..ada ruang tidur, ada ruang sofa dan tv dan ada bilik air sekali..alhamdulillah..dapat qualify..

Lorong-lorong untuk ke bilik..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Ok..dah sampai bilik..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Best..best sebab dapat bilik ada tingkap..leh la..tgk laut..ahaha..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Ok..toilet macam dalam hotel.
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Ada tv..ada sofa..ada cermin makeup..
cukup la kan..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Dah masuk bilik .. letak barang-barang .. kami diminta untuk ke station 11 mengikut tingkat bilik kami untuk penerangan keselamatan sepanjang pelayaran..cewahhh..pelayaran gitu..eheheh..ada bot-bot kecil disediakan untuk ke pelabuhan Melaka dan untuk emergency sekiranya berlaku perkara tak diingini semasa pelayaran..cruise ini ada 11 tingkat tau..macam apartment plak..ehehe..ada lif untuk ke setiap tingkat tu..

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Penerangan oleh Herbalife Malaysia kepada Qualifiers..cantikk..ala2 ballroom lah ni..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Ok..jom tengok gambar-gambar masa dalam cruise..

Kolam renang..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Dalam cruise..cantikkk...
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Ok..jom shopping sourvenier sini..leh la bawa balik keychain ke fridge magnet ke family..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Tempat makan..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Ok..pit stop pertama Pulau Pinang..turun situ amik gambar je..naik balik..banyak aktiviti dalam cruise tu..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

Antara aktiviti - main golf .. ahaha.. kat darat pun tak main..boleh la nak merasa kan..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Dinner dalam cruise..
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

Banyak aktiviti dalam cruise boleh buat..berenang..tengok wayang..main golf..makan ais krimm..eheheh..ais krim ni leh topup je bebila masa..apapun bila vacation-vacation macam ni..boleh la hilang stress bekerja..dan kita rasa puas..apa kita usahakan diberi macam ni..

Ok next vacation adalah Cruise & Japan tahun 2015..

Cruise kali ini pelayaran : Pulau Pinang - Krabi - Phuket - Pulau Pinang..word hard..we want to qualify again..amin..amin..amin...

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"
sumber gambar - kamera sendiri di Herbalife HQ Plaza See Hoy Chan, KL..

Kami pernah qualify Tokyo sebelum ini..akan diceritakan dalam next entry..word hard again untuk qualify Hokkaido Japan 2015..amin..amin..amin..

Jom qualify bersama-sama kami dalam next vacation..

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife -
Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090

01 November, 2014

Eye Gel & Eye Cream 019-3037090 / 012-6564747 Ahli Bebas Herbalife

S: Apakah perbezaan antara eye gel dan eye cream?

J: Eye Gel selalunya digunakan pada waktu siang untuk membantu menyegarkan bahagian bawah mata, menyediakan kesan menyejukkan yang hebat yang menyegarkan dan mentenagakan kulit yang sensitif. Herbalife SKIN Firming Eye Gel membantu meningkatkan keanjalan kulit anda. 

Eye Cream boleh digunakan pada waktu siang atau pada waktu malam, tetapi biasanya dioles sebelum tidur. Teksturnya lebih kaya berbanding eye gel. Eye Cream menyediakan kelembapan dan vitamin tambahan. 


Cubalah Herbalife SKIN Firming Eye Gel dan Hydrating Eye Cream untuk hasil yang hebat.



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Siapa yang rasa nak hilangkan kedutan sekeliling mata tu boleh la pakai Eye Cream..nama pun hydrating eye cream kan..

Eye Cream ~ Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan di sekeliling mata, kawasan yang mempunyai jumlah kelenjar peluh dan minyak yang lebih rendah, menjadikan ia mudah mengalami penyahhidratan.

Dah diuji pun kebaikan eye cream ini :
*Diuji atas subjek, mengukur kelembapan kulit pada selang lapan jam. 100% daripada kulit subjek menunjukkan tahap kelembapan yang secara ketaranya lebih tinggi dari garis dasar selepas lapan jam.
"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Eye Gel ~ Membantu memperbaiki penampilan kawasan mata yang sensitif dengan meningkatkan keanjalan kulit anda.* Membantu memperbaiki penampilan kepejalan di kawasan mata.*

Dah diuji pun kebaikan eye gel ini :
*Diuji atas subjek untuk kepejalan dan keanjalan diukur oleh pakar visual pada selang tujuh hari dan 42 hari. Dalam 85% subjek, pembaikan dilihat dalam kepejalan/keanjalan pada kulit di bawah mata dalam 42 hari.

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

Sumber :
http://www.herbalifeskin.com.my/ms/

Hubungi kami Ahli Bebas Herbalife untuk Sesi Demo Herbalife Skin -

Wawa 019-3037090
Azmi 012-6564747

nak kurus, cara nak kurus, macam mana nak kurus, herbalife kurus, kenapa herbalife, cara makan herbalife, cara kuruskan badan, cara makan herbalife dengan betul, coach herbalife taman melati, coach herbalife taman melawati, coach herbalife gombak, jom diet, cara diet, pecah lemak, kulit cantik, set kurus herbalife, fit malaysia, jom kurus, saya nak cantik, agen herbalife, stokis herbalife, blogger herbalife, work from home, part time herbalife, lose weight
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...