Instagram Turun Berat Dengan Herbalife

30 December, 2013

Lifestyle Pengedar Bebas Herbalife Part 2 : Why?

Kenapa kami memilih Herbalife???

PERTAMA :
Kerana ibu bapa kami..
kami ingin membahagiakan ibu bapa kami..kami nak sediakan apa sahaja yang mereka perlukan..insyaAllah..dengan bisnes Herbalife ini..kami dapat merealisasikan impian mereka..kami nak mereka makan makanan bernutrisi ini..kami work hard..sekurang-kurangnya inilah cara untuk kami balas jasa mereka walaupun jasa mereka lebih besar dengan melahirkan dan membesarkan kami..
Alhamdulillah..Ibu bapa kami menyokong kami melakukan Herbalife ini..

KEDUA -
Syarikat Herbalife..kami bermula mengenali apakah syarikat Herbalife dengan pergi satu event namanya Herbalife Opportunity Meeting (HOM) dan Success Training Seminar (STS) pada tahun 2007..di sini kami nampak Herbalife pada masa tu dah 27 tahun di pasaran..alhamdulillah..sekarang Herbalife berada di lebih 90 buah negara..pada event tu juga kami melihat banyak testimoni turun berat badan, naik berat badan dan maintain berat badan..

KETIGA -
Produk Herbalife
Apabila kami berada di event Success Training Seminar (STS) Herbalife..barulah kami tahu produk Herbalife ni paling simple sangat..sebab produk yang sama boleh dimakan untuk turun berat badan, boleh dimakan untuk naik berat, boleh dimakan untuk kesihatan..pada masa tu dalam fikiran kami..mudahnya produk Herbalife..sebab itulah kami memilih bisnes Herbalife..

KEEMPAT
Kesedaran kesihatan..
Kesihatan itu penting sangat untuk setiap orang..bukannya nak kata makan Herbalife ni tak mati..kerja hidup mati rezeki ni semua di tangan Allah..kita hanya berusaha untuk hidup lebih sihat..
Seperti kata seorang rakan kami dalam Herbalife Abg Hairil..seumur hidup kita sekarang..kita dah rasa semua makanan..apa salahnya..kalau kita dah sedar tentang kesihatan ini..kita reward diri kita dengan makanan bernutrisi ini..sebab itu kami pilih untuk menjadi coach Herbalife..sebab nak bantu lebih ramai orang sedar tentang kesihatan mereka..

KELIMA
Melancong / travel
Kami berdua mempunyai hobi yang sama..iaitu suka melancong..dulu sebelum Herbalife..jalan-jalan dalam Malaysia..tapi sekarang dengan Herbalife..kami dapat melancong ke luar negara dan juga dapat menimba banyak ilmu dan bertukar-tukar pengalaman dengan distributor Herbalife dari negara lain..nanti ada entry lifestyle melancong ke luar negara ye..

Ok..ini WHY utama kami memilih Herbalife
Part 3 : Bermulanya hidup kami sebagai distributor Herbalife...

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

27 December, 2013

Kali Pertama Bermula Herbalife (019-3037090 / 012-6564747)

Assalamualaikum & Salam Herbalife..

Pertama kalinya kami ingin menceritakan apakah kehidupan kami bermula herbalife sehingga sekarang..

Ok..hari ni rasa semangat skit nak mengarang..so..inilah cerita kami..

Ok..hari ni nak cerita skit bagaimana kami betul2 terjebak dgn Herbalife..

Kami kenal Herbalife dari kawan husband bernama Kak Jamaliah..dialah memperkenalkan Herbalife kpd kami..1st dia kata kami ni makin membesar tahun ke tahun selepas kahwin..2nd dia kata kami ni suka bisnes..nampak kami jual biskut raya lah..baju lah..tudung lah..semuanya melalui online..gambar di bawah saya bersama kak Jamaliah..

Saya pertama kali berjumpa kak Jamaliah mmg skeptikal..dalam hati kata...ohhh nak jual produk la ni..ohh MLM la ni..ishhh habiskan duit la..kami berjumpa masa ni bulan 11 2007 di kedai makan Taman Melawati..

Tapi 1st time saya tengok anak kak Jamaliah..nama natalia...turun berat pd usia 17 thn..fuhhh..terkesima jap..bdk 17 thn pun ada perasaan yek nak trn berat..then kak J terus ambil bacaan berat..apa yg sgt mengejutkan daku adalah..umur dalaman...ohhh tidak..masa tu umur 26thn tp dalaman 44thn..tuanya...husband plak umur 28thn tp dalaman 55thn..dah nak pencen ler nampaknya..

Gambar kat bawah tu gambar kami sebelum makan produk..

Kami makan produk dekat-dekat Hari Raya Haji..sangat2 mencabar program kami masa tu..tapi tak susah pun..shake minum masa sarapan pagi..tengahari tu makanlah ketupat rendang dan bagai-bagai lagi..malam shake semula..moral of the story..jangan bagi alasan kalau nak result cepat..yang penting ikut cakap coach tau..

Bermulalah program penurunan berat badan kami..saya turun berat 11kg dan husband turun 15kg..
Terima kasih kepada Kak Jamaliah Sekeluarga kerana memperkenalkan kami kepada Herbalife

Alhamdulillah..Terima Kasih Allah..Terima Kasih Herbalife..

Keputusan Hari Ini Akan Menunjukkan Kehidupan Kita Yang Akan Datang..

Part 2 : Why Kami..tunggu..

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan
dan bukan purata"

                           
"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"

"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"


26 December, 2013

Testimoni Pengedar Bebas Herbalife Malaysia

Kami merupakan Pengedar Bebas Herbalife yang mempunyai pengalaman selama 6 tahun dalam misi membantu masyarakat dari segi kesihatan dan tenaga, turun berat mahupun naik berat.

Misi kami adalah untuk mengubah kehidupan masyarakat melalui nutrisi. Sekiranya anda ialah orang yang perlu kami bantu, sila hubungi kami.

Kami ingin membantu masyarakat untuk lebih sihat dan bertenaga. Anda boleh mulakan dengan mendapatkan analisa badan untuk mengetahui tahap kesihatan anda.

Di bawah ini adalah testimoni kami.
Azmi telah turun berat sebanyak 15kg  manakala Wawa telah turun berat 11kg . Kenapa tidak anda?

Hubungi kami,
Azmi 012-6564747
Wawa 019-3037090

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


05 December, 2013

Aktiviti November Pengedar Bebas Herbalife

Di bulan November..

Kami bersama bersama Team di Lost World Tambun dan menginap di The Haven Ipoh..

Alhamdulillah..kami menerima jemputan dari President Team Padang Indonesia - Arcelorna dan Ronald untuk kami share DMO internet di Zero to Hero Padang kali ini..

thanks all action team Pengedar Bebas Herbalife di  Padang Indonesia..

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"


"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata" 
"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"

"Pendapatan tertakluk kepada individu digambarkan dan bukan purata"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...